Cea mai buna baterie de bucatarie vintage

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum aleg cele mai bune baterii de bucatarie vintage

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand iti echipezi bucataria, printre obiectele esentiale dar deseori trecute cu vederea se numara si bateria de chiuveta. Fie ca abia echipezi aceasta incapere, o renovezi cu totul sau doar te-ai saturat de robinetii care picura, ai ocazia sa optezi nu doar pentru eficienta, ci si pentru un design aparte.

Acest ghid se adreseaza celor care vor sa-si formeze pareri despre cele mai bune baterii de bucatarie vintage. Daca te tenteaza un astfel de dispozitiv dar nu stii cum sa il alegi, tine cont de criteriile nostre si recomandarile de top.

Modul de constructie al bateriei are in vedere cateva aspecte importante: forma tijei, numarul de robineti, sistemul de valve inclus.

Cand vine vorba despre prima caracteristica, poti apela la doua tipologii: drepte si in gat de lebada. Pentru ca vorbim despre modele retro, cele din urma sunt mai apropiate ca si design, si au avantajul de a centra jetul cu mai mare usurinta.

Cand vine vorba despre controlul apei calde/ reci, exista modele cu o comanda (o singura maneta) si cu doua (robinete care sunt montate pe tija sau pe chiuveta). Majoritatea modelelor amintind de vremuri apuse vor utiliza a doua constructie, care are insa dezavantajul unui reglaj mai greoi al temperaturii optime pentru apa.

Fara a intra in prea multe detalii tehnice, iti spunem ca, din fericire, obertainul este un mecanism anacronic si acum se utilizeaza pastile sau cartuse, care realizeaza si amestecarea apei, iar cele mai bune variante pe termen lung sunt cu placuta sau disc ceramic.

Pot parea detalii, dar accesoriile incluse sunt importante. Exista si baterii cu dus extractibil, pentru mai multa mobilitate in interiorul chiuvetei, dar la modelele retro nu vei gasi aceasta optiuni. Includerea unui aerator realizeaza economie importanta de apa, introducand aer in jet si mentinand presiunea, cu un consum mai redus.

Probabil ca te intereseaza unde gasesc baterii de bucatarie vintage, la un pret bun, alti utilizatori pasionati de vremurile mai elegante, iar adevarul este ca un produs cu adevarat necostisitor, dar si de calitate, cu finisaj antichizat, este greu de gasit.

Iti recomandam sa verifici ofertele online, unde si gama de articole este mult mai variata, iar pentru asta, poti incepe cu recomandarile noastre de top.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

Pyramis Smartline Mayfair 

 

Acest model de la Pyramis este posibil cea mai buna baterie de bucatarie vintage, dat fiind designul, materialul si finisajul impecabil. Cu toate acestea, beneficiaza de o constructie moderna, fiind pregatita sa reziste timp indelungat, fara mari eforturi de mentenanta.

Ca si tipologie, face parte din gama celor cu dublu control, incorporand robineti separati pentru apa rece si calda. Tija este o combinatie reusita intre cea dreapta si cea in gat de lebada, forma avand detalii care sugereaza apartenenta la alta epoca. Este important de mentionat ca are lungimea de 23 cm, pentru a sti daca se potriveste chiuvetei tale. Modelul este mai confortabil atunci cand speli vase, permitand si pozitionarea oalelor inalte. Poate fi utilizata si pentru chiuvetele cu doua vane, data fiind mobilitatea de 180 grade.

Bateria este fabricata din alama (bronz), aliaj din cupru si zinc imbogatit si cu alte elemente, rezistent in timp si avand acest aspect clasic. La polul opus se situeaza tehnologiile moderne mentionate la inceput: cartusul cu disc de ceramica, ce permite un jet stabil, fara stropire si picurare, cat si aeratorul cu limitare de debit, care reduce cheltuielile la apa.  

 

 

 

 

 

Pyramis Smartline Chronos 

 

Nu este imposibil sa gasesti o baterie de bucatarie vintage ieftina si buna, asa cum ne demonstreaza acest model, oferit tot de catre producatorul de instalatii sanitare Pyramis. Are dimensiuni mai reduse decat alegerea noastra de top, fiind potrivit pentru chiuvete cu o singura vana: orizontala de la corp pana la varful tijei este de 15,6 cm.

Dimensiunile mai compacte s-au obtinut si gratie formei in gat de lebada, care incorporeaza o mobilitate de 180 grade. Ca si constructie, este de tip dublu comanda, incluzand cate un robinet pentru fiecare conducta de apa (calda, rece), actionati prin rotire. Materialul utilizat este alama (bronzul), iar finisajele sunt antichizate.

Jetul cu flux continuu si fara stropi este obtinut gratie cartusului cu disc ceramic, iar economia de apa se realizeaza cu ajutorul aeratorului cu limitare de debit. Pachetul include toate accesoriile necesare instalarii, plus instructiuni, pentru a te putea bucura in scurt timp de o bucatarie moderna, dar cu o nota retro-chic.

 

 

 

 

 

Pyramis Smartline Baroque 

 

Daca din contra, sunteti hotarati sa investiti intr-un articol de calitate superioara, care ofera atat performanta, cat si un design impecabil, va recomandam acest model. In special daca va utilati si mobilati intreaga bucatarie intr-un stil retro, merita sa faceti o investitie mai consistenta.

Aceasta baterie incorporeaza si mai multe elemente moderne decat modelele prezentate anterior, fiind de tip monocomanda. Aceasta constructie este cea mai confortabila, permitand amestecarea automata a apei, pentru a obtine temperatura optima mai rapid. Robinetul de tip maneta are un aspect placut, incluzand insertii din ceramica alba, iar tija este dreapta, dar cu o curbura decorativa la capat. Jetul fara stropi, cat si etanseitatea cand nu este actionata apa se datoreaza in mare parte cartusului cu disc ceramic. Pe termen lung, produsul este economic datorita aeratorului cu limitare de debit.

Pachetul include toate racordurile si instructiunile necesare instalarii. Iti mai spunem ca lungimea tijei este de circa 230 mm si se roteste 180 de grade, deci poate fi utilizata si in chiuvetele duble.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status