Cele mai bune oale sub presiune

Am modificat articolul ultima data pe: 19.10.17

Cea mai buna oala sub presiune  – Recomandarile noastre pentru 2017

 

O oala pentru gatit cu abur sub presiune nu se alege fara a te interesa macar de facilitatile pe care le ofera. Totusi, suntem constienti ca exista si persoane care pur si simplu nu au timp sa stea sa citeasca toate materialele informative pe care le propunem, asa ca, am decis sa spunem din start ce model consideram ca ar fi pe locul 1: Tefal Secure 5 Neo. Ar fi usor de crezut ca a fost aleasa pentru ca apartine unui brand cu renume, insa procesul de selectie a fost mult mai riguros si mai bine intemeiat pe argumente plauzibile: modelul se gaseste in comert cu dimensiuni diferite, pentru a putea prepara cantitati diverse de mancare; include un sistem de reglaj de presiune ce asigura prepararea carnii si legumelor la temperaturi diferite, adica preferential; este o oala echipata cu supapa de siguranta si ofera toate functiile fiabile ce previn accidentele grave in bucatarie; include numai materiale de calitate si are manere bine izolate termic; se va utiliza pe orice tip de arzator, chiar si cand ti-ai instalat o noua si moderna plita cu inductie. Respectand aceleasi criterii, consideram ca pe pozitia imediat urmatoare in top merita sa se claseze Tefal Clipso P4260779.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

 

Cum alegi o oala sub presiune buna

 

Ghidul cumparatorului

Gatitul a devenit o activitate din ce in ce mai populara. Singurul dezavantaj pe care il poate implica este timpul. Majoritatea dintre noi constientizeaza avantajele gatitului, dar in acelasi timp nu dispun mereu de un anumit numar de ore pe care sa il investeasca in asa ceva. Drept urmare, incep sa caute solutii care sa le usureze munca si care sa le salveze chiar si cateva minute.

Oala sub presiune este una dintre ustensilele pe care orice femeie ar trebui sa o foloseasca, iar asta din urmatoarele considerente: permite gatirea rapida a alimentelor, pastreaza diferite substante nutritive din alimente, reduce consumul de energie si asigura o doza mare de confort. Pe langa aceste aspecte, este un instrument care te ajuta sa creezi si sa mentii un stil de viata sanatos. De asemenea, pe langa faptul ca este o metoda rapida, are un impact vizibil si asupra banilor. Gatind acasa, gating rapid si sanatos, vei salva sume considerabile de bani.

O asemenea ustensila reprezinta o investitie pe termen lung, motiv pentru care, inainte sa o achizitionezi, trebuie sa fii bine informat. Te va ajuta mult daca vei intra in contact cu alte pareri despre cea mai buna oala sub presiune, raportandu-le la cele despre vase de gatit. In cadrul acestui articol ne propunem sa prezentam principalele functii pe care cele mai bune oale sub presiune trebuie sa le indeplineasca.

In momentul in care tu stii ce este potrivit pentru tine, recomandarea noastra ar fi sa te orientezi catre magazinele online, deoarece poti sa beneficiezi de transport gratuit si de reduceri considerabile. Pentru inceput, cand achizitionezi o oala sub presiune, trebuie sa fii atent la urmatoarele detalii:

 

Mecanismul: trebuie sa permita etansare perfecta si sa includa neaparat o valva de siguranta, astfel incat presiunea si temperatura din interior sa poata fi reglate ambele dupa bunul plac. Prin intelegerea sistemului, vei sti care sunt avantajele cumpararii si folosirii unui astfel de accesoriu de bucatarie. Toata ideea oalei sub presiune se invarte in jurul unui principiu esential, ce tine strict de temperatura de fierbere a apei. Aceasta nu fierbe intotdeauna la 100°C. Acest lucru se explica prin existenta presiunii atmosferice.

Esti obisnuit ca apa sa fiarba la aceasta temperatura standard, dar acest lucru se intampla doar in cazul oalelor traditionale. Oala sub presiune aduce pe piata un concept nou, care iti permite sa fierbi alimentele la o temperatura care o depaseste pe cea standard. Acest lucru este posibil datorita faptului ca poti bloca eliminarea aerului si a aburilor. Astfel, presiunea din interior va creste, iar temperatura va atinge valoarea de 120°C. Asa se explica si faptul ca timpul de preparare se reduce considerabil. Mai mult, ai posibilitatea de a evita astfel de temperaturi mari, in momentul in care vrei sa folosesti oala in alte scopuri. De exemplu, coacerea se poate regla printr-o valva de siguranta.

Cand valva se ridica iti va indica existenta unei presiuni mari si, in acelasi timp, va permite eliminarea vaporilor de abur si a picaturilor de apa, scazand temperatura la mai putin de 100°C.

 

Selectia alimentelor: trebuie sa stii ca oala sub presiune nu poate fi folosita pentru absolut toate felurile de mancare. Folosirea ei este indicata in cazul alimentelor care necesita un timp de preparare ce depaseste 45 de minute. In aceasta categorie intra ciorbele, supele, tocanitele, preparatele din carne. Alimentele sensibile la caldura ca uleiul de floarea soarelui si orezul etc se exclud.

