Cel mai bun filtru de apa pentru robinet

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune filtre de apa pentru robinet

 

Apa de retea publica este dezinfectata prin clorinare, insa atat cantitatea de clor, cat alte substante ramase (bacterii, fungi, microorganisme, metale grele, pesticide etc.) nu o fac intocmai cea mai sanatoasa apa potabila. Metoda cea mai eficienta de a o purifica o reprezinta filtrele, mai ales daca avem in vedere ca cea imbuteliata e contaminata cu compusi chimici de la bidoane, iar fierberea celei de la robinet ar distruge doar o mica proportie din substantele daunatoare.

Pentru ca ofera o eficienta optima, o instalare simpla si un pret accesibil, multi prefera sa monteze un filtru de apa pentru robinet (montat direct pe robinet sau eventual pe chiuveta).

Inainte de a discuta despre tipul de montaj, poate fi insa util sa afli ce tehnologii de filtrare sunt folosite in general in ziua de astazi.

Foarte populare, dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune filtre de apa pentru robinet, sunt modelele ceramice cu carbon activat, ce elimina impuritatile, dar si mirosul si gustul dezagreabil; unele indeparteaza inclusiv contaminanti de tipul plumbului, azbestului, compusilor organici volatili (cele care elimina si metale grele includ atat miez de carbune activat, cat si o rasina denumita zeolit).

Exista si filtre cu fibre, care au rol de a separa sedimentele si rugina sau alti compusi organici. Cele de ionizare dedurizeaza apa.

Tehnologia de ultrafiltrare bazata pe membrane capilare este extrem de eficienta, indepartand atat metale grele, microorganisme, bacterii, spori, cat si rugina, filtrand particule minuscule, de 0, 01 – 0, 03 microni. Filtrele cu membrane capilare includ un filtru pentru sedimente, unul cu rasina schimbatoare de ioni sau KDF pentru metale, unul cu carbune activ pentru substante chimice.

O alta tehnologie mai noua e membrana de nanofiltrare, la fel de eficienta, insa care elimina si jumatate din mineralele din apa.

Cel mai bun filtru de apa pentru robinet modern va combina diversele tehnologii de purificare, utilizand filtru ceramic, carbon activat, dar si fibre sau membrane. Inainte de a alege un model, intereseaza-te asupra tipului de filtrare si a substantelor eliminate, dar si a marimii impuritatilor pe care le poate filtra (o valoare de la 0, 2 la 0, 3 microni indica indepartarea celor mai fine particule, insa pentru apa de la robinet relativ curata, o valoare acceptata e cea de sub 1 micron).

De asemenea, verifica si capacitatea de filtrare: un filtru va trebui schimbat la o anumita perioada si dupa un anumit numar de litri de apa purificati (va varia, unele au capacitate de cateva sute, altele de cateva mii de litri).

Modelele pentru robinet se vor instala foarte simplu, direct pe tija, iar adesea va fi util un sistem de comutare care sa intrerupa filtrarea cand se utilizeaza apa calda, lucru care intarzie momentul in care filtrul trebuie schimbat. O ultima idee: uita-te dupa eticheta “FSN”, for independent recunoscut pentru evaluarea calitatii produselor.

Daca doresti sa analizezi si sa compari modele moderne si te intrebi unde se gasesc filtre de apa pentru robinet la un pret bun, noi iti recomandam sa cauti in magazinele online, deoarece mai mult ca sigur vei avea de unde alege.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Mitsubishi Cleansui CB013E 

 

Filtrul de apa pentru robinet Mitsubishi Cleansui CB013E este un model performant, care elimina cele mai fine impuritati, eficienta sa fiind bazata pe trei etape de purificare, asadar 3 medii diferite prin care este tratata apa: un material netesut, un strat de carbon activ si o membrana de fibre tubulare ultrafine,  din polietilena.

Astfel, primul mediu asigura indepartarea oricaror sedimente, stratul de carbon elimina clorul si mucegaiul, substantele daunatoare precum compusii organici volatili, pesticidele, erbicidele. Membrana de fibre tubulare va filtra orice microorganisme, fungi, bacterii, insa si metale sau rugina. In acelasi timp, se mentine concentratia de minerale benefice, garantandu-se calitatea apei prin indepartarea a 99, 9 % din impuritati.

Filtrul este ionizat cu ioni din argint, cu rol antibacterian. Capacitatea de filtrare este de 900 l, necesitand schimbarea la aproximativ 3 luni pentru un consum de 10 l/zi. Modelul poate filtra particule minuscule, de doar 0, 01 microni, asigurand astfel puritatea apei potabile.  Se monteaza simplu, setul venind cu 5 adaptoare pentru a asigura compatibilitatea cu robinetul.

 

 

 

 

 

Doctor Detox Alka 

 

Filtrul Alka de la Doctor Detox este un model modern, care imbina actiunea de curatare a apei de la robinet cu cea de ionizare si alcanizare. Apa alcalina ionizata are multiple avantaje pentru sanatate, iar straturile de turmalina si minerale ale acestui dispozitiv adauga in apa aproximativ 70 de elemente benefice.

Cu 8 straturi active diferite, apa este tratata complet, filtrul ceramic oprind sedimentele si microorganismele de peste 0, 2 microni, stratul Ion Exchange Media reducand duritatea apei, iar cel de carbon catalitic eliminand substantele organice, colorantii, pesticidele, clorul.  De asemenea, stratul KDF si Magneziu indeparteaza urmele de metale grele, rezultatul fiind o apa pura si sanatoasa.

Capacitatea este ridicata, de 5000 l, cu un debit de 3 l/min (se va schimba la aproximativ 6 luni). Nu ocupa mult spatiu (are diametru de 13 cm si inaltime de 36 cm), putand fi cuplat pe robinet sau la conducta de apa rece. Este un filtru modern, care garanteaza eliminarea a 99, 9 % din contaminantii din apa.

 

 

 

 

 

3gifts M24-H22 

 

Daca-ti doresti un filtru de apa pentru robinet ieftin si bun, care sa imbunatateasca calitatea apei furnizate de reteaua publica, poti lua in vedere acest produs 3gifts, un purificator micut, compact, care este cat se poate de usor de instalat pe robinet (compatibilitate robinet – standard de adaptor fir M24-H22).

Are doar 6, 5 cm in diametru si 8 cm inaltime, astfel ca nu te va incomoda in nici un fel. Curata apa de la robinet de impuritati si elimina mirosurile si gusturile dezagreabile, fiind un filtru cu sulfat de calciu. Astfel, te vei bucura de o calitate mai buna a apei potabile sau a celei cu care speli alimentele.

Dispune de un buton care permite reglarea intensitatii jetului, oferind un flux mai mic sau mai mare de apa, in functie de nevoi, ceea ce ajuta la economia consumului. Este un model practic, insa nu e cel mai recomandat pentru filtrarea apei pentru consum ce contine un grad ridicat de contaminanti. Include un filtru de rezerva si are o garantie de un an.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status