Cele mai bune laminatoare A4

 

Cel mai bun laminator A4 – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Laminarea este o tehnica ce iti va permite sa arhivezi in conditii de maxima siguranta orice document, asa ca nu mai pierde timpul – achizitioneaza un laminator performant si scapa de griji. Poti incerca spre exemplu, modelul Monolith OL 289 caci acesta iti va conferi posibilitatea de a da un randament extrem de ridicat. Cum? Oferindu-ti o viteza de lucru mare, de 32cm/minut, ce iti va permite sa plastifiezi o foaie, in mai putin de un minut. Are de asemenea, un timp de incalzire foarte scurt(4 minute), ce iti va permite sa-ti incepi munca imediat. Se bucura bineinteles, si de o functie speciala, menita sa-ti protejeze foile de un eventual accident. Aceasta iti va permite sa extragi cu usurinta, orice document introdus gresit in laminator, pentru a-l centra corespunzator. Mentionam de asemenea, faptul ca aparatul poate fi folosit cu orice coala A4, ce are o grosime de 80-125 microni. Acest lucru iti confera posibilitatea de a lamina orice fel de document – de la fise cu grosime standard, pana la materiale printate pe carton. Un alt instrument care s-ar putea sa-ti trezeasca interesul este modelul Olympia A230 Plus, asa ca nu rata ocazia de a arunca o privire asupra laminatorului in cauza.

 

 

Cum alegi un laminator A4 bun

 

Ghidul cumparatorului

Cauti o metoda sigura de a arhiva documentele si actele extrem de importante? Atunci achizitioneaza un laminator A4 la un pret bun, cu ajutorul caruia sa invelesti aceste fise, intr-o folie de plastic rigida, menita sa impiedice indoirea foilor, precum si infiltrarea lichidelor de orice fel. Documentele vor ramane bineinteles, lizibile pentru a putea fi consultate ori de cate ori e nevoie.

Instrumentele din aceasta categorie sunt prin urmare, indispensabile pentru o institutie publica, sau pentru o firma specializata in printarea a diverse materiale. Poti cumpara unul chiar si pentru biroul personal, caci iti va conferi posibilitatea de a-ti organiza mult mai usor spatiul de lucru.

Inainte de a pleca catre un magazin de birotica, iti sugeram totusi, sa citesti acest articol redactat de echipa noastra, intrucat vei afla care sunt principalele criterii de selectie ale unui astfel de produs. Iti vom prezenta de asemenea, cateva laminatoare A4 la preturi bune, indicandu-ti retaileri care iti pod pune la dispozitie cele mai avantajoase oferte.

 

Tipologie: In functie de modul de lucru al acestor aparate, putem identifica doua mari categorii de produse. Prima este cea a pieselor ce functioneaza “la rece”. Este vorba despre niste instrumente utilizate in general la laminarea temporara a documentelor, ce se realizeaza cu ajutorul unor folii auto-adezive. Acestea pot fi lipite si manual dar exista sanse foarte mari sa ramana niste bule de aer inestetice, intre foaie si folie, ce vor ingreuna in unele cazuri citirea documentului. Laminatorul are insa, o presa, menita sa elimine aerul dintre cele doua straturi, pentru a lasa fisele usor de descifrat.

Celelalte dispozitive lucreaza “la cald”, laminarea fiind in acest caz permanenta sau semi-permanenta. Acestea functioneaza cu niste folii speciale, topind stratul de adeziv de pe suprafata acestora, pentru a le lipi cat mai puternic de suprafata de hartie. In unele cazuri, supraincalzirea poate topi chiar si folia, ceea ce va afecta intr-o foarte mare masura, transparenta acesteia.

Daca trebuie sa lucrezi cu niste documente sensibile la caldura, iti recomandam prin urmare, sa achizitionezi o piesa din prima categorie, intrucat riscurile de a distruge foile sunt mult mai mici. Acelasi lucru e valabil si in cazul in care doresti sa recuperezi in viitor, fisele dintre foliile de plastic fara sa le deteriorezi, caci laminarea fierbinte este de cele mai multe ori, ireversibila. Asta nu inseamna ca produsele din cea de-a doua categorie sunt inferioare, ba chiar s-ar putea sa preferi laminatoarele de acest gen daca esti nevoit sa arhivezi niste documente rezistente la caldura, caci lipirea foliilor se realizeaza mult mai usor si nu necesita niciun fel de efort.

 

Tehnologie de laminare: Nu ai un buget prea generos la dispozitie, sau pur si simplu nu esti in cautarea unei piese profesionale? Atunci opteaza pentru pentru un model cu cartusiera. Conform mai multor pareri despre cele mai bune laminatoare, produsele de acest tip se preteaza unei utilizari limitate, fiind ideale pentru plastifierea unor documente de tip A4. Acestea functioneaza cu niste cartuse speciale, ce trebuie schimbate dupa fiecare laminare. Din fericire sunt ceva mai ieftine decat modelele cu rola, iar rezervele pot fi achizitionate separat, in schimbul unui pret rezonabil.

