Cele mai bune laminatoare

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.20

 

Cum alegi un laminator bun

 

Ghidul cumparatorului

Cand vrei sa protejezi cel mai bine tot felul de documente, acte importante, lucrari de arta pe hartie sau orice alta informatie esentiala printata pe acest tip de suport, pentru a pastra cat mai mult timp in buna stare imaginea respectiva trebuie sa apelezi la metoda laminarii. Practic, aceasta presupune acoperirea cu o pelicula transparenta protectoare a documentului, fie pe partea cea mai importanta, fie pe ambele parti. Procedeul este ideplinit de un dispozitiv specific, intitulat laminator, aparat care poate avea mai multe forme si dimensiuni, inclusiv reglaje specifice ale functiilor.

Un laminator cu folie va fi util la fel de bine intr-o institutie, cat si intr-o firma specializata pe printari si pe alte servicii din aceasta zona. Utilitatea este una incontestabila, intrucat piesele laminate isi pastreaza mai mult timp culorile vii, contrastele, aspectul curat si impecabil. Documentele laminate sunt imune la umiditate si nu se pot increti. De asemenea, daca marginile foliilor plastice protectoare au fost perfect lipite si etansate, nici substantele chimice nu au cum sa afecteze hartiile respective.A.1 Laminator

Daca te-ai convins de ce ar fi util un astfel de item pentru nevoile tale personale sau in scopul dotarii unei mici firme si vrei sa determini unde gasesc laminator la un pret bun oricare alti cumparatori interesati, iti prezentam o lista ierarhizata, cumuland cele mai utile criterii de selectie, astfel incat sa achizitionezi nu numai un model performant, ci si sa il gasesti pe cel mai putin costisitor din aceasta categorie.

 

Tipul: In functie de metoda de lucru, ai de ales intre laminatoare la cald si modele cu presare la rece.

Produsele cu laminare fierbinte topesc stratul de adeziv de pe suprafata foliilor de plastic sau a cartusierelor speciale de rezerva, menite sa acopere foile ce trebuie protejate. De multe ori, daca grosimea rezervelor este prea mica, incalzirea excesiva poate determina chiar topirea materialului plastic, care va rezulta in alterarea caracterului transparent al foliei. Pentru ca aceasta metoda poate periclita siguranta documentelor foarte fine si vulnerabile la caldura, recomandam alegerea acestui tip de dispozitiv celor care doresc o laminare permanenta si semi-permanenta, avand de procesat hartie rezistenta la temperaturi ridicate.

Pentru actele pe care vrei sa le laminezi temporar, vei alege un produs care lucreaza la rece. In cazul acestui aparat, trebuie sa ai grija sa cumperi mereu folii si cartusiere speciale, auto-adezive. Teoretic, acestea pot fi aplicate foarte usor, uneori chiar fara utilizarea dispozitivului.

Totusi, intrucat acesta incorporeaza un rulou pentru presiune, presarea se va face mai eficient, eliminandu-se toate bulele de aer care s-ar putea strecura intre foliile de protectie si hartia propriu-zisa. Recomandam aceste modele pentru firmele care pot face investitii mai mari la cumparare si in cazurile cand proiectele ce trebuie procesate sunt de mari dimensiuni(harti, afise, semne publicitare etc).

De asemenea, se va prefera aceasta abordare pentru documente sensibile la caldura, pentru cele importante, pe care doresti sa le recuperezi intacte dintre foliile de laminare dupa o anumita perioada de timp. Din pacate, pentru a evita deteriorarea permanenta, nici macar aceasta metoda de laminare nu este recomandata pentru actele sau lucrarile de neinlocuit, intrucat accidente si lipire inadecvata mai pot aparea.

 

Aplicatiile: In functie de scopul pentru care cumperi un laminator, acest tip de produs mai poate fi repartizat in doua tipologii: cu rola de folie sau accesorizat cu o cartusiera.

