Cel mai bun parchet din bambus

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

Cel mai bun parchet din bambus – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Parchetul de bambus, pe langa un aspect placut care se incadreaza in orice stil, are si alte beneficii, precum rezistenta in conditii de umiditate crescuta, duritate, ceea ce il face preferat atunci cand vrei sa reamenajezi acasa sau la birou. Pentru ca sa nu pierzi timpul cautand diferite produse, citind site-uri de specialitate, iti vin in ajutor si iti recomand primul produs din ghidul nostru si anume Class Bambus CSW-F. Este conceput pentru a rezista traficului intens, asa ca il poti folosi atat in spatii publice, cat si acasa. Fiind densificat, are o duritate crescuta, precum si rezistenta la razele UV si la zgarieturi, deoarece este tratat cu 7 randuri de lac. Se monteaza prin lipire, avand un sistem de prindere nut si feder. Daca iti doresti un parchet din bambus, cu un raport calitate-pret bun, cu sistem de fixare de tip click, iti recomandam al doilea produs din lista si anume Class Bambus NSW-CF.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Class Bambus CSW-F

 

Class Bambus iti ofera unul dintre cele mai bune parchete din bambus pentru casa ta, daca e sa nu orientam dupa majoritatea cumparatorilor. Este pentru trafic intens, asa ca il poti folosi si in spatii publice pentru ca este rezistent si isi va pastra aspectul pentru mult timp. Este un parchet densificat, fiind realizat prin tehnologia de presare a fasiilor de bambus. Astfel, are o rezistenta ridicata, avand o duritate Brinell de 14,3 si o duritate Janka de 1360 KGF.

Pentru a nu se zgaria si a nu se deteriora din cauza razelor UV prezinta 7 straturi de lac. Sistemul de prindere este de tip nut si feder, fiind usor de montat cu ajutorul unui adeziv compatibil. Se lipeste pe o suprafata plana. Poate fi instalat atat in camere (dormitor, living), cat si in baie sau bucatarie, avand o rezistenta mult mai mare la umiditate decat alte tipuri de parchet din lemn masiv.

Finisajul este semi-mat si are o culoare cafenie. Se potriveste in spatii mari, largi fiind o nuanta inchisa. Dimensiunile unei placi sunt de: lungime 92 cm, latime 13,5 cm si grosime 14 mm. Cu un pachet poti sa acoperi o suprafata de 1,59 metri patrati.

 

Avantaje:

Este un parchet densificat, cu o grosime de 14 mm, putand fi folosit si in zonele cu trafic intens.

Este rezistent la razele UV si nu se zgarie, pentru ca are aplicate 7 straturi de lac.

Se monteaza facil, avand un sistem de prindere de tip nut si feder.

Se poate asorta usor avand o culoare cafenie.

Include garantie extinsa, de 60 de luni.

 

Dezavantaje:

Pentru montare, trebuie sa achizitionezi separat adezivul pentru lipire.

 

 

Class Bambus NSW-CF

 

Daca ai o afacere si vrei sa reamenajezi spatiul, iti propunem acest parchet de bambus, la un pret bun, ideal pentru locuri cu trafic intens. Nu vei cheltui mult, dar rezultatul va fi uimitor. Fiind un parchet densificat, realizat prin presarea bambusului, are o duritate de doua ori mai mare decat cel realizat din lemn autohton (duritate Brinell 14,3; duritate Janka 1360 KGF).

Pentru a nu fi afectat de razele UV si pentru a rezista la actiuni dure asupra parchetului, acesta este tratat cu 7 straturi de lac. Se monteaza usor, avand un sistem de prindere de tip click (placile se prind intre ele), asa nu ai mai ai nevoie de adeziv.

Deoarece are o rezistenta crescuta la umezeala, poate fi folosit si pentru baie sau bucatarie. Poate fi folosit pentru sali unde sunt copii, deoarece izoleaza fonic si termic. Are o culoare natur, deschis, fiind recomandat si pentru sali mici si mai intunecate. Placile de parchet au o lungime de 92 cm, o latime de 13,5 cm, o grosime de 14 mm, si cu un pachet poti acoperi o suprafata de 1,38 metri patrati. De asemenea, finisajul este mat.

 

Avantaje:

Este recomandat pentru zonele cu trafic intens, avand o duritate mare si o grosime de 14 mm.

Are un sistem de prindere de tip click, asa ca nu ai nevoie de adeziv pentru montare.

Avand o culoare deschisa, se potriveste si in incaperi mici si intunecoase, pentru ca va crea impresia de spatiu.

Pentru a rezista in timp la actiunea razelor UV si pentru a nu se zgaria usor are 7 straturi de lac.

 

Dezavantaje:

Din cauza finisajului mat si culorii deschise trebuie curatat mai des.

