Cea mai buna plita mixta ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.20

 

Cum aleg cele mai bune plite mixte ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Plitele mixte combina incalzirea electrica cu arzatoarele clasice pe gaz, si astfel obtineti avantajele ambelor surse de caldura pentru gatit, in bucataria dumneavoastra. Cand vine vorba sa alegeti un astfel de dispozitiv, exista mai multi factori ce trebuie luati in considerare. In ghidul nostru veti primi indicatii si sfaturi importante care sa va ajute in selectarea celei mai bune astfel de plite pentru bucataria de acasa.

 

Numarul arzatoarelor este, probabil, unul din aspectele cele mai evidente la prima vedere. Puteti opta pentru o plita mixta, ieftina, la un pret bun, care sa aiba un arzator electric si trei pe gaz (cum este Electrolux EGE6182NOK), sau cu doua arzatoare electrice si doua pe gaz (de exemplu, Gorenje KC621UUSC). Luati o decizie pe baza a ce doriti sa utilizati mai mult (gaz vs. electricitate). Prin urmare, alegerea tipurilor de arzatoare este si un aspect subiectiv cand evaluati plitele mixte, iar in unele gospodarii pot exista utilizatori ce prefera ori arzatoarele pe gaz, ori cele vitroceramice.

Pozitia butoanelor de comanda este alt element ce diferentiaza intre modelele de pe piata. In general, acestea sunt amplasate in lateral (dreapta), pentru a fi accesate usor de catre dreptaci. In schimb, ele pot fi puse ori catre marginea inferioara, ori mai inspre capat. Siguranta este foarte importanta la aceste produse: daca sunteti o persoana mai scunda, veti prefera ca butoanele sa fie mai inspre dumneavoastra (adica spre margine), de exemplu. Ori, pentru majoritatea utilizatorilor, butoanele amplasate central spre dreapta vor ramane cele mai potrivite.

Tot in materie de siguranta, este bine sa cautati si produse care anunta daca plitele vitroceramice electrice sunt fierbinti sau nu. Totodata, sisteme care inchid gazul daca aprinderea electrica a esuat, ori daca flacara se stinge accidenta, sunt de preferat. Astfel, riscul de accidente prin atingere neglijenta vor fi reduse considerabil. Multe pareri despre cele mai bune plite mixte, ieftine, spun ca astfel de modele sunt indeosebi potrivite atunci cand aveti copii care de-abia invata sa gateasca in familia dumneavoastra.

Gratarele arzatoarelor pe gaz sunt, de asemenea un accesoriu de dorit, intrugat ofera o stabilitate mai buna recipientelor pe care le amplasati peste flacara, si prin urmare mai multa siguranta.

Nu in ultimul rand, evaluati dimensiunile si greutatea plitelor, pentru a fi siguri daca se potrivesc in locul destinat. Ele sunt gandite sa fie amplasate in locurile speciale in cadrul pieselor de mobilier de tipul blaturilor de bucatarie – masurati atat plita, cat si spatiul din blat, ca sa stiti daca cele doua sunt compatibile una cu alta.

Mai jos, puteti evalua cateva modele de plite mixte la preturi accesibile, iar butoanele de comanda va stau la dispozitie in caz de gasiti vreuna care se potriveste cerintelor dumneavoastra:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Gorenje KC621UUSC

 

Cu patru zone de gatit (doua vitroceramice si doua arzatoare pe gaz), plita aceasta de la compania Gorenje asigura un echilibru intre cele doua forme de incalzire. Ca diametru, insa, cele vitroceramice sunt mai mari decat cele pe gaz.

In plus, acestea din urma beneficiaza si de gratar, pentru o amplasare mai stabila a recipientelor. Indicatoarele de caldura reziduala vor anunta daca unele din plite sunt inca fierbinti, chiar daca au fost stinse. Astfel, va fi redus foarte mult riscul de a atinge accidental vreo plita, crezand ca este rece – un avantaj extrem de important mai ales cand aveti si copii in casa.

Butoanele sunt amplasate lateral, catre margine, iar dispozitivul este echipat si cu aprindere electrica si siguranta. Ca dimensiuni, masoara 10,5 x 59,5 x 51 centimetri, iar blatul de incorporare va trebui sa aiba minimum 6 centimetri pentru a o sustine. Greutatea produsului este de 10 kilograme.

 

 

 

Hansa BHMI61414030

 

Ca plita mixta, ieftina si buna, modelul acesta de la Hansa include patru zone: doua pe gaz, cu arzatoare medii si mici, si doua mai mari, vitroceramice. Butoanele sale sunt amplasate in lateral, aproape de latura care teoretic ar trebui sa vina la marginea blatului, pentru a putea fi operate cat mai usor chiar si de copiii care invata sa gateasca.

Aprinderea electrica automata este inclusa, iar supapa de siguranta va intrerupe instantaneu alimentarea cu gaz catre arzatoare, in eventualitatea in care flacara se va stinge accidental. Astfel, produsul este foarte sigur de utilizat, prevenind accidentele.  

Ca dimensiuni, masoara 5.2 x 57.5 x 50.5 centimetri (grosime x lungime x latime), iar gaura din blatul ce o va sustine va trebui sa aiba ca dimensiuni macar 38 milimetri grosime, iar lungimea si latimea ei ar trebui sa fie de circa 55.6 x 48.3 centimetri.

 

 

 

Electrolux EGE6182NOK

 

Plita mixta prezentata aici, produsa de Electrolux, difera putin de alte modele din gama sa de preturi, intrucat ofera doar o singura suprafata vitroceramica, celelalte trei fiind arzatoare pe gaz.

Este foarte usor de curatat, include aprindere electrica printr-o singura apasare a butonului de pornire a gazului, iar functia de siguranta opreste alimentarea in cazul in care flacara nu se aprinde, ori se stinge accidental. Butoanele sunt amplasate in partea din dreapta, la mijlocul laturii respective.

Arzatoarele sunt de puteri diferite, pentru a se preta oricaror nevoi de gatire. Masoara 580 x 510 mm ca lungime si latime, iar greutatea sa neta este de 9.8 kilograme. Include un cablu de alimentare de 110 centimetri. Puterea maxima a arzatorului electrice este de 1800 de Wati, iar pentru gaz, este echivalentul a 5800 de Wati pentru toate cele trei ochiuri.

 


 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status