Cele mai bune oale din fonta

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.17

 

Cea mai buna oala din fonta – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Cand te gandesti ca ai nevoie de o oala din tuci de calitate si vrei s-o procuri prin comanda de pe Internet, nu poti sa te hotarasti concret pana ce nu afli mai multe detalii despre produsul vizat sau te convingi ca merita investitia. Iti va lua ceva timp sa citesti recenziile utilizatorilor si ghidul nostru de cumparare, iar daca vrei sa te scutim de aceasta lectura, iti prezentam modelul pe care il consideram cel mai avantajos de cumparat: OTI Tuci Emailat. Acest ceaun a ajuns pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor din cateva motive lesne de inteles: este fabricat cu strat gros de fonta si imbracat in email pentru o mai buna protectie anti-zgariere; invelisul ii confera si un aspect mai placut decat cel al tuciului clasic; se poate cumpara in doua variante distincte de capacitate, insemnand ca piesa mai mica se preteaza pentru utilizare in cuplu sau pentru persoane singure, in timp ce alternativa mai incapatoare e potrivita in familii. Conditiile de folosire si igienizare sunt aceleasi cu ale oricarui vas de bucatarie ce trebie protejat de zgarieturi si de socuri termice. Daca nu te convinge aceasta oferta nici macar prin pretul avantajos, mentionam ca locul secund este ocupat de Gers 510331.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

 

Cum alegi o oala din fonta buna

 

Ghidul cumparatorului

Foarte multi bucatari pasionati stiu ca fonta este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru a intra in componenta ceaunelor, cratitelor si tigailor. Desi constituie o materie prima greoaie, ea este rezistenta, durabila si ofera posibilitatea de a gati la temperaturi ridicate, fara a se deteriora.

Ba chiar mai mult, ea permite gatitul fara grasimi, alimentele putand fi preparate de multe ori in mod sanatos, cu minimum risc de a se lipi de peretii vasului. Inconvenientul este ca fonta se incalzeste ceva mai greu, dar odata ajunsa la temperatura corespunzatoare, ea va  acumula si apoi iradia uniform caldura o perioada extinsa de timp.

Daca ati hotarat sa va completati colectia de cratite cu una facuta din acest material, va sugeram sa analizati mai intai cateva pareri despre cele mai bune oale din fonta, alaturi de o serie de criterii de selectie notabile pentru aceste produse.

Cea mai buna oala din fonta

Tipologia vasului: este un pas important in alegerea modelului mult cautat. In functie de forma piesei respective, veti putea realiza diverse procedee de prelucrare termica a alimentelor in bucatarie. In general, oalele sunt facute pentru a fierbe ingredientele, fiind constuite cu o baza plata si pereti de inaltime moderata sau mare. Aveti de ales intre modelul ceaun si cel cratita. Ceaunele sunt confectionate cu baza aplatizata si pereti drepti, existand mici diferente intre diametrul bazei si cel al gurii, de la caz la caz.

De obicei, acestea sunt ustensile de capacitati moderate sau mari, au doua manere laterale de mici dimensiuni si unul transversal sub forma de arc de cerc. Cratitele sunt realizate similar, insa inaltimea peretilor cunoaste o mai mare variabilitate, iar forma fiind usor oblica sau chiar putin curbata. Si ele sunt prevazute cu manere laterale, de data aceasta ceva mai mari, pentru a asigura un grip ergonomic.

 

Invelisul: reprezinta o alta caracteristica pe care veti dori sa o verificati. Contrar asteptarilor, oalele din fonta nu se comercializeaza doar in forma simpla, clasica, ci majoritatea modelelor noi sunt imbracate cu un strat de email. Modelele fara invelis vor trebui “arse” cu ulei, pentru a-si forma un strat anti-aderent, prin acumularea de grasimi in porii fierului. Avantajul acestora este ca pot fi utilizate la temperaturi foarte mari, iar condimentele din mancare pot ramane in stratul anti-aderent, dand o aroma deosebita si foarte placuta alimentelor preparate ulterior.

