Cele mai bune lampi de birou

Am modificat articolul ultima data pe: 25.10.20

 

Cum alegi o lampa de birou buna

 

Ghidul cumparatorului

Majoritatea persoanelor sunt de acord ca, in prima instanta, eficienta si randamentul in munca rezulta din niste conditii de lucru optime.

Mai ales in cazul muncii la birou, unul dintre cei mai importanti factori, ce influenteaza nu numai calitatea procesului de lucru, ci si sanatatea angajatilor, este iluminatul. Pe langa iluminatul general si cel ambiental, iluminatul de accent este si el esential pentru cei care petrec mult timp in fata calculatorului.

In acest context, lampile de birou sunt dispozitivele care asigura iluminatul activitatilor si constituie surse de lumina bine concentrata, care se focalizeaza pe o suprafata restransa. Pe langa faptul ca lampile de birou reusesc sa reduca din oboseala ochilor, acestea permit utilizatorului si o lectura discreta, fiind ideale pentru cei care prefera sa citeasca sau sa lucreze pana la ore tarzii.

 

6.Total Green, 1 x 60W

 

Pe piata exista o gama extinsa de modele, iar fiecare produs prezinta avantajele si dezavantajele sale. Din moment ce, majoritatea utilizatorilor nu sunt experti in designul ambiental, selectia unui model poate fi destul de dificila, mai ales cand doriti sa gasiti cea mai buna lampa de birou pentru anumite tipuri de activitati.

Un astfel de item trebuie sa se adapteze bine in ambient si sa ofere o sursa de lumina adecvata activitatii pe care o veti desfasura. De aceea, este recomandat sa analizati cateva criterii de selectie si o serie de pareri despre cele mai bune corpuri de iluminat pentru birouri, inainte de a achizitiona produsul mult-cautat.

 

Sursa de lumina: este importanta pentru ca va va ajuta sa stabiliti tipologia modelului de lampa ales si ulterioarele cheltuieli de intretinere.  Exista patru categorii majore de astfel de dispozitive, repartizate in functie de natura sursei de lumina utilizate: lampile cu iluminare clasica(incandescenta), cele cu halogen, lampile fluorescente si cele cu lumina alba(LED).

Modelele cu becuri incandescente sunt cele mai comune variante de lampi pentru birou. Aceste surse de lumina pot fi bine concentrate pentru a ilumina anumite suprafete, permit evitarea moderata a efectului de orbire si perceptia corecta a culorilor, oferind o intensitate luminoasa uniforma pe toata durata de viata. Totusi, aceasta este o perioada restransa, de pana la 1200 de ore, determinand costuri periodice de mentenanta, rezultate din schimbarea frecventa a becului. Aceste modele sunt recomandate mai mult pentru iluminatul ambiental, insa mai putin pentru iluminatul activitatilor, deoarece produc caldura si pot deveni incomode.

Lampile cu halogen, care au ca sursa de iluminare becuri cu halogen, ce emana o lumina stralucitoare, reduc efectul de orbire si permit vizualizarea optima a culorilor. Acestea sunt considerate ca fiind foarte potrivite pentru iluminarea sarcinilor si activitatilor, cum ar fi scrisul sau cititul. Durata de viata a acestor becuri este de pana la 2000 de ore, iar consumul de energie este scazut, ceea ce inseamna ca sunt mult mai economice si mai durabile decat becurile clasice.

Becurile fluorescente sunt si ele foarte eficiente, utilizeaza lumina rece pe care o iradiaza uniform, sunt economice si au o durata de viata de pana la 10 000 de ore. Cand isi incheie durata de viata, incep sa palpaie iar lumina este mai slaba. Fluxul luminos maxim al acestora este considerat de catre multi ca fiind mai putin intens decat al celor incandescente, iar becul atinge valoarea maxima a fluxului respectiv abia dupa o perioada de timp de la aprindere. De asemeni, acest modele au costuri de achizitie usor mai ridicate.

TehnologiA LED. Lumina emisa este alba, mult mai stralucitoare decat cea a tuturor celorlalte tipuri de surse. Aceste veioze au fost create pentru a imita pe cat posibil intensitatea luminii solare, drept pentru care pot fi considerate ca fiind perfecte sa ilumineze concentrat efectuarea diferitelor sarcini si activitati. Eficienta energetica este una optima, iar durata de viata este de pana la 10 000 de ore. Cei care deja doresc sa afle unde gasesc cea mai buna lampa de birou cu LED la un pret bun, trebuie sa se pregateasca sa faca o investitie pe masura performantelor.

