Cel mai bun tirbuson profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 22.10.18

 

Cum aleg cele mai bune tirbusoane profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent daca sunteti sau nu cunoscatori in materie de vinuri, arta producerii si servirii lor nu se termina imediat dupa ce ati umplut paharul. Conteaza inclusiv cum scoateti dopul sau resigilati sticla si, din acest motiv, echipa noastra a considerat potrivita conceperea unui ghid care sa va indice modul in care sa alegeti tirbusoane profesionale, la un pret bun.

 

 

Pe piata exista mai multe modele. Cel clasic cu maner si spirala si tirbusonul chelnerului, cu parghie in doua trepte, au dimensiuni mici si necesita doar cateva rasuciri, insa veti avea nevoie de forta si precizie pentru a scoate dopul intreg.

Cele cu ac, ce introduc aer comprimat sau CO2 in sticla, precum si cele electrice permit scoaterea usoara a dopului, dar sunt mai voluminoase, deci nu pot fi transportate oriunde doriti.

Mai exista modelul „urechi de iepure“, cu maner si parghe, si „Ah So“, cu doua benzi metalice paralele, speciale pentru sticlele de colectie. Acestea va permit sa desfaceti usor sticla, fara sa lasati bucati de pluta in vin, insa la inceput le veti utiliza mai greu.

Daca obisnuiti sa consumati vin acasa sau doriti sa plecati in calatorii, este recomandat sa cumparati un model de desfacere manuala a sticlelor, cum ar fi tirbusonul chelnerului sau cel cu aripi, intrucat sunt suficient de mici pentru a intra intr-un toc obisnuit de ochelari.

Cele electrice, cu aer comprimat, CO2 sau cu maner si parghie vor fi utilizate la restaurante, petreceri mari sau diferite evenimente cu public numeros, intrucat va permit sa desfaceti multe sticle intr-un timp scurt.

Lungimea spiralei este foarte importanta. Daca este prea scurta rupe dopul sau nu il extrage, daca este prea lunga il faramiteaza, iar resturile raman in vin. Recomandata este lungimea maxima de 4,4cm.

Alegeti modelul potrivit in functie de dopul sticlei. Daca se foloseste pluta puteti alege un desfacator cu maner si parghie, potrivite pentru ca nu faramiteaza materialul, in timp ce pentru variantele sintetice sunt bune cele cu aripi sau doar cu parghie. Plasticul cu care se astupa sticla este suficient de elastic, dupa cum arata si parerile despre cele mai bune tirbusoane profesionale.

Va prezentam si cateva modele, pe care le puteti testa pe sticla preferata de vin:

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Vin Bouquet 000029

 

Acest produs se numara printre cele preferate de persoanele care nu pot depune efortul necesar deschiderii unei sticle cu vin. Este cel mai usor de utilizat, fiind un model actionat electric. Aveti nevoie de o simpla apasare de buton, iar spirala metalica va intra singura in dop si il va scoate, fara a fi nevoie sa il rotiti dumneavoastra.

Este si un produs eficient, pentru ca permite deschiderea a 30 de sticle pana la golirea acumulatorului. Pachetul include si un incarcator, in maximum 12 ore aparatul fiind din nou functional. Produsul are si o lama pentru a taia capisonul cu care este acoperit dopul.

Spirala nu depaseste 4,5 cm, astfel ca nu va deteriora materialul cu care este acoperita sticla, deci o veti putea resigila pentru a nu permite aerului sa patrunda in interior. Dispozitivul este potrivit atat pentru dopurile din pluta, cat si pentru cele din materiale sintetice.

 

 

 

Kitchen Craft

 

Acest set este potrivit pentru somelieri, specialistul in masura sa va recomande cele mai bune vinuri servite intr-un restaurant. Este cunoscut si sub denumirea „urechi de iepure“, datorita formei manerului. Vor fi necesare cateva incercari pentru a va obisnui cu produsul, dar apoi nu veti mai avea probleme.

Pachetul include 5 accesorii, respectiv un tirbuson, un dop pentru resigilarea sticlei, un suport pe care poate fi pus modelul cand nu este utilizat, un maner cu ajutorul caruia se asigura gatul sticlei, un cutter pentru folia exterioara si o spirala de rezerva.

Pentru ca este voluminos, acest model va fi utilizat intr-un restaurant de top sau in propria locuinta. Inoxul ii confera un aspect elegant, deci il veti putea pastra la vedere, ca element care sa se incadreze in decor. Curatarea se va face doar prin stergere, cu o carpa moale. Produsul este potrivit pentru desfacerea sticlelor cu dop de pluta.

 

 

 

Desfacator in 2 trepte Pultex

 

Denumit cutitul somelierului, acest tirbuson profesional, ieftin si bun, este prevazut cu o parghie in doua trepte. Aceasta permite scoaterea usoara a dopului, dupa ce a fost utilizata spirala.

Modelul se foloseste usor, fiind potrivit inclusiv pentru sticlele de vin mai vechi, pentru ca nu va farama dopul si nu veti ramane cu bucati de pluta in interior. Acest lucru este posibil si datorita faptului ca spirala nu depaseste lungimea de 4cm. Veti putea astfel resigila sticla si nu veti irosi continutul.

Pentru ca are dimensiuni mici si incape inclusiv in buzunar, il puteti lua cu voi daca plecati in concediu. Produsul este rezistent, spirala fiind realizata din otel, iar manerul rabatabil dintr-un plastic dur, care nu se va rupe atunci cand folositi forta mainii pentru a deschide sticla cu vin. Modelul este prevazut inclusiv cu o lama ascutita, care va ajuta sa taiati usor sigiliul metalic ce acopera dopul.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...