Cel mai bun termometru ieftin, de bucatarie

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.18

 

Cum aleg cele mai bune termometre ieftine, de bucatarie

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand vrei sa gatesti un fel mai special de mancare, s-ar putea sa descoperi ca este nevoie sa respecti anumite temperaturi cu strictete. Pentru aceasta, poti utiliza un termometru de bucatarie. Iti explicam in continuare cum poti gasi unul la un pret rezonabil care sa fie si util, astfel incat preparatele tale sa fie desavarsite.In primul rand, trebuie sa stii ca exista mai multe feluri de astfel de accesorii. Unele sunt micute si rotunde, numai bune de bagat in cuptor, alaturi de tava cu prajituri; sunt facute sa reziste la temperaturi ridicate, dar e important sa verifici si care sunt valorile maxim suportate.

Altele au aspectul unui termometru clasic (din sticla, cu afisajul pe laterala coloanei) si pot chiar sa fie pe baza de mercur (nu sunt cele mai indicate din cauza ca se pot sparge usor, iar continutul este foarte toxic).

Mai exista si cele care au in plus o tija din inox ce se poate insera in preparate, afisand temperatura la interior. Vor fi utile pentru aluaturi,creme, branzeturi sau pentru friptura (limite inguste de temperatura). Acestea din urma vor avea de multe ori si indicatii prestabilite pentru diferite tipuri de carne sau moduri de preparare.

Tija in sine, poate fi lunga (pentru aluaturi, creme, carne) sau scurta, simpla sau dubla. De asemenea, ea poate constitui doar o sonda care ramane in preparat si transmite informatia termica la un element mobil din mana ta (astfel ca nu va trebui sa stai langa gratar sau cuptor).

Un tip special il constituie si modelul pentru vin, care arata ca o bratara si poate fi pus direct pe sticla.

Un termometru de bucatarie ieftin, la un pret bun, poate sa aiba fie afisaj analog, fie digital. Ambele sunt bune, insa trebuie sa te asiguri ca poti citi cu usurinta temperatura pe care o arata.

Primele ar trebui sa aiba semne clare, marcate din 10, in 10 sau chiar din 5, in 5 grade, iar in cazul variantelor pentru cuptor, acestea trebuie sa poata fi observate fara deschiderea usii zonei de coacere.

Modelele cu afisaj electronic sunt oarecum mai comod de folosit si mai moderne, dar necesita baterii pentru a functiona, iar acestea vor constitui mereu o investitie in plus. Unele, prin tehnologia avansata pe care o au, pot citi temperatura de la distanta (prin infrarosu) sau au integrate programe care iti sugereaza etapele de gatire.

Daca vei cauta pareri despre cel mai bun termometru de bucatarie, ieftin, vei observa ca limitele pentru temperatura indicata pot varia foarte mult, de la o varianta, la alta> unele afiseaza de la -50 oC, pana la +300 oC sau doar de la +54 oC, pana la +88 oC (pentru carne). Primele au avantajul ca pot fi folosite pentru o gama mult mai larga de preparate, atat calde (prajituri, budinci, creme) cat si reci (inghetate, creme, serbeturi) si pot fi introduse chiar si la congelator.

Un alt criteriu de selectie ar putea fi modul de exprimare al valorilor de temperatura. Majoritatea vor indica grade Celsius si doar unele modele vor avea o coloana adiacenta si pentru grade Fahrenheit. Avand in vedere ca la noi e folosit sistemul metric, acest aspect nu va constitui un impediment

De asemenea, exista si variante care au timer inclus si care te anunta cand a fost atinsa si cat timp a stat mancarea la temperatura dorita.

Pentru a te ajuta sa alegi un model convenabil, iti prezentam trei astfel de produse pe care le vei gasi de cumparat in magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Gempion 00005544

 

Acest termometru de bucatarie va fi un ajutor de nadejde, fie ca vrei sa prepari o crema, fie ca vrei sa verifici carnea din cuptor. Are o tija metalica (din otel inoxidabil), suficient de lunga (14.8 cm) pentru a putea fi introdusa in diverse preparate, astfel incat tu vei afla temperatura interna, si nu cea din exteriorul acestora.

Accesoriul este o varianta moderna a celor clasice, datorita afisajului digital, ce indica temperatura atat in grade C (valori de la – 50, pana la + 300), cat si Fahrenheit (unitati de la – 58, pana la + 572). De asemenea, ai la dispozitie 4 butoane pentru o manevrabilitate usoara: On/Off, oC/oF, HOLD si Max/Min.

Dimensiunea totala a dispozitivului este de 24 cm iar corpul acestuia este realizat din plastic rosu si negru. Este usor (60 g), comod de tinut in palma sau de depozitat si functioneaza pe baza de baterii tip LR44 (AG13), care sunt incluse in pachet.

 

 

 

Koch 92400

 

Acest accesoriu iti va fi util in bucatarie, pentru acele preparate care necesita coacerea la temperaturi exacte, pentru anumite perioade de timp (prajituri, fripturi, budinca, soufle). El poate fi introdus in cuptor alaturi de tava si iti va fi usor sa il citesti fara sa deschizi usa cuptorului.

Afisajul este de tip analog: un ac iti va indica temperatura in grade Celsius, de la 0, la +300 de unitati, cu 2 feluri de incremente; primele sunt marcate din 10, in 10 (sub forma de liniute), dar vei putea observa si diviziuni mai mici intre acestea (buline), din 5, in 5, pentru o apreciere mai exacta a valorilor.

Termometrul este realizat din metal (otel inoxidabil), iar ecranul e facut din sticla, ambele fiind materiale special destinate utilizarii la temperaturi inalte. Dimensiunile mici (8x6x4 cm) il fac foarte practic si usor de plasat in interiorul aragazului, iar designul cu indicatori mari faciliteaza vizibilitatea. Pentru functionare nu are nevoie de baterii, asta insemnand ca vei fi scutit de o investitie ulterioara.

 

 

 

Kitchen Craft MCMEATSS

 

Iata un termometru de bucatarie, ieftin si bun, special conceput pentru utilizarea in prepararea felurilor cu carne. Prezinta o tija metalica (otel) ce poate fi inserata in interiorul preparatelor pentru a le afla temperatura interna.

Afisajul este de tip analog si are un design special, care indica pe de-o parte gradele C (cu rosu) sau F (cu galben), de la + 54 oC  pana la + 88 oC, respectiv de la + 130 oC pana la + 190 oC, iar pe de alta parte temperaturile optime ce trebuie atinse, in functie de specia de la care provine carnea (pui, vita, porc, miel) sau de tipul de preparare (in sange, mediu, bine facut).

Valorile indicate de ac vor fi usor de observat, dar din pacate, datorita limitelor acestora, dispozitivul nu poate fi folosit pentru o gama mai larga de preparate. Pentru functionare nu necesita baterii, deci nu va trebui sa mai cheltui si alti bani. Curatarea este foarte usoara (facandu-se cu un prosop umed sau uscat) tocmai datorita materialelor din care este confectionat obiectul.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...