Cele mai bune cuptoare pentru pizza

Am modificat articolul ultima data pe: 22.09.18

 

Cel mai bun cuptor pentru pizza – Recomandarile noastre in 2018

 

Avand in vedere ca un cuptor pentru pizza nu reprezinta chiar instrumentul principal din bucatarie, putini utilizatori stiu ce caracteristici trebuie sa urmareasca atunci cand doresc sa investeasca intr-o asemenea achizitie. Asadar, este imperios sa te informezi in prealabil ca sa faci o alegere multumitoare. Exisa insa si utilizatori nerabdatori cand vine vorba despre astfel de cumparaturi, asa ca iti spunem de pe acum care sunt primele noastre doua recomandari. Mastro CAB0033 este un cuptor pentru pizza profesional, in sensul ca se prezinta ca o unealta de gatit utila si indispensabila pentru orice restaurant care se respecta. Se inscrie in categoria modelelor electrice si este alcatuit din 2 camere de coacere, capacitatea sa totala fiind de 4+4 pizza, cu diametrul de 35 cm (1002 l), dovedindu-se un echipament practic si rezistent pentru orice afacere. In plus, este capabil sa livreze o putere totala de 10.400 W, asa ca temperatura maxima de 400°C va fi atinsa intr-un timp relativ scurt. Beneficiaza de un reglaj separat al caldurii pentru fiecare compartiment, fapt care se traduce printr-o pizza foarte bine coapta si cu o textura deosebita. Dispune, de asemenea, de iluminare interna si geam, pentru verificarea procesului de gatire. Daca iti doresti insa un aparat pentru uz casnic, poti opta pentru Harlem® Rustic XXL.

 

 

Cum alegi un cuptor pentru pizza bun

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca detii o pizzerie de dimensiuni mici, medii sau de capacitate foarte mare, fie ca acest aliment reprezinta mancarea ta preferata, cu siguranta te-ai gandit macar o singura data sa investesti intr-un cuptor care te poate ajuta sa coci diverse aluaturi, astfel incat sa poti multumi papilele gustative proprii sau pe cele ale clientilor tai.

Totusi, pentru a avea garantia ca electrocasnicul pe care ai pus ochii iti va satisface intocmai cerintele si nevoile, oferindu-ti totodata posibilitatea de a-l folosi la capacitate maxima, te invitam sa lecturezi ghidul de mai jos in care vei gasi explicitate cele mai importante caracteristici de selectie.

 

Tipologia: Printre factorii principali care te vor ajuta sa alegi cel mai bun cuptor pentru pizza se numara, fara doar si poate, si tipologia. Ca atare, tinem sa mentionam inca de la inceput ca pe piata vei gasi, din punct de vedere al alimentarii, urmatoarele modele: electrice, pe gaz si pe lemne (“al forno”).

Primele se remarca, mai inainte de toate, prin faptul ca iti permit sa fixezi si sa controlezi standardele de lucru, adica iti ofera posibilitatea de a ajusta dupa bunul plac partea lor electronica, astfel incat sa ai garantia ca faci o pizza perfecta. Ba mai mult, se incalzesc foarte repede si mentin temperatura constanta pe toata durata coacerii aluatului, ca atare timpul de preparare va fi si el unul redus.

Nu in ultimul rand, afla ca ele nu necesita forta de munca pentru pornire si ca ocupa mai putin spatiu decat cele pe gaz, putand fi chiar incastrate in mobila, drept care nu e de mirare ca numeroase pareri despre cele mai bune cuptoare pentru pizza le recomanda. In cazul de fata, este important sa verifici si clasa de consum energetic (preferabil sa fie notata cu litera A), pentru a nu te trezi cu facturi mari la curent.

Desi poate nu dau dovada de aceeasi eficienta in ceea ce priveste mecanismul de incalzire, electrocasnicele pe gaz reprezinta alternativa ideala pentru utilizatorii care doresc un produs la un pret ceva mai scazut si ieftin de intretinut (costul gazului este mai mic decat cel al curentului electric).

Cu toate astea, nu uita ca modelele de acest fel nu sunt la fel de practice ca primele mentionate, deoarece ele sunt dependente de sursa de combustibil amintita, necesitand numaidecat un furtun flexibil sau o teava de gaze atasata in spate pentru a putea functiona.

Totodata, dispozitivele din fama respectiva presupun o atentie deosebita in timpul coacerii aluatului, caci se incalzesc mai mult in partea superioara, aspect care poate duce la arderea crustei sau chiar a intregii pizza, fiind inclusiv mai greu de curatat.

