Cel mai bun filtru de apa ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 21.08.18

 

Cum aleg cele mai bune filtre de apa ieftine

 

Daca nu ai certitudinea ca apa pe care o consumi este curata, poate ar trebui sa iei anumite masuri in acest sens. Una dintre cele mai simple si eficiente solutii, apreciata de utilizatori, de altfel, consta in achizitionarea unui filtru ieftin, care are rolul de a purifica lichidul cu pricina, pe baza unor metode clasice, si a caror actiune este restransa, comparativ cu modelele costisitoare.

Multi insa nu stiu cum anume sa aleaga, mai ales ca in comert exista o oferta generoasa de astfel de produse, drept care noi am decis sa venim in ajutorul tau si am conceput acest scurt ghid informativ, care iti indica principalele criterii de selectie. In plus, tot de aici afli unde gasesc filtru de apa ieftin, la un pret bun, toti ceilalti cumparatori.

 

 

Pe pozitia intai, in ordinea importantei, se afla tehnologia pe care o incorporeaza, ea indicandu-ti tipul de actiune de care dispune filtrul. In principiu, atunci cand iau in calcul doar modelele ieftine, specialistii discuta, pe de o parte, despre piesele cu carbon activat, utile pentru a elimina impuritatile si gustul de clor al apei; si, pe de alta parte, despre cele ionice, recomandate in cazurile in care lichidul este prea dur.

Altfel spus, ultimele mentionate lupta impotriva depunerilor de calcar, neputand insa indeparta substantele organice daunatoare. In consecinta, pentru o eficienta sporita, ar fi preferabil sa alegi un sistem de filtrare inzestrat cu ambele metode de purificare.

Un alt parametru ce merita considerat reiese din modul de utilizare; in acord cu acesta produsele “low cost” pot fi sub forma de carafa, pentru baterii sau cu instalare sub chiuveta. Cele dintai reprezinta optiunea celor care isi doresc sa se bucure de portabilitate. Ele sunt propriu-zis niste cani dotate cu filtru, purificand necesarul de lichid pentru un numar redus de persoane.

Daca vrei insa ca de fiecare data cand dai drumul la robinet sa beneficiezi de apa curata, atunci iti sugeram sa optezi fie pentru un model care se amplaseaza la baterie – permitandu-ti, cu ajutorul sistemului de comutare, sa intrerupi filtrarea atunci cand nu ai nevoie de ea –, fie unul ce se instaleaza pe teava– care trebuie montat de un profesionist si care necesita unele modificari la reteaua de sub chiuveta, altfel se dovedeste ineficient. Prin urmare, este evidenta recomandarea celor mai multe pareri despre cele mai bune filtre de apa ieftine.

Cantitatea totala purificata ar trebui luata, de asemenea, in calcul, datorita faptului ca iti spune cat de des vei schimba cartusul. Cel mai bun filtru de apa ieftin va fi capabil sa prelucreze un volum de circa 3000 – 4000 l, pe cand in cazul unuia cu performante medii vei intalni specificate niste valori de genul sutelor de litri, care asigura necesarul de lichid pe o perioada de circa 3 luni, in functie de cati consumatori sunt.

Odata cunoscute aceste aspecte, poti pleca la cumparaturi. Pentru un plus de confort, iti sugeram sa comanzi, apasand cateva click-uri, direct de pe internet, fiindca aici ai posibilitatea de a intalni promotii ce nu merita ratate.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

3M Purification Aqua-Pure Complete 

 

3M Purification Aqua-Pure Complete este un model cu carbon activat, eficient pentru: indepartarea mirosului si gustului de clor; filtrarea sedimentelor fine (de pana la 0,5 microni), a compusilor organici si chimici (precum benzenul, toluenul, stirenul, etc.), a plumbului; eliminarea parazitilor ce cauzeaza boli gastrointestinale.

Cu alte cuvinte, promite ca ofera o apa mult mai sanatoasa, dovada eficientei sale constand in certificatele obtinute de la institutiile abilitate in acest domeniu. Are o capacitate impresionanta, si anume de 4000 l, ceea ce inseamna ca se preteaza unei utilizari de cel putin 6 luni, dupa care cartusul trebuie inlocuit.

Se monteaza rapid sub chiuveta, mai ales ca pachetul include toate accesoriile necesare instalarii, ba chiar si un robinet ce garanteaza un debit de 1,9 lpm. Conform producatorilor, piesa nu are nevoie de intretinere suplimentara, ci doar de respectarea unor cerinte maximale, precum: presiunea de 120 psi si temperatura de 37,8°C. Pretul este unul accesibil.

 

 

 

 

 

Mitsubishi Cleansui CB013E 

 

Iata un filtru de apa ieftin, dotat cu un sistem de comutare ce iti permite sa selectezi daca vrei ca lichidul sa fie purificat (pentru baut) sau nu (atunci cand speli vasele), astfel incat sa nu uzezi cartusul in mod ineficient. Acesta se monteaza extrem de usor la baterie, nefiind nevoie sa apelezi la un instalator.

Are o capacitate de filtrare de 900 l, deci te vei bucura de apa curata pentru o perioada de circa 3 luni. Aceasta, in urma actiunii dispozitivului, va fi lipsita de particule pana in 0,01 micrometri, de mirosuri neplacute, precum si de gustul de clor, avand, asadar, o calitate net superioara.

Se livreaza impreuna cu 5 adaptoare, pentru ca tu sa il poti instala indiferent de tipologia robinetului tau. Mai mult decat atat, este un model ce nu necesita intretinere. Se comercializeaza la un pret avantajos, alaturi de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

 

 

Brita Marella XL Starter Pack 

 

O alegere inteleapta pentru cei care locuiesc singuri sau pentru cupluri o reprezinta produsul Brita Marella XL Starter Pack. Acesta se inscrie in categoria canilor filtrante, asa ca nu trebuie sa te astepti sa aiba o capacitate mare. Astfel, volumul sau este de 2 l, suficient insa pentru a asigura necesarul dintr-un anumit moment.

Imbina eficient doua metode distincte de purificare, si anume ionizarea si carbunele activ. Ele nu doar ca indeparteaza mirosul si gustul de clor, ci si substanele chimice. In plus, are un rol dovedit in dedurificarea lichidului, reducand, altfel spus, nivelul de calcar.

Se bucura de portabilitate, iar pentru un randament optim se recomanda spalarea periodica a carafei, dar si inlocuirea cartusului o data la doua sau la patru saptamani, in functie de numarul de consumatori. Trebuie sa stii, in aceasta ordine de idei, ca pachetul de livrare include 3 astfel de componente. Deci se poate spune ca este un filtru de apa ieftin si bun.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...