Cele mai bune cani pentru filtrarea apei

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna cana pentru filtrarea apei – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca te intereseaza nu numai sa economisesti bani, ci si sa eviti sa mai cumperi apa imbuteliata in plastic, sa iti cumperi o cana filtranta buna si rezistenta e primul pas in a-ti indeplini acest obiectiv. De aceea, ne-am informat corespunzator si am analizat oferta disponibila in magazinele de pe Internet, ajungand la concluzia ca urmatoarele doua modele de cani filtrante merita cel putin un vot pozitiv. Prima sugestie este kitul Brita Marella XL, un pachet care include atat recipientul filtrant, cat si 3 cartuse de rezerva, pe care le vei utiliza ca sa obtii circa 450 de litri de apa curata ca lacrima, lipsita de miros, de gust si complet curata, fara metale grele, fara clor si fara pesticide. Recipientul are o capacitate totala de 3.5 l, in timp ce palnia filtranta poate procesa cate 2 litri de lichid la o singura umplere. Alegerea secundara ar fi modelul Aquaphor Onyx Maxfor.

 

 

2

Comentariile
vizitatorilor

10

Produse
analizate

15

Ore
investite

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Brita Marella XL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pachetul de livrare include atat recipientul, destul de generos ca volum(3.5 litri total, versus 2 litri capacitatea de filtrare), cat si trei cartuse filtrante compatibile. In total, poti filtra pana la 450 de litri de apa cu ajutorul acestora, avand la dispozitie astfel luni bune de utilizare, fara niciun cost suplimentar. Filtrul contine rasina schimbatoare de ioni, alaturi de carbune activ, astfel eliminand metalele grele, pesticidele, clorul si mirosul sau gustul neplacut al apei.

Ca toate recipientele de acest fel, cana e realizata din plastic, insa nu stim daca are o eticheta BPA Free sau nu; viteza de filtrare nu-i specificata.

Cauti o solutie de obtinere a apei de baut - economica, rapida si prietenoasa cu mediul? - Acest kit ar putea constitui alegerea inspirata.

A 2-A OPTIUNE!

Aquaphor Onyx alb Mg2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta cana filtranta se livreaza impreuna cu un cartus filtrant eficient in eliminarea metalelor grele, pesticidelor si clorului din apa de baut de la robinet. Filtrul include si un strat special, cu ioni de argint, pentru a rezulta o apa microbiologic pura, in urma procesarii lichidului. Carbunele activ din cartus reuseste sa scape de mirosul si de gustul apei, in timp ce viteza de filtrare este destul de buna: 300 ml/minut.

Nu aflam nicaieri daca plasticul din care e facut recipientul este BPA Free; cu o palnie de numai 1.2 l, va trebui sa umpli de mai multe ori cana pentru a avea apa zilnic.

Cauti o solutie laudata prin punctaj maxim si de catre alti utilizatori? - Desi vei cheltui ceva pe acest kit cana + filtru, rezultatele filtrarii vor fi imbucuratoare.

A 3-a Optiune!

Laica Stream Mechanical Black
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cana va fi potrivita pentru procesarea unei cantitati de circa 4.8l de apa pe zi, lucrand cu filtre Bi-Flux, a caror durata de viata se extinte la 150 de litri filtrati. Ofera 5 etape de limpezire, indepartand metalele grele, clorul si particulele mari de impuritati.

Desi va filtra peste 1 litru de apa in circa 3 minute, nu este o cana de capacitate extinsa, pentru familii numeroase, deoarece are o posibilitate de filtrare de 1.2l la o umplere.

Investitia necesara achizitionarii acestui model de cana filtranta este minima; consideram ca avantajele oferite(inclusiv economia la consumul de apa imbuteliata) ii confirma utilitatea.

 

 

 

Cum alegi o cana buna pentru filtrarea apei

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Brita Marella XL

 

Acest pachet oferta contine atat cana filtranta, cat si un kit de 3 cartuse de filtrare, asa ca ai la dispozitie tot ceea ce e necesar pentru a filtra pana la 450 de litri de apa, fara sa mai cheltui banii pe varianta imbuteliata. Nu lipsetse capacul cu indicator de tip calendar, cu ajutorul caruia vei sti cand trebuie inserat urmatorul cartus.