Cel mai versatil exemplu este cel cu rola, intrucat se preteaza mai bine pe efectuarea procedeului in cazul imaginilor de mari dimensiuni. Din pacate, acest avantaj vine cu un pret relativ ridicat, mai ales daca planuiesti sa alegi un aparat cu o durata de folosinta indelungata, robust si rezistent. Fiecare rezerva de folie trebuie inlocuinta dupa epuizare, dar nu si dupa fiecare laminare.

Daca te intereseaza un item pentru intrebuintare limitata, te vei multumi cu modelul ce foloseste cartus distinctiv, tip capsula, pentru fiecare foaie de hartie ce urmeaza a fi laminata. Rezervele sunt disponibile spre achizitionare separata, de multe ori in variante de marime standardizata, iar costul de cumparare al dispozitivului poate fi mai accesibil utilizatorilor conventionali, individuali. Cand nu vrei sa te extinzi prea mult cu dimensiunile, aceasta alegere este cea mai inspirata.

 

Frecventa utilizarii: Din aceasta perspectiva, vor exista produse pentru intrebuintare limitata, modele semi-profesionale si laminatoare profesionale. Intr-un birou cu cerinte restranse in acest sens, un aparat light duty va fi suficient de optim ales. Acesta va putea lamina pana la 5 – 10 folii zilnic, dand, asadar, un randament moderat. Pentru 15 – 20 de documente gestionate pe zi, produsele medium duty(semi-profesionale) vor face fata cu brio. In jur de 25 de laminari in decurs de 24 de ore sunt posibile in cazul aparatelor heavy duty, acestea reprezentand cu succes categoria profesionala. Cele mai performante dispozitive din aceasta clasa vor putea lamina peste aceasta cifra, iar multe dintre ele se incadreaza si lin tipologia cu rola.

 

Dimensiunile: se refera la marimea documentelor ce pot fi laminate si pot fi standardizate sau pot avea numai latimea de laminare maxima specificata. Daca alegi un laminator A3, acesta va putea sa proceseze fara dificultati si documente in format A4, dar nu se va putea suprapune atributiilor unui laminator A2. Cu alte cuvinte, in functie de dimensiunea standard maxima, poti anticipa si o utilizare eficienta pentru foi de marimi mai reduse decat aceasta. In partea opusa, la modelele cu rola, doar latimea de laminare va fi limitata, lungimea documentului gestionat putand-o depasi, in limitele materialului plastic de rezerva.

Pentru acest parametru, mai trebuie sa consideri inca un aspect secundar, anume grosimea foilor ce pot fi imbracate in folie de plastic. Ca in cazul hartiei de scris, grosimea va fi redata, in mare parte, in microni. In functie de aceasta iti poti da seama daca ai posibilitatea sa laminezi documente imprimate pe carton mai gros, fotografii sau, dimpotriva, doar acte conventionale. Consideram o latime standard de 75 – 80 de microni corespunzatoare pentru fotografii si pentru hartia standard specifica documentelor(foi de scris, foi xerox etc). In acest caz, dupa laminare, piesele vor avea circa 150 – 160 de microni in total. Daca vizezi cumpararea unui dispozitiv profesional, pentru a-l utiliza intr-un copy center, recomandam ca posibilitatile de laminare sa fie extinse, acceptandu-se grosimi de 80 – 250 microni.

 

Grosimea foliei de laminare: In functie de acest aspect, poti anticipa cat de rigid va fi conservat documentul in forma finala, laminata. Exista 4 nivele, indicate in functie de cata maleabilitate au dupa procesare: standard, medie, rigida si extra-rigida. Nivelul standard este recomandat pentru fotografii si documente conventionale, inclusiv legitimatii laminate. La fel se poate spune si despre cel intermediar, cu rigiditate medie. Daca stii ca vei manevra zilnic piesele respective, deja trebuie sa te gandesti la o laminare mai rigida. Pentru postere de mari dimensiuni, lucrari ce trebuie expuse pe trepiede sau semne de orientare, nivelul extra-rigid este cel mai recomandat.

