n n
n
n
▷ Plinte din lemn. Analiza comparativa

Cea mai buna plinta din lemn

Am modificat articolul ultima data pe: 07.12.19

 

Cum aleg cele mai bune plinte din lemn

 

In cazul in care ti-ai ales parchetul pentru spatiul de acasa si simti ca e nevoie de o completare in ceea ce priveste aspectul, plinta ar putea fi piesa care lipseste din decor. Acest produs are un rol practic in procesul de intretinere. Protejeaza si mentine curat peretele, impiedicand adunarea mizeriei in rosturile de dilatare.

Cand nu stii cum sa alegi o plinta din lemn, la un pret bun, noi te putem ajuta. Citeste in continuare ghidul pentru a te informa cu privire la regulile de selectie.

 

 

In primul rand, tine cont de materialul din care este confectionat produsul. Acesta este de obicei din lemn si poti alege dintr-o varietate de tipuri si esente.

Poate fi realizat din lemn de stejar(prezinta o densitate de 710kg pe mc, are o duritate mare si o rezistenta buna la rupere),  brad(are o densitate de 400kg pe mc) sau bambus este cu 20% mai dur decat lemnul de stejar).

De asemenea, mai poate fi confectionat din fag(densitatea este de 675kg pe mc si are o duritate putin mai scazuta decat cea a stejarului; are o rezistenta mai mare la rupere in comparatie cu cea a stejarului), frasin(masa specifica a acestuia este de 750kg pe mc), mesteacan(prezinta o densitate de 700kg pe mc, insa,  in conditii de umiditate are tendinta de putrezire).

Pretul este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont. De cele mai multe ori, materialul este acela care influenteaza costul unui produs. Asa se intampla si in cazul plintei, care poate fi confectionata dintr-un lemn mai rezistent sau dintr-unul mai putin trainic.

De exemplu, forta de presare suportata de lemnul de fag este mai mare, de 110 MPa, in comparatie cu stejarul care suporta o forta de 97 MPa. Astfel, lemnul de fag poate fi declarat ca fiind mai puternic la rupere decat lemnul de stejar.

In ceea ce priveste designul placilor, trebuie amintit faptul ca poti alege dintr-o gama numeroasa de modele, culori si texturi. Finisajul poate fi realizat, de asemenea, in felurite moduri. Poate fi cu aspect satinat, mat sau lucios, cu straturi multiple de lac netoxic, protector impotriva zgarieturilor.

In cele ce urmeaza, vei regasi cateva exemple de produse care te vor ajuta sa iti formezi pareri despre cele mai bune plinte din lemn.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Class Bambus CHG-B 

 

Daca iti doresti o plinta din lemn, ieftin si buna, cea despre care discutam acum ti s-ar potrivi tie si casei tale. Este confectionata din lemn de bambus, avand o rezistenta deosebita la umiditate, datorita fibrelor orizontale, puternice. Ofera un aspect atractiv, fiind de culoare cafeniu lucios.

Plinta are rolul de a realiza legatura intre perete si pardoseala si se va potrivi cu un parchet din bambus. Se monteaza cu ajutorul unui adeziv sau al unor suruburi, nefiind nevoie de prezenta unor specialisti in domeniu pentru asamblarea acesteia. De asemenea, trebuie stiut faptul ca nu se folosesc elemente de imbinare, intrucat se plaseaza prin taiere in unghi.

Referitor la dimensiuni, plinta prezinta 183 cm lungime, 7 cm latime si 1.2 cm in grosime. De exemplu, pentru o camera de lungime 3,8 m si o latime de 1,9 m, perimetrul este de 11,4 m. Pentru aceasta incapere, ar fi nevoie de circa 7 placi.

 

 

 

Decolandia NOAK-B 

 

Acest produs reprezinta o plinta din lemn de stejar, cu o durabilitate mare si o densitate mare, de 710 Kg pe mc. Procedeul de montare este de tip click si nu impune prezenta unor specialisti in domeniu pentru asamblarea pieselor.

Referitor la culoarea produsului, acesta este de nuanta nuc-deschis. Modelul este finisat si lacuit. Un alt beneficiu pe care neaparat trebuie sa il cunosti este faptul ca actioneaza ca o masca pentru cablurile de la televizor, intrucat pe fata interna prezinta o crestatura care permite introducerea cablurilor.

In ceea ce priveste dimensiunile, e important sa stii ca modelul are o lungime de 200 cm, o latime de 7 cm si o grosime de 1.8 cm. Luand drept exemplu o camera cu lungimea de 4m si latimea de 2m, perimetrul rezultat va avea valoarea de 12m. Numarul de piese alocate ar fi (2*2+2*4):2m, adica, in total, 6 plinte.

 

 

 

Wood Floor Stejar Nuc Deschis 

 

Produsul despre care discutam acum este o plinta de lemn multistrat din stejar. Acest material este recunoscut pentru rezistenta si durabilitatea deosebita.

Referitor la aspectul produsului, acesta aduce o nota de eleganta incaperii. Nuanta este de nuc deschis si ofera incaperii o luminozitate deosebita. Legat de sistemul de fixare, acesta este unul usor, intrucat plinta se asambleaza prin lipire cu ajutorul unor adezivi, precum monocomponentii MS silanici. Taierea la unghi este una dintre variantele cu care poti realiza imbinarea la colturi.

Legat de marimile unei placi, in lungime are 2.4 m, in latime 8 cm, iar in grosime 1.3 cm. Ca exemplu, in cazul unei camere cu lungimea de 7.2 m si latimea de 4.8 m, perimetrul va fi de 24 m. Pentru a inconjura o astfel de camera, ai nevoie doar de 10 piese de acest fel. Pentru intretinerea curata a plintelor, ai nevoie doar de o laveta si un detergent puternic, cu care poti sterge din cand in cand.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status