Din aceste considerente si pentru a proteja aceasta caracteristica, ele nu prea se igienizeaza cu detergenti puternici anti-grasime si sunt ferite de sucuri acide, cu care pot interactiona chimic, schimbandu-le gustul. De cealalta parte, modelele cu invelis din email pot fi curatate in orice mod, insa stratul ceramic poate crapa la temperaturi foarte mari, in contact cu flacara deschisa sau in interiorul cuptorului.

 

Dimensiunile: se refera atat la capacitatea de stocare, cat si la greutate. Fiecare producator specifica ce volum total poate adaposti produsul oferit. Daca obisnuiti sa preparati feluri de mancare in cantitati mari, aveti o familie numeroasa, sau invitati mai multi prieteni la mese festive, o cratita de cel putin 5l va fi necesara pentru a se ridica la inaltimea acestor asteptari. Capacitatea respectiva este medie, una dintre variantele cele mai intrebuintate si in cuptor, la prepararea celor mai gustoase fripturi. Pentru portii medii si mici este suficienta si o oala de 3l.

Nu uitati ca odata incarcata cu mancare, oala va deveni si mai greu de manevrat, mai ales ca un produs de capacitate redusa cantareste pe putin 1000g cand este gol. Cei ce stiu unde gasesc oale din fonta la un pret bun va vor spune ca dimensiunile modereaza si costul de achizitie.

 

Accesoriile: sunt detalii ce trebuie analizate mai mult din rationamente practice si de siguranta. Spre exemplu, manerele unui vas conventional din fonta sunt realizate din acelasi material, mai ales in cazul produselor fara invelis, astfel incat ele sa poata fi utilizate pe flacara deschisa sau in cuptor fara probleme. Cand optati pentru o cratita cu manere protejate, din alt tip de material, fiti atenti la instructiunile de utilizare, daca acestea raman reci in orice circumstante, daca pot fi introduse si in cuptor.

Multe modele de pe piata se livreaza insotite de capac potrivit, astfel incat sa poata fi utilizare fiabil, sigiland in interior alimentele in fierbere sau la prajire. Orice adaugire sau insertie fixata cu suruburi in corpul recipientelor respective risca sa se deterioreze mai usor, sau sa favorizeze crapaturi.

 

Va sugeram sa incepeti selectia acolo unde gasesc oale din fonta la preturi bune foarte multi bucatari amatori: pe internet. Preturile pot fi mai ieftine, sau beneficiati de unele reduceri avantajoase. In cazul in care nu va convinge livrarea, puteti returna cratita respectiva sau sa o inlocuiti cu alta mai adecvata.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

OTI Tuci Emailat

 

Nu conteaza ce vrei sa gatesti, pentru ca acest tuci de la OTI va fi la fel de potrivit pentru tocanite, ghiveci si multe alte feluri de mancare. Are o constructie clasica de ceaun, fiind format din calota si o toarta solida, iar recipientul solid din fonta este imbracat intr-un strat durabil de email.

Suprafata nu se zgarie cu usurinta, iar daca se intampla ca unele alimente sa se mai lipeasca, va deveni usor de curatat, daca se lasa la inmuiat prealabil. Capacitatea este limitata, caci are un diametru de 22cm si un volum total de 2.5l, asa ca poti prepara cel mult 4 portii deodata sau poti alege varianta mai mare, de 4.5l.

Vasul trebuie lasat sa se raceasca inainte de a fi spalat, pentru a se evita socul termic ce poate duce uneori la craparea fontei. Se va depozita usor, caci toarta este mobila si se poate rabata pe buza vasului.

Cu un aspect placut si o nuanta optimista, acest ceaun va constitui o pata de culoare in bucataria ta.

 

Avantaje:

Confectionat cu design clasic de ceaun, potrivit pentru prepararea mai multor tipuri de alimente

Protejat cu strat de email, anti-zgariere si anti-lipire

Disponibil in 2 variante de volum

Raport avantajos ca pret vs calitate

 

Dezavantaje:

Emailul se poate colora de la anumite mancaruri, fara sa mai poata fi decolorat

Greu de manevrat, conform spuselor utilizatorilor

button 1

 

 

 

 

Gers 510331

 

2. Gers 510331

Daca va intrebati care sunt cele mai bune oale din fonta, trebuie sa stiti ca model de la Gers merita toata increderea potentialilor utilizatori. Este o oala cu diametrul de 26 cm, prevazuta cu manere din inox. Materialul de inalta calitate asigura prepararea oricarui fel de mancare, in cele mai bune conditii.

