Cea mai buna cafea boabe

Am modificat articolul ultima data pe: 04.12.20

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna cafea boabe – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Cafeaua a devenit un element aproape nelipsit din rutina de dimineata a celor mai multi dintre noi. O ceasca bine facuta, dintr-un sortiment aromat, ne pune pe picioare pentru intreaga zi si totodata constituie unul dintre cele mai placute momente de savurat, singur sau cu cei dragi. Cunoscatorii stiu cum sa diferentieze intre tipurile de cafea boabe de pe piata si detin inclusiv informatiile necesare prepararii a diverse tipuri de infuzii. Daca nu esti una din aceste persoane, ai ajuns la ghidul potrivit initierii in domeniu, intrucat mai jos vei afla cum sa alegi sortimentul preferat de cafea boabe. Daca nu te intereseaza asta, si doar cauti o recomandare a unui sortiment bun, te directionam catre Tchibo Espresso Milano Style, un sortiment cu boabe de cafea Arabica care ii ofera o aroma bogata si intensa, potrivita pentru prepararea unui espresso excelent. Daca, insa, aceasta nu este pe gustul tau, si mai cauti o recomandare, suntem de parere ca si Columbia Supremo 100% Arabica ramane o alegere savuroasa.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Tchibo Espresso Milano Style
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se livreaza la o cantitate mare (1000g) pentru pretul sau surprinzator de mic, este echilibrata in ceea ce priveste cantitatea de cofeina, ceea ce o face potrivita pentru prepararea de espresso, si contine Arabica in proportie de 100%, provenita din Etiopia, o tara cunoscuta pentru calitatea culturilor sale.

Este recomandata numai pentru prepararea infuziilor la espressor, fanii altor tipuri de cafele preferand sortimente diferite, preparate special pentru gusturile lor.

Cafeaua aceasta boabe este una din cele mai savuroase soiuri pentru infuziile espresso, calitatea sa si complexitatea tehnicii de prajire reflectand renumele brandului producator.

A 2-A OPTIUNE!

Columbia Supremo 100% Arabica
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o cafea rafinata, fina, insa in acelasi timp cu un coeficient mare de aciditate, facand parte din specia Arabica si fiind neamestecata cu Robusta. Are gust caramelizat, usor dulceag, ca de ciocolata(cultivata in Columbia la altitudine de 1500 m), fiind o alegere buna pentru a prepara diverse specialitati. Include cantitati moderate spre mari de cofeina, deoarece nu a fost prajita excesiv, fiind suficiente doar 2 lingurite pentru a infuza o portie generoasa.

Ca orice produs superior calitativ, inclusiv acesta are un pret de comercializare usor piperat, insa compenseaza prin faptul ca poti comanda chiar si 100 g ca sa-l incerci mai intai.

Daca, mai presus de orice, te intereseaza calitatea, si nu cantitatea sau costul, atunci te vei rasfata, incercand acest sortiment de cafea.

A 3-a Optiune!

Hedone Cafe Tiger Skin Gold Blend
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o cafea din boabe crescute la altitudini mari, din soiurile cele mai aromate, atent selectate pentru a se potrivi prepararii la ibric, filtru, espresso, mocca, ori la presa franceza. Calitatea si savoarea sa sunt printre cele mai laudate de pe piata actuala.

Chiar daca se comercializeaza la pachete generoase (1 kilogram), pretul sau ramane destul de ridicat pentru buzunarele multora.

Acest sortiment de cafea boabe se adreseaza cunoscatorilor ce dispun de fonduri generoase pentru a-si satisface poftele, fiind excelent pentru ocaziile speciale, dar si pentru diminetile obisnuite.

 

 

Cum alegi o cafea boabe buna

 

Ghidul cumparatorului

In ciuda stresului prin care omul modern trece in viata cotidiana, inca mai exista unele mici placeri de zi cu zi, pe care este bine sa ni le permitem la standarde ridicate, pe cat posibil. Un moment de relaxare pe scaunul de dining din bucatarie inainte de a incepe ziua, o plimbare in parc sau chiar o ceasca de cafea preparata optim, au posibilitatea de a ne imbunatati randamentul si starea mentala. Cei care nu se pot dispensa de obiceiul savurarii unei cafele de calitate in primele ore ale diminetii, stiu deja cat de important este sa incepi placut o zi care trebuie sa fie foarte activa.

 

 

Chiar si asa, lucrurile facute cu jumatati de masura, nu ofera intotdeauna satisfactii reale, drept care conteaza si cat de buna este cafeaua respectiva. Expertii sunt de parere ca o cafea proaspat rasnita este formula perfecta pentru o infuzie gustoasa si aromata. Asadar, cel mai bine este sa preparati cafeaua imediat ce a fost macinata.

Multi consumatori dedicati sunt de parere ca ecuatia perfecta include un espressor performant, cu rasnita incorporata si cafea boabe de cea mai buna calitate, pentru a obtine cele mai bune rezultate, dar altii prefera varianta mai clasica a cafelei facuta la ibric pe o plita incorporabila Hansa.

