n n
n
n
▷ Vopsele lavabile antimucegai, de baie. Analiza comparativa

Cea mai buna vopsea lavabila antimucegai, de baie

Am modificat articolul ultima data pe: 21.11.19

 

Cum aleg cele mai bune vopsele lavabile antimucegai, de baie

 

Ghidul cumparatorului

Vopseaua lavabila reprezinta in prezent cea mai moderna si mai adecvata solutie pentru acoperirea peretilor. Iar daca este vorba despre reamenajarea unui spatiu cum este baia, care se caracterizeaza printr-o umezeala ridicata, este esential sa optezi pentru un produs antimucegai, care permite un numar mare de spalari si previne dezvoltarea igrasiei.

Suntem siguri ca inainte de achizitie, ca in orice alta situatie, te bucuri sa afli cat mai multe pareri despre cele mai bune vopsele lavabile de baie antimucegai. Dar un ghid care sa contina informatii obiective iti va fi de asemenea de mare folos.

Orice vopsea este caracterizata de cativa parametri : rezistenta, gradul de lavabilitate si durata de uscare.  Un grad mare de lavabilitate inseamna ca peretii pot fi spalati de pana la 150 de ori, vopseaua fiind extrem de rezistenta la umezeala.

O putere de acoperire mare inseamna ca vei fi obligat sa dai mai putine straturi de vospea pentru ca rezultatul final sa fie cel scontat. Ea se exprima in litri/metru patrat si este indicata de catre producator pe ambalaj. Pentru un rezultat bun si rapid noi iti recomandam o valoare de minim 10 litri/mp. Iar in ceea ce priveste timpul de uscare, un interval acceptabil este de 24 de ore. Orice depaseste aceasta valoare va transforma renovarea intr-un veritabil chin, baia ta ramanand neutilizabila zile la rand, in functie de numarul de straturi aplicate.

Pretul de achizitie este influentat considerabil si de formula. Acest tip de produs este deja imbgatit cu substante speciale care zadarnicesc dezvoltarea sporilor de mucegai, dar exista si vopsele speciale cu efecte bacteriostatice, care previn de asemenea inmultirea baxcteriilor – un element important daca ne gandim ca baia este un loc destul de sensibil din acest punct de vedere.

Suntem siguri ca vrei de asemenea sa afli si unde gasesc vopsea lavabila antimucegai de baie la un pret bun alti cumparatori, si pentru aceasta te invitam sa ramai alaturi de noi in continuare petru a face cunostinta cu cateva dintre cele mai avantajoase oferte.

 

 

Formule recomandate in 2019

 

 

Kober Zertifikat Bai si Bucatarii

 

Atat baia, cat si bucataria caminului tau vor putea sa dea impresia de curatenie impecabila, daca optezi pentru vopseaua superalba de la Kober, special formulata pentru spatii in care exista un risc ridicat de formare a igrasiei. Este vorba despre o formula superlavabila, care va acoperi cu o pelicula omogena peretii si va demonstra un grad bun de permeabilitate la vaporii de apa, astfel incat acestia sa nu absoarba umezeala si sa nu favorizeze dezvoltarea mucegaiului.

Bineinteles, formula se va utiliza exclusiv in interior si pentru aplicare optima se recomanda diluarea cu apa – 10%. Ca mod de utilizare, nu prezinta cerinte speciale: se va folosi doar peste amorsa si se vor aplica minim 2 straturi. Beneficiezi de libertate extinsa de alegere cand vine vorba de suport, intrucat se va intinde usor si va adera bine pe rigips, tencuiala sau glet. In plus, poate fi pigmentata dupa bunul plac, in cazul in care vrei sa experimentezi cu schema cromatica a incaperii.

Se poate pulveriza, aplica fie cu trafaletul, fie cu pensula, iar puterea de acoperire va fi de un litru necesar pentru fiecare 16 metri patrati, doar pentru un singur strat. Important de retinut mai este si faptul ca minim necesare pentru uscare intre aplicari sunt 60 de minute.