Din perspectiva conditiilor de filtrare, avem de-a face cu un filtru cu rasina schimbatoare de ioni si carbune activ, elemente pe baza carora apa va fi dezodorizata si isi va pierde gustul neplacut, mai ales in cazul celei care a fost adusa in locuinta prin tevi vechi si cu depuneri de calcar. Metalele grele, cum sunt plumbul si cuprul, nu vor avea sanse sa ajunga in apa pe care o bei, la fel cum acest filtru cana apa va retine si clorul sau pesticidele.

Capacitatea de filtrare este de 2 l, la o singura umplere, intrucat recipientul are un volum de 3.5 l in total. Daca vorbim despre o familie cu 4 membri, se recomanda inlocuirea filtrului la fiecare 2 saptamani, astfel incat fiecare dintre cei 4 sa aiba la dispozitie minim 2 litri de apa filtrata pe zi.

Avantaje

Are o capacitate efectiva de filtrare de 2 litri la o umplere, asa ca va fi suficienta pentru un cuplu sau pentru o persoana care locuieste singura.

Se livreaza cu 3 cartuse de filtrare, care pot procesa pana la 450 l de apa.

Retine metalele grele, clorul, pesticidele.

Rasina schimbatoare de ioni, alaturi de carbunele activ, elimina gustul si mirousl apei de la robinet.

Dezavantaje

Este un recipient realizat din plastic, dar nu se specifica daca este sau nu lipsit de BPA.

button 1

 

 

Aquaphor Onyx Maxfor 

 

Aceasta cana filtranta Aquaphor foloseste un cartus B25 Mg2+, din gama Maxfor, pentru a-ti oferi o apa limpede si curata si a te ajuta astfel sa ai un stil de viata sanatos, pe langa faptul ca eviti sa mai cumperi apa imbuteliata(cheltuind banii si incurajand productia de plastic). Granulele de carbune activ filtreaza mirosurile neplacute, in timp ce particulele de argint elimina microorganismele care ar putea fi periculoase.

Fibrele AQUALEN® vor elimina clorul activ, metalele grele, fenolul, pesticidele, astfel incat sa nu existe nicun risc pentru sanatate, atunci cand consumi apa de la robinet. Palnia canii are o capacitate de 1.2 litri, in timp ce cartusul are o viteza de filtrare de 300 ml pe minut, astfel incat, in doar 15 minute obtii o filtrare completa, in raport cu capacitatea totala a recipientului, care este de 4.2 l.

E important de amintit ca temperatura apei la filtrare ar trebui sa fie cuprinsa intre  +5 si +40 de grade Celsius, asadar nu vei putea filtra apa proaspat fiarta. Capacul este de tip Flip-Flop, caracteristica ce iti va permite sa umpli cana fara sa indepartezi partea de deasupra. Un indicator simplu iti permite sa tii evidenta si sa stii cand trebuie schimbat cartusul. Pachetul de livrare contine cana filtrare apa Aquaphor si un cartus, iar ulterior poti comanda inclusiv consumabilele online sau sa le gasesti in magazine.

Avantaje

Viteza de filtrare e de 300 ml pe minut, asigurand rapid apa proaspata.

Stratul de carbune activ asigura o apa lipsita de gust si miros.

Cartusul contine particule de argint, care purifica apa de microorganisme.

Metalele grele, fenolul si pesticidele, impreuna cu clorul, vor fi eliminate din apa.

Dezavantaje

Capacitatea palniei e de 1.2 l, ceea ce inseamna ca pentru 2 persoane trebuie sa filtrezi de cateva ori pe zi.

Fiind facuta din plastic, nu scrie nicaieri daca acesta contine BPA.

button 1

 

 

Laica Stream Mechanical Black

 

Ca toate produsele pentru filtrarea apei oferite de Laica, si aceasta cana utilizeaza tehnologia de filtrare Bi-Flux(5 etape de filtrare ionica), asigurand imbunatatirea gustului si a calitatii apei de la robinet. Asadar, ca sistem de filtrare, acest produs foloseste cartuse ce au fost individual sterilizate, fabricate exclusiv din materiale nontoxice si prealabil certificate, conform reglementarilor europene.