 

 

Regata 174716

 

Daca ai nevoie de parchet din bambus, ieftin si bun, s-ar putea sa-ti placa acest produs de la Regata, firma cu peste 20 de ani de experienta in furnizarea materialelor de contructii si amenajari interioare.

Este un parchet laminat realizat din lemn de bambus prin tehnologia HDF (High Density Fiberboard – fibre de inalta densitate) – particule mici din lemn amestecate cu clei, presate si apoi uscate la cald. Este recomandat pentru locuinte cu trafic usor, avand o grosime de 8,3 mm. Se monteaza facil si economic, avand sistem de prindere de tip click – placile se imbina ferm una cu alta, formand o suprafata compacta.

Textura este foarte atractiva, pastrand modelul lemnului. Pentru a avea un aspect elegant are un finisaj lucios. Este deschis la culoare fiind natur, asa ca se potriveste in camere mici – dormitoare si care sunt mai intunecate, deoarece creeaza senzatia de spatiu si lumina. Placa de parchet are o lungime de 121,5 cm si o latime de 19,7 cm. Pachetul acopera o suprafata de 2,4 metri patrati.

 

Avantaje:

Este usor de montat, avand sistemul de prindere de tip click, prin care placile se imbina una cu alta.

Folosit in camere mici va crea impresia de spatiu, fiind deschis la culoare.

Are un finisaj lucios, avand un aspect elegant.

Pachetul acopera o suprafata mare de 2,4 metri patrati, avand un raport calitate – pret avantajos.

 

Dezavantaje:

Poate fi folosit doar pentru camere cu trafic usor, cum ar fi dormitoarele, pentru ca are o grosime de 8,3 mm.

 

 

Class Bambus NSW-F

 

Este un parchet destinat traficului intens, putand fi folosit pentru spatii publice, dar si acasa, in holuri sau sufragerii, fiind densificat. Pentru ca rezista bine la umezeala, il poti folosi de asemenea si in baie sau bucatarie. Ofera o buna izolare termica si fonica.

Fiind tratat cu 7 straturi de lac, nu se va deteriora la actiunea razelor UV si nu se va zgaria usor (5 straturi tratat UV si 2 straturi finale protectoare anti-zgariere). Prezinta un grad ridicat de duritate avand o duritate Brinell de 14,3 si o duritate Janka de 1360 KGF.

Ofera o luminozitate amplificata a incaperii, fiind de culoare deschisa, natur. Nervurile sunt atractive, avand un desen deosebit (nu pastreaza orientarea uniforma a parchetului de bambus clasic). Finisajul este mat. Il poti asorta usor cu mobilierul, putandu-se incadra atat intr-un stil clasic, cat si intr-un decor modern.

Dimensiunile placii sunt: lungime de 92 cm, latime de 13,5 cm si grosime de 14 mm. Cu ajutorul unui pachet vei putea acoperi o suprafata de 1,59 metri patrati.

 

Avantaje:

Poate fi folosit pentru incaperi unde traficul este intens, deoarece are o duritate mare si o grosime de 14 mm.

Fiind un bun izolator termic si fonic, se poate folosi in spatii destinate copiilor.

Deoarece rezista bine la umezeala, il poti folosi si in baie sau bucatarie.

Se monteaza usor, avand sistem de prindere de tip click.

 

Dezavantaje:

Este deschis la culoare, asa ca are nevoie de o intretinere mai atenta.

 

 

 

 

Cum alegi un parchet bun, din bambus

 

Ghidul cumparatorului

Bambusul are nenumarate intrebuintari, fiind folosit de mii de ani in Asia. Recent, de cateva zeci de ani, a inceput sa fie folosit in realizarea parchetului si a fost bine primit in intreaga lume. Din punctul de vedere al mediului inconjurator, bambusul se reface cel mai usor, avand nevoie de 3 – 5 ani pentru a se regenera, fata de alte specii de arbori care au nevoie de 50 – 100 de ani. In plus, provenind dintr-o zona tropicala, rezista bine in conditii de umiditate. Cel mai bun parchet din bambus prezinta variatii distincte in esenta si culoare, ce constituie frumusetea si unicitatea unui parchet din lemn masiv. Ghidul de fata isi propune sa te ajute sa alegi un astfel de produs, in conformitate cu nevoile tale si sa achizitionezi un parchet din bambus, la un pret bun.

 

 

Tipuri: In functie de tehnologia de realizare, exista trei tipuri principale de parchet din bambus si anume: clasic, densificat si laminat.

Parchetul din bambus clasic este obtinut prin lipirea (stratificarea) fisiilor de bambus. Poate fi pe structura orizontala – straturile sunt dispuse longitudinal cu partea lata a taieturii; sau verticala – straturile sunt dispuse longitudinal cu partea ingusta a taieturii. Este tehnologia utilizata cel mai des, iar parchetul rezultat poate fi usor recunoscut datorita prezentei nodurilor tulpinii de bambus.