 

Regulile de folosire: in primul rand, atentia ta trebuie sa se indrepte catre capacitatea vasului. Daca prepari cantitati mici de alimente, alege o oala de maxim 5 – 6l. In cazul opus, daca ai o familie cu multi membri pentru care gatesti sau fierbi bucati de carne mai mari, ai nevoie de un recipient foarte incapator, cu volum egal sau mai mare de 8l. Intotdeauna oala trebuie sa fie accesorizata cu un capac pe care il fixezi cu ajutorul unui maner si cu doua supape. Piesa trebuie sa poata fi utilizata si la fiertul conventional, fara capac.

Pentru cronometrarea fierberii sub presiune, fie alegi varianta mecanica, mai ieftina, fie pe cea cu afisaj digital, mai costisitoare. Oala cu supapa mecanica simpla emite un suierat specific, indicandu-ti cam ce se petrece in interiorul vasului etansat.

Acesta va fi semnalul care te avertizeaza ca fierberea a inceput, iar tu poti sa te uiti la ceas si sa cronometrezi fierberea. Suieratul pe care il vei auzi ulterior pe tot parcursul fierberii iti indica faptul ca in interiorul oalei presiunea este mai mare decat cea din exterior. Astfel, semnalul sonor este si o masura de siguranta la folosire. Daca alegi modelul cu timer incorporat, nu trebuie sa iti mai bati capul cu asa ceva. Cele mai complexe versiuni iti afiseaza mai multi parametri pe un mic display digital.

 

Modele recomandate in 2017

 

Tefal Secure 5 Neo

 

Tefal Secure 5 Neo

Am ales aceasta oferta pentru ca este o oala sub presiuneTefal la un pret bun, iar asta va bucura pe multi pasionati de gatit, care isi doresc sa aiba o bucatarie cat mai bine dotata. O poti cumpara in trei versiuni de capacitate diferita, respectiv 4, 6 si 8l, ceea ce inseamna ca te poti gandi inca de la inceput cam cate portii ti-ai dori sa prepari in acest vas. Piesa e realizata cu o garnitura care o poate etansa sau ii poate permite sa « rasufle », in functie de preferintele tale la gatirea cu presiune.

Pentru ca utilizatorul sa fie ferit de accidente, sistemul de siguranta garanteaza etansarea capacului pana cand nu se mai detecteaza presiuni mari in interior, oala fiind practic imposibil de desigilat in conditii periculoase. Produsul e realizat din inox si se livreaza, bineinteles, cu tot cu capac. Incorporeaza un maner construit sa aiba o forma ergonomica, ce-ti permite sa o manevrezi cu destula usurinta, alaturi de unul mai mic, in partea opusa.

Faptul ca e si compatibila cu toate tipurile de plita existente in comert se dovedeste a fi un nou atu, pentru ca te lasa sa prepari mancarea pe o plita cu inductie. Ca accesoriu ti se ofera si un cos in care poti gati la abur legumele.

 

Avantaje:

Permite prepararea specifica a legumelor si carnii, la valori diferite de temperatura si presiune, datorita celor doua programe principale.

Nu se desigileaza, daca presiunea din interior este una prea mare, demonstrand fiabilitate.

E foarte solid construita si durabila, fiind facuta din inox si cu valva speciala dubla.

Permite gatitul inclusiv prin inductie, asigurand compatibilitate cu orice model de plita.

 

Dezavantaje:

Desi ai un sistem specific de reglaj de programe, lipseste un display electronic pe care sa vezi clar datele.

button 4

 

 

 

Tefal Clipso P4260779

 

O oala sub presiune ieftina si buna pe care ti-o propunem n continuare este modelul Tefal Clipso P4260779, un model cu o capacitate de 6 litri ideala pentru utilizare in familiile cu un numar de 2 – 4 membri sau pentru prepararea unei mese pentru un numar de pana la 6 persoane.

Spre deosebire de multe alte instrumente de gatit marca Tefal, Clipso este compatibila cu orice tip de aparat de gatit, de la clasicul aragaz pana la plitele electrice, cu halogen, pe inductie sau vitroceramice. In plus, piesa este compatibila cu masina de spalat vasele, astfel ca si intretinerea ei se va face usor.

Cratita este echipata cu doua manere mari, termorezistente, datorita carora o vei putea manevra c usurinta chiar daca abia ai oprit sursa de caldura. Capacul este ergonomic, usor de montat si prevazut cu elemente esentiale de siguranta pentru ca riscul de accidente sa fie practic nul.

 

Avantaje:

Oala sub presiune marca Tefal, care inglobeaza elementele tehnologiei superioare ale brandului

Capacitate de 6 litri, care permite prepararea de mancare pentru pana la 6 persoane

Compatibila cu toate tipurile de aparate de gatit

Manere mari si capac ergonomic, datorita carora oala este usor de manevrat.

 

Dezavantaje:

Multi cumparatori prefera modelele cu o capacitate ceva mai mare.

 

 

 

Sicura Inoxriv

 

O oala sub presiune ieftina si buna este cea din inox, Sicura, Inoxriv. Avand o capacitate de 5 litri, suficienta pentru orice fel de mancare, primul avantaj pe care il prezinta oala este dat de materialul pe care il integreaza. Inoxul este un otel prevazut cu proprietati unice ca inoxidabilitatea si rezistenta la coroziune. Astfel, cum gasesc cea mai buna oala sub presiune pentru gatit incepe sa stranga anumite criterii, unul dintre ele fiind cel de mai sus.