Acestea din urma insa, te vor obliga sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, fiind niste instrumente mult mai robuste, potrivite pentru un regim de lucru intens. In general sunt folosite pentru dimensiuni foarte mari insa, vei putea gasi fara probleme, si niste piese care sa lucreze in format A4. Ti le recomandam cu incredere, daca esti nevoit sa laminezi zilnic teancuri intregi de hartii, caci rola nu trebuia schimbata dupa fiecare foaie, ci doar atunci cand folia s-a terminat.

 

Randament: In cazul in care esti nevoit sa plastifiezi foarte multe documente zilnic(peste 20-25 de foi), iti recomandam sa alegi un instrument profesional, intrucat piesele din aceasta categorie sunt mult mai rezistente si iti vor conferi posibilitatea de a-ti duce la bun sfarsit toate sarcinile intr-un timp extrem de scurt. Bineinteles, sunt si mai costisitoare, dar calitatea lor este net superioara altor produse comercializate in clipa de fata.

S-ar putea sa preferi totusi, un model semi-profesionat daca nu ai de gand sa laminezi o cantitate atat de mare de fise(pana la 20 foi), caci sunt putin mai ieftine, si dau un randament destul de bun. Pentru utilizare ocazionala(7-10 foi), te sfatuim sa mergi pe varianta unor laminatoare de tip light-duty, cu ajutorul carora vei putea sa plastifiezi din cand in cand cateva documente, fara sa intampini probleme.

Viteza de laminare este, de asemenea, extrem de importanta, intrucat unele modele pot infolia o coala A4, in mai putin de 60 de secunde, atingand pragul de 30-35cm/min. Unele se vor misca insa, ceva mai greoi, laminand o foaie in 2-3 minute. Diferentele dintre ele nu sunt mari, dar daca iti doresti sa termini treaba cat mai repede, ar trebui sa te orientezi catre o piesa conceputa astfel incat sa atinga viteze mari.

Randamentul tau va fi influentat intr-o foarte mare masura si de timpul de incalzire al aparatului, intrucat acesta poate varia intre 5 si 15 minute. Cu cat e mai mic, cu atat mai bine, caci nu vei mai fi nevoit sa pierzi timp, asteptand ca instrumentul sa atinga o temperatura optima. In general, un produs eficient n-ar trebui sa intarzie mai mult de 8 minute, asa ca acorda foarte multa atentie acestui aspect.

 

Format: Daca deja ai decis ca ai nevoie de un laminator A4, trebuie sa mai tii cont doar de grosimea foilor pe care dispozitivul le poata lamina. In general, un instrument ce are capacitatea de a inveli o fisa de 75-80 de microni este mai mult decat suficient, intrucat iti va permite sa infoliezi aproape orice fel de document – chiar si materiale printate pe carton, fotografii etc. Pentru o afacere ce isi doreste sa ofere clientilor servicii de imprimare, ar fi indicat sa achizitionezi totusi un aparat profesional, care sa poata plastifia orice fisa cu grosimea cuprinsa intre 75 si 250 microni.

Functii suplimentare: Conform unui numar destul de mare de cumparatori, cel mai bun laminator A4 ar trebui sa aiba si cateva functii suplimentare, care sa asigure protectie sporita atunci cand lucrezi cu documente extrem de importante. Printre acestea ar trebui sa se numere in primul rand, o optiune care sa previna supraincalzirea si o functie speciala, care sa impiedice blocarea hartiei in aparat. La acestea ar fi indicat sa se adauge o optiune pentru oprire automata si semnalizator sonor/optic care sa-ti indice cand aparatul este gata de lucru – adica in momentul in care a ajuns la un prag termic optim.

Daca nu vrei sa cheltui prea multi bani iti sugeram sa-ti faci cumparaturile online, caci toate aceste caracteristici aditionale vor determina o crestere considerabila a pretului. Mai jos poti gasi asadar, cateva laminatoare ieftine, comercializate pe platformele virtuale de comert, asa ca ramai alaturi de noi!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Monolith OL 289

 

Monolith OL 289 poate fi incadrat printre cele mai bune laminatoare A4 comercializate la momentul actual, fiind o piesa semi-profesionala, cu un randament ridicat. Ce ne face sa afirmam acest lucru? In primul rand, timpul de incalzire extrem de scurt(4 minute), ce te va scuti de perioadele lungi de asteptare. Are de asemenea, o viteza de laminare ridicata, atingand 32cm/minut. Acest lucru iti va permite sa-ti finalizezi munca mult mai repede, intrucat infolierea unui document va dura circa 60 de secunde.

Aparatul se bucura bineinteles, de doua role, ce vor plastifia orice document intr-un mod eficient, fara sa lase bule de aer in urma. Acest instrument va conferi protectie sporita foilor cu care lucrezi, avand chiar si o functie menita sa indeparteze folia, in cazul in care nu ai asezat bine fisa atunci cand ai introdus-o in aparat. La toate acestea se adauga si un semnalizator optic, ce te va avertiza ca iti poti incepe lucru, atunci cand aparatul s-a incalzit.