Dispersia uniforma a caldurii pe durata intregului proces de gatire, va garanteaza ca toate alimentele vor fi patrunse in egala masura, ca nu se vor arde si nu se vor prinde de oala. De aceea, este recomandata folosirea vasului din fonta la temperaturi scazute si constante. Cel mai important aspect este faptul ca preparatele vor avea un gust desavarsit, care aminteste de bucataria traditionala.

Interiorul vasului este prevazut cu un strat antiaderent XYLAN, ce permite curatarea cat mai facila, doar cu apa calduta si, daca este neaparat necesar, cu un detergent usor. Oala poate fi utilizata pe orice tip de plita, inclusiv pe cea cu inductie. In plus, poate fi pusa in cuptor. Este insotita de un capac transparent, pentru protectie.

 

Avantaje:

Materilalul rezistent permite utilizarea vasului pe orice tip de plita, dar si in cuptor

Stratul antiaderent XYLAN din interiorul oalei asigura curatare optima si intretinere cat mai facila

Pentru a mentine gustul aromat al mancarii, oala este prevazuta cu un capac transparent

Dispersia egala a caldurii pe durata procesului de gatire garanteaza cel mai bun mod de preparare a mancarurilor, fara ca aceasta sa se arda

 

Dezavantaje:

Recomandarea producatorului de a utiliza oala la foc mic reprezinta un minus pentru utilizatorii care sunt pe fuga si doresc sa prepare mancarea cat mai repede

button 1

 

 

 

 

Heinner 6422921058115

 

3. Heinner

Conform unor pareri, cea mai buna oala din fonta dispune si de un strat de email. Daca va numarati printre persoanele care apreciaza acesta combinatie exceptionala de materiale, veti considera cratita Heinner o alegere inteligenta si utila pentru bucatarie. Este un vas durabil, rezistent in timp, ce asigura prepararea mancarii intr-un mod sigur, sanatos si ecologic.

Cratita este realizata din fonta, este prevazuta cu manere din acelasi material iar interiorul este emailat. Datorita capacitatii calorice mari, caldura inmagazinata se distribuie uniform si pe o perioada indelungata catre preparat, reducand consumul de energie. Stratul de email va garanteaza ca niciun ingredient nu se va lipi de peretii vasului iar curatarea este foarte simpla.

Oala are inaltimea de aproape 11 cm, diametrul de 21,5 cm si este insotita de un capac din fonta. Poate fi utilizata pe orice tip de aragaz, poate fi pusa la cuptor sau in congelator, in conditii de siguranta. Designul este inedit, de nuanta albastra. Raportul dintre calitate si pret este foarte bun.

 

 

Avantaje:

Realizat din fonta, cu strat de email, ce garanteaza rezistenta sporita la zgarieturi si ciobire

Emailul este cel mai sigur material ce poate fi utilizat la gatit si prezinta aderenta scazuta a alimentelor la peretii vasului, ceea ce inseamna ca mancarea nu se va prinde de oala

Calitate superioara la un pret foarte avantajos

Design extravagant, de culoare albastra, prevazut cu un capac pentru protectia mancarii

 

Dezavantaje:

Oala incalzita trebuie manevrata cu atentie, deoarece manerele nu dispun de protectie termica

button 1

 

 

 

 

 

OTI Ceaun 

 

Un vas traditional pe care ti-l propunem, daca esti amator de gatit afara, este un ceaun marca OTI. Brandul este unul consacrat, recunoscut pentru vasele de fonta pe care le produce, astfel ca recomandarea noastra este facuta cu toata increderea.

Recipientul are o capacitate mare, de 16 litri, fiind perfect pentru gatirea gulasului, a fasolei cu ciolan sau a altor retete traditionale, care ies cu atat mai gustoase atunci cand sunt preparate la foc afara. Conform producatorului, recipientul re un diametru de 36 cm si o adancime de 25 cm, greutatea totala fiind de 13 kg.