Alegand o oala din inox, ai din start grija ca aceasta sa isi pastreze aspectul indiferent de gradul de uzura. Acest model este realizat din inox superior 18/10, si prezinta securizare UE, fiind prevazut cu o supapa de siguranta din cauciuc si un dispozitiv care blocheaza automat oala, cand aceasta este sub presiune.

Datorita bazei stratificate cu invelis de aluminium si a manarelor din inox rezistente la temperaturi mari, sistemul dupa care functioneaza oala permite o difuzare omogena a caldurii. Socul si greutatea sunt, de asemenea, factori la care poate face fata, iar in ceea ce priveste suprafetele de gatit, functioneaza pe orice suprafate, incluzandu-le chiar si pe cele cu inductie.

 

Avantaje:

Oala are o capacitate de 5 litri.

Este alcatuita din doua piese, recipientul propriu-zis si un capac.

Este realizata in totalitate din inox superior (material, material capac, maner).

Functioneaza pe orice tip de suprafata, inclusiv pe cea cu inductie.

Este rezistenta la temperaturi mari, socuri si greutate ridicata.

Prezinta compatibilitate cu masina de spalat vase.

Se adapteaza la toate tipurile de sursa de caldura.

 

Dezavantaje:

Capacitate redusa.

button 1

 

 

 

AMT Gastroguss 1924SK

 

Daca iti surade ideea sa utilizezi o oala sub presiune profesionala, te sfatuim sa incerci una dintre ofertele Gastroguss. In acest caz, recipientui se poate intrebuinta pe orice tip de plita, chiar si pe cea cu inductie electromagnetica, demonstrand astfel compatibilitate universala. Deoarece totalizeaza un volum de 5.5l, permite prepararea unei cantitiati moderate de hrana, indiferent de ce decizi sa fierbi inauntru.

Are un diametru de 24cm si o inaltime de 18cm, fiind construit din aluminiu si captusit cu Lotan. Acest al doilea material are un rol anti-aderent, impiedicand deteriorarea in cazul in care mancarea are tendinta sa se lipeasca de peretii vasului. Aluminiul a fost turnat manual de catre mesterii germani, baza avand o grosime de 9mm. Astfel se obtibne o rezistenta mare in timp, chiar si la uzura avansata(daca folosesti des obiectul). Mai mult, baza anti-deformare isi pastreaza forma initiala indiferent de cat de mult soc termic trebuie sa suporte.

Un strat se oxid de titaniu ce a fost ars la valori de 20.000°C confirma durabilitatea produsului. Mentionam ca nu contine PFOA sau alte elemente toxice, iar aluminiul este perfect izolat, fara a reprezenta un pericol pentru sanatate. Oala include 2 manere ce rezista pana la temperaturi de 240°C si are o supapa pentru reglare de presiune.

Este compatibila cu manerele clasice Gastroguss, daca vrei sa o utilizezi ca pe o cratita conventionala.

 

Avantaje:

Oala cu capacitate de 5.5l – destul de incapatoare.

Model profesional, compatibil cu orice tip de plita.

Fabricata din cele mai rezistente materiale: titaniu, aluminiu turnat, Lotan.

Baza anti-deformare demonstreaza fiabilitate.

 

Dezavantaje:

Pretul oarecum piperat.

 

 

 

Zokura Z1001  

 

Marca Zokura iti propune sa cumperi si sa folosesti o oala cu o capacitate mare de fierbere, cu volum de stocare de 8l. Acest produs are diametrul de 22cm si se livreaza cu doua capace, astfel incat sa fie utilizabil si in regim normal de fierbere. Primul capac e realizat din inox si prezinta un sistem de reglaj de presiune, cel de-al doilea e facut din sticla, iar pe baza acestuia vei intrebuinta recipientul ca pe o cratita clasica.

Ca materiale de fabricatie, recipientul e confectionat tot din inox, fiind o alternativa durabila, ca dovada si garantia este pe 10 ani. Mai putin durabila va fi garnitura, care trebuie inlocuita dupa un anumit timp de uzura. Oala are o baza rezistenta, putandu-se folosi la fel de usor pe un arzator alimentat cu gaz sau pe plita cu inductie.

Incorporeaza un sistem automatic de etansare, care impiedica deschiderea in timp ce recipientul se afla sub presiune, demonstrand fiabilitate. Manerele sunt facute din plastic dur, ce rezista bine la temperaturi inalte si permit manevrarea fara dificultati cand cratita e fierbinte.

Testele au aratat ca poate reduce din timpul de fierbere cu intre 30 si 70%, in functie de tipul de alimente procesat si de rezultatele dorite.

 

Avantaje:

Capacitate buna de stocare – 8l – portii mari.

Vas din inox, rezistent, accesorizat cu 2 capace, pentru utilizare diversa.

Manerele izoleaza eficient termic – se manevreaza in siguranta.

Sistemul de etansare automata previne accidentele.

 

Dezavantaje:

Garnitura se uzeaza cel mai rapid, necesitand a fi inlocuita periodic.