Daca sunteti convinsi ca doriti sa achizitionati cea mai buna cafea boabe, diversitatea ofertelor pietei s-ar putea dovedi o piedica in luarea unei decizii intelepte. Pentru a va orienta sa alegeti optim, se recomanda sa analizati initial o serie de criterii si aspecte, care va vor facilita selectia sortimentului corespuzator.

 

Tipul: este un factor de influenta majora, pentru ca fiecare produs prezinta particularitatile date, in prima instanta, de aceasta tipologie. Desi poate parea surprinzator, exista doua specii distincte de cafea: arabica si robusta. Fiecare dintre ele este recoltata diferit, implicit avand gust distinct, care va influenta decizia ce trebuie luata.

Arabica este o specie cultivata la altitudini mari, cu atentie deosebita. La nivel structural, diferenta de gust este determinata de caracteristicile genetice, deoarece Arabica prezinta un numar dublu de cromozomi fata de Robusta. Inainte de prajire, boabele acestei specii sunt mai mari si au o nuanta puternica de verde. Gustul este complet, fin, usor acid, insa ceva mai putin amar. Arabica este considerata ca oferind o aroma mult mai completa, fiind o cafea de calitate superioara, implicit ceva mai costisitoare, mai ales pentru ca trebuie crescuta si recoltata in conditii pretentioase.

Robusta creste la altitudini mai mici si este recunoscuta dupa gustul puternic, mai amar si mai dur, de unde si denumirea. Culoarea boabelor inainte de prajire este un verde pal, cu nuante de brun, iar dimensiunile sunt ceva mai reduse. Costurile de crestere si de recoltare sunt relativ scazute, iar multi experti considera ca aceasta specie este mai putin populara, deoarece nu oricine apreciaza o infuzie destul de amaruie.

Din moment ce recolta de Robusta este cea mai rezistenta si mai economica, boabele obtinute sunt macinate si utilizate de multe ori in amestecuri cu diferite concentratii, scazand pretul de achizitie al sortimentului obtinut, fara a afecta prea mult intensitatea aromei si a gustului.

 

Originea: reprezinta al doilea factor ca importanta ce trebuie considerat. Indiferent de cat de prajita este cafeaua si in ce mod este preparata infuzia, gustul va fi moderat de catre zona geografica in care se dezvolta planta. Trei mari regiuni de cultivare se detaseaza: I, II si III.

Regiunea I corespunde Americii de Sud si include boabele obtinute din recolte crescute in: Caraibe, Columbia, Costa Rica, Panama, Mexic, Peru sau Brazilia, care este cel mai mare producator de cafea pe plan mondial, pozitie pe care o detine de mai bine de 150 de ani. Gustul si aroma cafelei cultivate aici se caracterizeaza prin: aciditate crescuta, aroma fina, usor dulceaga, imediat dupa impresia de amar. Aceste boabe ofera maximum de intensitate a gustului daca sunt prajite mediu sau mai putin. Este vorba despre cea mai potrivita cafea pentru micul dejun.

Regiunea II include: Africa, Orientul mijlociu, implicit Arabia. Aroma boabelor cultivate in aceste regiuni se defineste prin: intensitate medie, ca impresie asupra boltei palatine(cerul gurii) si o aciditate cu o savoare aproape de senzatia de sirop. Aroma este una foarte complexa, drept care cafeaua trebuie sa fie prajita pana la schimbarea culorii spre nuante destul de inchise, pentru a pastra din izul de ciocolata, condiment, citric sau de vin pe care unele recolte il ofera. Aceasta varianta se potriveste optim cu gustarile dulci, cum ar fi ciocolata sau prajiturile, care sa balanseze bogatia de aroma.

Regiunea III caracterizeaza boabele obtinute din zona Asiei, Indoneziei si a insulelor din Pacific. Aroma si gustul cafelei se definesc drept facand o impresie mai dura, mai grea asupra boltii palatine, cu aciditate scazuta si cu arome consistente si de pamant. Acest amestec robust trebuie prajit foarte bine, foarte intens, pentru a scoate la iveala subtonurile florale  ale gustului. Cafeaua se poate servi foarte bine cu ciocolata neagra, caramel si cu tot felul de deserturi foarte dulci. Poate fi servita si individual, deoarece aroma este consolidata corespunzator la prajirea corecta.

 

 

Gradul de prajire: este important pentru ca trebuie moderat in functie de originea cafelei si determina concentratia de cofeina pe care fiecare amestec o detine. Din acest punct de vedere, se pot analiza doua tipuri de cafea: cafeaua verde si cea prajita.

Cafeaua verde constituie noua moda in materie de diete, deoarece contine o cantitate impresionanta de cofeina, substanta ce are meritul de a accelera metabolismul. Pe langa aceasta, in boabele neprelucrate termic se gaseste si 50% acid clorogenic, un antioxidant puternic care arde grasimile. Daca doriti sa descoperiti care e cea mai buna cafea verde boabe, este bine sa urmariti concentratiile acestor doua substante.

Totusi, inainte de a va impulsiona sa achizitionati cafea verde boabe ieftina si buna, trebuie sa stiti ca gustul este unul foarte amar. Tineti cont si de faptul ca o concentratie mare de cofeina s-ar putea sa va influenteze sistemul circulator. Mai mult decat atat, boabele verzi pot strica rasnita pe care o folositi pentru a le macina. Avantajul este ca are meritul de a regla nivelul glicemiei si impulsioneaza metabolizarea rapida a grasimilor.

