Cel mai bun cantar de bucatarie Tefal

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cele mai bune cantare de bucatarie Tefal

 

Ghidul cumparatorului

Cand vrei sa incerci o reteta noua in bucatarie si vrei sa te asiguri ca urmaresti indicatiile exact, trebuie sa te asiguri si ca ingredientele sunt folosite in cantitatile recomandate. Cel mai sigur, vei sti ca esti pe calea cea buna daca vei folosi un cantar de bucatarie. Pentru a fi sigura ca valorile obtinute au o marja de eroare cat mai mica, e bine sa alegi un dispozitiv de calitate, realizat de unul din producatorii cu traditie din domeniul electrocasnicelor de bucatarie.

 

 

Tefal este unul dintre furnizorii ce s-au evidentiat pe piata prin calitatea ustensilelor si electrocasnicelor de bucatarie, fiind creatorii tehnologiei antiaderente de gatire, cunoscuta sub denumirea de Teflon. Daca vrei sa alegi cel mai bun cantar de bucatarie Tefal pentru retetele pe care le ai in plan, ar trebui sa stii ca exista cateva detalii ce difera de la un model la altul.

In cazul cantarelor Tefal, mecanismul de functionare este de tip electronic si converteste valoarea masurata mecanic in informatie digitala ce urmeaza sa fie afisata pe display. Un beneficiu al acestui tip de mecanism este reprezentat de posibilitatea de aindica greutatea pana la subdiviziuni mai mici, iar coeficientul de eroare este redus.

Daca vei arunca o privire pe oferta existenta la ora actuala in magazinele unde gasesc cantar de bucatarie Tefal la un pret bun gospodinele, vei remarca faptul ca acest producator nu mai ofera ustensile de tip mecanic, cu arc si disc de citire gradat.

In functie de ce fel de materiale alimentare vei dori sa cantaresti, e bine sa te hotarasti ce tip de cantar iti vei dori. Variantele dintre care poti alege sunt cele cu platforma sau cu recipientul integrat in suprafata de cantarire.

Modelul cu platforma permite asezarea directa a materiilor alimentare solide, in timp ce pulberile si lichidele vor necesita folosirea unui recipient, fiind necesar sa iei in calcul si greutatea acestuia atunci cand faci masuratorile.

Cantarele cu recipientul integrat vor permite cantarirea oricarui fel de aliment, indiferent de starea lor – solida sau lichida, dar va trebui sa te orientezi cu atentie, intrucat acestea pot avea diferite volume. Recipientele mici vor fi suficiente in cazul in care vrei sa gatesti retete pentru una sau 2 persoane, dar in cazul in care iti doresti sa faci ceva de amploare, iti va fi ceva mai dificil.

Platformele de cantarire ar trebui sa fie realizate din materiale rezistente si usor de curatat. Cele mai multe pareri despre cele mai bune cantare de bucatarie Tefal au indicat otelul inoxidabil si sticla ca fiind cele mai apreciate materiale, atat pentru usurinta intretinerii, cat si pentru greutatea totala redusa a cantarului, ce il face usor de manevrat si de depozitat.

Ca numar de functii, este bine sa te asiguri ca varianta aleasa de tine dispune de tara – posibilitatea aducerii valorii la zero. Aceasta functie este foarte utila atunci cand vrei sa elimini greutatea recipientului, fara sa apelezi la calcule, sau atunci cand vrei sa adaugi mai multe ingrediente in acelasi vas.

Alte functii apreciate sunt cele de oprire automate a functionarii in caz de neutilizare, utila pentru conservarea energiei, si avertizarea de supraincarcare, ce previne deteriorarea mecanismului prin fortare mecanica.

Desi oferta de cantare Tefal e destul de variata, noi ne-am oprit asupra a doua modele mai deosebite pe care le-am descris mai jos si pe care ar trebui sa arunci si tu o privire.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tefal Optima BC5003 

 

Varianta Optima BC5003 de la Tefal este un cantar electronic ce iese in evidenta prin calitate si designul ultrasubtire. Precizia ridicata permite afisarea valorilor pana la grame sau decilitru, oferind posibilitatea unei cantariri cat mai exacte a ingredientelor solide sau lichide. Valorile afisate pe ecranul LCD sunt masurate pana la grame, centilitri sau decilitri, in functie de starea fizica a materialului de cantarit, si asigura obtinerea unor masuratori exacte. Greutatea maxima suportata de acest aparat este de 5 kg, mai mult decat suficienta pentru orice tip de reteta pe care vei dori sa il incerci.

Designul compact si prezenta carligului de perete ofera posibilitatea unei manevrari si depozitari usoare, atat vertical cat si orizontal, chiar si in bucatariile ce dispun de mai putin spatiu liber. Suprafata de cantarire – platforma, este realizata din sticla ultrasubtire tratata termic, rezistenta la socuri mecanice. Este usor de curatat si intretinut, fiind rezistenta la uzura in timp si nu permite aderenta materialelor alimentare la suprafata.

Functia Tara permite utilizarea recipientelor la cantarire, asigurand scaderea greutatii acestora, pentru a obtine o masuratoare cat mai exacta a ingredientelor si eliminand nevoia ajustarilor manuale complicate ce pot necesita mult timp. Functia de pornire si oprire poate fi controlata manual, utilizand butonul din stanga ecranului, sau poate actiona automat, pentru a economisi energia bateriilor.

 

 

 

 

 

Tefal BC1500V0 Platine 

 

Un cantar de bucatarie Tefal ieftin si bun este si modelul BC1500V0 Platine, care iese in evidenta prin designul deosebit si cromatica argintie ce il face usor de integrat in orice bucatarie. Datorita formatului subtire si compact, poate fi depozitat cu usurinta, chiar daca suprafata disponibila este mai redusa.

Platforma de inalta calitate este realizata din otel inoxidabil, material rezistent  la uzura si usor de curatat. Capacitatea mare, de pana la 5 kilograme, permite utilizarea chiar si in cazul retetelor mai complicate, ce necesita utilizarea mai multor ingrediente. Valorile obtinute la masurare sunt afisate pe ecranul LCD cu cifre mari, usor lizibile. Tot la acest nivel poate fi vizualizata temperatura ambientala a camerei, care este detectata de cantar, detaliu util atunci cand incerci retete care necesita un anumit grad de incalzire a camerei in timpul pregatirii.  

Functia de cantarire a lichidelor permite o trecere usoara de la masurarea greutatii ingredientelor solide, valoare ce va fi afisata in grame, la cuantificarea celei specifice alimentelor lichide, prin convertirea valorilor in mililitri, fara riscul aparitiei erorilor de conversie. Functia Tara ofera optiunea scaderii greutatii recipientelor folosite, fara sa fie necesare operatiuni aditionale pentru a o determina pe cea exacta a ingredientelor utilizate. Tot aceasta alternativa permite adaugarea in acelasi recipient a mai multor materii alimentare, scurtand timpul atribuit manoperelor de cantarire si omogenizare a acestora, oferind optiunea aducerii la zero a greutatii, inaintea adaugarii urmatorului ingredient.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status