Pe de alta parte, cuptoarele ce ard lemnul(fag, stejar, carpen etc.) pot atinge intr-un timp mult mai scurt temperatura necesara decat variantele electrice. Acestea au o constructie modulara si sunt realizate, de regula, din materiale refractare de cea mai buna calitate (ex. beton), care asigura produsului o rezistenta de cel putin 10 ani in conditii maxime de exploatare, un consum redus de lemne si o conservare optima a temperaturii pe intreaga perioada a zilei, garantandu-ti astfel ca rezultatul final va fi un delicios preparat culinar, identic cu acea pizza italiana traditionala care ti-a incantat papilele gustative de cate ori ai calatorit peste hotare.

Cu alte cuvinte, un asemenea dispozitiv este considerat cheia succesului pentru afacerea personala, drept care pretul produsului este unul pe masura, chiar daca acesta necesita un loc de stocare pentru lemne, forta de munca pentru pregatirea lor si ceva mai multa rabdare in ceea ce priveste intretinerea periodica.

 

Capacitatea si dimensiunile camerei de coacere: Aceste caracteristici sunt si ele la fel de importante, iar alegerea lor se face in functie de cat de mult obisnuiesti sa gatesti si de spatiul disponibil. Drept urmare, in comert vei gasi cuptoare capabile sa pregateasca intr-o singura tura intre 4 si 9 pizza, astfel incat sa obtii preparatele savuroase intr-un timp record, pentru a nu-ti lasa clientii infometati sa astepte prea mult.

Spre exemplu, daca suprafata de coacere pentru 4 pizza cu diametrul de 30 – 32 cm ar trebui sa masoare aproximativ 66 x 66 cm, pentru 9 astfel de alimente, ai nevoie de un echipament a carei camera de gatire sa fie de cel putin 92 x 92 cm.

Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un cuptor pentru pizza cu o capacitate cat mai mare, astfel incat oferta din meniu sa fie cat mai variata din punctul de vedere al diametrului preparatelor (25, 30, 36, 40 cm) si cat mai accesibila ca pret chiar si pentru persoanele care ies sa ia singure masa in oras. De regula, capacitatea se masoara in litri(l).

 

Compartimentarea: Cand vine vorba despre acest aspect, utilizatorii au de ales intre echipamentele cu o singura, doua sau chiar trei camere de coacere. Daca primele sunt destinate cu precadere fast-food-urilor sau pizzerilor mici si medii, cele din urma se preteaza restaurantelor sau hotelurilor, caci nu mai reprezinta un secret pentru nimeni ca astfel vei putea acoperi un numar mai mare de clienti, servindu-le intotdeauna preparate proaspete si pe gustul tuturor impatimitilor.

 

Puterea: Este exprimata in watti (W) si cu cat aceasta e mai mare, cu atat pizza se va procesa mai repede intr-un anumit interval de timp, adica temperatura de coacere dorita va fi atinsa in 30 – 35 de minute, ceea ce inseamna ca nu este deloc un parametru de selectie de ignorat.

Prin urmare, in functie de modelul ales, aceasta poate varia de la 1000 W (modele destinate uzului casnic) pana la 4000 – 8000 W, pentru produsele cu o singura camera de coacere si destinate micilor afaceri, respectiv pana la 10.000 –16.000 W, pentru un echipament prevazut cu doua compartimente, special conceput pentru a fi folosit in domeniul HoReCa.

Functiile si programele de coacere: Dincolo de parametrii de coacere foarte buni, un produs de acest tip ar trebui sa fie inzestrat cu un numar generos de programe de gatit, astfel incat sa ai certitudinea prepararii corecte a mancarii.

In plus, folosindu-te de acestea, tot ce-ti ramane de facut este sa introduci alimentul in cuptor si sa selectezi programul respectiv, fara a avea grija modificarii temperaturii sau a altor elemente pentru a obtine o pizza gatita uniform, capabila sa satisfaca si cele mai rafinate gusturi. In plus, o asemenea optiune iti promite ca vei putea obtine diverse aluaturi fara sa depui prea mare efort si intr-un interval orar mult mai scurt.

In ceea ce priveste functiile, credem ca acestea ar trebui sa te intereseze in egala masura ca informatia legata de locul de unde poti achizitiona un cuptor pentru pizza, la un pret bun, deoarece se vor dovedi de foarte mare ajutor in procesul de coacere si nu numai.

Ca atare, controlul digital (pentru manevrare facila), reglajul separat al temperaturii pentru partea superioara si cea inferioara deopotriva/termostatul (te ajuta sa obtii crusta dorita), iluminarea interna (iti permite sa supraveghezi procesul de coacere), timerul de pornire si rezistenta incorporata pentru inertie termica ridicata (adauga un plus de fiabilitate) sunt optiuni care n-ar trebui sa lipseasca din dotarea unui echipament de prima mana.