Etapa prefiltrarii va indeparta cele mai mari particule de impuritati, fiind urmata de cea in care rasina schimbatoare de ioni va elimina cu succes metale grele, daca acestea sunt continute in apa respectiva. Pesticidele si clorul sunt reduse, datorita stratului de carbon activ, iar astfel lichidul nici nu mai are gust si miros specific, neplacut. Etapele de microfiltrare si post-filtru asigura retinerea celor mai mici particule.

Capacitatea totala a recipientului este de 2.3 l, insa cea de filtrare ramane de 1.2 l, ceea ce demonstreaza ca la un regim de utilizare de circa 4 ori zilnic, cana poate oferi cantitatea de apa potabila necesara pentru 2 persoane. Avand o forma specifica, recipientul se integreaza usor in frigider, chiar pe raftul corespunzator usii acestuia. Pentru umplere, se pot folosi exclusiv fantele de pe capac, iar indicatorul electronic iti arata cand trebuie schimbat filtrul. Poti igieniza toate componentele in masina de spalat vase, cu exceptia portiunii cu indicator. Un cartus iti asigura filtrare pentru 150 de litri, semn ca trebuie inlocuit la circa 30 de zile, daca utilizezi de minim 4 ori cana intr-o zi.

Avantaje

Filtrul Bi-Flux ofera 5 pasi de filtrare ionica, obtinand apa curata si cu gust nealterat de clor.

Filtrul se inlocuieste o data pe luna, avand posibilitatea de a procesa eficient 150 l de apa.

Costul acestui produs este unul accesibil oricarui potential cumparator.

Forma canii iti permite s-o depozitezi pe raftul usii de la frigider.

Dezavantaje

Capacitatea de filtrare de 1.2 l asigura apa suficienta pentru 1-2 persoane cu maxim 4 umpleri pe zi, dar poate fi considerata redusa, daca va fi utilizata pentru familii.

button 1

 

 

 

Din oferta Aqua Optima face parte si acest produs, integrat in seria Minerva. Este prevazut cu un filtru care curata apa potabila in 5 etape de lucru, reducand nivelurile de pesticide, clor, plumb, calcar, ierbicide si metale grele din lichidul filtrat. Apa nu va fi complet demineralizata, intrucat raman minerale esentiale, chiar si dupa procesare.

Prima etapa e filtrarea de particule mari si sedimente, apoi carbonul activ retine impuritatile organice. Urmeaza etapa in care se foloseste rasina schimbatoare de ioni pentru a opri metalele grele. In etapele finale,  o sita ultrafina retine particule mai mici, iar la sfarsit, apa este directionata catre zona colectoare.

Capacitatea recipientului este de 1.7l, iar asta ne indeamna sa il recomandam pentru persoanele singure sau care locuiesc cel mult in cuplu. Dupa 30 de zile de utilizare zilnica(2 – 3 filtrari pe zi), filtrul trebuie schimbat. Designul ergonomic iti permite sa depozitezi cana pe usa frigiderului. Trebuie  sa apreciem si pretul produsului, care il face cat se poate de accesibil.

Avantaje

Cana potrivita pentru cupluri, cu o capacitate de 1.7l.

Include filtru cu 5 etape de procesare, oferind un gust mai bun apei de la robinet.

Retine metale grele, calcar, pesticide.

Se poate integra pe raftul usii de la frigider, avand design ingust.

Dezavantaje

Filtrul trebuie schimbat lunar, daca se proceseaza apa de circa 2, 3 ori pe zi.

 

 

Laica BIG XXL Venezia

 

Potrivit pentru familiile cu multi membri care vor sa aiba la dispozitie apa curata in orice moment al zilei, aceasta cana filtranta include carafa cu capacitatea de 2.2litri, suficienta pentru a umple 10 cani de apa. Este prevazuta cu cartus cu rasini si carbune activ, care elimina impuritatile, erbicidele, pesticidele, clorul, calcarul si metalele grele, printr-un proces care include 5 etape, oferind o apa limpede, fara miros si placuta la gust.

