Cel mai bun racitor incorporabil de vinuri

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune racitoare incorporabile de vinuri

 

Ghidul cumparatorului

Daca te numeri printre persoanele care vor sa se bucure de savoarea unui vin bun dupa fiecare cina, dar nu stii unde sa depozitezi sticlele pentru ca bautura sa se pastreze in conditii optime, iti sugeram sa-ti calculezi bugetul, intrucat este clar ca ai nevoie de un racitor de vinuri.

Totusi, nu orice model se potriveste utilizarii in locuinta, mai ales cand spatiul liber este destul de redus, drept care ideal ar fi, in contextul de fata, sa te opresti asupra unui produs incorporabil, de calitate, lucru pe care il poti face cu usurinta daca iei in seama parametrii de mai jos.

Un prim aspect demn de verificat se refera la capacitatea pe care racitorul o pune la dispozitia ta, ea indicandu-ti numarul de sticle ce pot fi depozitate in interior. Intalnesti pe piata o gama diversa din acest punct de vedere, prin urmare te informam ca ai de ales intre modele mici, medii si mari.

Cele dintai presupun cele mai scazute costuri si masoara destul de putin, fiind ideale persoanelor care isi doresc sa aiba mereu o mica rezerva de vin in casa, intrucat iti permit adapostirea a cel mult 10 recipiente cu bautura. Spre deosebire de acestea, produsele medii sunt mai voluminoase si ofera o capacitate dubla.

In cazul in care detii un mic restaurant sau stii ca petreci adesea cu prietenii, numeroase pareri despre cele mai bune racitoare de vinuri incorporabile recomanda achizitionarea unei vitrine in care ai posibilitatea de a depozita pana la 40 de sticle. De altfel, preferabil ar fi sa cauti un model cu doua zone de racire, astfel incat sa asiguri conditiile optime diverselor sortimente.

Tehnologia reprezinta un alt criteriu de selectie important, pe baza lui specialistii disociind intre dispozitivele cu celula termoelectrica si cele care incorporeaza unul sau mai multe compresoare. Daca primele se disting prin faptul ca doar absorb caldura din sticle si le izoleaza termic, celelalte functioneaza precum frigiderele, avand un sistem de racire pentru a reduce temperatura aerului din interior.

In principiu, un model termoelectric este o solutie viabila doar in cazul in care vorbim de pastrarea unui numar scazut de sticle de vin, in alte situatii neputand face fata. De altfel, avantajul lor consta in nivelul scazut de zgomot, comparativ cu racitoarele dotate cu compresor.

Totodata, pentru a avea siguranta ca ceea ce alegi este cel mai bun racitor de vinuri incorporabil, trebuie sa te interesezi in legatura cu functiile pe care le prezinta produsul dorit. Printre cele mai apreciate se numara sistemul automat de dezghetare – astfel incat sa nu depui un efort urias pentru a-l curata –, termostatul reglabil – foarte util atunci cand vrei sa schimbi temperatura in acord cu sortimentul pus spre pastrare –, LED-urile pentru iluminarea interiorului, precum si clasa superioara de eficienta energetica (A) – ea indicand consumul redus de curent electric.

Avand toate informatiile la dispozitie, ai putea acum sa iti pui problema costurilor pe care vei fi nevoit sa le achiti. Multi cumparatori decid sa cumpere direct de pe Internet, pentru ca, spun ei, aici gasesc racitor de vinuri incorporabil, la un pret bun, mai ales ca beneficiaza de garantie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Whirlpool ARZ000 

 

Ideal pentru cei care au nevoie de un spatiu de depozitare considerabil, modelul Whirlpool ARZ000 poate fi folosit in mod eficient atat in micile restaurante, cat si in locuinte, intrucat suporta o capacitate de 33 de sticle. De altfel, fiind un produs incorporabil, ii gasesti lesne un loc pentru amplasare, mai ales ca masoara doar 81,5 x 59,7 x 55,9 cm.

Include un compresor, ceea ce inseamna ca vinul nu este doar izolat termic, ci si racit conform propriilor preferinte, dat fiind ca se prezinta si cu un termostat reglabil. Ba mai mult, se bucura de un sistem automat de dezghetare, drept care, cand va fi cazul, il vei curata extrem de rapid.

Pe langa toate acestea, merita mentionat ca: se inscrie in clasa de eficienta energetica A, deci ai garantia unui consum redus; detine niste picioare ajustabile, facilitand pozitionarea; nivelul de zgomot produs este scazut, si anume de doar 37 dB. Pretul presupune o investitie destul de serioasa.

 

 

 

 

 

Climadiff, CLE7 

 

Pentru titlul de racitor de vinuri incorporabil, ieftin si bun, multi utilizatori propun acest produs al brandului Climadiff, ce se remarca prin dimensiunile reduse (82,2 x 15 x 52,6 cm) si capacitatea de 7 sticle. De-aici putem deduce ca il poti instala rapid – mai ales daca ne referim la designul ingust –, precum si ca ofera un spatiu suficient de depozitare.

Face parte din categoria dispozitivelor cu celula termoelectrica, asadar nu poseda capacitatea de a raci aerul din interior, ci doar de a absorbi caldura din recipiente si de a le izola termic. Pentru acest lucru, nu va consuma insa foarte multa energie electrica (se incadreaza in clasa B de eficienta).

Intr-o alta ordine de idei, sta destul de bine si la capitolele fiabilitate si ergonomie, detinand in acest sens un termometru cu afisaj electronic, un LED pentru iluminarea interiorului, un nivel al zgomotului de 39 dB si posibilitatea de a asigura intre 9 si 18°C. Include o garantie.

 

 

 

 

 

Dunavox DX-7.20BK/DP 

 

In cazul in care ceea ce cauti este un racitor de vinuri incorporabil sub blat, Dunavox DX-7.20BK/DP ar putea reprezenta cea mai inteleapta alegere, luand in calcul nevoile si criteriile tale de selectie. Este un model mic, oferind o capacitate de 7 sticle – ceea ce este indeajuns pentru orice locuinta, dupa cum sustin cunoscatorii – si un design compact si ingust.

Eficienta este data de incadrarea acestuia in categoria produselor cu compresor, precum si de clasa energetica (B). Aspectele mentionate iti garanteaza ca dispozitivul va raci aerul dinauntru si nu iti va umfla exagerat facturile la curent.

In plus, poseda o serie de functii care sporesc siguranta si usurinta la utilizare, dintre acestea amintim: iluminarea interioara (ce asigura vizibilitate pe timp de noapte), sistemul de avertizare in cazul in care ai lasat usa deschisa, reglarea electronica si rapida a temperaturii (in intervalul 5 – 22°C). Are un pret accesibil si beneficiaza de o garantie avantajoasa.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status