Daca ai ajuns cu lectura pana la finalul ghidului, inseamna ca tot ce ti-a mai ramas sa afli este unde gasesc cuptoare pentru pizza, la preturi bune, ceilalti utilizatori, drept care nu doar ca-ti recomandam sa cumperi din mediul online pentru a beneficia de cele mai noi promotii si reduceri, ci iti dam si o mana de ajutor in a decide mai usor, prin intermediul listei intocmite de specialistii nostri, care contine cateva din cele mai bine cotate produse de acest fel.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Mastro CAB0033

 

Daca iti doresti ca toti clientii care pasesc pragul restaurantului tau sa se bucure la maxim de gustul creatiei culinare din bucatarie, poate ca e timpul sa achizitionezi unul dintre cele mai bune cuptoare pentru pizza.

Ei bine, numeroase voci considera ca un astfel de echipament este si Mastro CAB0033, un electrocasnic cu alimentare electrica, dotat cu 2 camere de coacere, gata sa sature mai multe familii care si-au rezervat o masa in localul tau.

Altfel spus, acesta se lauda cu o capacitate de 4+4 pizza, cu diametrul de 35 cm, si cu o putere totala de 10.400 W care asigura coacerea uniforma a aluatului (400°C), caci caldura este difuzata atat in partea interioara, cat si in cea exterioara a fiecarui compartiment, ceea ce inseamna ca riscul ca pizza sa ramana cruda la mijloc este redus. In plus, crusta acesteia va avea exact textura dorita, deoarece cuptorul se bucura de reglaj separat al temperaturii pentru ambele parti.

 

Avantaje:
Are o capacitate generoasa, suficienta cat sa puna 8 pizza de 35 cm la treaba.

Reprezinta un mijloc rapid de a prepara pizza, datorita puterii generoase de 10.400 W.

Este prevazut cu reglaj separat al temperaturii, ajutandu-te sa pregatesti preparatele exact asa cum isi doreste fiecare client.

Exteriorul cuptorului este realizat din otel inoxidabil, facilitand curatarea echipamentului.

 

Dezavantaje:
Nu este dotat cu timer, prin urmare va trebui sa urmaresti procesul de coacere indeaproape.

 

 

 

Harlem® Rustic XXL

 

Unul dintre cele mai vandute cuptoare pentru pizza este si Harlem® Rustic XXL. Fiind un model destinat uzului casnic, acesta masoara doar 560 x 560 x 320 mm si are o greutate de doar 9 kg, fiind gata de depozitat in interiorul bucatariei tale.

Inscriindu-se in categoria echipamentelor electrice, este capabil sa furnizeze o putere de 1500 W, suficienta pentru a atinge o temperatura maxima de 320°C in max. jumatate de ora si pentru a gati o pizza de dimensiuni medii sau chiar mari (45 l), pentru mai multe persoane.

Un plus il reprezinta si tava rotunda, de aluminiu, in care vine introdus aluatul si care are rolul de a intensifica incalzirea mancarii, astfel incat sa nu fii nevoit sa astepti prea mult pana sa ajungi sa gusti din deliciosul preparat. Totodata, acesta numara 2 trepte de putere, ceea ce inseamna ca vei putea controla lesne temperatura din cuptor pentru a obtine textura preferata.

 

Avantaje:
Este un cuptor pentru pizza rotund, prin urmare garanteaza coacerea uniforma a acesteia pe toate partile.

Face parte dintre electrocasnicele foarte practice in bucatarie, caci datorita puterii de 1500 W mancarea este preparata intr-un interval de timp relativ scurt.

Cele 2 trepte de putere contribuie la obtinerea crustei dorite.

Tava de pizza este inclusa, insa poate fi folosit si pentru gatirea altor preparate de patiserie.

 

Dezavantaje:
Nu este prevazut cu timer, deci va trebui sa supraveghezi in mod constant procesul de coacere sau risti ca pizza sa se arda.

 

 

 

Harlem® Rustic

 

Un cuptor pentru pizza ce se adapteaza perfect tuturor cerintelor si necesitatilor unei familii este si Harlem® Rustic. Fiind un model electric, este de la sine inteles ca ofera un randament foarte bun (1300 w), drept urmare reprezinta o metoda rapida de preparare termica a alimentelor.

