Cea mai buna vopsea lavabila ieftina, de exterior

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune vopsele ieftine, de exterior

 

Ghidul cumparatorului

Cand construim sau renovam o locuinta (si nu numai) in mod categoric avem nevoie si de materiale de constructie pentru exterior. Vopseaua lavabila e un material care nu poate lipsi de pe nici un santier, oricat de mic sau de mare ar fi el.

Ea se aplica usor, prezinta rezistenta in timp, dar si la factorii de mediu, se usuca repede, acopera bine ariile dorite si poate fi folosita pe o multime de tipuri de suprafete.

 

 

In cele ce urmeaza vrem sa te ajutam sa cumperi o vopsea lavabila de exterior ieftina (la un pret bun). Stim ca nu e simplu sa faci o asemenea alegere, motiv pentru care in acest ghid vei gasi care sunt criteriile de selectie pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand ai nevoie de un astfel de produs.

Pentru inceput, cand vrei sa cumperi vopsea lavabila pentru exterior trebuie sa te gandesti la suprafata pe care vrei sa o acoperi. Cunoscand-o vei sti cantitatea de care ai nevoie. Cum afli aceste informatii? Simplu – inmultesti latimea peretelui cu inaltimea lui. Astfel vei afla cati mp are bucata respectiva. Pe etichetele produselor va fi trecuta suprafata in mp pe care o poti zugravi cu un anumit numar de litri. Daca pe peretele pe care vrei sa-l zugravesti exista usi sau ferestre, calculeaza-le si lor dimensiunea in mp, apoi scade-o din cea totala.

Cand vorbim de vopsea pentru exterior, in mod categoric foarte importanta este rezistenta acesteia la factorii de mediu: umezeala, raze UV, temperaturi foarte scazute. Cauta un produs cat mai rezistent din acest punct de vedere daca vrei ca ceea ce realizezi sa fie cat mai durabil. Rezistenta la astfel de factori va fi specificata pe eticheta produselor.

Un alt criteriu de selectie important tine de timpul de uscare. El poate varia de la un produs la altul. Exista vopsele lavabile care se usuca in cateva ore (3-4 h), dar si care au nevoie de macar 24 de ore pentru a fi uscate complet. Cand te grabesti, in mod cert ai nevoie de un material de constructie de acest fel care sa actioneze mai repede. Care ar putea fi graba daca vorbim de exterior? Aplicarea celui de-al doilea strat. De cele mai multe ori, e nevoie de doua straturi pentru un rezultat final satisfacator pe deplin.

In achizitionarea unei vopsele lavabile pentru exterior trebuie sa tii cont si de tipul suprafetei de lucru. Sunt produse care pot fi folosite pe toate tipurile de suprafete (beton, zidarie, tencuiala, lemn) si produse care merg doar pe unele dintre ele.

O idee buna ar fi sa tii cont si de brand. Alege sa cumperi de la producatori cunoscuti si de incredere, cum sunt Savana, Ecoweiss sau AplaLux.

Vrem sa faci o alegere potrivita intr-un mod cat mai simplu, motiv pentru care, prin exemple concrete vrem sa te ajutam sa-ti formezi cateva pareri despre cele mai bune vopsele lavabile de exterior ieftine.

 

 

Formule recomandate in 2020

 

 

Kober Fassade

 

Avand o rezistenta foarte buna la intemperii, formula Fassade propusa de Kober poate fi considerata o vopsea lavabila de exterior, la un pret bun, fiind indicata pentru aplicare direct pe zidarie, la exteriorul constructiilor. In plus, chiar si in cazul in care este necesara zugravirea unor suprafete de interior, dar care urmeaza sa fie solicitate intens, se poate apela usor la aceasta optiune.