Cartusul poate filtra pana la 150 litri/luna si nu este nevoie sa stai cu grija momentul in care va fi nevoie sa il schimbi, pentru ca aceasta cana de filtrare apa Laica include un indicator mecanic, ecologic, inserat in capac, care te anunta cand este nevoie sa achizitionezi unul nou.

Poate fi curatata in masina de spalat vase si pentru a compensa dimensiunile mari, este conceputa intr-un format compact, care permite introducerea in frigider si faciliteaza depozitarea. In pachetul de livrare vei gasi cana filtranta, un cartus si manualul de utilizare cu instructiuni pentru folosirea corecta.

Avantaje

Permite filtrarea a pana la 2.2litri la o singura umplere, suficient pentru familii cu mai multi membri.

Cartusul include carbune activ si rasini care previn trecerea celor mai multe particule nocive.

Poate fi depozitata in frigider pe timpul verii, datorita designului cu format compact.

Include sistem mecanic de semnalizare a valabilitatii cartusului.

Dezavantaje

Pachetul de livrare nu include cartus de rezerva.

button 1

 

Aqua Optima Minerva Plus EJ0192

 

Aqua Optima Minerva Plus EJ0192Aceasta oferta te va scuti de multe cheltuieli suplimentare pe care le faci atunci cand cumperi apa imbuteliata, intrucat iti ofera o modalitatea ieftina si sigura de a filtra apa(calda sau rece) pe care o iei direct de la robinet.Cu ajutorul tehnologiei Aqua Optima Evolve, filtrarea se face in 5 pasi care elimina clorul, metalele grele si calcarul din apa pe care urmeaza sa o consumi.Primul filtru, cel pentru particule mai mari, elimina impuritatile intr-o faza preliminara, apa trecand apoi prin stratul cu carbune si prin cel cu rasina schimbatoare de ioni, care scapa de impuritatile organice, pesticide si metale nedorite, ca plumbul, mercurul, zincul sau aluminiul.Sita pentru particule fine si stratul cu tehnologie Fast Flow asigura incheierea procesului cu brio.La sfarsit, apa nu va mai avea gust ciudat si nici nu va mai mirosi a clor. Capacitatea de stocare e de 2.5l, insa cea de filtrare efectiva e de 1.7l. Filtrul trebuie schimbat dupa circa 100 de utilizari, iar rezerve gasesti usor sa cumperi tot online.

Avantaje

Cana de filtrarea apei la un pret bun.

Elimina substantele si metalele periculoase, cu ajutorul filtrului cu 5 etape de lucru.

Filtreaza aproape cantitatea de apa zilnic necesara unei persoane dintr-o singura sesiune de lucru - 1.7l.

Poate procesa deopotriva apa calda sau rece.

Dezavantaje

Dupa 100 de filtrari trebuie sa schimbi filtrul, dar poti cumpara facil alte rezerve tot de pe Internet.

 

 

 

Ghidul cumparatorului

De cate ori nu ati intalnit preconceptia ca numai apa imbuteliata este intr-adevar singura potabila, care va ajuta sa evitati consumul de substante nesanatoase sau chiar de germeni? La un calcul mai atent, puteti descoperi ca ajungeti sa cheltuiti de 10000 de ori mai mult pe apa imbuteliata, decat platiti pentru cea de la robinet, mai ales daca veti compara cantitatile. Dupa ce marile companii ca Pepsi sau Coca-Cola au recunoscut public in comunicate de presa ca mare parte din apa pe care o comercializeaza este simpla apa de la robinet filtrata, majoritatea consumatorilor s-au orientat catre o solutie mult mai ieftina, sanatoasa, sustenabila si prietenoasa cu mediul inconjurator: filtrarea la domiciliu.