A.2 Laminator

Functiile: Pe langa butonul simplu cu functie pornit/oprit, care sa iti permita sa nu mai scoti aparatul din priza dupa fiecare utilizare, mai enumeram o serie de optiuni foarte utile si uneori chiar obligatorii in cazul unui aparat performant: functie cu oprire automata, detector la supraincalzire, optiune anti – blocaj, detasare facila a documentelor(in cazul pozitionarii gresite in aparat) si semnalizare sonora/luminoasa la incalzirea completa. Amintim aceste cerinte pentru ca sunt mentionate de o mare majoritate de pareri despre cele mai bune laminatoare.

Pentru produsele cu laminare la cald, pe langa faptul ca vei dori sa fii anuntat in ce moment aparatul e gata de lucru, e util sa cunosti perioada de incalzire, care poate varia de la 5, la 15 minute sau, uneori, poate chiar mai mult. Celelalte functii enumerate sunt, in mare parte, de siguranta, intrucat evita utilizarea defectuoasa si deteriorarea prematura a dispozitivului. Chiar daca beneficiezi de aceste avantaje, te sfatuim, totusi, sa acorzi o atentie deosebita mentenantei produsului ales, pentru ca doar in acest mod vei beneficia de durata sa maxima de viata.

 

Brandul si costul: Cand il cumperi pentru utilizare limitata, iti permiti sa alegi un model mai ieftin, la fel de bine cum, pentru solicitari frecvente, te sfatuim sa optezi pentru un produs mai performant si, implicit, mai costisitor. Fellowes, Leitz, Monolith, Peach, Swordfish sau Peak sunt cateva nume apreciate de catre cumparatorii din Romania. Nu excludem sa gasesti o oferta de la alte firme, care sa merite pe deplin investitia, mai ales daca poti obtine si o garantie decenta, pe care o consideram adecvata la perioada de 24 de luni.

 

Celor care nu stiu inca unde gasesc laminatoare la preturi bune le putem recomanda solutia pe care o consideram cea mai avantajoasa: comanda online. Pe langa un set de preturi mai reduse decat intalnesti in magazine, beneficiezi de garantie adecvata si nu esti lipsit de posibilitatea de a returna itemul, cand ceva nu iti convine. Edifica-te de ofertele cele mai populare actual, consultand clasamentul cu produse atent selectate de catre specialistii nostri, alese si in functie de cat de bine cotate sunt dispozitivele respective.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fellowes Lunar A4

 

1.Fellowes Lunar A4Pentru a descrie acest laminator Fellowes putem mentiona in principal un raport adecvat intre costuri si performante. Ca tipologie, este un model cu doua role de incalzire, fiind gata de lucru in 5 minute. Te va multumi sistemul de control avansat al temperaturii, asigurand o laminare neteda si fara zone albicioase.

Intreg procesul va dura doar un minut, iar aparatul va putea fi utilizat foarte simplu, dupa cateva laminari de proba. Se recomanda pentru foi cu grosime de pana la 80 de microni, deci in cazul unei utilizari conventionale, in uz casnic, sau chiar pentru un birou.

Proceseaza deopotriva documente si fotografii, asigura mai multe dimensiuni mai mici decat formatul A4 si poate lucra atat cu folii mate, cat si cu cele lucioase, oferind multiple feluri de finisaj. Documentele trec usor printre role, iar daca se intampla sa se blocheze, o parghie cu eliberare rapida iti permite sa le recuperezi intacte. Sistemul de avertizare pentru etapele functionarii este format din indicator cu LED-uri colorate si emite semnale acustice.

Pe baza performantelor, a functiilor fiabile si a unui cost accesibil pentru majoritatea potentialilor utilizatori, consideram acest produs drept cel mai bun laminator Fellowes pentru intrebuintare casnica si de birou.

