Cea mai buna plita mixta Electrolux

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.20

 

Cum aleg cele mai bune plite mixte Electrolux

 

Ghidul cumparatorului

O plita mixta, care functioneaza si electric dar si pe gaz, te ajuta sa gatesti felurile de mancare preferate, putand alege modul in care le prepari. Cum calitatea unui produs este importanta, iti recomandam modelele de la firma Electrolux pentru a te bucura cat mai mult de investitia facuta.

In continuare, in acest ghid iti voi prezenta principalele aspecte de care sa tii seama atunci cand alegi un model, dar si de unde poti achizitiona o plita mixta Electrolux, la un pret bun.

 

 

Firma are o mare experienta in producerea de electrocasnice, fiind al doilea mare producator la nivel mondial. Este o companie din Suedia, care a intrat pe piata romaneasca din 1995, avand fabrici de productie si puncte de desfacere.

Un prim aspect de care e bine sa tii seama este puterea si numarul de arzatoare, pentru ca de ele depinde rapiditatea cu care vei gati. Un arzator pe gaz poate avea o putere maxima de pana la 5800W, iar cel electric pana la 3700W, la plitele furnizate de Electrolux.

In general, gasesti electrocasnice cu doua arzatoare pe gaz, doua electrice, dar pot fi si 3 pe gaz si 1 electric, si vei alege in functie de stilul tau de gatit, imbinand astfel inovatia cu traditia.

Materialul din care este realizat suportul plitei este de asemenea foarte important pentru a fi usor de intretinut, iar cei de la Electrolux au ales sticla simpla sau combinata cu vitroceramic, sau ceramic. Gratarele pentru arzatoarele pe gaz sunt din fonta, cu rezistenta crescuta la temperaturi inalte.

Poti alege un model la care partea electrica este simpla – se incalzeste cu ajutorul unei rezistente arzatorul; sau cu inductie – la care caldura se transmite direct vasului prin intermediul unui camp magnetic.

Si pozitionarea butoanelor este importanta, acestea putand fi amplasate in partea frontala (usor de utilizat, dar pot fi accesate din greseala) sau in partea laterala.

Plitele mixte Electrolux pot avea mai multe functii printre care: functia de blocare, siguranta pentru copii, sistem de intrerupere a gazului – daca acesta se opreste, detectare vase, indicator temperatura reziduala, oprire – pornire, cronometru, semnal sonor etc. care iti asigura un plus de siguranta, mai ales daca sunt copii in casa, dar si confort.

In ceea ce priveste dimensiunile, plitele Electrolux au o latime standard de 60 de cm, pentru a putea fi usor incadrate in blatul de la bucatarie. Sunt de culoare neagra, elegante si iti vor oferi un plus de rafinament si confort.

La unele modele primesti cadou si anumite accesorii cum ar fi: manusa din silicon – foarte utila pentru a putea manipula in siguranta vasele fierbinti; racleta pentru plitele ceramice –  de ajutor pentru curatarea acestora; precum si lamele de rezerva.  

Am cautat pareri despre cele mai bune plite mixte Elecrolux, si iti recomand in continuare cateva modele care au cele mai bune calificative. Pentru a fi mai facil si mai comod le poti comanda online si le vei primi acasa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Electrolux, EGD6576NOK

 

Este o plita cu inductie, care are 4 arzatoare: 2 electrice si 2 pe gaz, cate unul mic si unul mare pentru fiecare. Puterea maxima pentru electric este de 3700W, iar pe gaz este de 4600W ceea ce permite incalzirea si prepararea rapida a mancarii.

Butoanele sunt pozitionate in partea frontala, cele pentru arzatoarele cu gaz fiind butoane actionate prin rotire, cele din partea electrica fiind cu touch. Are 10 trepte de putere. Suportul este din sticla, iar la arzatoarele pe gaz gratarele sunt din fonta.

Are multe functii care te vor ajuta cum ar fi: afisaj electronic, timer, semnal sonor, sistem protectie copii, deconectare automata, indicator caldura reziduala, termocluplu pentru siguranta gazului, control iluminare etc. Are o latime de 59 cm si nu are cadru. Lungimea cablului de alimentare este de 1,1 m. In caz ca nu esti conectat la reteaua de gaz, poti folosi GPL, modelul avand duze speciale.

 

 

 

Elecrolux, EGE6172NOK

 

Modelul EGE6172NOK, este o plita incorporabila cu vitroceramica, fiind usor de intretinut si rezistenta in timp. Are 4 arzatoare de diferite marimi: 1 mare electric, 2 normale (unul pe gaz, unul electric) si unul mic pe gaz. Gratarele de la arzatoarele pe gaz sunt din fonta.

Puterea maxima pe electric este de 3000 W, iar pe gaz de 4600W. Butoanele de control sunt pozitionate in lateral, in partea dreapta, si sunt actionate prin rotire. Are aprindere electrica integrata si termocuplu pentru siguranta (opreste alimentarea in caz ca se stinge flacara).

Are o latime de 60 de cm, este neagra si se va incadra perfect in blatul de la bucatarie. Are duze speciale pentru a fi montat cu alimentare GPL in caz ca nu esti conectat la reteaua de gaz. Lungimea cablului de alimentare este de 1,1 m.

 

 

 

Elecrolux, EGE6182NOK

 

Daca iti doresti o plita mixta Electrolux, ieftina si buna, iti recomandam modelul EGE6182NOK. Suportul este din stilcla cu vitroceramic – rezistent si usor de intretinut; iar arzatoarele de gaz sunt prevazute cu gratare din fonta.

Are 4 arzatoare: 3 pe gaz si 1 electric; de diferite marimi si puteri. Puterea maxima pe gaz este de 5800W, iar pe electric de 1800W. Panoul de control este pozitionat in lateral dreapta, si este format din butoane actionate prin rotire.

Beneficiezi de aprinderea automata a plitei si de dispozitiv de intrerupere automata a gazului in caz ca se stinge flacara. Este de culoare neagra si are o latime de 60 cm. Lungimea cablului de alimentare la reteaua electrica este de 1,1 m. Ai inclus si kit-ul pentru conversia de gaz in caz ca ai nevoie sa treci pe GPL.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status