Cel mai bun aparat de muls vaci

Am modificat articolul ultima data pe: 13.08.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de muls vaci

 

Ghidul cumparatorului

Ca mic intreprinzator care iti doresti sa respecti legislatia in domeniu, un aparat de muls devine o investitie obligatorie. Cand e vorba despre o asemenea achizitie, nu te poti baza numai pe pareri despre cele mai bune aparate de muls vaci, ci ai nevoie si de niste criterii obiective de selectie, pe care le gasesti in randurile urmatoare.

Numarul de posturi pe care le ofera dispozitivul este esential si se alege in functie de efectivul de animale pe care il detii. Ritmul de lucru este in medie de 8 animale / post de lucru / ora si avand in vedere ca se recomanda ca procesul de muls sa nu depaseasca o ora, o ora si jumatate, devine simplu sa calculezi de cate posturi ai nevoie pentru septelul pe care il ai.

Motorul care actioneaza pompa care creeaza vacuumul este alimentat la reteaua electrica si are nevoie de o putere de cel mult 1  CP pentru a fi eficient. Pompele cele mai apreciate sunt cele vidate de tip uscat, cu pulsatie pneumatica, care emit pana la 60 de pulsatii pe minut.

Capacitatea de stocare este indicata de bidonul atasat aparatului de muls; cel mai adesea, el este unic, chiar si in cazul aparatelor cu mai multe posturi de lucru. Pentru ca bidoanele trebuie sa fie totusi manevrabile, se prefera capacitati de 30 – 40 litri pentru piesele obisnuite.

Capacitatea cuvei de vacuum este un bun indicator al fiabilitatii produsului, utilizatorii spunand ca un aparat de muls vaci la un pret bun, care sa merite investitia, ar trebui sa aiba o cuva cu o valoare de 12-16 litri pentru un recipient de colectare de 40 l.

Oferta magazinelor fizice este practic inexistenta in acest domeniu, fiind foarte dificil sa poti achizitiona o mulgatoare, mai ales in orasele mici. De aceea, consideram ca varianta cumparaturilor online reprezinta o alternativa absolut recomandata in aceasta situatie. Iata care sunt cateva dintre modelele cele mai avantajos de achizitionat de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

EMT 1+1A 

 

EMT 1+1A  este un aparat de muls vaci, ieftin si bun, cu ajutorul caruia poti mulge pana la 10 vaci pe ora. Dispozitivul este unul cu un singur post de lucru si prevazut cu un bidon cu o capacitate de colectare de pana la 30 de litri.

Eficienta piesei este garantata de motorul cu o putere de 0.75 CP care ofera o productivitate crescuta. Piesa este utila pentru micii fermieri care vor putea lucra satisfacator cu ajutorul unui singur dispozitiv. Tancul de vacuum are o capacitate de 16 litri; multumita capacului lateral, el permite curatarea periodica. Galvanizarea a fost o solutie ieftina si fiabila de prevenire a coroziunii.

Bidonul pentru colectare este confectionat din aluminiu anodizat pentru o rezistenta superioara la impact. Clema de prindere pentru capac e rezistenta si durabila, iar procesul de fabricare in 4 etape il face net superior altor bidoane similare.

 

 

 

Ruris Fagaras Lact 601 

 

Acest aparat de muls reprezinta solutia ideala in gospodariile care detin un numar de cel mult 5 bovine de lapte, dar experienta utilizatorilor a demonstrat ca face fata cu brio si unui efectiv de pana la 8 capete.

Piesa este una cu un singur post de lucru, cu o capacitate de mulgere evaluata intre 7 si 9 vaci in fiecare ora, in functie de productia acestora. Piesa este simplu de utilizat si usor de intretinut, de aceea o consideram o alegere potrivita pentru orice gospodarie care doreste o recoltare si prelucrare igienica si conform normelorde extragere a laptelui.

Dispozitivul este echipat cu un bidon colector cu o capacitate de 30 litri. Dar ceea ce o deosebeste de alte piese din gama este prezenta mansonului confectionat din Lax, care are capacitatea de stimulare a glandei mamare, determinand cresterea productiei de lapte in conditiile unei utilizari obisnuite, de doua ori pe zi. Multumita rotilor cu care e echipata, mulgatoarea e usor de manevrat.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Gardelina 1P-20l AL 

 

Acest produs este unul destinat gospodariilor de dimensiuni relativ mici, cu un efectiv care nu depaseste 10 animale in productie. Avantajul pe care il prezinta aceasta optiune este legat de raportul corect intre pret si calitate si de fiabilitatea pieselor componente.

Dispozitivul este echipat cu un motor care dezvolta 0.55 kW, si care genereaza un numar de 1440 rpm, fapt ce determina o capacitate de 0. 18 mc/s a pompei de vacuum. Rezultatul e o productivitate indicata de catre producator la 10 animale mulse pe ora.

Recipientul de colectare este reprezentat de un bidon de aluminiu cu o capacitate de 20 litri de lapte, rezistent la socuri si la coroziune multumita materialului special tratat in acest scop. Sasiul este vopsit antistatic, din motive evidente de igiena. Avand sasiul amplasat pe doua roti de mari dimensiuni, piesa este usor de transportat in functie de nevoile de moment.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status