 

Avantaje:

Include sistem de presare cu doua role calde, fiind gata de lucru in 5min

Lamineaza rapid, terminand de prelucrat o foaie A4 intr-un minut

Accepta documente si fotografii cu grosimi maxime de 80 de microni

Lucreaza cu folii de orie tip, mate/lucioase si accepta orice format egal cu sau mai mic decat A4

 

Dezavantaje:

Nu poate lamina documente in format mai mare, A3 de pilda

button 2

 

 

 

 

Monolith OL 289

 

2.Monolith OL 289Fiind deopotriva ieftin si eficient, acest laminator Monolith va putea fi cumparat pentru a veni in completarea dotarilor unui birou sau chiar pentru utilizare individuala, la domiciliu. Face parte din gama semi-profesionala si functioneaza prin incalzire, incorporand doua role de presare.

Modul “la rece” permite doar presarea, in lipsa temperaturii. Formatul de dimensiuni maxime acceptat este A4, dar iti poti da seama ca documentele mai mici si fotografiile pot fi la fel de usor prelucrate. Cu o viteza de laminare de 320mm pe minut, va putea finaliza un proiect standard in circa 60 de secunde. Pentru folosire este gata in aproximativ 4 minute, deci se si incalzeste rapid.

Maximul de grosime acceptat la o foaie este de 80 microni, fata de un rezultat de 125 de microni dupa laminare. Daca ai centrat gresit folia sau foaia, poti pune pauza procesului, decuplandu-le pe baza unui sistem simplu. Doua LED-uri te anunta cand va fi gata de lucru, iar panoul de control cu doua butoane se gestioneaza fara complicatii.

 

Topul nostru recomanda acest model pentru ca face parte dintre cele mai bune laminatoare vandute ieftin si proiectate special pentru tot felul de aplicatii de birou, configurate pentru regim de utilizare semi-profesionala.

 

Avantaje:

Lamineaza in mai putin de 60 de secunde, cu viteza de 32cm/min

Include un sistem cu doua role calde, fiind gata incalzit in 4 minute

Are functie de siguranta, cu eliberarea documentului in caz de pozitionare gresita

Accepta hartie si poze cu grosime maxima de 80 microni, fiind un produs semiprofesional

 

Dezavantaje:

Strict recomandat pentru dimensiuni conventionale, A4 sau mai mici

button 1

 

 

 

 

Hama L47A 50313

 

3.Hama L47A 50313Daca urmaresti sa cumperi un laminator pentru acasa si nu vrei sa investesti in asta o suma exagerata, Hama iti ofera una dintre cele mai ieftine alternative din acest top, sub forma modelului L47A 50313.

Este o piesa light duty, care incorporeaza un sistem de prindere cu doua role incalzite, pe care le poti intrebuinta si fara temperatura, doar ca sa preseze eficient folii adezive. Se va incalzi in circa 6 minute, iar viteza de laminare de 250mm pe minut te asigura ca in maxim 2 minute vei finaliza lucrul cu un singur document. Va accepta nu numai hartie conventionala, ci si fotografii, in limita de grosime de 100 microni.

La fel se ntampla si cu dimensiunile foilor, maximul putand fi un A4, caci latimea de laminare este de 236mm. O tasta de deblocare te va ajuta sa remediezi eventuale probleme de pozitionare a foliilor si foii.

Selectia noastra cuprinde acest item nu numai pentru ca este un laminator A4 la un pret bun, ci si pe baza timpilor redusi de incalzire si laminare, permitand finalizarea sarcinilor suficient de rapid pentru utilizarea casnica.

