fbpx

Cel mai bun tel din inox

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune teluri din inox

 

Ghidul cumparatorului

Telul nu va lipsi din bucataria vreunei persoane pasionate de gatit, mai ales cand cele mai pufoase prajituri si creme nu pot fi obtinute decat amestecand eficient albusurile. Ca material, inoxul este preferat, deoarece aceste ustensile nu prezinta riscul de a rugini, pot fi utilizate impreuna cu alimente la temperaturi mari, fara sa se deterioreze(asa cum se intampla in cazul celor din plastic sau silicon), si nu prezinta riscuri cunoscute pentru sanatate.

Ca sa gasesti un tel din inox, la un pret bun, iti propun sa citesti si urmatoarele informatii utile:

 

 

Tipologia fiecarui produs este stabilita prin forma sa, indicand implicit utilitatea. In functie de aceasta, accesoriile se impart in:

Telurile tip balon sunt foarte frecvent intalnite, spitele acestora fiind distribuite incrucisat la varf si pornind manunchi din maner. Numele se datoreaza si faptului ca obiectul seama bine ca forma cu un balon cu aer cald. Se recomanda pentru a amesteca lichide si materiale semi-vascoase, insa nu si pentru aluaturi. In general, modelul este cel mai practic utilizat in bucataria de acasa, deci in scop casnic.

Se mai cunoaste si varianta dubla a acestui tip de design, care include un manunchi mai mic de fire, in interiorul celui principal, fiind util pentru aerarea mult mai eficienta a compozitiei. Cea de-a treia alternativa este modelul tip “tornada” care are partea din varf aplatizata, pentru a lucra eficient si cu vasele cu baza plana si pereti drepti.

Telurile frantuzesti sunt realizate aproape identic cu cele balon, o diferenta notabila fiind grosimea redusa si forma mult mai alungita. Un asemenea obiect se foloseste pentru a amesteca in principal sosuri, fiind potrivit pentru vase cu pereti inalti, drepti. Nu va fi bun pentru ingrediente vascoase sau alimente foarte dense, decat daca firele sunt foarte rezistente si rigide.

Telul plat are toate firele dispuse in acelasi plan, deci vor forma un strat unic de filamente, iar forma generala va fi de bulb alungit. Cand ai de preparat sosuri si de lucrat cu acestea in interiorul unei tigai, va constitui optiunea preferabila. Se curata eficient de resturile alimentare, datorita formei aplatizate.

Telul arc este probabil varianta pe care acum o mai vedem in bucatariile traditionale sau la bunici. Are forma unui arc ce se poate aplatiza, cand apesi de sus in jos pe maner. Permite eliminarea resturilor de alimente de pe fundul vaselor cu pereti drepti si inglobarea mai usoara a acestora in amestec.

Telul in spirala sau minitelul este format din maner si dintr-un resort infasurat in cerc. Se poate folosi cu ingrediente vascoase, intrucat e destul de eficient in a elimina bulgarii de faina ce se pot forma in aluat.

Telul cu bile poate fi considerat o noutate si include un manunchi de fire din inox, fiecare dintre acestea avand montata in capat cate o biluta din silicon(sau chiar metal). Acest accesoriu se foloseste pentru omlete sau pentru a amesteca alimentele direct in tigaie.

Constructia produsului iti arata cat de durabil si de ergonomic este. Poti alege variante cu filamente flexibile, ca sa lucrezi cu amestecuri fluide si care trebuie bine aerate. Cand preferi sa folosesti accesoriul pentru aluat, mamaliga sau alte alimente destul de vascoase, iti sugeram sa alegi teluri cu fire groase, rigide.

Manerul trebuie sa poata fi tinut eficient in mana, iar pentru a preveni deteriorarea acestuia se aleg alternative facute tot din inox sau din bachelita si silicon, in cazul in care nu se vor amesteca ingrediente fierbinti. Alege unul cu agatatoare, care sa poata fi usor pus intr-un suport de ustensile pentru bucatarie.