Cafeaua prajita este forma cea mai populara intalnita pe piata. Exista mai multe reguli de prajire, ce variaza in functie de tipul si de originea cafelei. In primul rand, va dati seama de gradul de prelucrare termica daca analizati culoarea boabelor. Acestea tind sa devina tot mai intunecate, pe masura ce prajirea este mai intensa. Producatorii specifica de obicei cam in ce masura sunt astfel modificate sortimentele oferite, chiar daca pachetele sunt optim sigilate si nu puteti analiza vizual boabele.

Cu cat este mai prajita cafeaua, cu atat mai putina cofeina si acid clorogenic va contine, deoarece aceste substante se pierd prin ardere. In functie de numarul regiunii de recoltare, cafeaua trebuie prajita mai mult sau mai putin. Daca produsul ales certifica aceasta compatibilitate, atunci el este alegerea optima.

 

 

Concentratia: constituie un criteriu pe care multi consumatori il vor urmari din rationamente de  pura preocupare asupra sanatatii. Este vorba despre concentratia de cofeina, care difera de la un produs la altul. In ciuda preconceptiilor raspandite, un amestec intunecat, cu boabe foarte prajite, va avea o concentratie mult mai mica de cofeina decat cele mai putin prelucrate termic.

De pilda, parerile despre cea mai buna cafea boabe spun ca, boabele mai potrivite pentru prepararea cafelei espresso vor fi prajite la un nivel mediu, deoarece aceasta este o infuzie concentrata, si trebuie sa pastreze  o cantitate moderata de cofeina in formula sa, oferind in acelasi timp si un boost de energie. Daca doriti un impuls de energie foarte intens, va veti orienta spre cafele lungi, insa prajite mai putin, care ofera o cantitate mai mare de cofeina, dar pot fi savurate o perioada mai lunga de timp, astfel incat organismul sa se acomodeze treptat cu substanta.

Avand acum acces la toate parerile despre cea mai buna cafea boabe, va fi foarte usor sa gasiti sortimentul cautat, indiferent de diversitatea ofertelor de pe piata. Cei ce incearca sa afle unde gasesc cafea boabe la un pret bun au posibilitatea sa descopere aceste produse foarte usor online. De aceea, va recomandam sa cumparati cea mai buna cafea boabe de pe internet. Preturile pot fi mai scazute, exista destule pachete oferta, iar calitatea este aceeasi. In plus, daca sortimentul ales nu este livrat in conditii corespunzatoare, il puteti returna, pentru a va recupera banii.

 

 

Produse recomandate in 2020

 

 

Tchibo Espresso Milano Style

 

4.Tchibo Espresso Milano StyleTchibo reprezinta unul dintre cei mai populari furnizori de cafea de pe piata din Romania. Cei care se intreaba unde gasesc cafea boabe la un pret bun vor descoperi pachetul oferta pentru prepararea cafelei espresso, Milano Style, care contine boabe de cafea Arabica in proportie de 100%.

De aceea, aroma cafelei obtinute va fi un complexa, bogata si intensa. Recoltat din regiunile muntoase ale Etiopiei, acest produs impresioneaza prin prajirea optima care ii confera un gust plin, insa cu greutate medie pe bolta palatina, care o face specifica pentru un espresso de calitate superioara.

Pachetul oferta are un gramaj de 1000 g si se comercializeaza la un pret foarte accesibil.

Avantaje

Ofera calitate la un pret surprinzator.

Contine Arabica 100%, oferind o aroma intensa si complexa.

Prezinta o cantitate optima de cofeina pentru un espresso, deoarece este prajita corespunzator.

Are un gust unic, pentru ca a fost cultivata in Etiopia, unde cresc  cele mai rare sortimente de cafea.

Dezavantaje

Producatorii o recomanda numai pentru infuzarea in espressor.

 

 

 

Columbia Supremo 100% Arabica 

 

Deoarece contine in intregime cafea Arabica, suntem de parere ca acest sortiment merita apreciat pentru aciditatea sa ridicata, care ii confera o aroma de ciocolata amaruie. In plus, tara de origine fiind Columbia, aflam ca produsul este cultivat in regiunea Popayan, la o altitudine de peste 1500 m. Conform recenziilor, dar si spuselor producatorului, gustul secundar este unul caramelizat natural, aproape dulce, asa ca nici nu vei avea nevoie de indulcitor pentru a simti in toata puterea sa aroma naturala a acestei cafele. Se poate consuma cu sau fara frisca si lapte, lactoza potentand usor gustul cremos. Si in combinatie cu lapte vegan, gustul isi pastreaza izul usor dulceag. Se pot asocia fructe ca gustare, dintre care cele mai recomandate raman piersicile si nectarinele.

Fiind prajita moderat, nu are un gust exagerat de amar(specific sortimentelor Arabica) si, totodata, isi pastreaza un continut destul de ridicat de cofeina, oferindu-ti un binemeritat boost de energie in fiecare dimineata. Ca sa beneficiezi de efectul scontat, ideal este sa macini boabele imediat inainte de infuzie, fiind recomandate doar 2 lingurite pentru a obtine o ceasca mare. Poti prepara infuzia la presa franceza, espressor, ceainic electric tip ibric sau filtru de cafea model Bialetti, fara a fi necesar mai mult de 1 minut pentru tot acest proces.

