Cea mai buna baterie de bucatarie de culoare inchisa

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.20

 

Cum aleg cele mai bune baterii de bucatarie de culoare inchisa

 

Bateria de la chiuveta asigura fluxul de apa necesar activitatii din bucatarie, fie ca se refera la gatit sau la curatarea spatiului de lucru, lucru ce face necesar ca aceasta sa functioneze mereu in parametri optimi, fiind unul din cele mai utilizate elemente din aceasta incapere, iar finisajul de culoare neagra, din compozit, o poate scoate in evidenta intr-un mod placut.

In alegerea bateriei perfecte pentru bucataria ta, exista cateva specificatii ce ar trebui verificate, inainte de a-ti verifica sursele unde gasesc baterie de bucatarie neagra la un pret bun.

Daca deja ai un lavoar instalat sau urmeaza sa alegi unul din gama larga existenta in comert, trebuie sa stii ca bateriile pot necesita unul sau mai multe orificii de fixare, in functie de tipul de montura – cu robinete separate de tija sau incluse intr-un corp comun. O alta optiune ar fi ca lavoarul sa nu aiba nici un orificiu, sursa de apa fiind abordata prin perete sau prin blat.

Robinetii pot fi de mai multe tipuri – monocomanda, prin existenta unui sigur mecanism ce permite controlul simultan al apei reci si calde, comanda duala – parghii separate de control pentru fiecare racord, sau comanda hands-free, prin senzor de miscare sau atingere. In timp ce bateriile cu un singur robinet de control sunt mai practice si necesita prezenta unui singur orificiu de instalare, comanda duala asigura un control mai fin asupra presiunii apei si a echilibrului dintre fluxul de apa rece si cel cald.

Comanda cu senzor, desi o idee mai costisitoare, este foarte utila mai ales cand ai mainile murdare, cum se intampla cand cureti legume, si vrei sa poti deschide apa fara a murdari robinetul. Mecanismul de control poate fi cu bila, disc ceramic, valva de compresiune sau cartus.

Tija poate varia ca forma, de la linii drepte pana la circulara sau gat de lebada, si conteaza atat ca lungime – pentru a permite manevrarea vaselor de dimensiuni mai mari sub jet, cat si ca mobilitate – pentru a asigura un flux de apa care sa acopere intreaga suprafata utila a lavoarului.

Iata ce ar trebui sa mai includa kitul de instalare, in afara racordurilor fixe sau mobile, pentru a beneficia de randamentul maxim pe care ti-l poate oferi acest produs: filtre pentru curatarea apei de impuritati sau aeratoare cu limitare de debit care, prin amestecarea apei cu aer pot reduce consumul cu pana 50%.

Daca te-ai hotarat ce anume ar fi mai potrivit pentru bucataria ta, poti cauta si tu pareri despre cele mai bune baterii de bucatarie negre, dar inainte te invit sa arunci un ochi pe cateva variante selectate mai jos pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Alveus AM30A91 

 

Bateria Alveus AM30A91, confectionata din alama si imbracata in material compozit, iese in evidenta prin culoarea neagra intensa si prin liniile simple si elegante.

De tip monocomanda, robinetul este fixat pe acelasi corp ca si tija, necesitand astfel un singur orificiu de instalare, ce poate fi localizat fie la nivelul lavoarului, fie in blat. Mecanismul manerului este de tip disc ceramic. Tija lunga, cu linii semicurbe, are inaltimea de 158 de milimetri si dispune de un grad de mobilitate ridicat, permitand rotirea la 360 de grade.

La achizitie, pachetul contine, pe langa baterie, racordurile flexibile de legatura la apa calda si rece si elementele de fixare la nivelul suprafetei chiuvetei sau blatului. Ca si caracteristici speciale, care sa valideze candidatura acestui produs la categoria “cea mai buna baterie de bucatarie neagra”, amintim aeratorul cu limitare de debit, ce faciliteaza reducerea consumului zilnic si posibilitatea furnizarii unui jet de apa cu flux stabil, fara tendinta de stropire si cu presiune inalta.

 

 

 

 

 

Pyramis Bello 

 

Pyramis Bello este o baterie neagra recomandata lavoarelor de bucatarie, cu linii curbe si suprafata din compozit, evidentiata prin procedeul suplimentar de galvanizare aplicat, denumit Procedeul Apa Pura, care previne, conform producatorului, infiltrarea metalelor toxice, cum ar fi plumbul sau nichelul, in apa potabila.

Robinetul, ce controleaza prin mecanismul de tip disc ceramic, atat apa calda cat si cea rece, este integrat intr-un singur corp cu pipa de curgere, necesitand un singur orificiu de fixare in lavoar sau la nivelul blatului. Inaltimea tijei, care este de tip rotund, este de 280 de milimetri si permite miscarea de rotatie la 360 de grade.

Accesoriile incluse la vanzare sunt reprezentate de racordurile flexibile si de fixatorii pentru suprafata de instalare. Aceasta baterie dispune de aerator cu limitare de debit si ofera un jet de apa cu flux stabil si fara tendinta de stropire.

 

 

 

 

 

Hi-Non Matte 

 

Daca inca mai cauti o baterie de bucatarie neagra ieftina si buna, poti vizualiza si varianta oferita de produsul Hi-Non Matte. Cu un design minimalist si linii elegante, ea pastreaza aspectul deosebit cromatic oferit de placarea cu compozit sintetic negru.

Dispune de un singur robinet, de tip maneta, cu indicatoare cald/rece, functioneaza pe un mecanism de cartus ceramic de 40 de milimetri, asigurand rezistenta in timp. Tija de tip gat de lebada are o inaltime de 283 de milimetri si permite rotatia la 360 de grade pentru fixare in pozitie optima.

Din punct de vedere tehnic, bateria dispune de un aerator cu limitare de debit, asigurand un flux stabil cu debit de maxim 15l/minut, fara tendinta de stropire. Racordul pentru montaj are un sistem rapid de fixare cu design special conceput pentru strangerea cu mana. La achizitionare, pachetul contine si doua racorduri flexibile pentru apa calda si rece.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status