In pachet este inclus si un capac de tabla, perfect compatibil cu gura ceaunului, asa incat mancarea ta sa poata fi gatita la foc inabusit. Il poti folosi pe suport suspendat, pe suport cu picioare sau direct pe plita cu gaz, electrica sau cu inductie. Singura mentiune speciala este ca nu se curata cu detergent si ca trebuie lasat sa se raceasca incet, contactul direct cu apa rece atunci cand e incins putand determina fisurarea.

 

Avantaje:

Ceaun traditional, adecvat pentru gatitul afara la vatra.

Capacitate de 16 litri pentru prepararea unor retete traditionale in cantitate mare.

Este prevazut cu un capac din tabla precis dimensionat.

Manerul este suficient de rezistent pentru a-i sustine greutatea, chiar si cand e plin.

 

Dezavantaje:

Avand o greutate de 13 kg atunci cand e gol, ceaunul poate deveni de-a dreptul dificil de manevrat cand e plin si fierbinte.

 

 

 

 

Gers 501747

 

5. Gers 501747

In caz ca v-ati pus intrebarea care sunt cele mai bune oale din fonta emailate, raspunsul ar putea fi reprezentat de seria avantajelor oferite de acest model de la Gers. Este un vas din fonta cu strat de email, un dispozitiv indispensabil familiilor care au adoptat un stil de viata sanatos.

Datorita materialelor de inalta calitate, permite prepararea oricarui fel de mancare in conditii sigure, la foc mic sau mediu. Calsdura este retinuta si distribuita uniform, aspect ce garanteaza ca mancarea nu se va arde pe jumatate si ce cealalta jumatate va fi cruda.

Rezista fara probleme temperaturilor inalte, motiv pentru care poate fi utilizata pe aragaz sau in cuptor. Acest model emailat de la Gers prezinta un design placut, viu colorat in nuante de caramiziu. Este usor de spalat si de intretinut. Este prevazut cu un capac realizat din aceleasi materiale ca si oala.

Volumul mare al vasului, de 9 litri, asigura prepararea unui fel de mancare generos, pentru toti membrii familiei. Pentru o durata de viata cat mai mare si pastrarea in bune conditii a oalei, producatorul nu recomanda utilizarea ustensilelor metalice in interiorul acesteia.

 

Avantaje:

Produs de inalta calitate, realizat din fonta emailata, ideal pentru un stil culinar sanatos si gustos

Vas ideal pentru gatirea sigura, la foc mediu, oferind fiecarui ingredient in parte timpul necesar de preparare optima

Durabil si rezistent la socuri si zgarieturi, cu o durata de viata extrem de mare

Capacitate sporita, ce permite pregatirea unei cantitati mari de ingrediente

 

Dezavantaje:

Greutatea ridicata face ca manevrarea sa fie dificila

Pretul de achizitie este mare

button 1

 

 

 

 

Karl Kruger – Rustica

 

6. Karl Kruger – Rustica

Acest model reprezinta o oala din fonta glazurata, ce poate fi utilizata pe toate sursele de gatit. Prezinta un design simplu, de culoare neagra, ce ne duce cu gandul la vasele traditionale din bucataria bunicii. E bine de stiut ca aceasta oale se aseamana si chiar are aceleasi proprietati ale unui vas clasic. Fonta este imbatabila pentru gatirea in mod egal si uniform a alimentelor.

Este ideala pentru retetele pregatite la foc mic. Stratul glazurat ofera durabilitate si rezistenta crescuta in timp la zgarieturi si ciobire. Oala Gers fi utilizata la temperaturi foarte mari, chiar si in cuptorul incins, fara a-si pierde din proprietati. Este compatibila cu orice tip de plita: electrica, pe gaz, vitroceramica, cu inductie, cu halogen. Astfel, aveti garantia calitatii indiferent de sursa de gatiti.

Prezinta diamentrul de 24 cm si capacitatea de 4 litri. Este prevazuta cu un capac ce permite inchiderea aproape ermetica a vasului. Intretinerea de face usor, prin spalare manuala sau curatarea la masina de spalat vase.

