fbpx

Cele mai bune tirbusoane de vin

Last Updated: 18.03.24

Modele recomandate in 2024

 

 

CS-Solingen Huarez

 

1. CS-Solingen HuarezDaca sunteti in cautare de cel mai bun tirbuson pentru vin, modelul Solingen Huarez este o optiune potrivita. Acesta este un tirbuson profesional, utilizat de lucratori din industria alimentatiei publice, precum barmani sau ospatari.

Acesta este fabricat dintr-un aliaj de zinc, cu o lungime de 8 centimetri, asadar nu exista riscul de a determina faramitarea dopului, poate fi deci utilizat in siguranta si pentru sticlele de vin vechi, a caror dopuri sunt deosebit de friabile. Acesta este un tirbuson cu brate, care utilizeaza un sistem tip parghie pentru extragerea dopului, asadar nu veti avea nevoie de foarte multa forta pentru a-l actiona.

Produsul este livrat impreuna cu o spirala de rezerva, ustensila de taiere folie si suport pentru tirbuson. De asemenea, acest model de tirbuson de vin poate reprezenta un cadou potrivit atat pentru un oenolog profesionist, cat si pentru unul amator.
Avantaje:

Tirbuson de vin profesional, conceput pentru utilizare frecventa, in cadrul institutiilor de alimentatie publica.

Model de tip parghie, care poate fi folosit cu usurinta, fara a necesita forta musculara.

Produsul este livrat impreuna cu o spira de rezerva si ustensila pentru taierea foliei.

Este potrivit pentru deschiderea de vinuri vechi.

 

Dezavantaje:

Produsul nu beneficiaza de perioada de garantie.

 

 

 

2. Alexer MO7369In cazul in care doriti sa realizati un cadou deosebit unui pasionat de vinuri, atunci acest tirbuson electric la un pret bun poate fi alegerea potrivita. Acesta are un design simplu si elegant, fiind fabricat din ABS si avand o finisare mata, neagra si are dimensiunile de 7 x 5,5 x 27,5 cm.

Pe suprafata externa se afla doua butoane argintii, cu ajutorul carora se actioneaza tirbusonul. Modelul functioneaza pe baza de baterii, necesitand patru baterii de tip AA, care nu sunt incluse in pachet. Produsul este prevazut cu un cutter pentru folie. Principalul avantaj oferit de acest tip de produs este faptul ca puteti desface un numar mare de sticle de vin fara efort, intr-un timp foarte scurt.

Asadar, acest model va fi de mare ajutor atunci cand organizati o petrecere. Un inconvenient in cazul acestui produs este faptul ca nu beneficiaza de garantie, ceea ce poate fi o problema in cazul defectarii mecanismului. Ca oferta de pret, acesta este ceva mai ieftin fata de modelul precedent.

Avantaje:

Tirbuson de vin electric, potrivit atunci cand trebuie sa deschideti un numar mare de sticle, intr-un timp scurt.

Model extrem de usor de utilizat, doar prin apasarea unui buton.

Produsul are un design simplu si elegant, asadar poate fi un cadou potrivit pentru un pasionat de vinuri.

Oferta de pret accesibila.

 

Dezavantaje:

Pachetul nu contine bateriile necesare pentru functionare.

 

 

 

3. KingHoff KH-3607Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa adaugati un tirbuson de vin intre ustensilele din bucatarie, atunci modelul KingHoff KH-3607 poate fi o alegere inspirata. Acesta este fabricat din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, care ii ofera rezistenta la coroziune si o durabilitate crescuta.

Acesta este un tirbuson cu parghie si cu suport pentru gatul sticlei, asadar poate fi utilizat fara efort, pentru a deschide un numar cat mai mare de sticle. Dimensiunea spiralei este de 15 centimetri, deci nu exista riscul ca dopul sa se faramiteze in timpul utilizarii. Datorita materialului din care este fabricat, produsul poate fi curatat in masina de spalat vase.

Raportul calitate pret este de asemenea extrem de avantajos, acest produs fiind comercializat la un pret mult mai mic fata de cele precedente. De asemenea, modelul acesta nu beneficiaza de perioada de garantie.
Avantaje:

Tirbuson de vin de cea mai buna calitate, rezistent la coroziune, fabricat din otel inoxidabil.

Model cu parghie, care nu necesita efort crescut la utilizare.

Spira este lunga, asa ca nu exista riscul ca dopul sa se faramiteze.

Produsul poate fi curatat in masina de spalat vase.

 

Dezavantaje:

Acest tirbuson de vin nu beneficiaza de perioada de garantie.

 

 

Cum alegi un tirbuson bun pentru sticlele de vin

 

Ghidul cumparatorului

Un tirbuson de vin este un accesoriu obligatoriu in orice bucatarie bine dotata, insa asa cum exista diferite tipuri de vin, exista si diferite tipuri de tirbusoane, de la clasicul deschizator prin infiletare, pana la deschizatorul electric.

Varietatea de modele face achizitia ceva mai dificila decat am crede, asadar inainte de a va intreba unde se gasesc tirbusoane de vin la un pret bun, va sfatuim sa cititi urmatoarele randuri, pentru a alege modelul cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Atunci cand alegeti un tirbuson pentru vin, trebuie sa luati in considerare urmatoare aspecte: tipul de tirbuson, dimensiune, buget, dificultate de utilizare, siguranta, frecventa de utilizare si tipul de dop.

