n n
n
n
▷ Chiuvete de baie pe blat. Analiza comparativa

Cea mai buna chiuveta de baie pe blat

Am modificat articolul ultima data pe: 11.12.19

 

Cum aleg cele mai bune chiuvete de baie pe blat

 

Ghidul cumparatorului

Chiuveta ramane unul din punctele centrale de interes atunci cand amenajezi camera de baie si este important sa alegi modelul cel mai potrivit atat pentru aspectul estetic al incaperii, cat si din punctul de vedere al compatibilitatii cu instalatia sanitara preexistenta.

Daca dispui de un spatiu mai mare destinat camerei de baie sau daca pur si simplu vrei sa dispui de o suprafata utila mai vasta in jurul chiuvetei, poti opta pentru o varianta pe blat, ce combina aspectul elegant cu functionalitatea crescuta. Pentru a fi sigur ca alegi modelul cel mai potrivit, insa, poti urmari cateva detalii tehnice.

Forma chiuvetelor poate varia, oferind posibilitatea integrarii perfecte in tendintele estetice ale oricarei camere de baie. Modelele dreptunghiulare sau patrate pot fi integrate in baile cu design minimalist sau modern, oferind impresia unor piese robuste si cu structura solida. Variantele rotunjite, de forma rotunda sau ovala, pot fi incadrate cu usurinta in camerele de toaleta cu design romantic, adaugand un plus de eleganta incaperii.

Materialul din care este realizata chiuveta ar trebui sa ofere un grad bun de rezistenta atat la socuri mecanice – lovire cu alte obiecte, cum ar fi peria de par, dar si in fata factorilor de agresiune chimica ce pot fi datorati curatarii frecvente cu solutii cu actiune intensa asupra suprafetelor.

Ceramica este unul din materialele cele mai intalnite si au, conform multor pareri despre cele mai bune chiuvete de baie pe blat, un pret de achizitie destul de convenabil raportat la aspectul estetic si rezistenta in timp.

Portelanul poate fi o varianta demna de luat in calcul, datorita aspectului placut, dar acest material este mai sensibil in fata factorilor de agresiune, fiind posibila aparitia in timp a fisurilor sau crapaturilor.

Modelele realizate din granit, desi aduc un maxim de rezistenta, pot aduce dificultati in ceea ce priveste fixarea pe blat, care va trebui sa fie mult mai rezistent datorita greutatii crescute a piesei de mobilier sanitar.

Pentru a fi sigur de compatibilitatea variantei selectate de tine, va fi necesar sa urmaresti si prezenta orificiilor destinate bateriei. Unele modele pot dispune de un singur orificiu – fiind compatibile cu bateriile de tip monobloc, in timp ce altele vor putea fi utilizate atunci cand dispui de o baterie cu fixare in perete. In acest caz, chiuveta nu va dispune decat de orificiul de evacuare, nu si de cel pentru alimentare cu apa.

Nu in ultimul rand, pentru a nu avea surprize in momentul instalarii, verifica dimensiunile chiuvetei inainte de a face o achizitie pentru a fi sigur ca aceasta se va potrivi perfect pe cele ale blatului, daca deja l-ai achizitionat. Poti gasi aceste detalii mentionate in descrierea produselor in orice magazin unde gasesc chiuveta de baie pe blat la un pret bun cei care doresc sa isi reamenajeze camera de toaleta.

Luand in calcul detaliile enumerate mai sus, poti alege acum cu usurinta cea mai buna chiuveta de baie pe blat pentru tine, nu inainte de a arunca o privire si peste variantele descrise de noi.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ideal Standard Strada

 

 

Ideal Standard Strada este un lavoar de forma dreptunghiulara, ce atrage privirile prin finisajul de calitate si liniile drepte, ce il fac usor de integrat in camerele de toaleta cu tendinte estetice moderne.

Este realizata din ceramica, material rezistent atat la socuri mecanice, cat si la actiunea coroziva a solutiilor de curatare. Astfel, riscul aparitiei fisurilor sau zonelor ciobite este mult redus. O caracteristica evidentiata de catre producator este rezistenta termica crescuta, ce permite utilizarea apei fierbinti, fara riscul deteriorarii suprafetei.

Dimensiunile generoase, de 500 x 420 x 145 milimetri, permit instalarea acestei chiuvete intr-o camera de baie de dimensiuni medii spre mari. Poate fi montata atat pe un blat, dar necesita si fixarea in perete pentru un plus de rezistenta si datorita faptului ca latura din spate nu este finisata.

Dispune de un orificiu pentru baterie de tip monobloc, ce va trebui achizitionata separat. Prezenta orificiului de siguranta, de tip preaplin, reduce riscul aparitiei inundatiilor prin acmularea apei in chiuveta si revarsarea acesteia pe podea.

 

 

 

 

 

Dalet Art 9 Bowl

 

Dalet Art 9 Bowl este un lavoar de forma dreptunghiulara, cu unghiuri rotunjite, ce poate fi integrat cu usurinta in orice camera de toaleta. Liniile elegante asigura un grad ridicat de compatibilitate atat in baile cu amenajare de tip modern, cat si clasic. Dimensiunile sunt generoase, de 500 x 400 milimetri si o adancime de 145 de milimetri.

Chiuveta este realizata din material ceramic, cu finisaj mat. Ofera o buna rezistenta in timp la uzura, datorita materialului de calitate ce nu se ciobeste atunci cand este lovit si nu se pateaza la contactul cu solutiile de curatare cu actiune agresiva.

Montarea este simplificata, fiind realizata prin plasarea lavoarului pe suprafata blatului si conectarea acestuia la orificiul de scurgere. Nu dispune de orificiu pentru baterie, fiind compatibila cu sistemele sanitare ce implica instalarea acesteia pe perete. Nu dispune de orificiu de preaplin, facand necesara supravegherea starii de plenitudine a chiuvetei in timpul utilizarii.

 

 

 

 

 

Cersanit Olimpia

 

Daca inca mai cauti o chiuveta de baie pe blat ieftina si buna, poti arunca o privire pe modelul Olimpia, din gama propusa de Cersanit.

Forma sa dreptunghiulara, usor rotunjita in fata, permite integrarea usoara a acestui lavoar in schema estetica a oricarei camere de toaleta. Ofera un grad crescut de flexibilitate la instalare, fiind posibila fixarea acestei chiuvete atat pe suprafata unui blat sau a unui dulap, cat si pe perete, in regim suspendat.

Dimensiunile de 600 x 470 x 170 mm sunt suficient de echilibrate pentru a permite incadrarea in camere de baie cu suprafata mai ampla sau mai redusa. Chiuveta este realizata din material ceramic, cu finisaj lucios, ce permite o igienizare rapida si usoara. Gradul de rezistenta la uzura in timp este crescut, fiind dificila zgarierea sau ciobirea suprafetei. Nu se pateaza la contactul cu solutiile de curatare cu actiune agresiva. Dispune de un orificiu de instalare pentru baterie, fiind compatibila cu modelele de tip monobloc – tija si robinetii fixati pe un singur corp de alimentare. Riscul producerii inundatiilor prin revarsarea continutului este redus datorita prezentei orificiului de preaplin.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status