 

Tipul: constituie un al doilea criteriu de selectie, deoarece permite cumparatorului sa stabileasca in ce mod va putea utiliza dispozitivul achizitionat. Exista o multitudine de modele de lampi de birou pe piata, iar categorisirea lor se face in functie de anumite particularitati de design.

Lampile cu tija ajustabila sunt modele utile atat pentru iluminatul ambiental, cat si pentru cel de zona, caracterizandu-se prin posibilitatea de a putea orienta fascicolul luminos in orice unghi, datorita bratului mobil la capatul caruia este plasata sursa de lumina. Un astfel de model poate avea orice dimensiuni si poate fi prevazut chiar cu mai multe tije si cu mai multe becuri.

Produsele cu clema de prindere sunt si ele variante cu un design specific. Clema situata la capatul opus sursei de iluminare permite prinderea facila a lampii de orice muchie sau carlig, pentru a oferi o utilitate maxima. In cele mai multe cazuri, aceste modele fac parte si din categoria produselor cu tija ajustabila, doarece imbina mobilitatea gatului de sustinere cu versailitatea pozitionarii pe baza clestelui de prindere si se mai caracterizeaza si prin portabilitate maxima.

Lampile de birou cu lupa reprezinta produse foarte utile pentru cei care lucreaza cu detalii foarte fine. Lupa atasata permite observarea optima a obiectelor de mici dimensiuni si lucrul cu acestea, analiza planurilor si a proiectelor realizate cu linii subtiri, facilitand munca de finete. Pentru a decide care e cea mai buna lampa de birou cu lupa, veti alege dispozitivul cel mai eficient ca sursa de lumina dintre produsele respective.

 

Functionalitatea: este un alt aspect ce trebuie evaluat, permitandu-va sa decideti care e cea mai buna veioza de birou. In principal, este bine sa urmariti trei factori importanti: reglabilitatea, ajustabilitatea si eficienta energetica.

Exista modele care au functie de reglaj al intensitatii luminoase, fie in trepte clar diferentiate, fie prin modulare directa de la inchis la intensitatea maxima. Ajustabilitatea este mai mult o particularitate de design si este valabila pentru modelele foarte mobile, produsele cu tija si cu clema fiind cele mai ajustabile.

Raportul dintre consumul energetic si eficienta sursei de lumina va va spune cat de economic din punct de vedere al consumului de energie este dispozitivul ales. Oricare dintre modelele care nu au o sursa de lumina incandescenta se pot dovedi mai mult sau mai putin economice. Exista si modele proiectate special pentru a economisi energie, care chiar daca sunt putin mai costisitoare ca achizitie, reusesc sa amortizeze din cheltuieli treptat.

 

Fiabilitatea: se constituie ca trasatura secundara, insa necesara conturarii unui tablou complet despre cea mai buna lampa de birou.

Acest parametru rezulta din siguranta la utilizare si din durabilitate. Asigurati-va ca echilibrati corect tensiunea de alimentare a prizei de conexiune la reteaua electrica, cu toate caracteristicile dispozitivului pe care va pregatiti sa-l achizitionati.

Modelele cu becuri clasice, incandescente, pot fi considerate ca avand un coeficient de risc ceva mai ridicat, mai ales daca sunt acoperite din greseala cu materiale care ar putea lua foc. Din punct de vedere al rezistentei, becurile incandescente au o durata de viata mai mica, insemnand ca vor fi schimbate mai des. Becurile fluorescente rezista mai mult, insa vor fi si mai costisitoare. Acelasi lucru se poate spune chiar si despre lampile cu halogen sau despre cele cu LED.

 

Designul: reprezinta un factor important din punct de vedere estetic. Daca veioza aleasa are dimensiuni relativ ridicate si va avea o pozitie permanenta pe masa de lucru, atunci trebuie sa analizati cu atentie biroul si celelalte elemente din camera, pentru a putea cumpara o lampa adecvata stilistic.

Multi utilizatori nu-si pun problema aspectului estetic, ci urmaresc strict conditiile de functionalitate practica: daca au gasit un model cu tija mobila convenabil sau care e cea mai buna lampa de birou cu lupa pe care si-o pot achizitiona.Totusi, daca vreti sa faceti o alegere care sa va fie si placuta vizual, nu ezitati sa analizati materialele din care este confectionata veioza, textura acestora, luciul, culorile, pentru a putea integra obiectul in schema ambientala a camerei.

Pentru ca acum aveti la dispozitie toate opiniile si parerile despre cele mai bune corpuri de iluminat pentru birouri, puteti decide cu usurinta ce model este potrivit necesitatilor proprii. In mod inspirat, cei care doresc sa descopere unde gasesc cea mai buna lampa de birou cu led la un pret bun vor incepe cautarea online.

Daca doriti sa va achizitionati un astfel de item, va recomandam sa il cumparati de pe internet, deoarece economisiti timp si aveti sansa de a beneficia chiar si de unele reduceri de pret. Mai mult decat atat, calitatea si garantia produselor sunt aceleasi, iar daca nu sunteti pe deplin convinsi de randamentul modelului ales, il puteti returna sau substitui cu un altul mai eficient.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Alba Bluebird

 

1.Alba Bluebird

Daca va intrebati care e cea mai buna veioza de birou pentru a lucra eficient pe timp de noapte, produsul Alba Bluebird este un model de lampa cu halogen, care poate fi considerata si foarte fiabila.

Designul este unul ce permite functionalitate optima si ajustabilitate sporita. Bratul mobil este fixat pe o baza de sustinere ponderata, ce permite stabilitate maxima intregului dispozitiv.

Tija articulata la jumatate este dublu-ajustabila si se sprijina pe un cap pivotant, avand posibilitati nenumarate de pozitionare. Lampa este echipata cu un bec special si cu transformator, facand parte din clasa produselor cu dubla izolare si protectie UV. Are un aspect placut, modern, axat pe o schema cromatica albastru-argintie.

Avantaje

Este durabila, fiind echipata cu o lampa cu halogen a carui durata de viata poate ajunge si pana la  2000 de ore.

Are mobilitate crescuta, datorita bratului articulat cu suport pivotant.

Ofera siguranta la utilizare, fiind echipata cu izolare dubla si protectie UV.

Se incadreaza bine in ambient, prin simplitatea designului.

Este economica, deoarece becurile cu halogen consuma mai putina energie.

Dezavantaje

Unii utilizatori pot considera lumina provenita de la o lampa cu halogen prea intensa.

button 2

 

 

 

 

 

2.Alba PoppinsAcest model este o lampa de birou cu lumina fluorescenta si face parte din categoria dispozitivelor economice, deoarece consuma foarte putina energie.

Lampa fluorescenta incorporata poate avea o durata de viata de aproximativ 10 000 de ore. Bratul de sustinere este reglabil la baza si este articulat in vecinatatea sursei de lumina. Baza este ponderata si asigura o stabilitate excelenta, capul rotativ permite modificarea pozitiei si directionarea razei de lumina, iar comutatorul pornit/oprit se actioneaza simplu.

Designul este unul modern, iar produsul se livreaza in patru culori diferite: gri, mov, oranj si verde, in functie de preferintele cumparatorului. Este o lampa cu lumina odihnitoare, ideala pentru biroul de lucru al copiilor.

Avantaje

Permite economia de energie, deoarece are o sursa cu lumina fluorescenta.

Are durabilitate sporita, pana la 10 000 de ore.

Este potrivita pentru camera copilului, deoarece emite lumina rece si are un design placut.

Are ajustabilitate, pe baza capului rotativ.

Dezavantaje

Multi utilizatori considera lumina fluorescenta mai slaba decat cea a becurilor incandescente.

button 2

 

 

 

 

 

3.Alba ArchitectAlba Architect este o lampa de birou cu lumina fluorescenta si poate fi considerata ideala pentru orice familie. Becul fluorescent are o durata de viata prelungita si emite lumina rece, odihnitoare.

Mobilitatea produsului este data de un brat dublu articulat si de un cap rotativ. Baza circulara ofera stabilitate optima, dar poate fi si demontata pentru a face loc unei cleme de prindere.

Astfel, lampa se poate transforma in functie de preferintele utilizatorului. Designul clasic, cu abajur in forma de trunchi de con ii permite integrarea in ambientul de lucru, chiar si pentru locul de munca.

Avantaje

Prezinta versatilitate in utilizare, putand fi folosita cu sau fara clema.

Are mobilitate sporita, datorita bratului dublu articulat si capului mobil.

Ofera durabilitate optima, pana la 10 000 de ore de viata pentru becul fluorescent.

Este economica, avand un consum redus de energie.

Dezavantaje

Unele pareri spun ca lampile fluorescente au lumina mai slaba decat alte tipuri de surse de lumina.

button 2

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Lifetime flexibila cu clips

 

4.Lifetime flexibila cu clipsRecomandata ca fiind ideala pentru citit, lampa Lifetime cu brat flexibil si baza cu clema de prindere constituie un model cu versatilitate maxima.

Se poate fixa cu usurinta pe muchiile diferitelor suprafete din vecinatatea biroului sau chiar pe acesta, iar bratul flexibil directioneaza lumina in functie de preferintele utilizatorului.

Becul de 40 W permite economia de energie, iar lampa se alimenteaza direct la priza, fara a necesita transformator sau alte accesorii. Designul modern, ergonomic si aspectul placut o recomanda pentru orice tip de birou.

 

Avantaje:

Este economica, functionand cu bec de 40 W.

Are mobilitate sporita, datorita tijei ajustabile.

Poate fi plasata oriunde, cu ajutorul bazei cu clema.

Se incadreaza bine in ambient, avand un design minimalist.

Dezavantaje:

Modelul nu este livrat cu tot cu bec.

 

 

Total Green, 1 x 9W

 

5.Total Green, 1 x 9WAcest model de lampa constituie un produs economic, deoarece utilizeaza un bec fluorescent economic de 9 W. Se alimenteaza la o priza de 220 – 240V si este adaptabila oricarei incaperi.

Difuzeaza lumina discret si are un design inovator, care-i permite sa fie depozitata inteligent. Bratul mobil se poate rabata din articulatie, inchizand sursa de lumina in interior si injumatatindu-si astfel inaltimea.

Modelul este prevazut cu intrerupator, balast electronic si cu un cablu de alimentare de 1,5 m. Ca fiabilitate, dispozitivul este dublu izolat. Este confectionata din metal si plastic, colorata in nuante vii de albastru si roz, care o fac ideala pentru birourile copiilor.

 

Avantaje:

Este o lampa de birou ieftina si buna.

Economiseste energie, fiind echipata cu un bec de 9 W.

Se depoziteaza eficient, datorita designului inteligent.

Ideala pentru a fi utilizata de catre copii, deoarece are o schema cromatica speciala.

Dezavantaje:

Sursele de lumina economice pot fi considerate mai slabe ca intensitatea fata de cele care consuma mai mult.

 

 

Total Green, 1 x 60W

 

6.Total Green, 1 x 60W

Potentialii utilizatori care doresc sa achizitioneze o lampa de birou ieftina si buna pot descoperi ca acest model economic este tocmai alegerea potrivita.

Poate functiona cu bec economic fluorescent, cu bec incandescent sau cu un LED, fiind un produs foarte versatil din acest punct de vedere.

Puterea maxima oferita este de 60 W, iar designul permite mobilitate sporita. Bratul mobil articulat se sustine pe o clema de prindere care se adapteaza usor muchiilor de diferite grosimi. Echipamentul este dublu izolat si are un cablu de alimentare de 1,5 m.

 

Avantaje:

Poate fi utilizata cu mai multe tipuri de sursa de lumina.

Are un raport excelent pret/calitate.

Se poate fixa usor pe orice muchie, cu ajutorul clemei reglabile.

Ofera siguranta la utilizare, fiind un dispozitiv cu dubla izolare.

 

Dezavantaje:

Ofera o putere maxima de 60 W.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lampi de birou, cu LED

 

Iluminatul este o parte importanta, mai ales in cazul persoanelor care obisnuiesc sa scrie sau sa lucreze pana tarziu, acasa ori la birou. De acest fapt te asigura foarte multe pareri despre lampile de birou cu LED, care spun ca este o investitie excelenta, mai ales ca lumina unor astfel de becuri o imita cat se poate de mult pe cea naturala, ceea ce inseamna ca nu te va obosi.

 

 

Daca este pentru prima data cand cumperi un asemenea produs, ori ai mai avut unul si in trecut, dar vrei sa afli principalele criterii de alegere, citeste urmatoarele paragrafe:

In primul rand, iti vom spune cateva detalii despre metoda de iluminare cu becuri de tip LED, cea mai cautata varianta, dar si cea mai costisitoare. Lumina pe care o creeaza aceste becuri este foarte apropiata de cea naturala a soarelui, astfel ca poti fi sigur ca nu iti va obosi ochii. In plus, chiar daca vei investi o suma destul de mare de bani pentru a face o asemenea achizitie, iti aducem la cunostinta faptul ca nu va fi nevoie sa schimbi becurile la perioade foarte scurte de timp, pentru ca durata de viata a acestora poate ajunge pana la un maximum de 10000 de ore. Totusi, verifica valoarea durabilitatii in lista specificatiilor, deoarece poate varia de la un producator la altul.

Apoi, asigura-te ca iti alegi modelul potrivit, pentru ca pe piata vei gasi trei tipuri de lampi, s anume: cu lupa, cu tija ajustabila si cu clema de prindere.

