Cea mai buna baterie de bucatarie cu dus extractibil

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum aleg cele mai bune baterii de bucatarie cu dus extractibil

 

Ghidul cumparatorului

Astazi nu prea mai exista vechii robineti clasici de chiuveta, noile modele de baterii monocomanda fiind preferate de catre majoritatea persoanelor, fiind recomandate si de catre profesionisti.

Iar daca planuiesti sa renovezi, o achizitie practica si moderna este o baterie de bucatarie cu dus extractibil, ce domina in momentul actual piata.

 

 

Aceste modele au un cap detasabil prevazut cu furtun, oferind o manevrare mai simpla la spalarea vaselor mari si a chiuvetei. Dusul extractibil poate avea un jet sau doua, unul normal, compact, si unul de tip ploaie, ce e foarte util la clatire si la spalarea legumelor, fructelor.

La alegerea unui produs anume, este bine sa verifici ce tip de cartus include – aproape toate modelele noi au cartus ceramic, fiind cel mai rezistent (cele mai vechi au clapete); mecanismul poate functiona cu 2 discuri ceramice ce aluneca unul pe celalalt sau cu o bila ceramica care se roteste, scopul fiind de a regla presiunea apei.

Fiecare producator foloseste un tip de cartus si avand in vedere ca trebuie inlocuit dupa o anumita perioada, este util sa afli specificatiile.  Materialul cel mai bun de fabricatie este alama: daca ai posibilitatea, verifica nivelul de cupru din componenta (peste 59% cupru iti arata ca bateria nu modifica proprietatile apei, limitand dezvoltarea microorganismelor).

Asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune baterii de bucatarie cu dus extractibil, invelisul trebuie sa fie simplu de curatat si sa nu se pateze; materialele compozite de tipul granitului sunt cele mai bune, caci inoxul se pateaza mai usor.

Pentru comoditate si functionalitate, vezi cat de flexibil e capul de manevra, in ce parte se roteste si cu ce rotatie (130 grade, 360 grade). La modelele monocomanda, manerul de deschidere poate fi pozitionat deasupra tevii sau intr-o parte a sa – alegi ce tip ti se pare mai comod (produsele performante au robinet cu senzori). Foarte rar se mai gasesc baterii cu comanda dubla, cu 2 robinete diferite pentru apa rece/calda.

Bateriile pot fi montate pe chiuveta sau pe blat, dar exista si produse cu montare pe perete. Foarte util este ca sita sau aeratorul cu care e prevazut capul robinetului, ce directioneaza jetul de apa, sa fie dotata cu un reductor de debit, ce amesteca apa cu aer, astfel reducand debitul si economisind consumul pana la 50%.

Daca vrei sa afli unde se gasesc baterii de bucatarie cu dus extractibil, la un pret bun, iti spunem noi: o scurta cautare online va scoate la iveala modele variate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Alveus AM 20 A 91 

 

Daca vrei sa renovezi si sa instalezi cea mai buna baterie de bucatarie cu dus extractibil, iti recomandam acest produs de la Alveus, brand ce ofera o varietate de modele moderne si rezistente. Are robinet monocomanda deasupra tijei si poate fi montata pe chiuveta sau pe blat. Instalarea usoara e asigurata de racordurile flexibile.

Este fabricata din alama sanitara, material durabil ce nu modifica proprietatile apei si limiteaza dezvoltarea bacteriilor. Invelisul e din compozit de culoare negru, care este simplu de curatat, fara a se pata. Tija circulara are o rotatie la 360 grade.

Are mecanism cu cartus ceramic de 40 mm (va trebui sa il inlocuiesti dupa o perioada). Sita sau aeratorul permite limitarea debitului de apa, astfel economisind din consum. Dusul extractibil din plastic ofera un flux stabil, concentrat, fara stropi, usurand spalarea chiuvetei, a vaselor mari si a alimentelor. Include elementele de fixare pe blat sau pe chiuveta, instructiunile si o garantie de 24 luni.

 

 

 

 

 

Spis Design Granit 

 

Aceasta baterie de bucatarie moderna, cu robinetul de tip monocomanda, pozitionat deasupra tevii, este confectionata din alama, cel mai bun si igienic material, care mentine calitatea si puritatea apei. Cu invelis din compozit cu granit, este rezistenta si se curata simplu (se pateaza mult mai greu decat inoxul).

Are o inaltime de 150 mm, iar tija se roteste la 360 grade. Pipa mobila are cartus ceramic de 40 mm (detaliu important cand va fi necesara inlocuirea). Include racorduri de alimentare si furtun pentru racordare la apa. Dusul extractibil este foarte util pentru a obtine un jet puternic si directionat pentru spalarea vaselor sau a legumelor cu usurinta.

Cu un design modern, negru cu picatele gri, este o baterie practica si durabila, ce va completa de minune o chiuveta de bucatarie din granit sau compozit. Clasa de debit este A, ceea ce inseamna ca va lasa sa curga maxim 15 litri de apa pe minut. Are o garantie de 2 ani.

 

 

 

 

 

SicurAcqua Verona 

 

Aceasta baterie de bucatarie cu dus extractibil, ieftina si buna, cu robinet monocomanda, se poate instala pe chiuveta sau pe blat, setul incluzand elementele de fixare, iar racordurile flexibile oferind o montare rapida si simpla. Are o garantie extinsa, de 5 ani.

Iti permite o economie la consumul de apa cu pana la 50%, datorita sitei sau aeratorului cu care e dotat capul rotunjit al robinetului, ce creeaza un jet de apa directionat, cu un debit redus (apa este amestecata cu aer). Dusul extractibil iti usureaza manevrarea si directionarea jetului de apa care are flux stabil, fara stropi.

Bateria are cartus ceramic de 40 mm, iar tija se roteste pana la 130 grade. Este fabricata din alama, un material care nu permite dezvoltarea de microorganisme, apa pastrandu-si gustul si puritatea. Designul modern si rezistenta la patare sunt date de finisajul cromat, de un luciu metalic durabil. Are o inaltime de 130 mm.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status