 

Avantaje:

Accepta documente pana la 100 microni grosime, putand lamina foi si fotografii

Incalzirea dureaza numai 6 minute si o foaie A4 se proceseaza in mai putin de 2 minute

Functia pentru deblocare asigura intrebuintare cat mai fiabila

Oferta este foarte atractiva ca pret

 

Dezavantaje:

Este un dispozitiv light duty, care nu va face fata in regim profesional sau la solicitari foarte complexe

button 2

 

 

 

 

Monolith Kit

 

4.Monolith KitPentru persoanele care nu vor sa se mai complice cu achizitionarea din alte surse a foliilor intrebuintate in laminare, vom recomanda aceasta oferta, formata dintr-un dispozitiv si un set de100 de folii in format corespunzator, A4. Aparatul este destinat folosirii light duty, in laminari casnice sau ocazionale in cadrul unui mic birou de firma.

Poate prelucra fotografii, foi, documente in limita a 75 de microni, care este grosimea maxima admisa. Doua role preseaza eficient foliile impreuna cu piesa de laminat, incalzirea producandu-se in maxim 6 minute. Avand viteza de procesare de 320mm/min, putem spune ca in 60 de secunde va putea fi corect gestionata o intreaga foaie A4. Poti schimba grosimea documentelor rapid sau poti decupla folia instant, in eventualitatea in care o plasezi gresit in aparat, fapt ce demonstreaza si fiabilitatea in lucru.

Cei care cauta un model light duty care sa actioneze rapid si sa faca fata cerintelor chiar si in regim de birou sunt sfatuiti sa considere acest produs Monolith, mai ales ca oferta include si foliile necesare laminarii, aparatul fiind gata de lucru imediat ce a fost livrat.

 

Avantaje:

Oferta e compusa din dispozitiv si set de folii(100 de bucati), fiind convenabila

Modelul proceseaza intr-un minut foile de lucru

Sistemul de eliberare rapida si cel de modificare automata a grosimii garanteaza o laminare fiabila

Rolele se incalzesc rapid, in maxim 6 minute

 

Dezavantaje:

Lucreaza numai cu piese de 75 microni grosime

button 1

 

 

 

 

Monolith A3

 

5.Monolith A3Cand iti propui sa cauti un laminator A3, e adevarat ca trebuie mai intai sa vezi cateva optiuni, pentru a te putea decide, dar acest produs poate fi considerat o afacere buna, deoarece are niste costuri de achizitionare destul de scazute.

Piesa va lucra eficient la birou sau acasa, pentru laminarea fotografiilor, actelor, foilor cu semne publicitare sau de orientare, pliantelor si chiar pentru meniuri. Sistemul este format din doua role care se incalzesc destul de rapid, in 5 – 6min. In mai putin de 2 minute poate finaliza o laminare, utilizand o viteza de 320mm/min la procesarea consumabilelor.

Pe langa formatul A3, poate efectua procedeul si in cazul formatelor mai mici, atat timp cat se folosesc folii corespunzatoare, de 75-125 microni. In plus, include un mod ABS, care garanteaza stoparea laminarii si eliberarea pieselor din aparat, pentru repozitionare corespunzatoare, in caz de erori.

Din moment ce ofera posibilitatea de a lamina foi de dimensiuni A3 si poate fi cumparat contra unui cost, spunem noi, decent, recomandam acest dispozitiv pentru foloirea in birouri si in regim semi-profesional.

 

Avantaje:

Suporta un format mai mare decat modelele conventionale de birou, adica A3

Perioada de incalzire nu va depasi 6 minute

Cel mai mare format va putea fi procesat in maxim 2min

Permite orpirea in caz de incarcare gresita si schimbarea pozitiei foliilor, pe baza modului ABS

 

Dezavantaje:

Grosimea acceptata pentru documente este doar una standard, in ciuda formatului mai mare utilizat

button 2

 

 

 

 

Dahle DH70413 A3

 

6.Dahle DH70413 A3Functionand cu doua role din silicon ce vor putea fi incalzite corespunzator, acest laminator Dahle ofera ambele modalitati de lucru: la cald sau la rece. Formatul maxim ce va putea fi intrebuintat este A3, si e firesc sa consideri ca la fel de bine se va descurca sa lucreze cu A4 sau cu A5.

Se recomanda pentru un regim de utilizare semi-profesional, deci isi va gasi usor locul intr-un birou. In circa 8 minute rolele sunt gata de presare la cald, iar o laminare completa dureaza in jur de 2 minute(24cm/min). Apreciem faptul ca accepta si niste grosimi mai mari pentru un document, specificate la 2 x 125 microni.

Un comutator iti permite sa stabilesti modul de presare, iar cele 2 LED-uri iti ofera semnal luminos, atunci cand dispozitivul este pornit sau cand e gata de o noua laminare. Se mentioneaza si un kit tip starter, pe care il poti folosi pentru probe, inca de cand primesti la domiciliu acest produs.

Apreciam la aceasta oferta faptul ca include kitul starter si ca dispozitivul poate fi intrebuintat in mod semi-profesional, facand fata unor solicitari destul de diversificate, specifice pentru cerintele unui birou, mai ales ca permite si prelucrarea documentelor in format A3.

 

Avantaje:

Lucreaza cu mai multe tipologii de format: A3, A4, A5 etc

Se livreaza cu un kit tip incepator

O foaie in format mare poate fi la laminata in circa 2 minute, cu viteza de 240mm/min

Documentul acceptat poate avea grosimi mai mari decat in mod normal – 2 x 125 microni

 

Dezavantaje:

Perioada de incalzire de 8 minute nu e chiar cea mai rapida la un laminator semi-profesional

button 1

 

 

 

 

Peach PL713 A4

 

7.Peach PL713 A4Cand nu-ti permiti sa cheltui foarte mult achizitionand un laminator de calitate, nu e neaparat o regula ca aparatul ales nu e indeajuns de performant, daca se vinde ieftin. Asta e demonstrata de modelul PL713 A4 de la Peach, care poate oferi servicii de laminare in regim light duty, fie la domiciliu, fie pentru un mic birou. De apreciat este faptul ca rolele din silicon incluse vor ajunge foarte rapid la temperatura optima de presare la cald, intrucat acest proces dureaza numai 180s(3 minute).

Deoarece viteza laminarii va fi de 250mm/min, iar formatul maxim acceptat este A4, putem spune ca intr-un minut ai si terminat lucrul cu o singura foaie. Documentul nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de 125microni, iar folia utilizata la fel. Cu niste dimensiuni reduse, de 34 x 12.5 x 9cm si un design compact, aparatul poate fi plasat usor pe birou. Primesti si o garantie valabila 12 luni la acest produs.

Am ales Peach PL713 A4 pe baza performantelor optime, in raport cu o investitie minima necesara, fiind clar faptul ca nu trebuie sa renunti la calitatea laminarii, chiar si cand planuiesti sa cumperi un model ieftin.

 

Avantaje:

Laminator ieftin si bun

Lucreaza cu documente si fotografii destul de groase, pana in 125 microni

Este gata de laminare in 3min

Rapiditatea procesarii este confirmata de viteza de laminare: 250 de milimetri

 

Dezavantaje:

Sunt cumparatori care ar fi preferat cel putin 2 ani de garantie

button 2

 

 

 

 

Leitz iLAM Light A4

 

8.Leitz iLAM Light A4Iata un laminator Leitz semi-profesional  cu role incalzite indicat pentru documente, meniuri si fotografii in limitele formatului acceptat, A4. Dintr-o singura atingere va procesa eficient pagini de 80 – 100microni, in decurs de 1 minut in cazul formatului A4 si la grosimea 80. Temperatura rolelor va fi controlata automat, pentru a se evita supraincalzirea.

Timpul de pregatire pentru lucru ajunge la numai 360 de secunde, fara sa te faca sa astepti prea mult. Il recomandam pentru birouri, intrucat presupune si o investitie ceva mai ampla. Include semnalizare luminoasa la functionare si o optiune cu eliberare rapida, manuala. Este usor, cantarind 1.3Kg, are un design compact si nu va fi greu de intrebuintat si de adminsitrat.

Din moment ce Leitz se numara printre cei mai apreciati producatori pentru acest segment de piata, aceasta oferta a celebrului brand ocupa o pozitie adecvata in lista cu sugestii oferite de specialistii nostri, care o recomanda ca alternativa semi-profesionala de birou.

 

Avantaje:

Lucreaza in conditii fiabile, avand control automat pentru incalzire si functie cu detasarea instant a foilor pentru repozitionare

Suporta grosimi de pana in 100 microni, lucrand, asadar, si cu fotografii mai rigide

In 360 de secunde va fi incalzit pentru lucru eficient

Doar un minut e necesar la o laminare

 

Dezavantaje:

Costul e ridicat, raportat la celelalte oferte din aceatsa lista

button 1

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune laminatoare A3 Monolith

 

Fie ca lucrezi la birou sau acasa, cu siguranta vei avea nevoie sa protejezi prin laminare un document sau o poza. In acest scop, poti alege un laminator A3 care va fi potrivit si pentru proiecte mai mari. Daca nu stii de unde sa incepi cautarile, Monolith poate fi un bun punct de plecare.

 

 

Acesta companie a fost fondata in 2002, cand s-a desprins din Vocke Industries. Este specializata pe fabricarea de aparate si accesorii utile pentru orice companie: laminatoare, distrugatoare de hartie (shreder), ghilotine, aparate de legat sau indosariat, serviete si mape profesionale.

Din oferta lor, poti alege un laminator A3 Monolith, la un pret bun, care sa poate functiona doar la cald, pentru proiecte definitive si hartii care rezista la temperaturi mari (un exemplu fiind modelul BL 6.7), sau si la rece (precum lucreaza varianta OL 350). A doua alternativa este considerata mai buna pentru acele foi subtiri care se pot deteriora la cald sau pentru situatiile cand nu esti sigur daca vei dori sa pastrezi documentul in folie sau daca vei vrea sa-l recuperezi (dar nici in acest caz nu exista garantia ca vei reusi). Preturile pentru unul sau altul nu difera atat de mult incat sa te influenteze.

Numarul de role incalzitoare va avea impact asupra calitatii laminarii dar si asupra timpului de asteptare pentru atingerea temperaturii optime. Exista variante cu doua (OL 398), potrivite pentru utilizare casnica, patru (LM 341), pentru birouri mici, si sase role (ML 1000), pentru companii cu necesitati sporite. Bineinteles ca pretul creste si el odata cu numarul lor, intrucat reflecta eficienta.

Grosimea utilizata poate fi un alt criteriu de selectie. Aici ai de ales intre cele care pot procesa intre 75 si 125 microni (mai ieftine), bune pentru poze si hartie de imprimanta obisnuite (OL 350) sau cele profesionale, destinate chiar unui centru de copiere, care se descurca bine si cu 250 microni (OL 300).

Atunci cand vei consulta pareri despre cel mai bun laminator A3 Monolith, vei vedea ca acesta este apreciat si datorita rapiditatii cu care poate fi folosit. Timul de asteptare pentru incalzire variaza de la un aparat la altul, de la 1(BL 6.7) pana la 4 minute (Ol 389), pentru foi subtiri de mici dimensiuni (ecusoane, carti de vizita, poze printate) si 5-6 minute pentru foi mari (postere, proiecte) sau mai groase (OL 10-OL 20).

Viteza de procesare va determina cat timp ai de asteptat pana este gata laminarea si vei dori ca acesta sa fie cat mai scurt daca lucrezi intr-un birou aglomerat. Ea variaza de la un produs la altul, dar si in functie de grosimea aleasa, cea mai mica fiind de 330 mm/min pentru 75-125 microni (OL 10 – OL 20), iar cea mai mare de 1800 mm/min pentru 80 microni (Ml 1000).