Cel mai bun tirbuson de vin

Tipul: tirbusoanele de vin pot fi, clasic, numit si tirbusonul ospatarului, deschizator cu presiune, tirbuson cu parghie, tirbuson electric, sau cu filet.

Tirbusonul ospatarului: Dupa cum ii spune si numele, acest model este preferat de lucratorii din industria de alimentatie publica. Acest fapt se datoareaza faptului ca este un model clasic, multifunctional, cu surub pentru dopurile de pluta si lama pentru capacele de metal.

Modelul este cel mai popular, datorita faptului ca este versatil si mic, deci comod de tinut in buzunar. Produsul isi mentine popularitatea datorita faptului ca poate fi utilizat cu succes si in cazul vinurilor vechi.

Modul de utilizare al acestui tirbuson ofera un nivel ridicat de control asupra surubului, iar un deschizator de calitate poate trece cu usurinta prin dop. Acest lucru este extrem de eficient in cazul sticlelor de vin vechi, a caror dop se poate faramita la deschidere.

Deschizator cu presiune: Modelul utilizeaza un cartus cu dioxid de carbon si un ac care trece prin dop si permite trecerea dioxidului de carbon in sticla, creste presiunea in interiorul acesteia si impinge dopul afara. Acest model este folositor atunci cand trebuie deschise un numar ridicat de sticle intr-un timp foarte scurt, iar un cartus de dioxid de carbon este suficient pentru 80-100 de sticle.

Tirbuson cu parghie: Model cunoscut si sub denumirea de “tirbuson iepure”, acesta utilizeaza doua manere care se prind in jurul gatului sticlei si o parghie care este conectata la surub. Sticla este deschisa cu o simpla apasare a parghiei. Acest tip de tirbuson vine si in varianta montata pe blat. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este tipul de dop pe care il veti scoate. Daca vreti sa scoateti dopuri din material sintetic, atunci alegeti un model durabil, din metal, doarece cele din plastic nu sunt eficiente.

Tirbuson electric: Este folositor pentru cei care nu pot depune efort, deoarece extrage dopul printr-o simpla apasare de buton.

Tirbuson cu filet: Scoate dopul sticlei de vin prin infiletarea surubului si tragere. Cel mai popular model de acest gen este cel cromat.

 

Dimensiunea surubului: Trebuie sa fie de cel putin 4,5 centimetri. Daca este mai scurt de atat, atunci dopul se va faramita. Acelasi lucru se poate intampla daca utilizati un tirbuson cu surub infasurat in jurul unui cui, asadar optati pentru modelul cu surub simplu.

 

Dificultatea de utilizare: Tirbusoanele ar trebui sa prezinte un mecanism de asistenta, de tip parghie spre exemplu, pentru a nu necesita un efort crescut la utilizare. Daca nu aveti prea multa forta in maini, va sfatuim sa evitati tirbusoanele cu filet si sa optati pentru cele electrice sau prin presiune.

 

Siguranta: Un tirbuson de calitate trebuie sa poata fi folosit fara a exista riscul de accidente, sau de a sparge sticla. In acest sens, va sfatuim sa evitati modelul prin parghie sau prin presiune, deoarece un dop blocat poate sari brusc si va poate lovi.

 

Frecventa de utilizare: Daca sunteti in cautarea unui tirbuson care sa faca fata unui numar mare de sticle intr-un timp scurt, atunci optati pentru modelul electric sau prin presiune.

Acestea va ajuta sa deschideti sticle fara a depune efort fizic, insa trebuie sa aveti in vedere ca trebuie reincarcate atunci cand bateria sau dioxidul de carbon se consuma.

Daca doriti un tirbuson care sa nu necesite incarcare, dar care sa fie usor de folosit timp indelungat, atunci optati pentru un model cu parghie, fix. Acesta va fi montat pe blat, sau pe suprafata mesei, iar dumneavoastra nu trebuie decat sa puneti sticla in pozitie si sa apasati parghia.

Tirbuson de vin bun

Tipul de dop: Desi majoritatea dopurilor de vin sunt fabricate din pluta, exista si dopuri din materiale sintetice, asa ca trebuie sa alegeti un tirbuson care sa aiba puterea sa treaca prin acestea. Totodata, trebuie sa tineti cont de vechimea vinului.

Daca doriti sa desfaceti o sticla de vin foarte veche, atunci exista riscul ca dopul sa se faramiteze si sa ajunga in vin. Pentru a evita acest lucru, modelul clasic, tirbusonul ospatarului, este cel mai indicat.

 

Pret: In functie de model, un tirbuson de vin poate costa de la cativa lei, la cateva zeci de lei. Desi intre modelele clasice nu sunt diferente ca forma sau mod de actionare, cele ieftine nu sunt la fel de durabile si nu beneficiaza de garantie.

Odata ce ati luat in considerare aspectele de mai sus, trebuie sa raspundeti la intrebarea “unde gasesc tirbuson de vin la un pret bun?”.

Noi va sfatuim sa apelati cu incredere la oferta magazinelor online, care va pune la dispozitie o gama variata de modele, atat pentru uz frecvent, in cadrul unitatilor de alimentatie publica, cat si pentru utilizare la domiciliu. De asemenea, aceste magazine ofera cumparatorilor posibilitatea de a evalua produsele cumparate, asadar veti gasi si pareri despre cele mai bune tirbusoane de vin, venite chiar din partea altor cumparatori.

Pentru a va ajuta in procesul de achizitie, am realizat o lista cu cele mai apreciate modele de tirbusoane de vin existente in magazinele online.

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii