Cea mai buna vopsea lavabila antimucegai Spor

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.20

 

Cum aleg cele mai bune vopsele lavabile antimucegai Spor

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vrei sa improspatezi lookul locuintei si sa aduci un “suflu” nou, sau incepi un proces de renovare mai complex al unei case vechi, vei economisi destul de mult daca te informezi si iti varuiesti singur peretii. Daca vopseaua lavabila este alegerea uzuala, pentru baie, bucatarie si camere umede, vei avea nevoie de un produs antimucegai.

 

 

Una dintre marcile cele mai populare de pe piata romaneasca este Spor, brand sub care se comercializeaza numeroase vopsele, lacuri si solutii de pregatire si tratare a suprafetelor, de catre compania Policolor. Acesta este cel mai mare producator de profil din tara noastra, activand de peste 50 de ani. In gama sa de vopsele lavabile se regasesc si cateva variante ce combat fungii, iar daca vei cauta pe Internet pareri despre cele mai bune vopsele lavabile antimucegai Spor, nu vei duce lipsa de opinii pozitive si sfaturi de aplicare. Noi iti venim in sprijin si cu cateva criterii de alegere.

Cand achizitionezi un astfel de produs, ai de ales mai intai intre o varianta lavabila si una superlavabila. Diferenta intre cele doua, asa cum sugereaza si numele, este rezistenta la spalare. Daca prima rezista la circa 40 de spalari, cea superlavabila isi va pastra aspectul si dupa 100-150 de curatari. In plus, cea din urma are de obicei un aspect final mai lucios.

O alta caracteristica, ce tine de specificatiile tehnice ale vopselei in general, este gradul de acoperire, care trebuie sa fie de macar 10 mp/ litru/ strat, pentru a nu cheltui sume exorbitante. Exista si produse care acopera 16 mp cu un singur litru. In plus, daca te intereseaza unde gasesti vopsea lavabila antimucegai Spor la un pret bun, nu uita sa raportezi pretul si la cantitatea de vopsea oferita.

Efectul de combatere a mucegaiului se realizeaza in principal prin modificarea formulelor, pentru a fi permeabile la vaporii de apa, ceea ce va limita formarea condensului si, implicit, dezvoltarea microorganismelor iubitoare de umiditate. In plus, vopselele mai avansate includ diversi aditivi cu efect biocid, cum sunt ionii de argint, recomandati si in varuirea spitalelor si scolilor. Desigur, si pretul acestora este considerabil mai ridicat.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Policolor Spor ioni de argint 

 

Probabil cea mai buna vopsea lavabila antimucegai Spor este cea formulata cu ioni de argint, satisfacand atat exigentele ce tin de decoratiunile interioare, cat si cele legate de sanatate.

Ca si tipologie, aceasta este o vopsea superlavabila de interior, avand la baza o dispersie apoasa de copolimeri de acril si stireni, pigmenti si substante active impotriva mucegaiurilor, virusurilor si bacteriilor. Pelicula rezultata va permite peretelui sa „respire” in interior, dar este impermeabila pe exterior.

Fiind o vopsea superlavabila, are o rezistenta excelenta la spalari repetate si agresiune mecanica. Dintre aditivii biocizi, cu adevarat deosebita este prezenta nanoparticulelor de argint, care sunt active impotriva microorganismelor, prevenind dezvoltarea lor si distrugandu-le pe cele atasate suprafetei. Astfel, aceasta vopsea indeplineste standardele pentru a fi folosita in spitale si institutii publice, iar la domiciliu va fi perfecta pentru baie, bucatarie si chiar camera copilului, daca aveti o locuinta predispusa la igrasie.

Consumul teoretic este unul redus, un litru acoperind 14-16 mp de suprafata intr-un singur strat, dar acest lucru depinde si de suportul pe care este aplicat. Pot fi necesare 1-2 straturi, iar cel de-al doilea poate fi aplicat dupa doar 2 ore, desi specialistii prefera asteptarea mai indelungata, cand acest lucru este posibil. Uscarea completa se realizeaza in 24 de ore. Vopseaua se aplica cu majoritatea dispozitivelor de zidarie conventionale, inclusiv pensule, role si cu un pulverizator. Cantitatea oferita este de 15 litri, ceea ce face raportul calitate/ cantitate/ pret favorabil.  

 

 

 

 

 

Policolor Spor 

 

Daca umiditatea excesiva nu este o mare problema in locuinta ta si iti doresti o vopseala lavabila antimucegai Spor ieftina si buna, iti recomandam acest produs uzual pentru interior.

Produsul este formulat pe baza de copolimeri acrilo-stirenici, pigmenti si diferiti aditivi. Actiunea antimucegai este una standard, de prevenire a condensului prin permeabilitatea crescuta pentru vaporii de apa. Astfel, microorganismele nu au ocazia sa se dezvolte, suportul fiind unul uscat.

Desigur, eficienta sa depinde si de un grad de umiditate normal al locuintei, o ventilatie suficienta si nu va actiona corespunzator daca peretii sunt predispusi la igrasie (demisol, izolare ermetica). Fiind lavabila, poate fi spalata de pana la 40 de ori, fara a fi deteriorata. Ca si orice alta vopsea de acest tip, poate fi amestecata cu pigmenti specifici pentru a obtine nuanta dorita.

Acoperirea sa este de 12-14 mp, intr-un singur strat, pentru un litru de vopsea, ceea ce este o performanta medie. In functie de substrat, pot fi necesare unul sau doua straturi. Timpul de uscare este cel obisnuit pentru astfel de vopsele, de 2 ore pana la aplicarea urmatorului strat si 24 de ore pana la uscarea completa. Aceste valori variaza si ele in functie de suprafata acoperita si pregatirea sa prealabila, temperatura si gradul de umiditate din incapere. Cantitatea oferita este de de 8.5 litri.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status