Cei care nu detin suficiente fonduri pentru a-si achizitiona un filtru de conexiune la robinet, vor fi incantati sa descopere cana cu filtru de apa. Aceasta este un dispozitiv foarte util in gospodarie, care va garanteaza ca apa ce o consumati este microbiologic pura si care va ajuta sa economisiti anual destui bani pe care i-ati fi cheltuit pe apa imbuteliata. Daca  exista deja potentiali utilizatori care se intreaba unde gasesc cea mai buna cana cu filtru de apa, atunci le oferim o serie de repere si sfaturi, pentru a-i ajuta sa aleaga un model performant, potrivit pentru nevoile personale.

 

Laica Orange J947O

 

Sistemul de filtrare: O cana conventionala este formata din 3 parti: recipientul propriu-zis, capacul si capsula de filtrare. Este important sa analizati in descrierile produselor pe care le intalniti cat de eficient este filtrul. Producatorii mentioneaza de obicei cat de mici pot fi particulele filtrate si ce coeficient de eficienta are capsula filtranta cu care este echipat modelul de cana de filtrare apa.

Cele mai multe variante de pe piata filtreaza nu numai molecule de substante, calcar si clor, ci si majoritatea microorganismelor care ar putea fi considerate daunatoare pentru sanatatea umana. Modelul de filtru cel mai popular si mai accesibil ca pret este cel cu tehnologie ceramica. Un cartus din ceramica se poate spala sub jet de apa si va fi refolosit pana la un anumit numar de utilizari.

Parerile despre cele mai bune cani pentru filtrarea apei spun ca schimbarea la 2 sau chiar 3 luni a capsulei de filtrare este mai mult decat suficienta. Produsele performante sunt echipate cu functie de semnalizare a momentului in care filtrul trebuie inlocuit. Finetea de filtrare pentru aceste variante este stabilita undeva intre 0,3 si 0.8 microni, iar chiar daca nu este superioara filtrelor incorporabile in robinet, ea va indeajuns de eficienta  incat sa elimine germeni ca giardia si cryptosporidium.

Filtrele ceramice sunt de doua feluri: simple, confectionate doar din ceramica si cu un miez din carbune activat bloc sau incarcate cu carbune activat granular. Pentru eliminarea metalelor grele se utilizeaza o rasina speciala(zeolit). Tineti cont in principal ca, indiferent de tipologia filtrului, acesta trebuie sa elimine din apa sedimentele, bacteriile, metalele grele si alti contaminanti chimici. Printre acestia putem aminti chimicale organice, pesticide, ierbicide, clorul si orice alte substante nocive pentru organismul uman. Un filtru eficient la cani pentru filtrarea apei, la preturi bune, are si meritul ca va imbunatati culoarea, gustul si mirosul apei; de pilda, folosind apa  filtrata pentru aparatul de preparat cafea, infuzia obtinuta va avea o aroma savuroasa.

 

Capacitatea: constituie volumul maxim de apa ce poate fi trecut prin filtru la o singura umplere. Cea mai buna cana pentru filtrarea apei va avea o capacitate cuprinsa intre 1 si 2 litri, pentru a obtine suficienta apa curata, fara sa ocupe foarte mult spatiu in bucatarie. Pentru familiile numeroase este recomandat sa alegeti un model mult mai incapator, chiar daca la umplere acesta va deveni destul de greu de manevrat.

Totodata, puteti citi diverse opinii ale utilizatorilor pentru a afla cat de rapid se realizeaza filtrarea in raport cu volumul de stocare. Asta inseamna ca o cana eficienta va incepe sa filtreze chiar din momentul in care turnati in capsula de filtrare apa direct de la robinet. Majoritatea modelelor de cani pentru filtrarea apei, ieftine si bune, efectueaza rapid procedeul, fara a fi nevoie sa asteptati prea mult pana ce recipientul se va umple.

 

Durabilitatea: atunci cand cautati o cana de filtrat ieftina si buna, cu cat mai mare va fi estimata  perioada in care modelul este garantat sa isi faca treaba, cu atat mai mult va merita investitia. Nu uitati ca veti putea transporta cana filtru apa Delimano, de pilda, oriunde pentru a beneficia de avantajele pe care vi le ofera. De aceea, asigurati-va ca este confectionata din materiale rezistente la socuri si ca o puteti stoca in mod corespunzator chiar si in portbagaj, mai ales pentru deplasarile de lunga durata.