 

 

 

Tefal Clipso+ Essential P4424734

1.2 Oala sub presiune Tefal Clipso+ P4424734

Pasionatii de gatitul sanatos, care cauta  o oala sub presiune de la Tefal ieftina si buna, vor descoperi in acest model un instrument eficient care ii va ajuta la prepararea rapida a unei multitudini de feluri de mancare.

Oala se utilizeaza intuitiv si ofera o siguranta maxima in utilizare, datorita sistemului de inchidere inovator, cu blocare si deschidere  a capacului cu o singura mana. Pe langa faptul ca prezinta o valva de reglare a presiunii si un sistem de siguranta pentru suprapresurizare, produsul este si compatibil cu toate tipurile de plita, inclusiv cu cele cu inductie.

Partile componente sunt confectionate din materiale durabile, inox, plastic termoizolant, silicon, iar capacul prezinta o micro-consola de programare ce include 2 programe de gatit: pentru carne si pentru legume. De asemeni, oala este accesorizata si cu un cos metalic ce se poate monta in interior, pentru prelucrarea in abur a legumelor.

Manerele pliabile asigura o depozitare optima, iar mentenanta se face usor, pentru ca partile componente se curata chiar si in masina de spalat vase, exceptand garnitura. Oala are o capacitate de 6 l si permite prepararea unor cantitati optime de alimente.

 

Avantaje:

Utilizeaza tehnologie inovatoare de etansare, fiind un model sigur in utilizare.

Este confectionata din otel inoxidabil, avand durabilitate extinsa.

Permite prepararea preferentiala a sortimentelor de alimente, prin intermediul a doua programe de fierbere.

Prezinta adaptabilitate optima, putand fi utilizata pe toate tipurile de plita sau aragaz.

Este usor de manevrat si depozitat, datorita manerelor rabatabile confectionate din plastic termoizolant.

 

Dezavantaje:

Plasticul termoizolant se poate deteriora sub actiunea flacarii deschise.

button 4

 

 

 

Fissler VitaVit Premium

 

1.Fissler VitaVit PremiumCa toate produsele acestui brand, modelul de fata este fabricat in Germania si facut, bineinteles, din otel inoxidabil 18/10, adica un material de cea mai optima calitate. Structura cu baza tip sandwich, cu o grosime de 6mm, permite folosirea in orice conditii si pe orice tip de plita, chiar si pe variantele vitroceramice, cu halogen sau prin inductie.

Prin tehnologia specifica, ce incapsuleaza aluminiu in otel inoxidabil, itemul nu va prezenta pete la ardere, cum se intampla in cazul altor cratite conventionale. Cele 4 sisteme de siguranta incluse, printre care amintim functia de blocare ce impiedica deschiderea cand se inregistreaza presiune in interior, asigura administrarea in cele mai adecvate conditii de fiabilitate.

Designul specific al capacului demonstreaza ca acesta se pozitioneaza si se etanseaza extrem de usor. Oala asigura trei nivele diferite pentru a gati alimentele, cele doua clasice, pentru carne si legume, dar si unul inovator, adica gatitul cu abur, dar fara presiune. Piesa include un sistem de afisaj tip “semafor”, care ajuta utilizatorul sa afle starea alimentelor din interior. Cele doua manere laterale sunt detasabile, facand itemul usor de igienizat si de stocat. Cu o capacitate de 10l, produsul permite prepararea unor cantitati de ingrediente optime pentru familii numeroase.

Dupa ce vei analiza aspectele respective la aceasta oferta, vei conchide si tu ca vorbim despre o oala sub presiune Fissler la un pret bun.

 

Avantaje:

Confectionata cu materiale durabile si calitative – cu inox 18/10 si baza sandwich cu aluminiu incapsulat

Gateste in trei moduri diferite, cele doua clasice si unul nou, doar cu aburi

Ofera posibilitatea de a prepara cantitati mari de hrana, pentru familii, avand 10l volum

Fiind conceputa cu baza din inox, se utilizeaza pe toate tipologiile de plita

 

Dezavantaje:

Utilizatorii mai putin obisnuiti vor invata mai greu cum sa interpreteze avertizarile sistemului “semafor”

button 3

 

 

 

Cum se foloseste o oala sub presiune

 

Probabil ca ai auzit destula lume spunand cat de eficiente sunt oalele sub presiune si cum reduc ele substantial timpul de preparare pentru carnea de tara, fasole, naut si alte ingrediente care in mod normal impun o fierbere indelungata. Daca ai emotii legate de modul de utilizare a unei asemenea piese, sa stii ca lucrurile nu sunt cat de complicate par.

Alege un vas performant.

Probabil ca reticentele tale legate de acest gen de gatit provin de la observatiile pe care ai avut ocazia sa le faci in copilarie, cand mama folosea un model vechi de oala sub presiune, cu infinite precautii. Unele gospodine care declara ca le e teama sa foloseasca un obiect din aceasta categorie spun ca nici nu aveau voie sa intre in bucatarie atunci cand mamele lor aveau oala pe flacara. Din fericire, in prezent, desi folosesc acelasi principiu de functionare, piesele moderne sunt mult mai sigure si mai usor de utilizat.

 

Respecta indicatiile legate de umplere.