Are la baza dispersie acrilico-stirenica, apoasa, si se caracterizeaza printr-o putere buna de acoperire, raportata la suprafete de exterior (6.5mp/litru/2 straturi) si se usuca rapid, intervalul de reacoperire fiind indicat la minim 30 de minute. Dupa vopsire, respirabilitatea peretelui nu va fi afectata, acesta putand suporta pana la 5000 de cicluri de spalare, conform indicatiilor producatorului.

Ca orice formula alba, superlavabila, care se usuca mat, aceasta se poate nuanta in tonuri pastel, astfel incat sa se plieze usor pe cerintele la decorare. Pentru colorare se pot folosi cartele Kober de culori pentru exterior.

 

 

 

Savana Superlavabila

 

Acest produs de la Savana poate fi achizitionat in 3 variante: 2,5 l (acopera pana la 38mp/strat), 8,5 l (acopera pana la 128 mp/strat) sau 15 l (acopera pana la 225 mp/strat). Pentru ca stim cat de important este sa alegi o vopsea de calitate pentru exterior, te informam ca aceasta e foarte rezistenta la temperaturi extreme, dar si la intemperii. Este un alb stralucitor(se nuanteaza cu usurinta) si nu necesita pregatirea prealabila a suprafetei, ceea ce inseamna ca va fi usor de utilizat .

O poti folosi cu succes pentru a infrumuseta exterioare din lemn sau beton si e necesara aplicarea de 2 ori pentru un rezultat mai bun. Al doilea strat poate fi dat chiar si dupa 2 ore de la realizarea primului, insa sunt necesare 24 de ore pentru uscarea in totalitate. Aplicarea se poate face cu pensula, rola sau pompa airless.

Chiar daca e o vopsea pentru exterior, ea poate fi folosita cu succes si in interior, pentru pereti sau tavan.

 

 

 

Apla Aplalux

 

Suprafetele din lemn si/sau beton sunt acum usor de vopsit datorita faptului ca exista produse de calitate cum este acesta. Disponibil in variantele de 2,5, 10 si 15 l, care acopera pana la 40, 160, respectiv 400 mp/strat, aceasta vopsea ofera calitate si rezistenta in timp, chiar si in conditii de umiditate sau temperaturi scazute sau ridicate.

Gradul de acoperire la acest produs este unul mare, insa sunt recomandate doua straturi pentru un efect maxim. Cele doua straturi pot fi date la un interval de 6 ore (cu rola, pensula sau popa airless), dar e nevoie de 24 de ore pentru uscare totala. Cu toate ca vorbim de o vopsea lavabila rezistenta la temperaturi extreme, ea nu e recomandata a fi aplicata in conditii de ploaie, vant, ceata, inghet sau soare puternic.

Cantitatea din interiorul recipientului este foarte simplu de nuantat, deoarece e de un alb pur si nu necesita pregatirea suprafetei de lucru inainte de aplicare.

 

 

 

Rangriz Ecoweiss

 

Daca ai nevoie de o vopsea lavabila de exterior ieftina si buna, Ecoweiss iti vine in ajutor cu o cantitate de 2,5 litri, care iti va fi suficienta pentru a acoperi intre 32 si 37 mp/strat. Suprafata recomandata pentru acest produs este betonul, insa va fi necesara pregatirea lui in prealabil pentru a obtine rezultatele dorite, ceea ce poate fi neplacut pentru unii.

Recomandam vopseaua aceasta pentru faptul ca este rezistenta la spalare (ceea ce inseamna ca va suporta bine umezeala si ploaia si va fi usor de curatat in cazul in care se murdareste).

Ca si in cazul altor vopsele lavabile si aici e nevoie de aplicarea a doua straturi. Dupa ce dai primul strat e necesar sa astepti chiar 8 ore pana cand il poti aplica pe al doilea. 8 ore in cazul in care temperatura de afara e de aproximativ 23 de grade Celsius. Daca este mai scazuta, e posibil sa trebuiasca sa astepti mai mult, daca e mai ridicata, bineinteles mai putin.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status