 

Cea mai buna cana de filtrarea apei

 

Mentenanta: nu este cazul sa va ingrijorati, deoarece nu necesita procedee sau manevre speciale, insa acel filtru apa cana va trebui schimbat periodic pentru a-si pastra eficienta. Capsula cu rasina ionica pe care o utilizeaza unele modele de filtre va fi si ea schimbata destul de des, cam o data pe luna in cele mai multe cazuri. Asigurati-va ca modelul pe care planuiti sa-l achizitionati apartine unui brand care trimite pe piata si rezerve de filtru din abundenta. In rest, va fi destul de facil sa clatiti capsula de la cani filtrare apa dupa fiecare utilizare, pentru a putea beneficia de perioada maxima de valabilitate.

 

Bugetul: preturile medii pentru un dispozitiv indeajuns de performant vor fi accesibile pentru orice tip de cumparator. Daca mai luati in calcul si economia, pe termen lung veti amortiza cheltuielile de achizitie si veti reusi sa cumparati cartusele de filtru pentru cana de filtrare apa Altex mult mai ieftin decat v-ar costa sa aprovizionati locuinta cu apa imbuteliata.

Strategia este una simpla: analizati mai multe produse, comparati-le utilitatea, functiile si durata de viata, pentru ca mai apoi sa alegeti dintre canile cele mai performante, modelul cu pretul cel mai avantajos. Asadar, bugetul constituie un criteriu notabil, mai ales pentru ca va puteti face si niste calcule de mentenanta in functie de modelul de cana ales.

 

Deoarece aveti la dispozitie toate aceste sfaturi si pareri despre cele mai bune cani pentru filtrarea apei, nu va ramane decat sa incepeti cautarea unui dispozitiv potrivit pentru nevoile personale. Celor care doresc sa stie unde gasesc cea mai buna cana cu filtru de apa le recomandam sa o cumpere de pe internet. Oferta este cu mult mai diversificata decat in magazine, preturile sunt mai mici online, iar calitatea si garantia produselor este aceeasi. In cazul in care sunteti nemultumiti de conditiile de livrare si de starea produsului la primire, il puteti returna sau substitui cu un altul mai bun.

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Panna Anna

March 4, 2021 at 10:17 am

a-si dori sa aflu daca aveti in stoc Cana Filtranta de apa Brita Marella pe care am gasit la pretul de 137,49 lei,A-si dori sa o comand,dar eu am mai comandat ls sfarsitul lui decembrie 2020,cu luvrare in 04 ianuarie 2021,iar in 06 ianuarie mi a comunicat ca nu aveti in stoc,asta mi-a comunicat e.mag.Sub pretul scris am citit ca stocul este epuizat.De aceea va rog un raspuns cinstit si corect,este din produsul respectic in stoc s-au nu?Acela si nu altul.Multumesc pentru un evetual raspuns.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 8, 2021 at 1:58 pm

Buna, Ana,

Clovis.ro nu este un magazin online – deci noi nu vindem niciun produs.

Noi doar analizam oferta magazinelor online, cum ar fi in cazul asta si exemplul emag – si cautam cele mai sigure surse de unde vizitatorii nostri ar putea comanda online.

Daca ai comandat de la emag, atunci trebuie sa iei legatura cu ei si sa ceri banii inapoi sau sa astepti pana ce produsul reapare in stoc si ti-l pot trimite.

Daca produsul era in stoc in perioada in care ai comandat, dar intre timp stocul s-a epuizat, emag ar trebui sa iti returneze banii – dar pentru asta trebuie sa ii contactezi pe ei.

Noi nu prea putem sa te ajutam la capitolul asta pentru ca, repet – nu comercializam produse online. Intr-adevar, modelul Brita nu mai apare in stoc pe emag, insa sunt sanse mari sa revina – daca nu poti astepta, cel mai sigur e sa ceri banii inapoi si sa cauti in alta parte acest model – ca de exemplu la Altex.

Mult succes!

Raspuns
DMCA.com Protection Status