Lampa cu lupa este accesoriul ideal in cazul in care esti o persoana care lucreaza intr-un domeniu ce necesita o atentie deosebita la detalii. Iti permite sa observi, dar si sa lucrezi in amanunt, asa ca poti considera ca este o investitie ce merita facuta, prin intermediul careia iti protejezi vederea.

Produsele cu tija sau capul ajustabile sunt foarte practice, deoarece ti se ofera posibilitatea de a indrepta sursa de iluminat catre orice coltisor iti doresti, la distante diferite. Gatul de sustinere este mobil, ceea ce iti permite sa lucrezi intr-un mod optim.

Lampile cu clema de prindere sunt destul de utile, asemanatoare cu cele din cea de-a doua categorie mentionata. Ele pot fi agatate (cu ajutorul clemei) de o muchie (sau orice altceva care permite acest lucru), oferind sursa de lumina care vine de sus in jos.

In ultimul rand, vorbim despre dimensiuni si design. Marimea lampii o vei alege dupa dimensiunea biroului, dar si a camerei. In ceea ce priveste designul, detii liberul arbitru. Totusi, fii atent ca lampa aleasa sa se potriveasca cu stilul camerei tale, pentru ca totul sa fie in armonie.

In continuare vei putea vedea cateva modele de lampi de birou cu LED, la un pret bun, pe care noi le-am ales din magazinele de profil online, in ideea ca unul va fi potrivit pentru nevoile si preferintele tale:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TaoTronics TT-DL01

 

Cei de la TaoTronics au creat o lampa pentru birou care sa iti fie de folos in momentele in care muncesti, citesti, studiezi sau pur si simplu iti doresti sa te relaxezi. Puterea becului LED este de 14 Watti si iti ofera posibilitatea de a putea alege 4 lumini diferite cu 5 niveluri de luminozitate, in functie de necesitatile tale. In plus, dupa o perioada de 60 de minute, produsul se va stinge automat si va putea fi folosit ca lampa de veghe.

Acest produs este cu tija reglabila, astfel ca vei ava posibilitatea sa rotesti bratul lampii pana la un maximum de 140 de grade sau baza pana la 180 de grade, functie ce te ajuta sa ai parte de o iluminare directa.

Lampa are o inaltime de 39 de centimetri, neagra, realizata in stil modern, si este perfecta pentru a fi amplasata in birou, living sau in camera copilului.

 

 

 

Wink DE1044

 

Lampa oferita de brandul Wink este realizata din plastic atat la partea de abajur, cat si la cea de tija, avand un numar de surse de iluminare de 14. Becul de tip LED are o putere de 6 Watti si vei putea alege dintre mai multe culori, astfel incat sa creezi ce mai placuta astmosfera in camera in care vei amplasa produsul.

Aceasta lampa dispune de o tija ce poate fi ajustata, ceea ce inseamna ca vei avea posibilitatea de a pozitiona sursa de lumina in mai multe unghiuri. De asemenea, prin intermediul functiei de aprindere si inchidere printr-un singur gest, vei observa ca intensitatea luminoasa se va regla pe trei niveluri diferite, astfel incat sa iti protejezi ochii.

Produsul de la Wink are un design futurist, realizat intr-o culoare de albastru pastel, avand un aspect placut. Forma asimetrica si dimensiunile de 120 x 167 x 335 de milimetri iti permit sa il pozitionezi in birou sau in camera copilului.

 

 

 

Fashion Wind L-SSF

 

Copilul tau are nevoie e o sursa de iluminare pentru momentele cand isi petrece timpul la calculator, invata sau citeste, dar nu iti permiti sa investesti o suma prea mare de bani pentru a face o achizitie? Atunci noi te sfatuim sa optezi pentru aceasta lampa de birou cu LED, ieftina si buna, de la Fashion Wind. Produsul beneficiaza de 15 becuri de tip SMD (de 1.5 Watti), cu 3 faze de iluminare si cu o durata de viata de 30 000 de ore, ceea ce te asigura de faptul ca nu vei fi nevoit sa le schimbi prea curand.

Lampa are capul de iluminare flexibil, pentru a avea parte de sursa de lumina in locul dorit, ceea ce sporeste gradul de comoditate si fiabilitate. Sistemul de aprindere si stingere se realizeaza prin atingerea butonului cu control tactil, metoda foarte simpla si practica.

Culoarea produsului este alba, cu un design modern si dimensiuni de 10, 17 si 31 de centimetri pe latime, lungime si inaltime, ceea ce il face potrivit pentru amplasarea pe o noptiera sau pe biroul din camera juniorului tau.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status