n n
n
n
▷ Parchete laminate ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun parchet laminat ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.19

 

Cum aleg cel mai bun parchet laminat ieftin

 

Ghidul cumparatorului

Alegerea unui parchet laminat tine si de criterii estetice, dar si de diverse functionalitati ale acestuia. Ambele aspecte necesita atentie din partea cumparatorului, si este mereu bine sa cereti sfaturile unor persoane pricepute, inainte de a face o achizitie. Norocul dumneavoastra este ca ati gasit si acest ghid Clovis – in randurile ce urmeaza, va vom prezenta cateva din cele mai importante elemente de luat in considerare la cumpararea modelului potrivit:

 

 

Intrucat un parchet laminat, ietin, la un pret bun, ar trebui sa completeze aspectul estetic al incaperii in care este instalat, culoarea si modelul acestuia vor fi printre primele lucruri asupra carora sa va decideti.

Multe produse imita cu succes esentele de lemn, precum stejarul sau fagul (de ex. Egger Pach_H2530/33), in timp ce altele sunt imprimate cu modele artistice, in care abunda formele geometrice de diverse tipuri (vezi Egger PRO EPL008).

Alegerea dumneavoastra va trebui sa fie efectuata pe baza modului in care modelul si cromatica se vor asorta cu mobilierul si peretii camerelor in care il veti amplasa.

Nivelul de trafic este un alt aspect important, pe care unii il pot neglija. Fiecare tip de parchet are specificata o cifra care arata cat de rezistent este la trafic intens (adica cat de des sa fie calcat in picioare de trecatori).

In cazul parchetului rezidential (pentru case si apartamente), traficul specificat poate fi redus (21), mediu (22) sau intens (23). In mod similar, parchetul pentru spatii comerciale (birouri, hale, showroom-uri) poate fi pentru trafic redus (31), mediu (32) si intens (33). Dupa cum era de asteptat, parchetul de spatii comerciale va fi mai rezistent decat cel rezidential.

Functiile de protejare impotriva umiditatii si a sarcinilor de electricitate statica merita luate in considerare. Daca un produs are in descriere astfel de proprietati, atunci veti beneficia de protectie sporita impotriva infiltratiilor de apa si umiditate pe sub stratul de parchet, care pot duce la umflarea si deteriorarea produsului.

De asemenea, protectia antistatica va preveni depunerea excesiva a prafului. Astfel, parchetul va avea o viata lunga, si isi va pastra mai usor aspectul curat, necesitand si curatari mai rare. In unele cazuri, puteti beneficia si de 20 de ani de garantie, pentru un model cumparat.

Analizand pareri despre cel mai bun parchet laminat, ieftin, am ajuns la concluzia ca, pentru a determina cea mai economica optiune, va trebui sa calculati cat mai precis suprafata de care aveti nevoie. Din acest motiv, analizati dimensiunile placilor din fiecare pachet, pentru a rezulta pretul total pentru camera dumneavoastra. Un pachet de placi mai scump, insa la o suprafata acoperita mai ampla, poate duce la economii mai mari decat un pachet mai accesibil, insa mai redus ca dimensiuni.

Pentru fiecare din produsele prezentate, vom mentiona atat dimensiunile bucatilor (lungime, latime si grosime), cat si suprafetele totale ale acestora.

Putem recomanda urmatoarele tipuri de parchet laminat, accesibil ca pret si variate in model si textura, pe care sa le comandati online, intr-un mod convenabil si fara batai de cap:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Egger Pack_H2530N/33 

 

Cu un aspect deschis la culoare, ce imita esenta de stejar, modelul acesta de la Egger se va potrivi spatiilor luminoase, cu ferestre ample, precum centrele comerciale, birourile, ori apartamentele bine luminate de soare. In ceea ce priveste nivelul de trafic, produsul este clasat 33, trafic intens pentru spatii comerciale – prin urmare se va uza greu, si are o durata de viata lunga, garantat la peste 10 ani de utilizare.

Ofera o protectie sporita impotriva umezelii, prin bariera de umiditate plus specificata, iar intreaga sa suprafata este tratata antistatic, prevenind astfel atragerea abundenta a prafului, ceea ce ii va pastra aspectul curat timp indelungat, intre spalari.

In ceea ce priveste dimensiunile placilor in care este livrat, lungimea lor este de 129,1 cm, latimea este de 19,3 cm, iar grosimea este de 11 milimetri. Suprafata lor, prin urmare, este de 1,495 metri patrati. In pachet, sunt livrate 8 placi.

 

 

 

Egger Pack_H1084/32 

 

Textura crem deschis a stejarului de Alberta este primul lucru observabil la acest model de parchet laminat, ieftin si bun – iar producatorul subliniaza ca lemnul utilizat provine din silvicultura sustenabila, pentru cumparatorii ce tin sa protejeze cat mai mult mediul inconjurator, prin achizitiile pe care le fac.

Se poate utiliza atat in spatiile rezidentiale, cat si in cele comerciale, ratingul de trafic cu care a fost catalogat fiind 32 – trafic mediu comercial. Tratarea antistatica a materialului inseamna ca praful nu va fi atras excesiv prin incarcarea cu sarcini electrostatice, iar protectia barierei de umiditate plus previne infiltrarile de vapori si umezeala, astfel prevenind deteriorarea lemnului MDF.

In ceea ce priveste dimensiunile placilor materialului, acestea sunt 129.1 cm (lungime) si 13.5 cm (latime), rezultand o suprafata de 1.0457 mp per placa. Grosimea stratului este de 11 milimetri, iar in pachet sunt incluse sase astfel de placi.

 

 

 

Egger PRO EPL008

 

Data fiind textura destul de neobisnuita a acestui model, cumparatorii il vor aprecia atat in livinguri si dormitoare, cat si chiar in unele bucatarii. Pe suprafata sa, abunda cerculete si stelute variate ca stil si dimensiuni, rezultand un aspect jucaus si modern, asemanator cu piatra.

Garantat la 20 de ani, in cazul in care este instalat in resedintele private (cu trafic mai scazut), produsul este rezistent la infiltrarile de lichide, este tratat antistatic si rezista si la efectele de decolorare a radiatiilor ultraviolete. Se poate utiliza si in spatiile comerciale, data fiind clasa de trafic 32 cu care este omologat (trafic mediu comercial).

Ca dimensiuni, lungimea unei placi este de 129.2 cm, iar latimea de 19.2 cm, suprafata acoperita fiind de 1,9845 metri patrati. Grosimea stratului de parchet este de 8 milimetri. Se instaleaza si se dezinstaleaza foarte usor, printr-un sistem cu click, fara a fi necesar  vreun adeziv.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status