Nu recomandam folosirea in cazul automatelor conventionale de cafea, mai cu seama deoarece un kilogram din acest produs poate fi destul de costisitor, insa pretul e justificat prin calitate. Totusi, daca insisti sa folosesti o cafea de lux pentru un espressor automat, cu rasnita, o poti alege pentru a oferi clientilor specialitati din cele mai gustoase.

Avantaje

Contine Arabica 100%, avand aroma naturala de ciocolata si fiind acida.

Boabele au fost cultivate la altitudini mari, rezultand o cafea fina, cu gust rafinat.

Se poate prepara infuzia in orice mod, atata timp cat boabele se macina chiar inainte de asta.

Include o cantitate mare de cofeina, fiind prajita moderat - 2 lingurite sunt suficiente la o portie generoasa de infuzie.

Dezavantaje

Costul e pe masura calitatii acestui produs, insa vestea buna e ca poti comanda pachete de 100, 200 si 400 g, inainte sa treci la 1 Kg.

 

 

 

 

Hedone Cafe Tiger Skin Gold Blend

 

Sortimentul prezentat aici, sub sigla Hedone Cafe, se adreseaza cunoscatorilor pretentiosi care nu se sfiesc sa cheltuie ceva mai mult bani pentru a-si prepara bauturile favorite. Cafeaua Arabica in proportie de 100% a fost selectata pentru a delecta simturile printr-un gust matur, intens, specific sortimentelor cultivate la altitudini mari (peste 2500 de metri), in zona unor porturi de pe coasta de vest a Yemenului.

Producatorul nu neglijeaza dorintele niciunui cumparator, la comanda macinand boabele in functie de modul in care clientii doresc sa prepare infuzia: ibric, filtru, presa franceza, mocca ori espresso. Totodata, tehnica de cultivare nu include utilizarea substantelor chimice precum ingrasamintele si pesticidele, pentru a pastra aroma cat mai naturala. Veti putea observa un amestec de arome de vin, ciocolata, scortisoara si caramel, in infuziile preparate.

Desi este unul din produsele mai scumpe din aceasta gama, pachetul la care este comercializat asigura 140 de cesti bine facute de cafea, cantitatea totala de boabe fiind de 1000 de grame.

Avantaje

Provine din culturi aflate la altitudini foarte mari (2500 metri), crescute fara pesticide si ingrasaminte chimice.

La comanda, poate fi macinata in 5 moduri diferite, potrivit dorintelor de preparare ale clientului (espresso, filtru, ibric, mocca, presa franceza).

Aroma sa a fost atent prelucrata prin selectie si puteti regasi elemente de vin, ciocolata, caramel si capsuni in infuziile preparate din aceasta cafea.

Pachetul este generos (1kg).

Dezavantaje

Pretul acestui produs de calitate poate descuraja multi cumparatori.

 

 

 

 

Lavazza Gusto Forte Vending 

 

Cu un grad ridicat de prajire, observabil cu usurinta prin nuanta foarte inchisa a boabelor sale, aceasta cafea exceleaza la aroma si intensitate, fara a fi un produs foarte scump. Din acest motiv, producatorul Lavazza o recomanda cu caldura in utilizarea pentru aparatele automate de cafea din companii ori birouri.

Se poate, de asemenea, prepara foarte bine si la un espressor ori la o cafetiera de casa, rezultand o infuzie echilibrata, cu un gust intens. In ceea ce priveste cantitatea la care este livrat, pachetul cantareste 1 kilogram, suficient pentru peste 120 de cesti de cafea.

Aroma sa este foarte tare, chiar aspra, insa in acelasi timp cremoasa si placuta – din aceste motive este foarte potrivita pentru aparatele de vending, intrucat clientii acestora cauta, inainte de toate, sa se energizeze eficient pentru inceperea zilei de lucru, fara exigente si pretentii foarte mari in ceea ce priveste complexitatea aromei.

Avantaje

Are un echilibru cantitate-pret foarte bun pentru achizitionare en-gros.

Produsul a fost selectat si prajit pentru a se potrivi in special prepararii de catre aparatele automate de vending, insa poate fi utilizat si acasa, la espressor ori cafetiera.

Continutul ridicat de cofeina asigura o trezire rapida si o energizare intensa a utilizatorului.

Ambalarea foarte buna asigura pastrarea aromei timp indelungat dupa deschidere.

Dezavantaje

Pasionatii de cafea vor prefera adesea sortimente mai elaborate, cu blenduri complexe de arome.

 

 

 

 

Ethiopia Yirgacheffe 

 

Acest sortiment a fost cultivat in Etiopia, fiind vorba despre boabe apartinand in totalitate speciei Arabica. De aici rezulta o formula acida, destul de amara, care se potriveste cel mai bine cu gustari sarate si deserturi (are note de citrice, cu predilectie portocale, lamai sau graprefruit). Deoarece provine din Regiunea II, se poate asocia si cu ciocolata, avand un gust secundar de fructe de padure. Pentru cei mai sensibili, frisca, laptele spumat sau laptele simplu nu trebuie sa lipseasca, deoarece impresia initiala e destul de puternica.