 

Avantaje:

Realizat din fonta glazurata, material ce asigura durabilitatea si retentia indelungata a caldurii

Este compatibil cu toate tipurile de plita si poate fi pusa in cuptor, pentru prepararea deferitelor retete

Intretinerea este facila, materialul permitand introducerea la masina de spalat vase

Insotit de capac pentru protectie

 

Dezavantaje:

Manerele nu sunt izolate din punct de vedere termic

button 2

 

 

 

 

Gers 508434

 

7. Gers 508434

Daca obisniesti sa gatesti pentru tine si partenerul tau, nu ar fi rau sa ai in vedere acest set de oale din fonta ieftine si bune. Este produsul ideal pentru situatia in care vrei sa gatesti portii individuale. De fapt, sunt doua mini-vase, ambele de aceeasi dimensiune, cu diametrul de 10 cm, prev. Sunt realizate din fonta de cea mai buna calitate, pentru gatirea uniforma a preparatelor.

Pentru un plus de eficienta, oalele dispun de un strat de email. Gratie acestui material, ce necesita un foc mic si constant, mancarea va fi sanatoasa, gustoasa si nu se va lipi de peretii vasului. Oalele pot fi utilizate pentru prepararea aperitivelor sau a deserturilor, pe plita sau pe aragaz. Singura conditie pentru pozitionarea pe aragajul cu inductie se refera la cresterea treptata a temperaturii.

Fiecare vas cantareste putin peste 1,3 kilograme, fiind usor de manevrat si de curatat. Datorita designului este placut, de nuanta rosie-caramizie, pot fi utilizate si ca vase de servit, avand un aspect estetic atractiv.

 

Avantaje:

Set de doua vase, ideale pentru situatia cand vreti sa preparati doua portii individuale

Fonta emailata asigura gatirea mancarurilor in mod uniform, la temperaturi reduse

Pot fi introduse la cuptor sau utilizate pe aragaz, in functie de felul de mancare dorit

Calitate sporita la un pret avantajos

 

Dezavantaje:

Setul permite gatirea pentru doar doua persoane

button 1

 

 

 

Cum se foloseste o oala din fonta

 

Oalele din fonta sunt unele dintre cele mai vechi – si mai apreciate – vase de gatit. Avantajele lor sunt nenumarate, doua dintre cele mai importante fiind reprezentate de faptul ca fonta e un material inert si de marea sa capacitate de stocare a energiei termice. Exista insa cateva particularitati de utilizare a acestor vase pe care ar trebui sa le cunosti.

Pregatirea vasului pentru folosire

Exista doua categorii de vase de fonta pe care le poti achizitiona din comert: cele emailate si cele neemailate. In cazul primelor, lucrurile sunt destul de simple: le vei scoate din ambalaj, le vei spala cu apa calduta si detergent si le vei utiliza pentru unele dintre cele mai savuroase retete preparate vreodata.

Oalele de fonta neemailata necesita un proces de preparare special, denumit asezonare. In doar cateva cuvinte – caci instructiuni detaliate au la dispozitie pe internet – este vorba despre crearea unei pelicule antiaderente la suprafata unui material cu o porozitate destul de mare. Astfel, moleculele de alimente nu se vor absorbi in interiorul materialului, iar mancarea nu se va lipi de fundul si peretii vasului.

Asezonarea nu este un proces complicat de efectuat, chiar daca dureaza timp de cateva zile. Practic, tot ce ai de facut in tot acest timp este sa pulverizezi putin  ulei vegetal pe suprafata vasului, sa il introduci in cuptor si sa il mentii la o temperatura ridicata pentru un anumit interval de timp, sa il lasi sa se raceasca lent si sa repeti procesul de cateva ori.

 

Precautii de utilizare

Fonta este un material cu o mare capacitate de inmagazinare a caldurii, in care alimentele isi vor continua practic fierberea si dupa ce sursa de caldura este indepartata. De aceea, practic singura grija pe care trebuie sa o ai este sa nu coci prea tare mancarea, sa nu usuci prea tare friptura si asa mai departe.