Oala sub presiune reprezinta un spatiu inchis in care apa se evapora, formand abur care creeaza presiunea ce accelereaza procesul de fierbere. Prin urmare este esential ca aceasta presiune sa fie mentinuta sub control, si singurul mod in care poti face asta este respectand indicatiile producatorului legate de cantitatea de apa si solide pe care o poti pune in interior. In plus, nu uita ca apa nu se pierde, ca in cazul gatitului cu capac normal, deci poti adauga doar o cantitate mica, astfel incat in ea sa se concentreze gusturile si aromele.

In general producatorii indica discret limita pana la care poate fi umpluta oala. Daca indicata nu este destul de evidenta, sfatul nostru este sa nu depasesti oricum jumatate din capacitatea totala.

 

Cum sa gatesti efectiv

Primul lucru pe care trebuie sa il retii este ca ingredientele trebuie taiate la dimensiuni relativ egale. Bucatile de carne cu dimensiuni asemanatoare vor fi gata intr-un interval de timp apropiat, iar regula este valabila pentru orice alte ingrediente.

Fiecare oala sub presiune are un manual in care gasesti informatii orientative despre timpii de preparare medii pentru diverse alimente: carne de pui, vita, porc, fasole, naut, mazare uscata si asa mai departe.

Intotdeauna gatitul la oala sub presiune se realizeaza la foc mic. Poti lasa flacara medie pana cand continutul incepe sa fiarba, dar apoi trebuie redusa.

Niciodata nu acoperi valva cu care e prevazuta oala. Ea e special conceputa incat sa permita eliberarea partiala a aburului daca presiunea din interior depaseste o anumita limita superioara. Daca ii blochezi functionarea, te expui riscului de accidente.

Ai rabdare!

Odata ce ai indepartat oala de pe aragaz, exista doua metode de a proceda mai departe. Prima prelungeste procesul de gatire: practic astepti ca oala sa se raceasca de la sine, astfel reducandu-se presiunea din interior pana ce poti desface in siguranta capacul.

Cea de-a doua consta in amplasarea recipientului sub jetul de apa rece al chiuvetei, ceea ce determina o racire rapida. Nu incerca niciodata sa desfaci capacul mai devreme, caci jetul de abur te poate rani.

 

Marci populare:

 

Preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa si variata se bate cap in cap adesea cu lipsa timpului si cu vietile extrem de dinamice pe care le ducem cu totii. De aceea, iti propunem o solutie care te va ajuta sa iti hranesti corespunzator familia, petrecand totodata in bucatarie un interval de timp semnificativ mai scurt decat erai obisnuit. Este vorba despre o oala sub presiune de o calitate superioara, care reduce timpul de preparare al carnurilor si legumelor, rezultatul fiind mancare traditionala gatita repede. Descopera care sunt brandurile care, credem noi, merita atentia ta.

 

 

Tefal este un producator francez de vase pentru gatit si electrocasnice mici, proprietate in prezent a grupului SEB. Denumirea sa este o combinatie a termenilor TEFlon si Aluminiu, compania fiind celebra pentru producerea de articole recunoscute ca fiind non-aderente. Fie ca e vorba despre tigai sau despre talpa unui fier de calcat, aceasta proprietate le-a facut populare in intreaga lume.

Se spune ca ideea de a folosi teflonul pe vasele de gatit a provenit de la faptul ca in 1954, Marc Gregoire a fost rugat de catre sotia sa, sa ii trateze oalele si tigaile cu produsul pe care il folosea pentru echipamentul sau de pescuit. Doar doi ani mai tarziu, Tefal se lansa oficial pe piata cu primele tigai non-stick din lume, care au reprezentat o adevarata revelatie pentru cumparatori.

In prezent, gama de produse Tefal este mult extinsa fata de inceputuri. Ea include prajitoare de paine, aparate de facut cafea, ceainice electrice, gratare, friteuze, multicookere, steamere, plite cu inductie, o gama variata de tigai si tavi, oale sub presiune, blendere, roboti de bucatarie, mixere, fiare si statii de calcat.

Alegerea Tefal este in prezent sinonima cu calitatea, preturile gamei fiind extrem de accesibile, avand in vedere caracteristicile tehnice ale produselor.

 

 

Fissler este o companie nemteasca axata pe productia de vase si accesorii pentru gatit: cutite, oale, tigai, oale sub presiune si alte accesorii. Multe dintre produsele oferite pot fi de asemenea folosite pe plitele cu inductie.

Bazele a ceea ce este astazi Fissler au fost puse in secolul al XIX-lea, cand a fost conceput un fel de rulota moderna pentru vanzarea de preparate alimentare facute pe loc, pe strada. In anul 1920, Fissler lansa primele tigai de aluminiu pentru plitele electrice, iar in 1950 aparea prima oala sub presiune, cu valva de control a presiunii.

Inovatiile Fissler nu se opresc aici, brandul fiind posesorul a numeroase patente internationale, concepte inregistrate si premii ca dovada a interesului constant pentru cercetare si pentru implementarea de noi tehnologii.