Asadar, sortimentul acesta, crescut la altitudini de pana la 1800 de metri, se remarca prin gustul intens si va fi suficient sa prepari infuzia din doar 2 lingurite de boabe. E important sa le macini chiar cand apa a ajuns la temperatura dorita, motiv pentru care vei prefera sa faci cafeaua la un espressor profesional cu rasnita integrata, la ibric sau intr-o cafetiera cu infuzare rapida si filtru.

Concentratia de cofeina va fi suficient de mare pentru a te energiza de dimineata, caci prajirea a fost una moderata, boabele pastrandu-si mare parte din proprietati in tot acest proces. Timpul necesar de infuzare va fi unul scurt, de numai 3 minute, astfel incat sa te bucuri, in mai putin de 10 minute de pregatire, de o cafea rafinata si un gust cremos, insa in acelasi timp destul de agresiv. Daca iti plac senzatiile tari, dar vrei sa incerci mai intai produsul, poti opta pentru gramajul minim comercializat – 100 g, urmand ca mai apoi sa alegi pungi resigilabile mai voluminoase.

Avantaje

Cafea arabica 100% - superioara calitativ.

Are gust amar si puternic - se poate consuma insotita de desert sau gustari sarate, inclusiv in combinatie cu frisca sau lapte(pretabila pentru specialitati).

Cultivata la altitudini mari, in Regiunea II, deci are o aroma naturala de fructe, ca gust secundar.

Necesita doar 3 minute ca timp de infuzare, deci va fi rapid gata de a fi savurata.

Continutul bogat in cofeina iti permite sa folosesti doar 7-9 g de boabe pentru o cana de infuzie.

Dezavantaje

Gustul ar putea fi considerat ceva mai agresiv pentru cei mai putin obisnuiti cu esentele tari.

 

 

 

 

Switchmorn Armonia 

 

Sortimentul prezentat aici, de la producatorul Switchmorn, este descris ca avand un caracter special, cu o aroma distincta, intensa, datorata gradului mediu de prajire si preparare, care ii reda si o cantitate destul de ridicata de cofeina.

Tehnica de prajire a fost calibrata in functie de o serie de parametri fizico-chimici ale boabelor verzi din plantele de pe diverse culturi, aroma fiind astfel selectata pentru a-i oferi caracterul aparte. In ceea ce priveste modurile de preparare prin care se poate savura cel mai bine infuzia din acest sortiment, se recomanda utilizarea pentru cafelele de espressor.

In plus, aceasta cafea are un profil de prajire mediu, echilibrand aroma amaruite cu placutul gust al boabelor rumenite. In cazul in care cautati o cafea boabe care sa imbine toate aceste caracteristici cu un pret destul de accesibil, Switchmorn Armonia va fi una din cele mai potrivite optiuni de pe piata.

Avantaje

Ofera un pret relativ accesibil, pentru o cafea de calitate, livrata in pachete de 500 de grame.

Tehnica de prajire a fost calibrata de specialistii brandului pentru a scoate ce e mai bun din aroma boabelor utilizate.

Nivelul mediu de prajire o face atractiva pentru cei mai multi bautori de cafea.

Exceleaza in savoare, atunci cand este preparata la espressor.

Dezavantaje

Unii degustatori ar prefera sortimente de cafea care sa poata fi preparate in mai multe moduri.

 

 

 

 

Pellini Espresso Bar Cremoso N. 9 

 

Te intereseaza sa iti folosesti inspirat espressorul abia achizitionat sau sa gasesti o cafea pe care sa o folosesti pentru un bistro, diner sau restaurant? – Aceasta oferta Pelini ii va face pe consumatori sa se intoarca in fiecare zi la micul dejun sau chiar pentru a-si bea cafeaua de dupa pranz. Spunem asta deoarece sortimentul este special recomandat pentru prepararea de espresso si va fi un bun energizant in orice moment al zilei.

Contine 70% boabe de Arabica si 30% Robusta, constituind un amestec care se preteaza uneori si pentru prepararea de specialitati pe baza de cafea, deoarece gustul agresiv de Robusta abia transpare pe langa senzatia cremoasa si usor dulceaga, data de Arabica. Ceea ce nu poate fi contestat este faptul ca se inscrie in categoria formulelor care iti permit sa savurezi o cafea italiana tipica, acel espresso care te trezeste dintr-o inghititura, intrucat boabele au beneficiat de prajire moderata si astfel pastreaza inca o cantitate mare de cofeina.

Se preteaza pentru utilizarea cu automate de cafea, dar si cu espressoare pentru uz casnic sau chiar profesionale; in schimb, nu e tocmai cafeaua pe care sa o prepari la ibric sau la filtru/cafetiera, in stil american. Poate fi achizitionata in varianta de 1 Kg, gasindu-se in multiple surse online sau chiar in unele magazine fizice.

Avantaje

Include pana la 70% boabe de Arabica, avand un gust cu iz dulceag, de ciocolata.

Face parte din gama espresso si se comercializeaza in pungi mari, putand fi utilizata in restaurante sau acasa, dupa preferinte.