 

 

 

 

 

Savana 

 

Cea mai buna vopsea lavabila de baie antimucegai de care te poti bucura este un produs marca Savana, iar caracteristicile sale functionale te vor convinge de aceasta in scurt timp. Este vorba despre o vopsea teflonata conceputa special pentru spatiile cu o umiditate crescuta cum sunt bucataria si baia. Se poate aplica atat pe beton cat si pe zidarie.

Culoarea este alba, dar vopseaua este compatibila cu diversi pigmenti a poducatorului, astfe incat o poti aplica adaptat imaginatiei tale. Formula sa este imbogatita cu teflon si biocid, care garanteaza o rezistenta superioara la patare si murdarire si un puternic efect antimucegai si bacteriostatic.

Recipientul are un volum de 8.5 litri, puterea de acoperire a produsului fiind de 13-15 mp/l/strat, in functie de gradul de porozitate a suportului si de modul de aplicare. Timpul de uscare necesar pentru a se putea aplica a doua mana de vopsea este de 6 ore, in vreme ce timpul pana la uscarea completa este de 24 de ore.

 

 

 

 

 

Oskar Baie si Bucatarie 

 

O vopsea lavabila de baie antimucegai ieftina si buna, care prezinta de asemenea avantajul de a fi un produs bacteriostatic, este produsul Oskar Baie si Bucatarie. Ea este perfecta pentru incaperile cu un grad crescut de umiditate, in care pot fi necesare un numar mare de spalari repetate. Producatorul ofera de asemenea un paletar pentru obtinerea a pana la 500 de culori diferite, in functie de gustul utilizatorului.

Aderenta la suport este una extremd e buna, mai ales daca se respecta indicatiile producatorului si se combina cu amorsa Danke speciala pentru vopseaua lavabila. Puterea de acoperire este mare, de 10mp/l/strat, aceasta putand varia usor in functie de substratul pe care este aplicata. Aplicarea se poate face prin pulverizare, cu trafaletul, bidineaua sau pensula.

Suprafata obtinuta dupa aplicarea a doua straturi de vopsea este mata, continua si uniforma, cu un aspect impecabil pe care il poti obtine si singur, chiar daca este pentru prima oara cand renovezi locuinta. Timpul de uscare este cuprins intre 2 si 4 ore in functie de conditiile de mediu si de numarul de straturi aplicate.

 

 

 

 

 

AplaLux Baie si Bucatarie

 

Daca esti in cautarea unui produs super lavabil, antimucegai si cu o putere extraordinara de acoperire, Aplalux Baie si Bucatarie este exact ceea ce ai nevoie. Adecvata pentru incaperile expuse frecvent la o cantitate mare de umeeala, acest produs Aplalux se poate aplica si direct pe beton sau zidarie, sau peste o amorsa adecvata, in functie de perefrinte. Aplicarea peste amorsa este in general mai avantajoasa din punct de vedere al cantitatii de vopsea necesara, in timp ce gradul de aderenta ramane nemodificat.

Timpul de uscare pentru acest produs este de 6 ore pentru reacoperire si pana la 24 de ore pentru uscarea completa, in functie de teperatura si de umiditatea din mediu. Puterea de acoperire este de 12 – 16 mp/l/strat, aceast avariind in functie de tipul de suport si de modul de aplicare. Se poate pulveriza, intind cu trafaletul sau bidineaua, astfel incat ai o libertate completa de actiune din acest punct de vedere.

Este disponibila intr-un recipient rezistent de plastic cu un volum de 10 litri, astfel incat o singura galeata ar trebui sa iti ajunga atat pentru baie cat si pentru bucatarie. Iar renovarea o poti face chiar tu, fara sa fie nevoie sa apelezi la o echipa de mesteri care va fi cu siguranta reticenta sa se angajeze la o lucrare de dimensiuni atat de mici.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status