Parchetul din bambus densificat foloseste ca si materie prima tot tulpinile de bambus, dar are un sistem de prese speciale, care le comprima, crescand astfel si mai mult duritatea produsului. Parchetul din bambus densificat este in topul duritatii lemnelor. Pe scara Brinell ajunge la peste 4, stejarul sau frasinul avand o duritate medie intre 3 si 4. Pe scara Janka are o duritate de aproximativ 1650 KGF (kg forta), fata de 600 KGF stejarul, 590 KGF fagul, 1600 KGF tekul brazilian. Luand in calcul variate pareri despre cel mai bun parchet din bambus, suntem de acord ca produsul densificat e potrivit pentru spatii cu trafic intens.

Parchetul din bambus laminat este obtinut din particule de lemn de bambus foarte fine, imbinate cu clei, presate si apoi uscate la cald. Are la baza tehnologia HDF – placi de densitate inalta, cu rezistenta crescuta.

 

Modul de montare: Exista trei tipuri de fixare a parchetului din bambus si anume: prin lipire, flotant si batut in cuie.

Prinderea prin lipire a parchetului este cel mai des folosita. Placile prezinta sistem de prindere de tip nut si feder. Se foloseste adeziv special si ai nevoie de o suprafata plana de tip sapa, in general.

Fixarea flotanta inseamna ca parchetul nu este lipit de suprafata inferioara, ci se prind placile intre ele. Acestea au un sistem de imbinare de tip click si, de obicei, se foloseste o folie speciala intre parchet si sapa.

Modul traditional de montare a parchetului din bambus este cel batut in cuie. Placile se prind de un sistem din lemn, aflat pe dedesubt, cu ajutorul unor cuie sau scoabe care nu se vad. Se recomanda in general pentru parchetul clasic cu placi de dimensiuni mici.

 

Finisare: Aceasta etapa este foarte importanta pentru ca de ea depinde rezistenta in timp a parchetului. Pentru a nu se deteriora sub actiunea razelor UV, suprafata necesita tratament cu lac, in mai multe straturi. Cu cat se dau mai multe straturi cu atat va creste rezistenta (3 – 5 straturi in medie).

Peste acest tratament se mai aplica 1 sau 2 straturi de lac protector impotriva zgarierii. Pe langa protectie, lacul mai are si rol de design, putand fi mat, semi-mat sau lucios, dupa cum iti place.

 

Dimensiuni: Din punctul de vedere al dimensiunilor, cea mai importanta caracteristica la parchetul din bambus este grosimea. Cu cat este mai gros, va fi mai rezistent in timp si ai o senzatie mai placuta la mers (14 – 17 mm este o grosime buna).

La parchetul laminat, este importanta si clasa de trafic: 21 (31 sau AC3) – trafic usor, potrivit pentru dormitoare, 22 (32 sau AC4) – trafic mediu (uz rezidential, holuri, sufragerii) si 23 (33 sau AC5) – trafic intens (spatii comerciale, publice).

Lungimea placilor de parchet poate fi in general intre 30 – 120 cm (mai lungi placile de parchet laminat), iar latimea intre 7 si 15 cm. Parchetul din bambus se achizitioneaza in general la pachet si ai trecuta suprafata pe care o acopera in metri patrati, pentru a calcula usor ce cantitate ai nevoie.

 

 

Spatiile alese: Daca ai nevoie de parchet din bambus pentru spatii comerciale, spatii publice, de suprafata mare, atunci e bine sa optezi pentru modele dedicate traficului intens, cu placi mari pentru a fi usor de montat si culori neutre sa reziste bine la murdarie (nuante de gri, marouri). E bine ca placile sa fie tratate cu cat mai multe straturi de lac (6 – 7) pentru a fi rezistent la radiatiile UV si la zgarieturi fiind mult trafic.

Pentru acasa, vei alege in zonele mai des circulate precum hol si sufragerie parchet pentru trafic intens sau mediu, de dimensiunea care iti convine cel mai mult (cum se potriveste cu stilul camerei).

Pentru camera de zi, daca este spatioasa si luminoasa poti alege o culoare inchisa care sa fie in contrast cu peretii si mobilierul.

Pentru hol, care de obicei este mai intunecos si mai mic, e bine sa alegi culori deschise care sa iti creeze senzatia de spatiu si lumina.

Dormitoarele pot avea si un parchet cu trafic usor, de diverse culori – mai deschise pentru camere mici si intunecoase; mai inchise pentru camere mari si luminoase.

Daca ti-ai facut deja o idee, in urma parcurgerii ghidului, asupra modelului dorit, si ai decis sa achizitionezi unul, iti ofer cateva variante de parchet din bambus la preturi bune, in lista de mai jos. Trebuie doar sa masori suprafata de care ai nevoie, sa alegi culorile si stilul, apoi, cu un simplu click, pot face comanda online. Coletul iti va veni acasa sau in spatiul unde vrei sa-l montezi, fara sa mai ai grija transportului.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu