Cea mai buna vopsea lavabila antimucegai, de interior

Am modificat articolul ultima data pe: 06.06.20

 

Cum aleg cele mai bune vopsele lavabile antimucegai, de interior

 

Ghidul cumparatorului

Te-ai decis sa renovezi si sa zugravesti? Atunci va trebui sa investesti in materiale de calitate, iar vopseaua folosita iti va face munca mai usoara si va garanta rezultate bune sau dimpotriva. Daca vei intreba un expert, este cel mai probabil sa iti recomande o vopsea lavabila de interior, caci implica multiple avantaje.

 

 

Aceasta se aplica foarte usor, permite repetate vopsiri, iar daca este de cea mai buna calitate, are o putere mare de acoperire (sunt suficiente 2 straturi) si un grad de lavabilitate crescut. Este util de stiut ca exista si vopsele lavabile de interior antimucegai, create special pentru camerele cu umiditate unde se formeaza igrasie si mucegai: bucataria si baia. In alegerea unui produs, verifica aderenta (pe caramida, beton, glet, tencuiala, suprafete deja vopsite, grund).

Dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune vopsele lavabile de interior antimucegai, este bine ca puterea de acoperire sa fie de peste 10 metri patrati la un litru pentru un strat (cele de calitate se dau in 2 straturi).

Timpul de uscare variaza, iar daca vrei sa termini rapid, gasesti si vopsele care se usuca in 24 de ore (se aplica stratul al doilea dupa o perioada intre 2 si 6 ore). In ceea ce priveste gradul de lavabilitate, exista produse superlavabile ce rezista la aproximativ 200 cicluri de spalare a peretilor, lavabile (cam 100 spalari) sau semilavabile (40-50 spalari).

Cat despre culoare, vei alege nuanta preferata si este indicat sa verifici gradul de alb, caci exista produse care au tenta albastruie ori galbena. Vopselele pentru baie, bucatarie, subsol contin ingrediente speciale antimucegai si antibacteriene care sa previna formarea mucegaiului, igrasiei, a microorganismelor.

Vrei sa stii unde se gasesc vopsele lavabile antimucegai de interior la un pret bun? Este simplu: in magazinele online vei putea descoperi si compara variate oferte si vei putea beneficia adesea de reduceri avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Oskar Superweiss 

 

Cauti cea mai buna vopsea lavabila de interior antimucegai pentru spatiile cu umiditate crescuta, cum este baia, bucataria, subsolul? Iti putem recomanda Oskar Superweiss ce poate fi folosita pentru zugravirea diverselor suprafete: tencuieli de var-ciment, zidarii, gleturi ipsos, beton, placi de gips, suprafete deja vopsite.

Pelicula este mata si uniforma, iar vopseaua are o putere crescuta de acoperire de aproximativ 10 mp/l la un strat. E o vopsea superlavabila cu textura cremoasa, ce nu curge, de culoare alba, iar in functie de suprafata, timpul de uscare poate varia intre doar 2 ore si 6 ore, dupa care se poate aplica al doilea strat.

Se amesteca inainte de utilizare si se aplica prin roluire, pensulare ori prin pulverizare. Temperatura la aplicare si uscare trebuie sa fie de minim 5 grade Celsius. In cazul unei tencuieli netede, consumul este de aproximativ 100 ml/mp. Galeata din plastic are o capacitate de 15 l.

 

 

 

 

 

Savana Teflon Baie si Bucatarie 

 

Aceasta vopsea lavabila de interior antimucegai ieftina si buna cu teflon de culoare alba este ideala pentru a zugravi in bucatarie sau baie, reimprospatand aceste spatii cu risc de dezvoltare a mucegaiului si a bacteriilor. Este de asemenea rezistenta la murdarie si la patare si permeabila la vaporii de apa.

Are o aderenta crescuta pe tencuieli de ciment sau var, glet, beton, gips-carton si o putere mare de acoperire, de 13-15 mp/l, in functie de tipul de suprafata. Se usuca complet in decurs de 24 de ore (sunt suficiente 2 straturi, iar primul se usuca intr-un interval de 2-6 ore). Temperatura de lucru se incadreaza intre minim 5 si maxim 30 grade Celsius.

Se aplica uniform, simplu si rapid, folosind o rola, o pensula sau pompa de pulverizare. Este superlavabila, rezistand pana la 200 de cicluri de spalare, iar teflonul, aditiv special din compozitie, ofera rezistenta la murdarie si curatare mai usoara a peretilor.

 

 

 

 

 

Apla AplaLux Baie si Bucatarie 

 

AplaLux este o vopsea alba de interior superlavabila cu o aderenta crescuta special creata pentru zugravirea camerelor predispuse la condens si umiditate, fiind rezistenta la mucegai si permeabila la vaporii de apa (bai, bucatarii, subsoluri, demisoluri).

Vopseaua se va dilua cu 15% apa la primul strat si cu 8% apa la al doilea, dupa care se omogenizeaza si se aplica pe suprafata curata si pregatita uniform fie cu un trafalet, fie cu o pensula sau cu ajutorul unei pompe airless. Consumul va varia intre 12 si 16 mp/l la un strat, aceasta depinzand de tipul de suport.

Timpul total de uscare este de 24 de ore, iar stratul al doilea se poate aplica dupa 6 ore. Temperatura de lucru este de 5-30 grade Celsius. E o vopsea care va rezista la un numar crescut de spalari (cam 200 cicluri de spalare) potrivita pentru protectia peretilor si tavanului unde se dezvolta mucegai. Galeata are 10 l.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status