Un mare avantaj al vaselor de gatit Fissler este acela ca ele pot fi folosite pe absolut orice suprafata de gatit, ceea ce inseamna ca daca ai optat pentru acest brand, poti oricand sa faci trecerea catre noua etapa: plitele cu inductie. Ele sunt mai eficiente si garanteaza un nivel deosebit de precizie in setarea temperaturilor de gatire. Alegand acest brand, nu poti da gres, daca tii la calitata si multifunctionalitatea achizitiilor tale.

 

Demeyere a fost fondata in anul 1908 in Belgia, ca o micuta afacere de familie. Acum, la peste 100 de ani de existenta, firma a devenit un brand cu recunoastere mondiala, renumit pentru vasele de gatit realizate din otel inoxidabil. Avand ca principii excelenta, sustenabilitatea si inovatia, Demeyere ofera cele mai bune solutii pentru prepararea alimentelor.

O caracteristica aparte a Demeyere este aceea ca brandul adapteaza produsele sale la diverse metode de preparare a alimentelor. Sosurile se pregatesc in recipiente special dedicate, dupa cum exista vase anume pentru fiert sau pentru prajit. Este unul dintre motivele pentru care brandul este apreciat de bucatari de pe intreaga planeta, dar si de cei pasionati de gatit, care se joaca in propria bucatarie.

De-a lungul timpului, compania a investit nu numai in utilaje de productie si materie prima, ci si in oameni si inovatie. Superconductorul InductoSeal, revolutionarul Silvinox, tratamentul de suprafata al vaselor pentru gatit si tehnologia unica de sudare sunt doar cateva dintre elementele care fac din Demeyere numarul unu in materie de vase de gatit din inox.

Din gama oferita de Demeyere fac parte atat produse de uz casnic, cat si pentru profesionistii din domeniul alimentatiei publice. Designul special este unul dintre cele mai moderne, sigure si usor de igienizat, respectand conditiile de siguranta impuse de catre sistemele de control in domeniul alimentatiei.

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Tefal Clipso+

 

4. Oala sub presiune 8l TEFAL Clipso+

Cea mai buna oala sub presiune Tefal este modelul de 6 litri Clipso+. In primul rand, tehnologia care sta la baza lui pune accent pe experienta celui care o foloseste. Astfel, toate piesele sunt gandite in asa fel incat sa ofere o utilizare cat mai usoara si mai placuta. Sistemul de inchidere/ deschidere a suferit imbunatatiri considerabile fata de modelele anterioare, iar noile manere pliabile te ajuta sa depozitezi oala intr-un spatiu foarte restrans. Asadar, elimi o problema importanta, si anume aceea a lipsei de spatiu.

De asemenea, modelul incorporeaza si un selector de programe – doua programe de gatit: unul pentru carne si peste si unul pentru legume, asa incat preparatele tale sa beneficieze de o gatire personalizata ca la carte. Temperatura pentru gatit carne si peste urca la 117°C, in timp ce legumele necesita 110°C. Cea mai buna oala sub presiune Tefal este compatibila cu toate tipurile de plite, inclusiv cu cele cu inductie.

Poate fi spalata la masina de spalat vase, exceptand garnitura. Siguranta folosirii unei astfel de oale este data, in primul rand, de valva de reglare a presiunii, de siguranta pentru suprapresiune care asigura securitatea la inchidere si deschidere si de calitate, in privinta garniturilor. Pachetul vine cu doua accesorii foarte utile, mai ales pentru incepatori: o carte de retete si un cos pentru gatit la aburi. Vei sti din start ce retete poti sa faci: mancaruri gatite la aburi, mancaruri rumenite, legume inabusite si multe altele.

 

Avantaje:

Te ajuta sa economisesti timp si energie electrica.

Prezinta un sistem de inchidere/deschidere usor de folosit.

Confera siguranta prin faptul ca incorporeaza o valva de reglare a presiunii.

Prezinta un set de manere pliabile care fac depozitarea oalei sub presiune mult mai usoara, salvand totodata spatiu.

Este prevazuta cu doua programe, unul pentru carne si peste, si unul pentru legume.

Include o carte de bucate si un cos cu abur.

 

Dezavantaje:

Pretul poate fi considerat relativ ridicat.

 

 

Set Econatura Inoxriv

 

3. Set oale sub presiune inox 1810 Econatura InoxrivCapacitatea este un criteriu destul de important in momentul in care cauti o oala sub presiune ieftina si buna. In primul rand, te gandesti la ce urmeaza sa o folosesti, care sunt motivele pentru care o cumperi. Apoi, te raportezi la numarul membrilor familiei pentru care urmeaza sa gatesti. Vei vedea ca exista diverse variatiuni de volum.

Daca nu te multumeste o singura oala cu o capacitate mare, pentru ca uneori ai vrea sa gatesti mai putin si ar fi incomod sa o manevrezi, poti opta oricand pentru un set de doua oale. Spre exemplu, setul inox 18/10, Econatura, Inoxriv, atinge un volum de 12 litri si include doua oale sub presiune, in care incap diferite cantitati: 5, respectiv 7 litri.

Sunt calitative, in primul rand, datorita materialului folosit, inox superior 18/10, care le pastreaza intacte pe perioade lungi de timp. Chiar si dupa ani, cand se uzeaza, se gasesc metode prin care sa le redai aspectul initial. Printre elementele care contribuie la o buna functionare a sistemului cu care sunt prevazute, se numara supapa de siguranta din cauciuc si blocatorul de maner automat sub presiune.

