Oala sub presiune Tefal Secure 5 Neo

Am modificat articolul ultima data pe: 20.11.17

1

Avantaje

Oala si capacul sunt realizate din inox.

Prezinta o capacitate de 8 litri.

Incorporeaza un maner ergonomic realizat din plastic termorezistent, cu elemente din inox.

In pret este inclus si un cos din otel inoxidabil pentru gatit la abur.

Oala este compatibila cu toate sursele de caldura – gaz, electric sau prin inductie.

 

Dezavantaje

Utilizarea unei oale sub presiune ca principal accesoriu pentru gatit, necesita schimbarea asteptarilor fata de comportamentul alimentelor. Presiunea generata de abur va gati mult mai repede alimentele, iar, in special in cazul legumelor, trebuie tinut cont ca uneori e nevoie doar de cateva minute ca mancarea sa fie gata. Daca oala este uitat pe foc chiar si cateva minute in plus fata de timpul recomandat de reteta, legumele isi pot pierde calitatile nutritive si mult din consistenta obisnuita.

button 5

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

 

Oala sub presiune Tefal Secure 5 are o capacitate de 8 litri si este un accesoriu ce pune la dispozitie doua moduri de gatit. Realizata din inox, oala incorporeaza un sistem de deschidere in doua etape, ce genereaza 2 presiuni si consecutiv doua temperaturi diferite. Programul 1 pentru legume genereaza o presiune de 50 kPA si o temperatura de 110 grade Celsius, iar programul 2, pentru carne, genereaza o presiune de 80 kPA si o presiune de 117 grade Celsius.

2

Capacul este realizat din otel inoxidabil si prezinta un maner ergonomic creat dintr-un plastic termorezistent. Sistemul de siguranta si deschidere este incorporat in maner si poate fi activat cu un simplu buton. In plus, oala prezinta o garnitura ce are rol de valva de siguranta, pentru eliminarea aburului atunci cand celelalte doua valve sunt obturate. Din acest punct de vedere, Tefal Secure 5 este cea mai sigura si una dintre cele mai bune oale sub presiune.

 

In pretul produsului este inclus si un cos pentru legume, realizat de asemenea din otel inoxidabil. Cosul poate fi introdus in oala si permite gatirea la abur a alimentelor, precum piept de pui, legume sau preparate cu aluat ce necesita fierbere. Acest accesoriu a determinat pe unii utilizatori sa denumeasca acest produs ca fiind cea mai buna oala sub presiune de la Tefal.

 

Otelul inoxidabil este utilizat in realizarea tuturor componentelor ale acestui produs. Calitatile sale de bun conducator al caldurii, dar si a rezistentei crescute la presiune, l-au facut candidatul perfect pentru acest rol. In plus, caracterul lucios al inoxului reda acel aspect stralucitor si curat. Trebuie precizat ca, pentru curatirea oalelor din inox, trebuie evitate accesoriile foarte rugoase sau realizate din sarma, cum ele pot zgaria si altera luciul materialului. In plus, structura de la baza oalei, dar si materialul din care este realizata, permite utilizarea acestui produs pe toate sursele de caldura – aragaz electric, cu gaz sau chiar prin inductie.

 

Concluzie

Daca iei in considerare caracteristicile produsului, usurinta in utilizare, dar si renumele international al producatorului, poti spune ca ai gasit oala sub presiune perfecta. In acelasi timp, pretul accesibil o recomanda tuturor celor implicati in gatit, profesionisti sau amatori, iar in final vei fi sigur ca ai gasit o oala sub presiune de la Tefal ieftina si buna.

 

button 6

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4.08 out of 5)
Loading...