Contine o cantitate buna de cofeina, fiind moderat prajita.

O cantitate mica e suficienta pentru o infuzie concentrata.

Dezavantaje

Este un amestec, deci nu va fi la fel de apreciat de catre fanii cafelei pure.

Nu sunt indicate detalii despre zona de provenienta a boabelor nici macar pe site-ul oficial Pellini.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Julius Meinl Prasident

 

Julius Meinl Prasident este laudata de catre cumparatori nu numai pentru aroma sa de cafea Arabica 100%, ci si pentru proprietatea de a face spuma groasa si savuroasa, atunci cand este preparata la espressor.

O cafea specifica culturii cafenelelor din capitala Austriei, Viena, aceasta include o serie de sortimente de boabe selectate atat din plantatiile Americii Centrala, cat si cele din America de Sud, completate cu diverse varietati din Asia de Sud-Est. Amestecul eclectic creat de expertii Julius Meinl este trecut printr-un proces de prajire mediu, pentru a nu sacrifica foarte mult din cofeina si calitatile dietetice ale boabelor crude. In ceea ce priveste gramajul pachetului comercializat, cantitatea inclusa este de 500 de grame, suficiente pentru circa 70 de cesti de cafea medie in ceea ce priveste concentrarea.

Pretul este, de asemenea, foarte accesibil pentru un sortiment premium de aceasta calitate. Producatorul nu specifica un mod de preparare recomandat, prin urmare puteti incerca orice metoda doriti.

 

Avantaje:

Producatorul nu specifica un mod recomandat prin care sa o preparati – urmariti ce mod va place mai mult!

Preparata in espressor, produce o spuma groasa, savuroasa.

Are un grad mediu de prajire, pretandu-se pe marea majoritatea a gusturilor pasionatilor de cafea.

Include boabe atent selectate, din mai multe zone ale lumii, pentru o savoare aparte.

 

Dezavantaje:

Unii cumparatori ar putea dori un sortiment calibrat pentru un anumit mod de preparare.

 

 

Schwiizer Schuumli Espresso 

 

O cafea de tip boabe 100% Arabica  livrata intr-un pachet generos, de 1000 de grame, Schwiizer Scuumli Espresso se lauda cu un grad de prajire destul de ridicat, si un grad de intensitate a gustului de 8 din 10, potrivit producatorului.

Acest produs provenit din Elvetia este certificat UTZ, iar asta inseamna ca fermele si culturile din care sunt recoltate boabele au fost cultivate utilizand standarde inalte de agricultura sustenabila, non-poluanta si cu impact mic asupra mediului inconjurator. Acest certificat este o marca a atentiei deosebite oferite de compania Schwiizer in ceea ce priveste produsele sale, pentru multumirea nu numai a clientelei sale, ci si a publicului ingrijorat de evolutia practicilor agronomice fata de impactul asupra naturii din jur.

Ca mod de preparare, si aici avem parte de o recomandare asupra unui mod particular de infuzii, anume espressorul cu rasnita. Cu toate acestea, unii cumparatori i-au laudat pastrarea aromei inclusiv la prepararea prin ibric.

 

Avantaje:

Este un sortiment certificat UTZ, care confirma recoltarea si cresterea cafelei in culturi cu practici sustenabile.

Aroma si gradul de prajire ridicat o situeaza peste alte cafele din aceeasi gama de preturi, potrivit multor degustatori.

Pretul este destul de accesibil, pentru un pachet de 1 kilogram.

Are un grad puternic de cofeinizare (8 din 10).

 

Dezavantaje:

Se recomanda doar modul de preparare prin espressor cu rasnita.

 

 

Davidoff Café Espresso 57

 

Davidoff propune un sortiment super-premium de cafea intr-o editie limitata.

Espresso 57 constituie un amestec de Arabica, obtinut din mai multe recolte cultivate in: Africa, America Latina si Pacific, pentru a obtine toate avantajele date de origine, intr-un sortiment complex, insa bine echilibrat.

Timpii de prajire difera, intregul proces fiind atent supravegheat si coordonat, conform unei retete secrete de mare succes.

Expertii de la Davidoff recomanda acest amestec pentru a se obtine un espresso intens, bogat, cu note elegante.

Pachetul oferta are o greutate de 500g.

 

Avantaje:

Contine cafea Arabica boabe din toate regiunile de origine, intrunind calitati diferite ale sortimentelor de cafea.

Ofera o aroma unica, pentru ca timpii de prajire sunt atent echilibrati.

Permite prepararea unui espresso de calitate, pentru ca este compusa numai din boabe de Arabica.

Poate fi infuzata chiar si in cafetiera, deoarece constituie un amestec.

 

Dezavantaje:

Deoarece este un amestec super-premium, se comercializeaza la un pret destul de ridicat.

 

 

J.J. Darboven Movenpick Cafe Espresso

 

De la renumitul producator elvetian de cafea premium, J.J. Darboven, Movenpick Cafe Espresso reprezinta solutia ideala, recomandata de catre acest brand pentru infuzarea unui espresso de calitate superioara.