Unul dintre principiile care stau la baza folosirii unei oale sub presiune este legat de o difuzare omogena a caldurii, care este realizabila datorita bazei stratificare tip sandwich, cu invelis din aluminiu a oalei. Pe langa acestea, setul include un capac suplimentar din sticla, rezistent la soc. Cu un diametru de 20 cm, acesta poate fi folosit pentru gatire clasica (traditionala).

 

Avantaje:

Setul include doua oale de dimensiuni diferite.

Materialul folosit este inoxul superior 10/18.

Manerele cu care sunt prevazute oalele sub presiune sunt rezistente la temperaturi mari, soc si greutate.

Pachetul include si un capac extra din sticla, rezistent la soc.

Oalele suporta toate tipurile de sursa de caldura.

Sunt compatibile cu masina de spalat vase.

Prin sistemul folosit, te ajuta sa economisesti timp si energie electrica.

 

Dezavantaje:

Daca nu citesti regulile de utilizare cu atentie, exista posibilitatea sa intampini dificultati, avand in vedere ca se folosesc diferit fata de oalele clasice.

 

 

Sitramondo Sitram

 

6. Oala sub presiune Sitramondo SitramCum gasesc cea mai buna oala sub presiune pentru gatit este o dilema pe care toate gospodinele o au la un moment dat. Ofertele sunt foarte variate, motiv pentru care trebuie sa tii cont de propriile tale nevoi. Sunt oale sub presiune care difera considerabil ca pret. Acest lucru depinde, in general, de perioada de garantie, de accesoriile pe care le incorporeaza, de material si de sistemul de functionare.

Oala sub presiune Sitramondo Sitram pune accent pe securitate, astfel incat este prevazuta cu 4 elemente de siguranta: dispozitivul de siguranta pentru deschidere, unul pentru inchidere si doua pentru presiune. Fundul oalei are trei straturi, doua de inox si unul de aluminiu, pentru a facilita incalzirea.

Pentru voi, cele care doriti sa fierbeti legumele separat, pachetul include un cos special pentru fierberea acestora. De asemenea, acest produs iti da libertatea sa folosesti orice tip de aragaz, chiar si plitele cu inductie. Designul oalei este unul simplu, care iti permite sa o speli la masina de spalat vase. Cu capacul trebuie, insa, sa ai grija. Acesta se va spala intotdeauna la mana.

 

Avantaje:

Oala sub presiune are o capacitate de 6 litri si un diametru de 24 cm.

Perioada de garantie este de 15 ani.

Modelul este realizat din otel inoxidabil.

Este prevazut cu 4 elemente de siguranta: un dipozitiv pentru deschidere, unul pentru inchidere si doua pentru presiune.

Manere sunt din bachelita.

Oala contine un cos special pentru fierberea legumelor.

Poate fi folosita pe orice tip de aragaz, inclusiv pe plitele cu inductie.

Poate fi spalata la masina de spalat vase (cu exceptia capacului).

Cantareste 2,772 kg.

 

Dezavantaje:

Pret relativ ridicat.

 

 

Tefal Secures 5 P2504400

 

2. Oala sub presiune Tefal Secures 5 P2504400Oala cu aburi Tefal reprezinta o alternativa convenabila in momentul in care te decizi sa achizitionezi o astfel de ustensila pentru bucataria ta. Este compatibila cu toate sursele de caldura, putand fi folosita inclusiv pe plitele pe inductie. Faptul ca este acoperita cu inox ii confera o siguranta mare in ceea ce priveste o pastrare impecabila.

Modelul incorporeaza si un design modern, cu accesorii negri si gri, aspect ce face gatitul mult mai placut. Baza solida, tripla ca grosime, ofera stabilitate si rezultate pe masura. De asemenea, oala este prevazuta cu un sistem de inchidere extrem de sigur, astfel incat, daca capacul nu este inchis bine, oala nu va presuriza.

Acelasi lucru se intampla si cand este sub presiune. Aceasta nu se va deschide. Cu ajutorul valvei, poti controla presiunea in timpul sesiunii de gatit. Pe de alta parte, valva de siguranta incepe sa functioneze automat si elibereaza abur. Exista posibilitatea, foarte rara de altfel, ca valvele sa nu functioneze. Pentru aceste situatii speciale, oala este prevazuta cu o garnitura de scurgere care, odata activata, se misca pentru a sparge sigiliul si a lasa aburul sa iasa.

 

Avantaje:

Prezinta o capacitate de 8 litri.

Este prevazuta cu doua viteze de gatit: 50kPa si 80kPa.

Are un sistem de glisare pentru inchiderea si deschiderea capacului.

Pachetul include un cos din otel inoxidabil cu tortita pentru fierberea legumelor.

Este compatibila cu orice sursa de caldura.

Te ajuta sa economisesti timp si nu face zgomot.

 

Dezavantaje:

Daca ai o chiuveta foarte mica, manevrarea oalei poate deveni usor greoaie.

