Cel mai bun aparat de muls capre

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de muls capre

 

Ghidul cumparatorului

Daca in multe gospodarii din Romania in care se cresc cateva capre, pentru propriul uz, mulsul manual inca se mai practica, in ciuda limitarilor legate de productivitate si igiena produsului finit, in cazul in care te afli printre cei care au deja o mica ferma, cu un efectiv mai mare de animale, ai cu siguranta nevoie de o varianta automata. Modelele disponibile sunt destul de simple si usor de folosit, dar, pentru a investi intr-o versiune potrivita necesarului tau, este nevoie sa cunosti cateva informatii de baza, pe care le poti afla din randurile de mai jos.

 

 

In principal este bine ca, inainte sa scoti banii din buzunar pentru a cumpara un aparat de muls capre, la un pret bun, sa te asiguri iti ofera capacitatea de lucru de care ai nevoie. Aceasta caracteristica este ilustrata in principal prin numarul de posturi, care iti spune cate animale pot fi procesate in acelasi timp, variantele de pe piata incluzand versiuni cu 1, 2 sau 4, si respectiv debitul de lapte circulat.

Astfel o versiune cu 1 singur post de lucru, care permite lucrul cu o singura capra la un moment dat iti poate oferi o productivitate de pana la 20 – 24 animale/ora, un model cu 2 asigura finalizarea mulsului pentru 40 pana la 48 de capete/ora, iar unul cu patru inseamna pana la 80 – 96 caprine sau ovine/ora.

Pentru micile gospodarii care au cateva zeci de capre sau/si oi, un model cu 1 sau 2 posturi este perfect. Crescatorii care depasesc insa suta de caprine sau ovine vor avea o productivitate mai buna, folosind o versiune care poate procesa patru capete concomitent.

Bidoanele sunt confectionate din inox sau aluminiu, cel din urma fiind mai usor, dar mai sensibil la lovituri. Caracteristica principala care te intereseaza la aceasta componenta este capacitatea de depozitare care variaza in general intre 20 si 40litri si influenteaza frecventa cu care va trebui sa golesti continutul. Desi majoritatea sunt prevazute cu capac cu cleme, pentru a preveni varsarea, este bine sa verifici si acest aspect inainte de achizitie.

Tinand cont ca o caprina da, in medie, pana la 2-3l la un muls, la un model cu doua posturi si un singur bidon, va fi nevoie sa opresti procesul si sa versi continutul intr-un alt recipient o data la 3 pana la 5 ture de muls pentru un bidon de 20l. Pentru cei care au mai multe animale in gospodarie sau cresc specii cu productivitate superioara si au nevoie de mai multa flexibilitate in timpul procesarii exista si modele cu 2 bidoane.

Pentru a putea sa manevrezi usor dispozitivul, numeroase pareri despre cele mai bune aparate de muls capre iti recomanda sa optezi doar pentru variantele care sunt livrate impreuna cu cadru metalic cu roti, care permite deplasarea facila in zona de procesare, avand in vedere ca cele mai multe dintre ele cantaresc cateva zeci de kilograme fara lapte.

Iti vor fi de asemenea necesare si accesorii pentru curatare, igiena temeinica fiind o regula de aur in obtinerea unui produs finit de calitate si necontaminat. Printre acestea se numara perii pentru furtunuri si mansoane si solutii speciale de dezinfectare.

Ai nevoie de cateva recomandari privind cele mai bune surse de astfel de aparate? Sfatul nostru este sa folosesti oferta magazinelor online, in care ai cele mai mari sanse sa gasesti optiuni de calitate, la preturi accesibile sau chiar promotii. Poti incepe cautarile cu exemplele de mai jos, selectate de noi pe baza popularitatii in randul clientilor.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

EMT2 + 1GS40 

 

Dupa cum poti ghici usor si din denumirea modelului, ai in fata o versiune care iti pune la dispozitie caracteristici potrivite pentru o ferma de dimensiuni medii. Ne referim aici la bidon colector cu capacitate de 40l, care poate depozita usor laptele a 10 pana la 15 capre, la un muls, in functie de productivitatea animalelor, in conditiile in care eficienta dispozitivului permite procesarea a 30 – 40 de caprine pe ora.

Este o varianta cu 2 posturi, ceea ce inseamna ca vei putea lucra cu doua animale deodata, reducand timpul total de munca. Bidonul este realizat din inox, in 4 straturi, tratat cu Eloxal, rezistent la lovituri, coroziune, patare, impregnare cu diverse mirosuri si usor de curatat.

Aparatul este livrat impreuna cu cadru metalic, dotat cu 2 roti si maner pentru deplasare facila. Acelasi suport include brate speciale pentru sprijinirea furtunurilor de colectare si distributie aer, care te ajuta sa depozitezi aparatul in cele mai bune conditii.

 

 

 

 

 

EMT2+1GA30 

 

Daca preferi o versiune cu bidon din aluminiu, mai usor de manevrat, iti recomandam ca optiune modelul EMT2+1GA30, cu capacitate de 30l. Iti atragem insa atentia ca acest material este mai sensibil la impact, deci va trebui sa ai grija cum il folosesti, dar iti ofera o rezistenta foarte buna la coroziune.

Pentru ca este livrat impreuna cu un suport metalic special conceput, iti va fi usor sa il muti de la locul de depozitare in cel de procesare, astfel incat sa fii in apropierea animalelor. Suportul este prevazut cu doua roti, pentru mobilizare si doua picioare fixe, pentru sprijine in repaos. Are in plus doua brate superioare pe care se agata furtunurile folosite, pentru a preveni contaminarea prin depozitarea insalubra.

Face parte din categoria modelelor cu doua posturi si ofera un nivel de productivitate ridicat, de pana la 40oi sau capre pe ora, fiind recomandat atat pentru fermele mici si mjlocii, cat si pentru crescatoriile zootehnice de capacitate redusa.

 

 

 

 

 

EMT2+1GA25 

 

Dotat cu bidon usor si rezistent, din aluminiu, de 25litri, acest model este un aparat de muls capre, ieftin si bun, potrivit pentru fermele cu efectiv redus de caprine sau/si ovine. Desi capacitatea de depozitare oferita nu este printre cele mai mari, vei avea o eficienta sporita de lucru datorita designului cu doua posturi, care iti permite sa mulgi doua animale in acelasi timp, oferind o productivitate de pana la 40 animale pe ora. Singura intarziere poate fi cauzata de necesitatea de golire mai frecventa a recipientului.

Iti reamintim ca aluminiul este mai sensibil la lovituri decat inoxul, deci e nevoie de precautie in plus la manevrare. Bidonul este insa prevazut cu cleme care previn scurgerile, asigurand o inchidere etansa si este foarte rezistent la coroziune.

Pentru transport ai la dispozitie cadrul metalic cu doua roti si maner pentru sustinere. In stationare se sprijina in plus pe cele doua picioare fixe din spate, punand de asemenea la dispozitie si doua brate superioare pe care vei atarna in siguranta furtunurile.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status