Cea mai buna baterie pentru lavoare de bucatarie

Am modificat articolul ultima data pe: 10.04.20

 

Cum aleg cele mai bune baterii pentru lavoare de bucatarie

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca renovezi sau pur si simplu trebuie sa inlocuiesti robinetul care picura in bucatarie, alegerea unei baterii noi presupune un intreg proces de selectie, pentru ca noul accesoriu sa fie exact ce ai nevoie.  

Cumparatorii care se intreaba unde gasesc baterie pentru lavoare de bucatarie la un pret bun verifica, mai intai, tipul de echipament de care au nevoie – cu montaj in perete sau in suprafata chiuvetei.

La fel de mult conteaza si numarul de gauri disponibile sau necesare – bateriile cu tija si robinetul integrate intr-un singur corp vor necesita un singur orificiu, in timp ce modelele mai complexe, cu robinetii separati, vor necesita existenta a trei orificii. Desigur, in cazul inlocuirii unei baterii mai vechi, tipul noii achizitii va trebui sa fie compatibil din acest punct de vedere cu lavoarul preexistent.

Manerele desemneaza robinetii sau mecanismul de pornire a jetului de apa si de la acest nivel se poate regla echilibrul cald/rece. Exista baterii cu un singur robinet, cu rotire directionala pentru schimbarea temperaturii apei – ce ofera un control facil al acestui parametru si, de cele mai multe ori, necesita prezenta unui singur orificiu de instalare, cu doi robineti, pentru diferentierea apa rece/apa calda, ce ofera un control mai bun al presiunii fluxului, dar si al temperaturii, sau cu senzor, ce poate fi activat prin miscare sau atingere, reducand semnficativ sansa murdaririi bateriei atunci cand lucram cu materii alimentare mai putin curate – cartofi, peste care trebuie curatat.

Mecanismul poate fi de mai multe tipuri – cu bila, disc ceramic, valva de compresiune sau cartus.

In functie de marimea si adancimea chiuvetei, tija trebuie sa fie indeajuns de lunga incat jetul de apa sa ajunga in toate colturile, dar indeajuns de scurta incat sa nu incomodeze si sa nu stropeasca.

Aceasta poate fi dreapta, in gat de lebada sau poate fi o varianta mai complexa, de tip cap de dus, cu posibilitatea detasarii de partea fixa si extinderea printr-un furtun mobil.

Bateriile pot fi furnizate cu diferite accesorii incluse, cum ar fi filtrele de apa sau cele pentru reducerea debitului, in vederea economiei. Alte modele pot avea inclus in pachet recipiente pentru sapun lichid sau detergent de vase.

 

Daca detaliile enumerate mai sus te-au lamurit si crezi ca esti gata sa cauti pareri despre cele mai bune baterii pentru lavoare de bucatarie, te invit sa citesti mai jos descrierea catorva produse care ne-au atras atentia.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Franke Avena Bahia 

 

Daca inca mai cauti cea mai buna baterie pentru lavoar de bucatarie, poti arunca o privire peste specificatiile produsului de la Franke, Avena Bahia, care este un model deosebit, cu un aspect compact si elegant. Prin fixarea tijei si manerului de control la acelasi corp, necesita un singur orificiu de montare, iar robinetul de tip maner cu mecanism de rotatie directional ofera control asupra presiunii si temperaturii dintr-un singur punct.

Cartusul de control este sub forma de disc ceramic, ce ofera o buna rezistenta in timp. Tija este de tip gat de lebada si are o inaltime de 180 mm, oferind posibilitatea folosirii si unor vase mai inalte, in timp ce miscarea de rotatie permisa acopera 360 de grade, asigurand o buna mobilitate si acoperirea intregii suprafete a cuvei lavoarului.

Bateria vine la pachet cu furtune flexibile din inox pentru racordarea la apa rece si calda.

 

 

 

 

 

Pyramis Smartline Vancouver 

 

Bateria Pyramis Smartline Vancouver impresioneaza prin liniile rotunjite si prin aspectul compact, potrivit in orice bucatarie. Robinetul de tip monocomanda este instalat pe acelasi corp ca si tija, facand necesar un singur orificiu la nivelul lavoarului pentru instalare. Cartusul de control este sub forma de disc ceramic. Tija este rotunjita, o forma de mijloc intre cea dreapta si cea gat de lebada, cu o inaltime de 285 milimetri, oferind posibilitatea plasarii sub jetul de apa al unor vase mai inalte, fara sa fie necesara rotirea acesteia.

Miscarea de rotatie ce poate fi implementata este de 360 de grade, oferind o buna acoperire a suprafetei lavoarului.  

Accesoriile incluse in pachet includ racordurile flexibile pentru alimentarea cu apa calda si rece si elemente de fixare pe chiuveta sau blat. Un element special este reprezentat de aeratorul cu limitare de debit care, prin amestecarea apei cu aer, reduc consumul cu pana la 30%, oferind, in acelasi timp un flux stabil, cu presiune constanta si fara tendinta de a stropi.

 

 

 

 

 

Sicuracqua Torino 

 

O baterie de lavoar de bucatarie ieftina si buna este Sicuracqua Torino, model ce iese in evidenta prin liniile simple si eficiente.

Robinetul de tip monocomanda si tija sunt atasate pe o singura baza, facand necesara prezenta unui singur orificiu de fixare la nivelul lavoarului sau blatului. Cartusul de control este sub forma unui disc de ceramica cu diametrul de 40 de milimetri, oferind o buna rezistenta la uzura in timp.  Tija, de tip gat de lebada, usor curbata, are o inaltime de 240 de milimetri si dispune de o mobilitate mare, permitand rotatia la 360 de grade.

Pachetul de livrare contine, pe langa baterie, si racordurile flexibile de alimentare si elemente de fixare pe chiuveta sau blat. Aeratorul cu limitare de debit, prin amestecul de apa cu aer, ofera o economie la consum de pana la 50% din debitul uzual, oferind in acelasi timp un jet cu flux stabil, constant si fara tendinta de stropire.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status