Cel mai bun feliator profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 27.09.20

 

Cum aleg cele mai bune feliatoare profesionale

 

Cand stii ca trebuie sa pregatesti o masa pentru un numar mai mare de persoane, iar timpul este intotdeauna o problema, poti incerca sa scurtezi perioada de prelucrare a alimentelor apeland la un feliator electric. Acelasi argument poate fi adus in momentul in care se utilizeaza un astfel de dispozitiv in portionarea produselor intr-o alimentara, unde trebuie astfel sectionate, la cererea cumparatorului(in momentul vanzarii).

Dispozitivele de feliere profesionale pot oferi o viteza de taiere mai mare, fata de cele casnice, o putere crescuta – permitand prelucrarea branzeturilor cu consistenta dura, si functii suplimentare, pe langa rezistenta la activitate prelungita.

Daca iti doresti sa gasesti cel mai bun feliator profesional pentru bucataria ta, mai ales daca ai si o mica afacere in spectrul alimentar, trebuie sa stii ca exista cateva criterii de selectie pe care ar trebui sa le verifici.

 

 

Puterea motorului va fi direct proportionala cu performanta aparatului, iar in cazul unui dispozitiv destinat uzului profesional, aceasta ar trebui sa fie mai mare, de peste 100W. Argumentul e util, demonstrand ca aparatul are nevoie de aceasta valoare, pentru a face fata utilizarii intense si functionarii in regim aproape continuu.

Tot acest parametru va influenta si posibilitatea intrebuintarii pentru a taia branzeturi mai dure, paine sau legume, pe langa carne si mezeluri, care au consistenta mai moale.

Un dispozitiv “de cursa lunga” trebuie sa dispuna, in primul rand, de posibilitatea setarii grosimii de taiere, intr-un spectru mai larg decat cel al aparatelor similare, dar indicate pentru uz casnic sau semiprofesional.

Latimea maxima de taiere poate fi estimata in jur de 15mm, deci si aceasta poate fi un argument pertinent cand verifici datele importante despre produs.

Multe pareri despre cele mai bune feliatoare profesionale indica faptul ca functiile Impuls sau Turbo sunt apreciate, datorita posibilitatii cresterii vitezei de taiere, atunci cand este necesar.

In majoritatea descrierilor de produse, pe care le vei vizualiza in momentul in care vei dori sa te informezi unde gasesc feliator profesional la un pret bun cei care prefera sa faca o astfel de achizitie, vei remarca accentul plasat pe elementele destinate protectiei utilizatorului in timpul intrebuintarii aparatului.

Produsele ar trebui sa dispuna de picioruse anti-alunecare, care sa impiedice glisarea pe suprafata de depozitare din cauza vibratiilor.

Elementele de protejare a mainilor – cadre de protectie a lamelor si a degetelor, tasta de oprire de urgenta in caz de accident sau pana de curent si intrerupatorul cu protectie la pornire accidentala sunt detalii importante ce pot preveni cu succes eventualele probleme.

Acum ca stii cam care sunt criteriile importante de selectie pentru un feliator profesional bun, poti arunca o privire peste descrierea produselor de mai jos, pe care le-am remarcat cand am verificat oferta existenta in magazinele online.

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Unold Professional   

 

Unold Professional este un feliator universal destinat uzului in mediu profesional, oferind caracteristici de functionare necesare unui spatiu de afaceri cu trafic intens. Structura compacta si eleganta il face usor de integrat in orice bucatarie, fara sa necesite foarte mult spatiu pentru instalare.

Puterea motorului este de 150W, suficienta pentru a prelucra mezeluri, carne dar si legume sau branzeturi cu o consistenta crescuta. Este realizat din otel inoxidabil – baza, aparatoare si sine, cu o carcasa din aluminiu, material rezistent la uzura in timp si usor de curatat. Lama de tip Solingen asigura un interval de functionare prelungit pana la aparitia primelor semne de uzura ale taisului. Lama poate fi detasata pentru a fi curatata.

Grosimea feliilor obtinute poate fi ajustata, intre 0 si 15 mm, asigurand o taiere fina si corecta, indiferent de materialele alimentare prelucrate. Resturile pot fi colectate la nivelul tavitei detasabile, reducand dezordinea ce poate sa apara in timpul utilizarii aparatului. Siguranta utilizatorului este oferita de mecanismul de protectie a copiilor si functia de oprire in caz de urgenta. Intrerupatorul dispune de 3 trepte de viteza ce pot fi selectate in functie de materialele alimentare prelucrate.

 

 

 

 

 

Bosch MAS9545M   

 

Bosch MAS9545M este un feliator profesional ideal pentru prelucrarea painii, branzeturilor, legumelor si mezelurilor cu consistenta mai crescuta, asa cum ar fi sunca presata. Lama de inox zimtata asigura o feliere precisa, indiferent de grosimea de taiere setata, ce poate varia intre 0 si 15 milimetri.

Placa inclinata asigura o utilizare usoara si confortabila, directionand feliile spre tava de colectare integrata si evitand contaminarea lor prin contactul cu masa. Functia impuls sau turbo, ce poate fi actionata printr-o apasare de buton, asigura o crestere importanta a vitezei de prelucrare a materiilor alimentare.

Siguranta utilizatorului este sporita datorita modului de functionare ce poate fi de tip puls sau continuu, cu tasta de siguranta. Protectia la deget si izolarea completa a lamei fata de exterior sunt elemente ce asigura o utilizare cu riscuri reduse de accidentari. Ventuzele plasate la nivelul laturii inferioare a aparatului asigura o buna stabilitate pe suprafata de depozitare si previn alunecarea datorata vibratiilor produse in timpul functionarii.

 

 

 

 

 

Bosch MAS6151R 

 

Poti lua in considerare varianta propusa de Bosch prin modelul MAS6151R, atunci cand cauti un feliator profesional, ieftin si bun. Este un dispozitiv ce poate fi utilizat cu succes pentru prelucrarea painii, branzeturilor, legumelor, mezelurilor si carnii.

Grosimea feliilor obtinute poate fi ajustata, inclusiv in timpul functionarii, la o valoare cuprinsa intre 0 si 15 mm. Functia suplimentara Impuls/Turbo asigura o performanta maxima si poate fi activata prin actionarea unui singur buton. Nici una din componentele din plastic nu contine BPA (BPA-free).

Manuirea dispozitivului poate fi realizata in siguranta, datorita protectiei la deget ce reduce riscul accidentelor. Alimentele pot fi fixate cu ajutorul unui dispozitiv special ce le mentine stabile, chiar si atunci cand bucata ramasa are dimensiuni mai reduse. Stabilitatea pe suprafata de depozitare este asigurata de prezenta ventuzelor la nivelul marginii inferioare a aparatului, ce nu permit miscarile de alunecare provocate de vibratiile din timpul taierii.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status