Dimensiunile fiecarui produs pot varia in functie de cantitatea de ingrediente  pe care o va putea gestiona. Asadar, un tel micut, lung de 20 – 22 cm va fi potrivit pentru omleta sau pentru amestecuri in cantitati reduse, in boluri, in timp ce unul de peste 30 cm lungime va fi util cand amesteci intr-un recipient de peste 5l capacitate.

Dupa ce ai vazut aceste cateva pareri despre cele mai bune teluri din inox, iti propunem si niste oferte mentionate in scop orientativ.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Excellent 3 in 1

 

Daca iti doresti sa cheltui minim, alegand un tel din inox, ieftin si bun, acest set poate fi util in bucatarie si nici nu va trebui sa investesti prea mult ca sa il achizitionezi. Partea interesanta este faptul ca primesti nu unul, ci trei accesorii, cu ajutorul carora vei putea amesteca niste cantitati diferite de ingredidente, folosindu-le alternativ, chiar si in functie de melanjul cu care lucrezi.

Ca tipologie, toate cele 3 piese sunt de tip balon, deci utile pentru o gama larga de alimente si de ajutor in orice gospodarie. Cel mai mic model este lung de 22 cm, ajutandu-te sa prepari o omleta pufoasa sau sa amesteci cantitati reduse de albusuri. Pentru sosuri reci poti lucra cu varianta de 26 cm, iar in cazul in care faci cozonac si trebuie sa amesteci minim 10 albusuri in acelasi recipient, iti va fi util telul de 31 cm lungime.

Toate ustensilele au manere facute din inox si prezinta mici agatatori prin intermediul carora se insereaza usor pe o etajera de bucatarie. Daca faci un scurt calcul, banii ce trebuie investiti pe un singur obiect vor fi relativ putini.

 

 

 

Beper MD.107

 

Daca vrei sa incerci ceva nou in materie de ustensile de bucatarie, atunci poti da o sansa acestui tel manual, care are si o functie de rotire. Este conceput cu tija lunga, similar cu un tel spiralat, insa in capat include un manunchi de fire din inox dispuse cam ca la un model tip balon. Astfel va fi potrivit ca sa amesteci oua, sosuri, lapte si tot felul de creme pufoase.

Avand o lungime totala de 36 cm , ai spune ca se foloseste pentru cantitati mari de ingrediente, insa deoarece partea care participa activ in amestecare este destul de micuta, nu va fi adecvat decat pentru a realiza amestecuri pana in 3 – 4 litri.

Manerul este confrotabil si are o suprafata placuta la atingere, datorita stratului de cauciuc cu care este captusit. Acesta impiedica alunecarea din mana si permite inclusiv spalarea obiectului in masina pentru curatat vase, fiind suficient de rezistent la temperaturi inalte, conform recomandarilor producatorului.

 

 

 

Westmark 30

 

Aceasta oferta Westmark ar putea fi considerata exemplul clasic de tel folosit in bucatariile de pretutindeni, deoarece vorbim despre un accesoriu confectionat in forma de balon. Desi potrivit pentru sosuri, creme, batut albusuri si tot felul de ingrediente semi-lichide, nu prea e util cand ai de amestecat aluat, deci cel mult te va ajuta atunci cand prepari clatite.

Obiectul poate fi recomandat de catre bucatari in conditiile in care lucrezi cu niste cantitati medii si chiar mari de ingrediente, avand o lungime totala de 30 cm si fiind fabricat integral din inox. De aceea, va putea fi curatat in masina pentru vase, fara sa te ingrijorezi ca se poate deteriora.

Include un maner argintiu si un sistem de agatare cu ajutorul caruia il poti plasa si avea astfel mereu la indemana. Comparativ cu alte oferte din comert, acest model este ceva mai costisitor, desi nu include nicio functie speciala.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status