Beneficiaza de 2 compartimente, de o tava de pizza si una de copt, permitandu-ti sa gatesti inclusiv dulciuri ca, de pilda, placinte. Are o capacitate de 36 de l, ceea ce inseamna ca se preteaza tuturor persoanelor care vor sa-i surprinda placut pe cei dragi.

Alte avantaje demne de mentionat sunt : forma rotunda a cuptorului (garanteaza o coacere uniforma a aluatului), cele 2 trepte de temperatura (iti ofera un control bun asupra caldurii difuzate), fereastra din sticla (iti permite sa vezi in ce stadiu de gatire se afla pizza) si greutatea mica (9 kg), datorita careia il vei putea muta cu usurinta dintr-o parte intr-alta.

 

Avantaje:
Forma rotunda a cuptorului promite o gatire uniforma a preparatelor.

Are o putere de 1300 W, deci echipamentul isi va face treaba intr-un timp relativ scurt.

Numara 2 trepte de temperatura, conferind pizzei textura dorita.

Deoarece spatiul interior nu are colturi, curatarea va fi una usoara.

 

Dezavantaje:
Nu beneficiaza de termostat de siguranta, deci nu intrerupe alimentarea cu energie electrica a cuptorului in caz de supraincalzire sau functionare defectuoasa.

 

 

 

Zilan Floria ZLN-9553

 

Zilan Floria ZLN-9553 este ceea ce multi utilizatori considera a fi un cuptor pentru pizza, ieftin si bun, asa ca daca iti doresti un electrocasnic care sa se remarce printr-un excelent raport calitate – pret, tocmai l-ai gasit. De dimensiuni reduse (47 x 47 x 31 cm) si cantarind doar 4 kg, acesta poate fi amplasat oriunde in bucatarie, unul dintre principalele sale avantaje fiind faptul ca ii poti schimba pozitia ulterior.

Mai apoi, tinem sa mentionam ca este un model electric, capabil sa livreze o putere totala de 1300 W, putand atinge temperatura maxima de 250°C in mai putin de jumatate de ora. Cu alte cuvinte, poate gati atat pizza (include tava), cat si placinte intr-un timp scurt.

Nu in ultimul rand, are o capacitate de 40 l, deci preparatele tale vor fi suficiente pentru a satura intreaga familie. Numara 2 trepte de temperatura si este prevazut cu un geam rezistent la actiuni mecanice si termice ridicate.

 

Avantaje:
Se comercializeaza la un pret accesibil oricarui cumparator.

Are o putere de 1300 W, deci va pregati pizza sau placinte rapid.

Exteriorul de dimensiuni reduse ocupa mai putin spatiu, asa ca ii vei gasi lesne un loc in bucatarie.

Cele 2 trepte de temperatura iti permit sa reglezi nivelul caldurii in functie de felul preparatelor pe care le gatesti (pizza sau placinte).

 

Dezavantaje:
Pentru a putea crea deserturi, vei fi nevoie sa achizitionezi tava de copt separat, intrucat nu este inclusa-n pret.

 

 

 

Ertone ERT-MN 9000

 

Probabil ai observat ca nu e deloc usor sa gasesti un cuptor pentru pizza, la un pret bun, drept care n-ar strica sa arunci o privire acestui produs. Este un model electric, rotund, caracterizat prin puterea sa de 1100 W si capacitatea generoasa de 40 l, asadar alimentele vor fi patrunse rapid, dar uniform, si gata spre a fi servite intregii familii, fie ea chiar si una numeroasa.

Calitatea superioara a electrocasnicului poate fi lesne dedusa si multumita exteriorului metalizat, vopsit in camp electrostatic, precum si interiorului dotat cu tava emailata, al carei rol este acela de a intensifica incalzirea mancarii si, prin urmare, de a reduce timpii de lucru.

Un plus il reprezinta si cele 2 trepte de temperatura, caci iti permit sa adaptezi caldura in functie de ceea ce gatesti, dar si dimensiunile deloc mari (46 x 46 x 29 cm), care il vor face usor de depozitat si transportat (are manere) intr-un colt de bucatarie.

 

Avantaje:
Se adapteaza nevoilor in bucatarie ale oricarei familii, caci are o capacitate de 40 l.

Mancarea este preparata repede si uniform, multumita puterii de 1100 W si formei rotunde a cuptorului.

Are 2 trepte de temperatura, deci poti folosi valoarea potrivita tipului de aliment gatit (pizza sau placinte).

Nu ocupa foarte mult spatiu in bucatarie, caci are dimensiuni reduse.

 

Dezavantaje:
Timpul de gatire nu poate fi stabilit automat, asa ca va trebui sa acorzi atentie procesului de coacere daca nu vrei ca preparatele sa se arda.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...