Cel mai bun ceainic din portelan

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.18

 

Cum aleg cele mai bune ceainice din portelan

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa dai ceaiului tau intreaga savoare a plantelor, specialistii iti recomanda sa folosesti ceainice din portelan. Acest material rezistent si rafinat pastreaza neschimbat gustul natural al infuziei si potenteaza atat mirosul, cat si aroma. Ca sa alegi un model potrivit, acorda atentie tipului de portelan, formei si volumului.

 

 

Decide, mai intai, daca iti doresti un ceainic din portelan clasic, sau unul fabricat din Bone China. Cel din urma este mai rezistent, dar si mult mai scump. Degustatorii profesionisti sustin ca portelanul clasic imbogateste post-gustul (aroma care iti ramane pe papilele gustative, dupa ce ai inghitit), dar imprima un gust usor, bauturii. In contrast, portelanul Bone China este imbogatit cu calciu, asa ca da un gust mai proeminent ceaiului si estompeaza post-gustul.

Desi vei gasi in comert multe modele cu design-uri creative, nu-ti doresti un obiect de decor. In mod traditional, s-au fabricat doar doua tipuri de ceainice – scunde si voluminoase, sau inalte si zvelte. Forma ceainicului permite frunzelor sa expandeze, in asa fel incat apa fierbinte sa intre in contact cu toata suprafata lor si sa circule printre ele.

Alege intotdeauna un model cu linii simple, curbe, fara ornamentatii proeminente. Ceaiul este foarte sensibil la fluctuatiile de temperatura, iar cele mai bune ceainice permit o distributie uniforma a caldurii. Cand grosimea peretilor variaza, prin anumite puncte, caldura se va pierde mai repede, iar prin altele, mai greu. In cazul vaselor cu o geometrie mai complexa, apa fierbinte se va raspandi neuniform, patrunzand in toate unghiurile, iar asta va crea zone cu temperaturi diferite.

Capacitatea iti arata cate cesti poti prepara la o singura infuzare. Unde gasesc un ceainic din portelan, la un pret bun, maestrii in servirea ceaiului, depinde, in mare parte, de ritualul pe care-l practica. In mediul britanic si oriental, bautura este foarte concentrata si se serveste in recipiente micute, de 35-70ml.  

Un ceainic de 200ml este suficient pentru 4-6 portii de acest fel. Dacă preferi ritualul slav, adaptat pentru ceaiuri din plante medicinale, atunci o singura portie va avea intre 150ml si 250ml. Alege recipientul in functie de tipul de ceai pe care il vei prepara, tinand cont de cate cani obisnuiesti sa bei si cu cate persoane vrei sa-l imparti.

Hotaraste-te, apoi, daca preferi un model cu infuzor sau fara. Acest accesoriu, care arata, de obicei, ca o plasa metalica, iti permite sa indepartezi usor frunzele, odata ce timpul s-a scurs. Ceainicele cu infuzor sunt mai usor de curatat. Gustul poate fi insa puternic afectat, pentru ca frunzele uscate nu au suficient spatiu in care sa se desfaca, pe masura ce apa fierbinte le traverseaza.

Mai multe pareri despre cele mai bune ceainice din portelan atrag atentia ca modelele clasice, fara accesorii, sunt singurele care lasa frunzele sa se imprastie si sa explandeze in vas, asigurand gustul complet si bogat. Daca vrei, totusi, un infuzor, cauta unul cat mai generos. Altfel, plantele isi vor elibera foarte putin din gust.

De cate ori iti doresti un ceainic impresionant, cauta in rafturile magazinelor online, ca sa economisesti timp. Unul dintre modelele de mai jos se potriveste, cu siguranta, nevoilor tale.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Maxwell&Williams Ocean Fantasy 

 

Cele mai rafinate ceaiuri se prepara in recipiente din Bone China, care asigura un gust consistent, bauturii. In felul acesta, chiar si cele mai suave arome din plantele medicinale capata tarie si-ti permit sa le distingi. De aceea, cand cauti cel mai bun ceainic din portelan, te poti opri la colectia William Kilburn, creata de Maxwell & Williams, brand celebru pentru calitatea produselor si preturile accesibile.

Modelul acesta, fabricat din Bone China, respecta toate criteriile degustatorilor sensibili. Are linii curbe si pereti uniformi, care asigura o temperatura uniforma, in tot vasul. Imprimeul este inspirat din lucrarile lui Kilburn, un celebru designer de testile din secolul 18.

Cu o capacitate de 1litru, este potrivit si pentru prepararea bauturilor din plante si ierburi medicinale, care au nevoie de mai multa apa, ca sa-si elibereze aroma. Daca vrei sa prepari ceaiuri albe, verzi sau rosii, in mod traditional, deci, foarte tari, ceainicul asigura in jur de 11 portii.

 

 

 

 

 

Arta ceaiului Akemi  

 

Nu poti rata un ceainic din portelan, ieftin si bun, daca mergi pe mana unor pasionati, care si-au castigat reputatia prin oferta impresionanta de ceaiuri de calitate din Asia si Africa. Este cazul modelului Akemi, oferit de „Arta Ceaiului”, un distribuitor cunoscut pentru mixurile de plante create de degustatori cu ani de experienta, in spate.

Ceainicul roz, scund si voluminos, asigura difuzarea constanta a caldurii si este prevazut cu un infuzor, care face curatarea mai usoara. Acest accesoriu te ajuta sa controlezi gustul final, pentru ca nu mai trebuie sa strecori toata bautura, de indata ce a trecut timpul de infuzare. Majoritatea oamenilor uita sa faca asta, iar ultimele cani au un gust total diferit, fata de primele, fiindca plantele stau mai mult timp in apa fierbinte.

Ceainicul o capacitate de 450ml, asa ca vei putea prepara in jur de 6 portii mici de ceai tare si pana la 3 portii mari de ceai din plante.

 

 

 

 

 

DecoIdeea Tulip 

 

Setul Tulip imbina intr-un singur complex, ceainicul, ceasca si farfuria. Ceainicul are o capacitate de 400ml, avand o forma clasica, scunda si voluminoasa. Capacul, destul de larg, iti asigura confortul cand introduci frunze mari, de ceai. Este potrivit, in special, pentru soiurile cu arome tari sau pentru cele din fructe, permitand aromei sa patrunda subtil, in aerul incaperii.

Diametrul cestii, de 250ml, este identic cu cel al bazei ceainicului, asa ca poti aseza vasul pentru infuzie deasupra canii. In felul acesta, asiguri, cu adevarat,  o temperatura contanta in tot recipientul in care frunzele isi elibereaza aroma.

Nu are difuzor, asa ca plantele se pot desface in voie, in camera de infuzie. Il poti spala in masina de spalat vase, fiind usor de intretinut. Designul floral, varatic, iti va schimba starea de spirit, indiferent de anotimp. Cand nu-l folosesti, il poti pastra intr-o cutie cilindrica, cu acelasi imprimeu, care inveseleste bucataria.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...