In alte privinte, vasele de fonta se folosesc exact la fel ca orice alt vas normal de gatit.

Intretinerea oalelor de fonta

Indiferent daca noua ta achizitie este un vas traditional sau unul emailat, exista un aspect la care va trebui sa fii atent pentru tot restul perioadei de utilizare: sa nu il supui socurilor termice bruste. Vasele de fonta se incalzesc treptat si se lasa sa se raceasca in mod natural, altminteri exista riscul fisurarii sau chiar a spargerii lor. De aceea este interzis sa pui vasul de fonta proaspat luat de pe foc in apa rece.

Curatarea recipientelor emailate se realizeaza cu un burete obisnuit, detergent de vase si apa calda. Nu ai nevoie de nici un fel de instrumente sau solutii speciale. Dupa spalare si clatire, vasul se pune la uscat si apoi se depoziteaza din nou in camara, pana la urmatoarea utilizare.

In cazul vaselor de fonta neemailate, se prefera, atunci cand e posibil, spalarea lor doar cu buretele si apa calda. Daca in el au fost preparate alimente cu un continut mare de grasime de origine animala, se va apela la ajutorul unui strop de detergent de vase bland.

Odata curatat vasul, el se va sterge cu prosoapel de bucatarie pana la uscarea completa, se va spraya inca o data cu ulei si se va „arde” din nou timp de cateva minute. Astfel se formeaza un strat protector care impiedica ruginirea.

 

 

 

Marci populare:

 

Grija pentru alimentatie si identificarea celor mai sanatoase solutii de preparare a hranei a dus la revenirea in preferintele consumatorilor a unor recipiente traditionale pentru gatit. Este vorba despre oalele de fonta – considerate in prezent cea mai sanatoasa metoda de gatit – care se regasesc in oferta unora dintre cei mai apreciati producatori.

 

 

In mod absolut surprinzator, in mai putin de 30 de ani, Gers Equipment a reusit sa devina un lider de necontestat pe piata electrocasnicelor mici si a instrumentelor pentru gatit si servirea mesei. Produsele sale sunt disponibile in majoritatea lanturilor de distributie, brandul fiind apreciat pentru calitate si pentru caracterul lor dinamic.

Gers se autointituleaza ca fiind un veritabil ambasador al placerii de a gati si al artei unei vieti relaxate si incantatoare – in cataloagele sale regasindu-se de altfel mai multe mii de referinte din gama gourmet.

Compania a fost infiintata in anul 1988, iar politica sa a fost de permanenta crestere inca de la inceput. De altfel, in 2011 ea a inaugurat un showroom de peste 1000 metri patrati, unic in felul sau in acest domeniu.

Specialistii Gers iti pun la dispozitie game moderne din inox si fonta, destinate celor mai pretentiosi dintre clienti, dar si produse disponibile pe rafturile supermarketurilor. De la tacamuri, pana la multi-cookere si slow cookere, trecand prin diverse tipuri de recipiente pentru gatit si accesorii elegante pentru aranjarea meselor festive, toate fac parte din oferta producatorului.

 

Heinner este un brand infiintat in anul 2011, ca parte a Network One Distribution, alaturi de alte nume cunoscute in prezent, ca Serioux – numarul unu in vanzari IT in Romania, Horizon si nu numai. In prezent, Network One Distribution este liderul pietei in domeniul electro-IT de pe piata romaneasca, reprezentand la nivel regional cele mai importante branduri din lume.

NOD a fost fondata in anul 2002, cand a pornit la drum prin parteneriate stabile cu nume ca Microsoft, HP si Dell. Ulterior, aria lor de expertiza s-a diversificat mult, ea devenind una dintre cele mai mari firme din Romania.

Heinner a fost creata special ca sa ii ofere consumatorului mijloacele necesare pentru a prepara cea mai buna cafea, cel mai aromat ceai, cel mai proaspat suc de fructe si cele mai gustoase prajituri. Insa brandul e un partener de nadejde la curatenie, punand la dispozitie solutii practice si simplu de folosit.