Avand in vedere faptul ca se pot produce oricand accidente si ca poate nu vei reusi mereu sa aliniezi perfect foia cu folia, ar fi bine sa cauti un produs care iti ofera si posilibitatea de a debloca hartia mototolita sau chiar de a decupla folia in vederea rearanjarii ei (ML 289).

Daca nu esti inca lamurit cu privire la facilitatile pe care un astfel de produs ti le poate oferi, poti consulta si descrierile de mai jos pentru a vedea care laminator A3 de la Monolith este mai potrivit nevoilor tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Monolith LM341

 

Pentru cei care doresc un laminator semi-profesional recomandam aceasta varianta. Este potrivit pentru foi de dimensiuni A3, A4, A5, A6, A7 si format tip carte de vizita, ecuson. Functioneaza cu folii individuale si poate procesa hartii cu grosimi cuprinse intre 80 si 250 microni.

Are in dotare 4 role de incalzire (un numar mediu) si ai posibilitatea de a regla temperatura de lipire in functie de grosimea hartiei, astfel ca nu vei afecta documentele importante, foarte subtiri. Vei putea fi operativ datorita faptului ca timpul de asteptare pentru a putea lamina este scurt (90 secunde).

Pentru folierea unei hartii A4 va fi nevoie de mai putin de 1 minut (viteza de 330 mm/min). In cazul in care nu reusesti sa aliniezi bine cele doua suprafete, ai la dispozitie functia de auto-reverse care iti permite sa extragi piesele mototolite. Per total, acesta este un laminator care se preteaza pentru intrebuintare in orice birou (494x150x65 mm).

 

 

 

Monolith OL 389

 

Iata un laminator A3 Monolith, ieftin si bun, care poate procesa si foi de dimensiuni mai mici (meniuri, invitatii, ecusoane, scheme, carti de vizita). Ai posibilitatea de a lamina hartii normale, cu grosime cuprinsa intre 80 si125 microni, insa nu va trebui sa fii prea atent la acest aspect  deoarece aparatul isi ajusteaza singur setarile cu fiecare document, fara ca tu sa trebuiasca sa astepti.

In cazul in care nu te-ai descurcat sa aliniezi folia din prima, functia ABS iti permite s-o iei de la capat. Chiar daca timpul de asteptare pentru incalzire este ceva mai lung decat la alte modele (4 minute), viteza este similara (320 mm/minut), reusind sa termine o foaie A4 in mai putin de un minut.

Exista doar doua role care realizeaza lipirea, dar avantajul acestui produs este ca iti permite sa laminezi si la rece pentru a proteja hartiile sensibile la temperaturi ridicate sau pentru o eventuala recuperare ulterioara a acestora. Latimea maxima a paginii ce poate fi folosita este de 320 mm.

 

 

 

Monolith OL 350-L 

 

Pentru cei care vor sa-si protejeze documentele, recomandam acest laminator Monolith. Ai posibilitatea sa laminezi la cald (dispune de 2 role in acest sens), dar si la rece (atunci cand nu esti sigur ca hartia face fata temperaturilor ridicate sau ca vrei s-o pastrezi astfel pentru totdeauna).

Este potrivit pentru foi de dimensiuni A3 si mai mici, putand fi folosit pentru anunturi, instructiuni, scheme, meniuri, fotografii, invitatii, carti de vizita. Tehnologia “backloader” va asigura o manevrabilitate comoda. Grosimea documentelor ce pot fi utilizate este intre 75 si 125 microni (similara cu hartia de scris).

Latimea maxima acceptata este de 340 mm (mai mult decat lungimea unei coli A4). Timpul de asteptare pentru incalzire este unul mediu, de 120 secunde, suficient de scurt pentru a nu fi deranjant. Viteza de procesare insa este mai mare decat a altor modele, 400 mm/minut (3 foi A4/2 minute). Laminatorul OL 350 va fi potrivit pentru un birou oricat de mic datorita dimensiunilor reduse (455x144x62 mm) si consumului cu 75% mic, comparativ cu alte variante.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status