 

 

Demeyere Specialties 5499

 

1. Oala sub presiune Demeyere

Oala cu presiune Demeyere este un jucator important pe piata ustensilelor de bucatarie de acest gen. In primul rand, o recomanda materialul din care este confectionata: inox 18/10. Acesta iti confera siguranta si incredere in pastrarea dispozitivului chiar si peste ani si ani, caracterizand-o drept o adevarata oala minune. Capacitatea oalei sub presiune este de 8 litri, avand un diametru de 22 cm si un indicator de capacitate in interior.

Prezinta o suprafata lucioasa, atent finisata si o baza rigida, tip sandwich, cu proprietati termoacumulare date de stratul gros de aluminiu acoperit de aliajele Triplinduc. Poate fi folosita pe toate tipurile de plita, chiar si pe cea pe inductie. Reprezinta o investitie care merita, avand in vedere ca incorporeaza sistemul cu aburi, care pastreaza alimentele aromate si retine mineralele si vitaminele din ele in proportie de aproximativ 100%.

Economisirea timpului este, de asemenea, un plus. O temperatura mai mare implica un timp de gatire mai scurt. Oala Demeyere a fost gandita in asa fel incat sa fie usor de folosit. Sistemul de inchidere a capacului elimina posibilitatea deschiderii sub presiune, indicatorii de presiune acustici garantand siguranta.

 

Avantaje:

Usor de utilizat si de intretinut.

Te ajuta sa economisesti aproximativ 70% din timp si 50% din energie.

Este prevazuta cu doua manere din plastic, rezistente la caldura, care permit o manuire usoara si rapida a vasului.

Prezinta indicatori de presiune. Gradatiile acestora indica presiunea din interior, dandu-ti sansa sa reglezi temperatura dupa bunul plac.

Pastreaza aroma si culorile naturale ale alimentelor.

Poate fi folosita pe toate tipurile de plita, inclusiv pe cele cu inductie.

 

Dezavantaje:

Pret relativ ridicat.

 

 

Vitesse France

 

7. Oala sub presiune Vitesse

Inainte de achizitionarea unei astfel de ustensile, este indicat sa afli si alte pareri despre cea mai buna oala sub presiune, pentru a putea face o alegere potrivita. Oala sub presiune Vitesse este o varianta economa, de 24 cm si 7 litri, pe care o poti folosi la prepararea mancarurilor dorite.

Vei economisi timp, bani, iar alimentele tale isi vor pastra aroma naturala si proprietatile. marca Vitesse France, oala sub presiune este alcatuita dintr-un material calitativ, si anume aluminiu dur eloxat. Pe langa faptul ca este usor de pastrat, are un sistem de folosire simplu si practic.

Manerele ergonomice din bachelita si silicon intervin considerabil intr-o manevrare relaxanta si usoara, la fel ca tehnologia de inchidere/deschidere, care te ajuta sa fixezi repede capacul, conferindu-ti siguranta pe tot parcursul fierberii. Pachetul include doua capace, unul etans din inox 18/10 si unul din sticla termorezistenta, o sita din inox si doua garnituri pentru etanseizare.

Oala poate fi folosita pe plita clasica cu flacara pe aragaz, plita electrica si plita vitro-ceramica. In schimb, nu se foloseste in cuptor. Este, de asemenea, recomandat ca vasul sa nu fie umplut mai mult de ⅔ din capacitatea sa, iar inainte de fiecare folosire, este indicat sa verificati orificiul de eliberare a aburilor sa nu fie infundat.

 

Avantaje:

Prezinta o capacitate de 7 litri.

Este alcatuita dintr-un material dur, aluminiu eloxat, ceea ce ii confera rezistenta.

Este prevazuta cu manere ergonomice din bachelita si silicon.

Are un sistem de inchidere/deschidere rapida a capacului.

Pachetul include doua capace, unul din inox 18/10 si unul din sticla termorezistenta, o sita din inox si doua garnituri pentru etanseizare.

 

Dezavantaje:

Nu prezinta o compatibilitate cu masina de spalat, asadar se recomanda spalarea manuala.

 

 

Evinox Classic 5000030

 

8. Oala sub presiune Classic Evinox

O alta oala sub presiune ieftina si buna este modelul Classic Evinox. Este fabricata din otel inoxidabil 18/10, care ii asigura o rezistenta de lunga durata si un raport pret-calitate convenabil.

Prezinta un diametru de 24 cm si o capacitate de 4.5 litri. Baza este una solida, ce cuprinde trei straturi, unul gros din aluminiu si doua din otel inoxidabil. Manerele ergonomice, rezistente la caldura, permit o manevrare usoara, protejand utilizatorul de posibile accidente.

Este o varianta avantajoasa cu ajutorul careia ii poti bucura pe toti membrii familiei cu mancaruri sanatoase si gustoase, si cu alimente care nu au pierdut foarte multe proprietati prin fierbere.

 

Avantaje:

Prezinta un material dur si rezistent, otel inoxidabil 18/10 de inalta calitate.

Are o baza solida alcatuita dintr-un strat gros de aluminiu si doua straturi de otel inoxidabil.

Este prevazuta cu manere ergonomice pentru o utilizare usoara si placuta.

Functioneaza pe orice tip de plita, inclusiv pe cea cu inductie.

Este usor de depozitat.

 

Dezavantaje:

Capacitatea relativ mica.

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43 votes, average: 4.84 out of 5)
Loading...