Produsele se remarca prin designul compact si ergonomic, care se imbina in mod incantator cu o gama mare de functii care garanteaza o utilizare usoara si confortabila, la indemana oricui. Este combinatia perfecta dintre utilitate, ergonomie, confort si functionalitate, menita sa satisfaca pe deplin nevoile si asteptarile cumparatorului.

 

Lava este un brand cu o vechime de peste 40 de ani pe piata, care se traduc intr-o fantastica experienta in crearea celor mai frumoase si, desigur, functionale recipiente de gatit din fonta. Materia prima folosita este de prima mana, iar tehnologiile de emailare sunt cele mai performante, pentru un rezultat de o calitate incontestabila.

Obsesia pentru recipiente de gatit premium a facut ca produsele Lava sa patrunda pe piata atat in viata familiilor care doresc sa consume alimente preparate sanatos prin metode traditionale, cat si in restaurantele de top. Fabrica amplasata  Turcia este o imbinare a pasiunii, priceperii si dedicarii, intreaga suprafata fiind ideal utilizata pentru amplasarea eficienta a celor mai moderne instrumente de productie.

Fiecare vas de gatit din fonta marca Lava este inspectat si testat individual, in asa fel incat sa indeplineasca standardele de calitate din UE si SUA. De asemenea, se verifica si ca ele sa respecte standardele de calitate individuale ale prducatorului, caci sa nu uitam, produsele Lava au o garantie de minim 2 ani.

Durabilitatea vaselor este garantata, printre altele, de stratul triplu de email. Cu o larga paleta de forme si dimensiuni, Lava iti ofera solutii pentru prepararea oricarui aliment, de la clatite la paine ; savoarea retetelor iti va aminti de mancarea facuta de bunica, in copilarie, iar hrana familiei tale va fi sanatoasa si perfect sigura.

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

OTI AG0447

1. OTI AG0447

Pasionatii de gatit stiu cat este de important sa aiba la indemana vasele potrivite pentru prepararea retetelor dorite. Unul dintre cele mai bune materiale utilizate pentru realizarea dispozitivelor de gatit este fonta. Daca va regasiti printre persoanele care apreciaza calitatile mancarurilor preparate in mod traditional, puteti opta cu incredere pentru acest ceaun din fonta de la OTI.

Vasul are diametrul de 25 cm si o capacitate de 3,8 litri, aspect ce va permite sa gatiti ciorbe, tocanite sau alte mancaruri, pentru toata familia. Este realizat din fonta pura, aspect ce garanteaza o durata de viata extrem de mare vasului. Capacitatea calorica sporita permite distribuirea uniforma si constanta a caldurii.

Mancarea va fi mereu preparata asa cum va doriti, fara parti arse ori crude, nu se va lipi niciodata de ceaun si va avea un gust delicios. Gatitul in astfel de vase este ecologic si sanatos. Ceaunul este insotit de un capac realizat din acelasi material.

 

Avantaje:

Produs caracterizat de rezistenta si durabilitate crescuta in timp, fiind realizat din fonta pura

Materialul distribuie constant si uniform caldura, ceea ce inseamna ca mancarea va avea un gust bun si va fi preparata corespunzator, nu se arde si nu va ramane cruda

Prevazut cu un capac, pentru a proteja mancarea din interiorul vasului

Capacitatea produsului va permite sa gatiti pentru intreaga familie

 

Dezavantaje:

Nu este destinat utilizatorilor interesati de un vas emailat

 

 

Grenoble Essenso

 

4. Grenoble – Essenso

Cautati sa va echipati bucataria cu oale profesionale din fonta, care sa va ajute sa gatiti sigur si sanatos pentru intreaga familie? In acest caz, puteti conta pe modelu Grenoble de la Essenso. Este un vas de cea mai buna calitate, o combinatie surprinzatoare de 3 materiale de inalta calitate. Oala este realizata din fonta, captusita la interior cu ceramica si invelita la exterior cu email.

Astfel, mancarea se mentine calda o perioada lunga de timp, chiar si dupa stingerea focului si finalizarea procesului de gatire. Gratie capacului realizat din aceleasi materiale, temperatura este distribuita uniform. Ingredientele sunt patrunse in egala masura, exact ca in cazul pregatirii mancarii la cuptor. Oala este compatibila si orice plita electrica sau pe gaz. Prezinta diametrul de 28 cm si inaltimea de 11 cm.

