Cel mai bun incubator de oua de gaina

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune incubatoare pentru oua de gaina

 

Ghidul cumparatorului

Daca te-ai hotarat sa cresti numarul pasarilor de curte, probabil stii deja ca incubatia e metoda cu cea mai mare rata de succes. In mod evident, pentru asta vei avea nevoie de un incubator de oua de gaina. Intrucat poate fi destul de dificil sa alegi unul, mai ales daca e pentru prima data cand vrei sa scoti pui de gaina fara sa folosesti o closca, iti punem la dispozitie un scurt ghid informativ.

Inainte de-a te intreba unde gasesc incubatoare de oua, de gaina, la un pret bun, alte persoane, e bine sa stii cat de performant vrei sa fie dispozitivul, intrucat asta va influenta si costul final. De asemenea, trebuie sa decizi daca vrei un produs pe care sa-l folosesti exclusiv pentru pui sau unul universal, in care sa poti introduce oua de diferite dimensiuni, pentru eclozarea mai multor specii.

Embrionul de gaina are nevoie de o temperatura 37,5 °C si de o perioada de 21 de zile, pentru a se dezvolta corespunzator, de aceea, e indicat sa folosesti un incubator pentru o singura specie. Cu toate acestea, ouale de curca, rata, potarniche, gasca si prepelita, printre altele, pot fi incubate la temperaturi similare, pe perioade diferite, astfel ca dispozitivul capata caracter universal (evident, ii creste si pretul).

Capacitatea variaza intre 40 si 80 de oua de pui, iar ea poate creste pana la cateva sute, pentru productii industriale sau ferme (200-800).  De asemenea, intrucat marimea e cea care influenteaza cate bucati pot fi introduse in cos, in cazul celor de prepelita, de exemplu, poti pune o cantitate aproape dubla.

Intoarcerea oualelor trebuie sa se faca periodic, la intervale regulate, iar pentru confortul tau si pentru mai multa precizie, iti sugeram sa investesti intr-un model cu mecanism de intoarcere automata, in detrimentul unuia mecanic. In cazul in care nu-ti permiti sa investesti o suma ce poate depasi 100 de euro, iti recomandam o solutie de compromis: intoarcerea simultana sau semi-automata. Dispozitivele sunt dotate cu niste manete, pe care va trebui sa le tragi, iar ouale vor fi intoarse doar din cateva miscari, totul durand mult mai putin decat daca ar trebui sa iei la mana fiecare ou.

Temperatura interioara, umiditatea care se stabileste si felul in care se realizeaza ventilatia sunt nu doar principalele aspectele care influenteaza direct succesul procesului de eclozare, iar cel mai bun incubator va dispune de un panou digital, care iti va afisa aceste informatii in mod constant.

Acesta va dispune de un termostat prin care sa reglezi gradele necesare eclozarii fiecarei specii (cu o precizie de cel mult ± 1°C); un higrometru pentru masurarea umiditatii si mentinerea la nivel constant, fara valori in exces; sistem automat de ventilare sau orificii care sa inlesneasca circulatia aerului.

Cum Internetul e sursa indicata de cei mai multi dintre cei care au emis pareri despre cele mai bune incubatoare de oua de gaina, mai ales de catre cei care au beneficiat de reduceri online, nu-ti ramane decat sa-l incerci si tu. Iata trei dintre cele mai folosite dispozitive, cu performante si preturi variate.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Cleo 5DTH Automat

 

Incubatorul de oua Cleo 5DTH e un model incapator si automat, pe care il recomandam persoanelor care doresc sa scoata nu doar pui de gaina. Daca iti place produsul, iti spunem ca trebuie sa te pregatesti de o investitie putin mai mare, intrucat e un incubator profesional, dotat cu toate functiile necesare dezvoltarii unui proces de eclozare cu randament de peste 60%.

Poti introduce  41 de oua de gaina sau de rata, dar si pana la 74 de oua de prepelita. De asemenea, e compatibil si cu specii de rata, gasca, potarniche. Alimentarea cu apa se face automat, cu extragere de la exterior. De asemenea, necesita alimentare la retea, la o tensiunea de 230V, incalzirea se realizeaza electric, prin intermediul unei rezistente, iar consumul mediu fiind de 550Wh/zi.

Intoarcerea oualelor se face automat, putand fi selectate diferite metode, in functie de perioada necesara tipului de oua introduse. Toti parametrii de lucru, precum si reglarea termostatului, vor fi realizate prin intermediul panoului de control digital.

 

 

 

 

 

Cleo 5x2DT

 

CLEO 5x2DT e un incubator de oua profesional, care se remarca atat printr-un pret avantajos, dar si pentru o capacitate crescuta, ceea ce-l recomanda atat crescatorilor de pasari conventionali, dar si intr-o mica ferma. Fiind un dispozitiv supraetajat, pe cele doua niveluri vei putea aseza pana la 82 de oua de gaina sau de potarniche, precum si 148 de oua de prepelita.

Temperatura standard de incubare e de 38°C± 1°C, caldura interioara fiind mentinuta cu ajutorul unei rezistente electrice. Un termometru va afisa temperatura dinauntrul incubatorului. Ventilarea cade in baza unui motor cu elice, iar bioxidul de carbon si alte noxe eliminate in momentul incubarii vor fi expulzate prin inermediul orificiilor dispuse alaturat. Umiditatea e mentinuta prin umplerea cu apa, a celor doua alveole (A si B) situate in semicarcasa interioara.

Are o greutate de 4 kg, rotirea oualelor se face prin intermediul unui dispozitiv, deci in mod semi-automat. E livrat impreuna cu un cos suport, o sapca oferita cadou si garantia pe 2 ani.

 

 

 

 

 

Electro Admon IO-103

 

Iata un incubator de oua, de gaina, ieftin si bun, conceput pentru a servi nevoilor unui utilizator casnic. Este ceea ce ai nevoie, daca ti-ai propus ca anul asta sa nu mai cumperi oua si nici carne de pui din comert. Costul redus e posibil si deoarece produsul e unul semi-performant.

Are o capacitate pentru 51 de oua de gaina, iar intoarcerea acestora e de tip simultan: din cateva miscari, vei roti ouale pe randuri, totul durand doar cateva secunde. Temperatura de eclozare este stabilita din fabrica, insa o poti ajusta, asa incat sa nu existe nici o abatere pe parcursul intregului proces. De asemenea, e lesne de mentionat ca dispozitivul dispune de termostat.

Alimentarea se realizeaza la retea, la o tensiune de 230V, iar daca, in zona in care locuiesti, caderile de curent sunt dese, vei vrea sa folosesti un generator, intrucat, in caz de intrerupere a alimentarii, eclozarea e compromisa. Capacul superior este transparent, ceea ce-ti va permite sa supraveghezi puisorii.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status