Cea mai buna oala de gatit din fonta

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.17

 

Cum aleg cele mai bune oale de gatit din fonta

 

Daca iti doresti o cratita care sa fie durabila si pe care sa o utilizezi pentru foarte multa vreme, atunci o oala din fonta s-ar putea sa fie ceea ce lipseste bucatariei tale. Fonta este un material greoi, intr-adevar, insa durabilitatea sa este mai importanta. Cu aceasta vei putea gati la temperaturi foarte ridicate, fara riscurile si defectiunile care ar aparea, in mod normal, la celelalte instrumente. Daca te-ai convins ca este ceea ce iti trebuie, sau vrei sa afli mai multe, te invitam sa citesti cateva pareri despre cele mai bune oale din fonta, care provin de la utilizatori cu experienta.

A

Functionalitatea: este bazata pe capacitatea produsului de a fi versatil si eficient, fara a necesita un grad mare de mentenanta. Fie ca ai achizitionat un item simplu sau in forma de tuci, vei putea gati numeroase tipuri de alimente, fara teama ca se vor prinde, intrucat oala  retine o suprafata uleioasa. Astfel, nu va mai fi nevoie sa adaugi ulei in mancare, iar unul dintre beneficiile majore este ca vasul va putea fi luat direct de pe aragaz si bagat in cuptor, avantaj pe care il vei intalni cu greu la alte materiale. De asemenea, aceasta nu necesita ustensile speciale, astfel ca vei putea invarti mancarea chiar si cu o furculita metalica. Tine cont insa, ca se va incalzi mult mai greu fata de alte oale, de aceea ai putea chiar si sa o tii, in prealabil, pe foc, pentru macar cinci minute, dupa care sa pui ingredientele in ea. Daca acest aspect te dezamageste, afla ca aceasta se incalzeste uniform, iar suprafata se va mentine fierbinte pentru  mult timp, chiar si dupa ce ai inchis aragazul.

 

Durabilitatea: este asigurata de invelisul oalei si nu este o exagerare cand spunem ca aceasta va rezista atat de mult timp, incat va putea fi utilizata de trei generatii. Acest lucru se datoreaza capacitatii  itemului de a-si crea singur un strat anti-aderent. In cazul in care nu are o suprafata emailata, oala trebuie “arsa” periodic cu ulei, alminteri peretii sai porosi vor incepe sa lipeasca mancarea. In urma arderii, se va forma o pojghita protectoare, formata din substante plasticate, care provin din ulei, si care se vor integra in peretii deja existenti, intarindu-i. Dupa aceea, o vei putea baga la cuptor, la temperaturi foarte ridicate, fara riscul de a se crapa.

 

Mentenanta: Nu este dificil de realizat, daca respecti cateva reguli simple. In primul rand, tine cont ca procesul de ardere trebuie realizat periodic, astfel incat stratul anti-aderent sa nu se piarda. Pentru a face asta nu trebuie decat sa ungi oala cu ulei si sa o adaugi in cuptor, la o temperatura mare. Pentru a nu murdari interiorul aragazului, e recomandat sa folosesti o tava acoperita cu hartie de copt. De asemenea, in ciuda rezistentei sale, oala de fonta poate rugini. Cand se intampla asta, o poti freca cu smirghelul, iar pentru a evita depunerea ruginei, trebuie sa o stergi dupa fiecare spalare. Partea buna e ca nu necesita multa apa, iar uneori va fi suficient doar sa ii stergi interiorul.

 

Celor interesati sa afle unde gasesc oala de gatit din fonta la un pret bun, le recomandam sa analizeze ofertele magazinelor online. Site-urile de cumparaturi sunt bogate in modele, asa ca vei avea de unde alege, fara corvoada de a te plimba prin magazine.

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Peterhof 15806-20-7753512

 

1.Peterhof 15806-20-7753512In cazul in care esti interesat de cea mai buna oala de gatit din fonta, care se gaseste in magazinele online, afla ca produsul de fata se bucura de o calitate superioara. Acesta are forma de tuci si are o capacitate de 2, 5 litri, precum si un diametru de 20 cm, astfel ca vei putea gati suficienta mancare pentru intreaga familie. In plus, multumita faptului ca vasul e  confectionat din fonta pura, material care are o retentie mare de caldura, legumele din tocanita isi vor pastra foarte bine dulceata, asa ca nu-ti mai ramane decat sa torni de o mamaliga la fel de gustoasa.

Itemul este prevazut cu un capac ergonomic, care e realizat din acelasi material si are maner de prindere, pentru a fi utilizat in siguranta. De asemenea, la capete este prinsa o toarta, care te va ajuta sa stai departe de aburi, in momentul in care vei lua tuciul de pe foc. Il vei putea utiliza pe toate sursele de gatit, inclusiv pe plitele cu inductie, precum si in interiorul cuptoarelor clasice si electrice.

 

button 1

 

 

 

Vitesse VS2322

 

2.Vitesse VS2322Produsul oferit de Vitesse este o oala de gatit din fonta ieftina si buna, care pe langa faptul ca este utila, mai este si foarte aspectuoasa. Itemul are o capacitate suficient de mare, de 350 ml, iar diametrul acesteia este de 10 cm, astfel ca bucatile de carne vor incapea, cu usurinta, atunci cand vei vrea sa le prajesti. Aceasta este prevazuta cu doua manere groase si suficient de mari pentru a le putea prinde in siguranta, atunci cand vei umbla cu vasul prospat luat de pe aragaz. De asemenea, trebuie mentionat ca produsul poate fi utilizat nu doar pe plitele cu gaz si electrice, ci si pe cele cu inductie.

Aceasta are o culoare portocalie, placuta, si este prevazuta cu un capac confectionat din inox, care se pliaza perfect pe gura oalei. In plus, este si ergonomic, avand un maner ce poate fi prins cu usurinta. In momentul in care vei vrea sa o cureti, o poti baga chiar si la masina de spalat. Tine, insa, cont de faptul ca nu e indicat sa o pui sub jetul de apa rece cat inca este fierbinte, intrucat, daca faci acest lucru in mod repetat, vasul poate crapa.

 

button 2

 

 

 

OTI 181029

 

3.OTI 181029

Iata un alt ceaun realizat din fonta, pe care il vei putea utiliza pentru a gati la reuniunile de familie, la pomana porcului si la alte evenimente importante. Acesta este un model traditional, avand o forma specifica, in care baza este rotunda, deschizatura este mai larga, iar la capete este prinsa o toarta inalta cu un aspect incretit, pe care mana se va mula perfect. Vei putea gati pentru un numar mare de oameni, intrucat vasul are un volum de 9 litri, iar diametrul acestuia este de 30 cm. Acesta vine impreuna cu un capac din tabla, care se bucura de un aspect ergonomic. Ca orice recipient confectionat din fonta, il vei putea aseza pe orice tip de plita.

Avand in vedere dimensiunile sale mai mari, iti poti da seama ca exista posibilitatea ca acesta sa nu incapa de un aragaz obisnuit, de aceea, ceaunul a fost conceput pentru a fi asezat si pe pirostrii, pe o soba traditionala cu plita sau pe un trepied. Cand vei dori sa il cureti, il vei putea lasa sub un jet fierbinte de apa si detergent, dupa ce, in prealabil, ai indepartat resturile de mancare. Acesta nu poate fi introdus in masina de spalat vase, si nu uita sa il stergi bine. De asemenea, in cazul in care intentionezi sa il depozitezi, e recomandat sa il acoperi intr-un strat de ulei mineral sau parafina, care vor indeparta formarea ruginei.

 

button 1

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...