Capacitatea acesteia este suficienta pentru prepararea masei destinate intregii familii. Are un design traditional, de culoare verde. Este simplu de curatat, cu apa calduta.

 

Avantaje:

Oala performanta pentru gatit, realizata dintr-o combinatie de 3 materiale de inalta calitate, ce ofera un mod sigur si sanatos de preparare a oricarei retete

Interiorul ceramic pastreaza mancarea calda, chiar si dupa finalizarea procesului de gatire

Prevazut cu un capac din fonta, ce permite distribuirea uniforma a caldurii in interiorul vasului, exact ca la cuptor

Produs versatil, poate fi utilizat pe o plita electrica sau cu gaz

 

Dezavantaje:

Oala are o greutate foarte mare, aspect ce ingreuneaza manevrarea

Pretul de achizitie poate fi considerat inaccesibil de unii dintre utilizatori

 

 

 

Vitesse VS2326

 

Un alt tip de vas de gatit din fonta extrem de practic este modelul Vitesse VS2326. Este vorba despre un recipient cu capac, sub forma de wok, care iti va permite sa prepari atat retete tradtionale cat si orientale in conditii optime, mancarea avand o savoare aparte si fiind si deosebit de sanatoasa.

Produsul are un diametru de 31 cm, fiind suficient de mare pentru prepararea unor retete gustoase pentru un numar de 4, 5 sau chiar 6 persoane, in functie de dimensiunea portiilor. Peretii vasului au o grosime de 4 mm, ceea ce inseamna ca mancarea nu se va arde si nu se va prinde de wok. In interior, recipientul este emailat pentru o curatare mai usoara.

Deoarece atat manerele cat si capacul sunt confectionate din fonta, vasul poate fi folosit pe aragaz, pe orice tip de plita, dar si in cuptor. In plus, setul include o pereche de manusi de protectie, pentru ca sa poti manevra in siguranta vasul incins.

 

Avantaje:

Vas de fonta sub forma unui wok cu capac – util in orice bucatarie bine dotata.

Datorita dimensiunilor generoase acopera fara probleme nevoile oricarei familii.

Poate fi folosit in cuptor datorita capacului si manerelor confectionate tot din fonta.

Curatarea interiorului se face cu usurinta.

 

Dezavantaje:

Fiind un vas destul de mare, are si o greutate pe masura.

 

 

LAVA LVYST28K3P

 

Una dintre cele mai apreciate propuneri pe care ti le vom face in continuare este pentru o cratita cu capac, oferita de celebrul brand Lava. Este vorba despre un produs adaptabil, caruia ii pot fi atribuite diverse utilizari, echipat cu un capac transparent din sticla termorezistenta.

Capacitatea oalei este de 3.4 litri, iar diametrul de 28 cm, astfel ca poate fi utilizata cu succes pentru prepararea unei retete pentru o familie de 4 sau chiar 5 persoane. Peretii vasului au o grosime de 4 mm, ceea ce ii face sa inmagazineze o cantitate insemnata de caldura, pe care o vor degaja treptat si dupa stingerea focului.

In interior, oala prezinta un strat de email negru, care va creea o suprafata antiaderenta in momentul in care este asezonat cu o cantitate redusa de grasime de origine vegetala. Pe exterior, finisajul este obtinut prin pulverizarea la temperaturi ridicate a prafului de sticla, care creeaza un strat protector usor de curatat si contribuie la distributia uniforma a caldurii.

 

Avantaje:

Vas pentru gatit cu o capacitate suficient de mare pentru o familie.

Pereti cu grosime de 4 mm si fund cu grosime de 5 mm pentru inmagazinarea unei cantitati mari de caldura.

Prezinta la interior un strat de email rezistent – antiaderent.

La exterior este acoperita cu un strat de praf de sticla – pentru finisaj impecabil.

 

Dezavantaje:

Nu se foloseste in cuptorul cu microunde.

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4.18 out of 5)
Loading...