Este vorba depre cafea Arabica pura, in concentratie de 100%, care ofera o aroma plenara si puternica. Boabele au fost cultivate in zonele inalte ale Americii de Sud si prelucrate dupa o reteta originala elvetiana.

A fost prajita la intensitate medie, pentru a permite prepararea unei cafele de calitate, fie in espressor sau la cafetiera, propunand un gust echilibrat dat de combinatia intre origine si modalitatea de prelucrare termica.

Pachetul oferta are un gramaj apreciabil, de 1000 g.

 

Avantaje:

Contine 100% boabe de Arabica, deci ofera o aroma complexa.

Este prajita corespunzator pentru originea sud-americana, pastrand aromele intacte.

Ideala pentru espresso, deoarece prelucrarea termica s-a facut la un nivel mediu.

Poate fi infuzata si in cafetiera, pe langa espressor.

 

Dezavantaje:

Pentru ca este o cafea de calitate superioara, pretul de achizitie e si el ceva mai ridicat.

 

 

Cafes Richard Moka Ethiopia

 

Producatorul francez Cafes Richard propune o cafea boabe pura, in concentratie de 100% Arabica.

Gustul unic de arome florale si notele clasice confiate rezulta din originea etiopiana a acestui produs.

Zonele geografice ale Etiopiei produc la momentul actual cea mai rara cafea din lume, sortiment ce poate fi incadrat intr-o clasa aparte cu totul.

Boabele acestei cafele sunt culese manual din padurile tropicale ale tinuturilor inalte din regiunea Sidamo.

Notele fructate sunt inspirat subliniate prin prajire medie, care ofera si o concentratie optima de cofeina.

Cafeaua se adapteaza foarte bine pentru a fi infuzata in cafetiera sau chiar cu ajutorul espressorului. Pachetul are un gramaj de 250g.

 

Avantaje:

Este o cafea de calitate superioara, pentru ca boabele sunt 100% Arabica.

Ofera cea mai rara combinatie de arome, deoarece este cultivata in Etiopia.

Gustul este bogat si optim echilibrat, pentru ca a fost prajita corespunzator.

Se adapteaza usor la metoda de infuzare in cafetiera sau espressor.

 

Dezavantaje:

Gramajul pachetului oferta este destul de redus.

 

 

J.J. Darboven Alfredo Espresso Super Bar

 

Creata pentru a facilita obtinerea unui espresso de calitate, varianta Espresso Super Bar de la J.J. Darboven constituie un amestec de calitate premium, conform unei retete italiene.

Combinatia intre mai multe sortimente de Arabica, cultivate in Asia, America si Africa, o face foarte potrivita pentru a fi infuzata in orice mod.

Este prajita destul de intens, rezultand un sortiment cu o concentratie redusa de cofeina si cu gust mai plin.

Oferta include un pachet cu gramaj de 1000 g.

 

 

Avantaje:

Permite infuzarea in orice mod, pentru ca este un amestec.

Ideala pentru cafele lungi, deoarece a fost prajita corespunzator.

Are o aroma echilibrata, facand parte din specia Arabica.

Ofera un gust complex, avand ca origine toate cele 3 regiuni de cultivare.

 

Dezavantaje:

Contine mai putina cofeina, fiind prajita mai mult.

 

 

Charme Vegis

 

Pentru potentialii consumatori ce doresc sa stie care e cea mai buna cafea verde boabe, Charme propune sortimentul din colectia Vegis. Facand parte din tipologia Arabica, cea mai aromata specie de cafea si fara a consitui un amestec, acest ingedient a fost cultivat in zonele inalte din Brazilia.

Este vorba despre un produs naturist, care prezinta impresionante calitati antioxidante  si o concentratie de 140 mg/g de acid clorogenic, substanta ce permite accelerarea metabolizarii grasimilor, fara schimbarea dietei. Concentratia de cofeina este de 2,4 g, din care va rezulta un impuls energetic optim pentru organismul uman.

De asemeni, sortimentul include o serie de grasimi sanatoase: acid linoleic, acid palmitic, acid oleic, acid stearic si trigliceride. Pentru a i se pastra intacte toate aceste calitati, cafeaua nu a fost prelucrata termic, fiind insa cultivata la cele mai inalte standarde. Oferta consta intr-un pachet cu un gramaj de 300g.

 

Avantaje:

Este o cafea verde boabe ieftina si buna.

Permite accelerarea metabolismului, deoarece nu este prajita, continand 2,5 g de cofeina.

Modifica absorbtia grasimilor, continand 140mg/g de acid clorogenic.

Ofera calitate, pentru ca pachetul contine boabe de Arabica in proportie de 100%.

 

Dezavantaje:

Pachetul are un gramaj redus, 300 g.

 

 

Cum aleg cea mai buna cafea boabe Illy

 

Atunci cand esti un bautor de cafea inrait sau pur si simplu vrei o experienta noua, poti incerca varianta de cafea boabe pe care sa o macini si sa o prepari dupa propriile gusturi si preferinte. O marca deosebita prin traditie si calitatea boabelor este Illy, cu origine italiana si care are o prezenta in domeniu de peste 80 de ani. Multe pareri despre cele mai bune cafele boabe Illy descriu acest sortiment ca fiind bogat, dens si catifelat, distingandu-se de alte marci similare prin calitatile sale deosebite.

