Cel mai bun aparat de muls, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de muls, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand ai o ferma si vaci pe care le cresti, cu siguranta te gandesti cum sa colectezi laptele, astfel incat munca ta sa fie eficienta si in conformitate cu normele europene. Iti doresti sa achizitionezi cel mai bun aparat de muls, ieftin, la un pret bun, insa nu stii exact unde sa cauti? Iti oferim acest ghid pentru ca tu sa stii exact in functie de ce sa te orientezi atunci cand cumperi un astfel de produs.

Un prim criteriu se refera la numarul de posturi, insemnand cate vaci care pot fi mulse concomitent. Pe piata, poti gasi mulgatori cu 1 sau 2, acestea fiind cel mai des intalnite. Intr-o ora, unul singur poate extrage laptele de la 8 bovine.

In functie de cate animale ai, poti sa te orientezi catre unul dintre cele doua modele. Daca dispui de un numar limitat de vaci, adica cel mult 20, atunci poti sa optezi catre un produs cu o singura mulgatoare, fiind totodata si mai ieftin.

Cand detii multe vaci, automat vei avea o cantitate mai mare de muls. In acest caz, mai degraba te orientezi catre un aparat cu 2 posturi sau chiar mai multe bucati de acest gen. Daca cumperi mai multe dispozitive de acest fel, atunci vei reduce considerabil timpii de lucru.

Motorul este un alt criteriu la care sa te uiti atunci iti cumperi un astfel de produs. Acesta este un component important si, daca vrei sa fie in acelasi timp si econom, atunci este de preferat sa alegi unul cu alimentare le 220-230 V. Asigura-te sa ai si o sursa de energie acolo unde vrei sa amplasezi dispozitivul.

Un al treilea aspect face referire la pompa si la capacitatea ei. Acestea doua sunt foarte importante deoarece stabilesc exact durata de mulgere si calitatea. Pe piata, vei gasi pareri despre cele mai bune aparate de muls, ieftine, cu pulsatie pneumatica care sunt dotate cu o productie suficient de mare.

Referitor la capacitatea de stocare, atasat la acest dispozitiv, vei beneficia, de asemenea, de un recipient in care va curge laptele dupa ce va fi muls. Poate fi un bidon sau o canistra mare de 30-40 litri.

Ar fi bine sa tii cont si de fiabilitate si ergonomia aparatului. Cele doua caracteristici fac referire la tancul de vacuum care ar trebui sa fie de cel putin 18 litri, functiile externe ale aparatului si alte optiuni ale echipamentului, cum ar fi perii pentru spalarea mansoanelor si a furtunelor sau opritor pentru lapte.

Exista o varietate de aparate de muls pe internet, fiind si accesibile ca pret, dar si ca performante. Mai jos vei gasi o lista cu recomandarile noastre, care ar putea sa se potriveasca nevoilor tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

EMT 1+1A

 

Conceput pentru fermierii mici si mijlocii, acest model de mulgatoare este dotat cu 1 post si 1 bidon de aluminiu care are o capacitate de stocare de 30 litri. Cu un motor de 0.75 CP, aparatul este in masura sa mulga 8-10 vaci pe ora. Materialul din care este fabricat produsul este rezistent si solid, pentru ca tu sa beneficiezi de el pentru o durata lunga de timp.

Cu o tensiune de alimentare de 230 V, motorul este suficient de mare. Bidonul este din aluminiu rezistent, usor de manevrat si intretinut. EMT 1+1A este dotat cu un tanc de vacuum cu un volum de 16 litri. Pompa este cu pulsatie pneumatica, numarul pulsatiilor fiind de 40-60 pe minut.

Dispozitivul dispune de roti de transport, fiind usor de transportat acolo unde vrei sa realizezi procesul de mulgere. Gratie acestui produs, extractia laptelui se va realiza in conditii de siguranta. Daca detii o ferma cu 10-15 vaci, acesta este un produs care ar putea sa ti se potriveasca.

 

 

 

Evolutia EVO

 

Aparatul de muls Evolutia EVO este dotat cu 2 posturi de muls si este destinat mai ales fermierilor mari. Cu ajutorul acestui model productivitatea este mare, prin urmare vei putea sa mulgi un numar de 20-24 vaci pe ora. Fabricat din aluminiu, bidonul are o capacitate de 40 litri, fiind suficient de incapator.

Cu un motor ce consuma 0.55 kW, 1450 rpm si cu o alimentare de 230 V, productia de lapte este mare pentru ca tu sa faci economie de timp. Aceasta mulgatoare portabila este echipata cu doua pulsatoare pneumatice, frecventa pulsatiilor fiind de 40-60 pe minut.

Pompa este uscata, nu necesitata ungerea cu ulei si are un debit de 200-230 litri pe minut. Cadrul vopsit in camp electrostatic asigura protectie impotriva coroziunii. Capacitatea tancului de vacuum este de 18 litri, ceea ce inseamna ca puterea de aspirare este puternica. Cu o greutate de 61 kg si dimensiunile de 100x60x102 cm, modelul poate fi foarte usor transportat pe roti.

 

 

 

Gardelina 1P-30L AL

 

Daca iti doresti un aparat de muls, ieftin si bun, dar in acelasi timp sa se plieze nevoilor tale, atunci modelul Gardelina 1P-30L AL poate fi produsul potrivit pentru tine. Articolul este fabricat din materiale fiabile care rezista in timp la uzura.

Cu un singur post si un bidon de aluminiu de 30 litri, modelul este destinat atat fermelor mici, cat si celor medii. Motorul cu care este dotat are o putere de 0.55 Kw si un numar de rotatii de 1 440 rpm – vei beneficia de o productie mare a laptelui intr-un timp foarte scurt.

Dispozitivul este recomandat celor care au in gospodarie un maxim de 9-12 vaci, deoarece capacitatea sa este de 10-12 bovine intr-o ora. Usor de manevrat si intretinut, aparatul iti va fi livrat cu perii pentru spalarea mansoanelor si a furtunelor, dar si cu un opritor pentru lapte, pentru ca acesta sa nu iasa din recipient.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status