fbpx

Cea mai buna vopsea lavabila pentru baie

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.19

 

Cum aleg cele mai bune vopsele lavabile pentru baie

 

Ghidul cumparatorului

In ultimii ani, vopseaua lavabila speciala pentru baie s-a dovedit a fi o solutie mai buna decat traditionala faianta, care prezinta cateva dezavantaje mari, dintre care mentionam doar rosturile predispuse la mucegai si foarte greu de curatat si tendinta de dezlipire in timp, din cauza expunerii frecvente la abur cald si la umiditate crescuta.

Atunci cand utilizatorii se intreaba unde gasesc vopsea lavabila pentru baie la pret bun, nu tin intotdeauna cont de faptul ca acest produs trebuie sa indeplineasca niste conditii speciale, dat fiind faptul ca in baie parametrii de umiditate si caldura sunt deosebiti de cei din restul casei. In plus, unele bai nici nu dispun de o ventilatie adecvata, caz in care este si mai important sa se aleaga un produs adaptat, pentru o mai buna rezistenta in timp. Iata care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont in alegerea produsului adecvat.

Vopsea lavabila pentru baie

Aditivii specifici: avand in vedere ca spatiul in care urmeaza sa fie folosita vopseaua este unul solicitant, cu umiditate crescuta si variatii de obicei mari de temperatura, vopseaua lavabila aleasa trebuie sa contina o serie de aditivi specifici. Baia este in mod deosebit predispusa la riscul de dezvoltare a mucegaiului, asadar este esential ca produsul pe care il vei alege sa contina un aditiv care inhiba dezvoltarea sporilor de mucegai.

De asemenea, in baie este necesar sa acorzi mereu o atentie sporita igienei: unele vopseluri sunt imbogatite cu aditivi bacteriostatici, care previn inmultirea microorganismelor, contribuind la mentinerea starii de sanatate a intregii familii. Te sfatuim sa alegi o vopsea comercializata in magazine de specialitate, produsa conform normelor UE, pentru a evita situatia in care in compozitia vopselei au fost introdusi aditivi toxici.

 

Caracteristicile generale ale unei vopsele lavabile: sunt gradul de lavabilitate, puterea de acoperire si aderenta. Pentru baie, ai nevoie de o vopsea superlavabila, care sa reziste bine la umiditatea crescuta din acest spatiu. O vopsea superlavabila rezista, conform indicatiilor producatorului, la aproximativ 150 de spalari, deci va face fata cu brio si la umiditate. In plus, daca trebuie sa folosesti solutii anti-mucegai sau alte substante, avand o familie mai sensibila, nu va fi greu sa igienizezi peretii.

Puterea de acoperire iti spune practic de cate straturi de vopsea este nevoie pentru a se atinge un aspect final uniform al peretelui. Ea se exprima in metri patrati pe litru; cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat va fi nevoie de mai putine straturi de vopsea. Pentru baie, un produs eficient trebuie sa aiba o putere de acoperite de peste 10mp/l si sa fie suficiente doua straturi de vopsea.

Aderenta iti spune pe ce substrat „prinde” vopseaua. In general, vopselurile lavabile de interior sunt aderente la zidarie si tencuiala, dar cei mai multi dintre producatori si mesteri recomanda aplicarea unui strat prealabil, cu rol de amorsa, care sa sporeasca aderenta produsului.

 

Timpul de uscare: Un interval decent de timp pentru uscare este de maxim 24 de ore. Exista insa si vopseluri cu uscare rapida, care permit aplicarea celui de-al doilea strat la doar cateva ore dupa primul.

Un timp de uscare scurt este important mai ales daca lucrarile sunt efectuate intr-o perioada umeda sau rece, altfel ai putea si nevoit sa astepti zile intregi pana ce vopseaua e perfect uscata. In genere, e bine sa poti da ce de-al doilea strat in mai putin de 12 ore de la aplicarea primului.

Tinand cont de acesti factori si despre numeroase pareri despre cea mai buna vopsea lavabila pentru baie, avem o lista de produse interesante din punct de vedere al calitatii si pretului.

 

 

Formule recomandate in 2019

 

 

Oskar Baie si Bucatarie

 

3) Oskar Baie si BucatarieVopseaua Oskar Baie si Bucatarie este un alt produs recomandat de catre utilizatori. Aceasta vopsea este potrivita pentru suprafetele care necesita numeroase spalari sau care sunt expuse la umiditate. Produsul este aditivat cu argint, care functioneaza ca un element antimicrobian si antimucegai extrem de eficient. Suprafata complet acoperita are aspect mat si nivelat, vopsirea fiind usoara.

Doua straturi de vopsea sunt suficiente in cazul acestui produs, care poate fi aplicat atat prin pulverizare, cat si cu instrumente de tipul trafaletului, bidinelei sau pensulei. Timpul de uscare recomandat de producator este intre 2 si 4 ore, iar randamentul este evaluat la 10mp/l/strat.

Producatorul pune la dispoziztia clientilor si o gama larga de coloranti speciali pentru aceast avopsea lavabila, astfel incat baia ta poate avea orice nuanta doresti! Pentru un plus de rezistenta si durabilitate, se recomanda aplicarea unui strat de amorsa pentru vopseaua lavabila, dupa care aplicarea celor doua straturi de vopsea lavabila Oskar.

 

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

AplaLux Baie si Bucatarie

 

1) Aplalux Baie si BucatarieVopseaua AplaLux Baie si Bucatarie este o vopsea superlavabila de interior, adecvata utilizarii in incaperi cu umiditatate si temperaturi crescute. Producatorul in sine reprezinta o recomandare, fiind cunoscut pentru materialele de calitate pe care le furnizeaza. AplaLux Baie si Bucatarie contine aditivi speciali care impiedica dezvoltarea mucegaiului.

Produsul are aderenta crescuta pe beton si zidarie si este disponibil in recipiente de 10l. Conform producatorului, puterea de acoperire este de 12-16mp/l/strat, iar recomandarea este de se aplica in doua straturi pentru o acoperire totala. Timpul de uscare indicat este de 6 ore pana la aplicarea celui de-al doilea strat, sau 24 de ore pentru uscarea totala.

Utilizatorii o recomanda pentru ca AplaLux Baie si Bucatarie a dovedit ca este cea mai buna vopsea lavabila pentru baie, cu o mentenanta scazuta si durabilitate mare.

 

 

 

Savana Teflon baie si bucatarie

 

2) Savana Taflon baie si bucatarieVospeaua Savana Teflon baie si bucatarie este cunoscuta ca o vopsea lavabila pentru baie ieftina si buna. Produsul se poate folosi cu succes pentru pereti si tavane. Aditivarea acestei vopsele cu teflon ii ofera o rezistenta superioara la patare si o lavabilitate foarte ridicata, fapt ce o face rezistenta la umiditate.

In plus, in compozitia sa este inclus un biocid cu efect antimucegai, obligatoriu pentru baie.   Aceasta vopsea superlavabila poate fi achizitionata in recipiente cu un volum de 8.5 litri. Puterea de acoperire este mare, doua straturi fiind suficiente pentru obtinerea unui perete impecabil si rezistent.

Aderenta este crescuta pe beton si zidarie, iar suprafata de acoperire indicata de producator este de 13-15mp/l/strat. Timpul de uscare este de minim 6 ore inainte de aplicarea celui de-al doilea strat, respectiv 24 de ore pentru uscarea totala.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 voturi, media: 4.53 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status