 

Daca incerci sa alegi cea mai buna cafea boabe Illy pentru tine, ar trebui sa stii ca exista mai multe tipuri, in functie de originea boabelor, gradul de prajire si concentratia de cofeina.

Aceasta marca dispune de sortimente cu o singura origine, denumite Monoarabica, provenite din India, Brazilia, Columbia, Guatemala sau Etiopia. De asemenea, produce  un amestec facut din 9 tipuri de cafea Arabica, realizat pentru a obtine o varietate cu miros si gust deosebite.

Gradul de prajire poate varia, de la mediu, specific sortimentelor utilizate in pregatirea cafelei espresso, pana la rumenire intensa, caracterizata prin culoarea inchisa a boabelor inainte de macinare, ce ofera un gust mai dens si un miros mai puternic.

Continutul de cafeina poate varia in functie de sortimentul ales, existand variante cu o concentratie standard, mai scazuta sau decofeinizate – utile atat persoanelor care isi menajeaza sistemul cardio-circulator, cat si celor care prefera sa bea cafeaua pentru gust si aroma, nu pentru efectul stimulant. Gradul de prajire poate afecta concentratia de cafeina existenta in boabe, existand o corelatie intre acesti doi parametri – cu cat acestea sunt mai rumenite, cu atat continutul in cafeina scade.

Urmarind oferta disponibila in magazinele unde gasesc cafea boabe Illy, la un pret bun, cei care isi doresc ceva deosebit, am remarcat cateva variante care ar putea sa te atraga. Ti le prezentam mai jos, pentru a-ti oferi posibilitatea sa le vizualizezi si tu si, poate, sa le incerci.

 

Modele recomandate in 2020

 

Illy Espresso 

 

Varianta Espresso este o cafea boabe Illy, ieftina si buna, cu un grad de prajire mediu, ce ofera un gust echilibrat intre intensitate si delicatete. Este un amestec format din 9 tipuri de cafea Arabica, descris de consumatori ca avand un gust complex, ce combina note de ciocolata, paine prajita, caramel cu aroma usoara de flori.

Gradul de prajire asigura o reducere medie a continutului de cofeina, astfel ca produsul final are un efect revigorant, suficient cat sa te energizeze o zi intreaga de lucru.

Cutia de prezentare este realizata din metal argintiu, eleganta, si permite pastrarea amestecului de cafea pentru o perioada mai indelungata, fara a se pierde din calitatile acestuia. Prin metoda patentata de producator, aerul este extras din ambalaj si este inlocuit cu un gaz inert presurizat, asigurand astfel un timp prelungit de conservare, ce poate ajunge pana la 25 de luni.

 

 

Illy Monoarabica Ethiopia 

 

Illy Monoarabica Ethiopia este un sortiment de cafea boabe realizat dintr-un singur tip de varietate de cafea, denumit Monoarabica, cu specificitate geografica pentru zona etiopiana. Structura solului, bogat in elemente minerale, si elementele de clima contribuie la definirea unei varietati de cafea Arabica deosebita prin gustul si aroma sa.

Consumatorii au descris acest sortiment ca avand o textura delicata, cu o intensitate medie si cu note florale, asemanatoare iasomiei, ce pot fi resimtite dupa consum. Prezentarea sub forma de boabe permite pregatirea cafelei dupa propriile preferinte.

Recipientul, de 250 gr, este realizat din metal argintiu si contribuie la pastrarea caracteristicilor de gust si aroma a boabelor pentru o perioada indelungata. Procedeul de inlocuire a aerului din interiorul borcanului cu gaz inert, sub presiune, asigura o perioada de depozitare mai lunga decat a produselor similare ale altor producatori.

 

 

Illy Espresso Decaffeinato 

 

Illy Espresso Decaffeinato este o varianta de cafea ce poate fi consumata pentru gustul si aroma sa, fara efectele agresive asupra sistemului cardio-circulator pe care le poate avea cafeina. Datorita indepartarii acestui element din compozitie, poate fi consumata indiferent de ora, fara teama ca va afecta ritmul circadian al consumatorului.

Procedeul de extragere a cofeinei este realizat printr-o tehnica ce lasa doar 0.05% din continutul initial, valoare aflata la jumatate din cantitatea prevazuta de lege, pentru a fi incadrata in grupa cafelelor decofeinizate.

Gradul de prajire mediu asigura un echilibru al gustului intre intensitate si delicatete. Consumatorii descriu gustul ca fiind unul complex, compus din note de ciocolata, paine prajita si caramel. Cutia din metal, de culoare argintie, ofera un aspect elegant si contribuie in mod decisiv, prin inchiderea etansa, la prelungirea intervalului de pastrare a cafelei, fara ca aceasta sa piarda din caracteristicile sale de gust si aroma.

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Laur
Laur
December 21, 2018 8:10 am

Tchibo Milano pe pripul loc? Mi se pare cam tras de par… N-am nimic impotriva Tchibo, desi niciuna nu ma da pe spate, dar macar puteati alege ceva gen Tchibo Barista Caffe Crema cafea boabe 1kg nu Milano, care mi se pare cam de duzina…

DMCA.com Protection Status