Cu adevarat spectaculos este insa, faptul ca poti folosi acest laminator pentru orice document cu grosimea cuprinsa in intervalul de 80-125 microni – ceea ce iti va permite sa te adaptezi cu usurinta, oricarei sarcini.

 

Avantaje:
Poate atinge o temperatura optima de laminare in doar 4 minute, ceea ce iti va permite sa dai un randament ridicat.

Atinge o viteza de 32cm/minut, fiind o piesa rapida ce iti va conferi posibilitatea de a plastifia rapid orice document(in aproximativ 60 de secunde).

Are o functie menita sa previna distrugerea documenterlor. Acesta iti va permite sa extragi cu usurinta foile din aparat, in cazul in care le-ai introdus gresit.

Poate lamina orice fel de document – de la foi cu o grosimea standard, pana la fise printate pe carton(atat timp cat nu se depaseste pragul de 125 de microni).

 

Dezavantaje:
Nu ofera protectie la supraincalzire.

 

 

 

Olympia A230 Plus

 

Cauti un laminator A4, ieftin si bun? Atunci incearca modelul Olympia A230 Plus, caci este un instrument extrem de rapid, ce iti va permite sa iti duci sarcinile la bun sfarsit intr-un timp foarte scurt. Dureaza doar 2 minute ca aparatul sa ajunga la temperatura optima de laminare si poate atinge o viteza de 40cm/minut, ceea ce inseamna ca o foaie va fi plastifiata in mai putin de 60 de secunde.

Are de asemenea, o serie de functii extrem de utile, ce au rolul de a-ti proteja fisele folosite. Printre acestea se numara bineinteles, o optiune ce are rolul de a evita accidentele produse de supraincalzire, si o functie de inlaturare a foliei, pentru situatiile in care nu ai centrat bine documentele atunci cand le-ai introdus in laminator.

Dispozitivul incorporeaza 2 role ce reusesc sa aplice statul protector din plastic, fara sa lase bule de aer in urma, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Grosimea fiselor si a foliilor pe care ai posibilitatea de a le folosi trebuie sa se incadreze in intervalul de 80-125 microni, ceea ce iti va permite sa protejezi orice fel de documente(poze, acte printate pe coli A4 standard, diplome/atestate imprimate pe carton etc.).

 

Avantaje:
Ofera protectie sporita impotriva fenomenului de supraincalzire, pentru a preveni accidentele ce ti-ar putea distruge documentele.

Beneficiaza de o optiune ce iti va permite sa indepartezi folia, in cazul in care ai introdus gresit o foaie in aparat – fapt ce reduce considerabil riscurile de a compromite hartia.

Iti va conferi posibilitatea de a-ti termina rapid treaba, intrucat are o viteza de laminare mare de 40cm/minut. Acest lucru este garantat si de timpul de incalzire extrem de scurt(2 minute).

Poate infolia orice documente cu grosimea cuprinsa intre 80 si 125 de microni, permitandu-ti sa te adaptezi cu usurinta oricarei sarcini.

 

Dezavantaje:
Poate lamina si la rece, insa pentru acest lucru vei fi nevoit sa achizitionezi separat niste folii speciale.

 

 

 

Fellowes LUNAR+

 

Fellowes LUNAR+ este un model foarte apreciat in randul celor care au dorit sa cumpere un laminator A4, la un pret bun, intrucat este destul de rapid – fapt ce iti va conferi posibilitatea de a finaliza usor orice sarcina. Are nevoie de doar 4 minute pentru a ajunge la temperatura potrivita, asa ca nu vei fi nevoit sa astepti prea mult ca sa poti trece efectiv la treaba. Se bucura si de o viteza de laminare destul de mare(30cm/minut), ceea ce inseamna ca nu dureaza mult timp pana sa obtii lucrarea finita.

Se bucura, de asemenea, de o functie ce iti permite sa extragi foile din aparat, in cazul in care acestea au fost pozitionate necorespunzator. Vei putea astfel sa le asezi in pozitia adecvata, pentru a evita distrugerea unor documente importante.

Totodata, trebuie precizat faptul ca dispozitivul poate functiona cu fise si folii de maxim 125 de microni, ceea ce atesta faptul ca ne aflam in fata unui produs semi-profesional, ce poate fi utilizat cu succes atat acasa, cat si la birou.

 

Avantaje:
Poate atinge o viteza ridicata de 30cm/minut, ceea ce iti va conferi posibilitatea de a duce la bun sfarsit orice sarcina, intr-un timp foarte scurt.

Se bucura de o functie extrem de utila, menita sa previna accidentele cauzate de pozitionarea incorecta a foilor in aparat.

Poate lamina aproape orice material – poze, documente printate pe carton etc., intrucat iti permite sa introduci foi cu o grosime de pana la 125 de microni.

Atinge o temperatura optima pentru laminare in doar 4 minute, fiind o piesa extrem de rapida, ce iti va conferi posibilitatea sa dai un randament ridicat.

 

Dezavantaje:
Are un pret usor piperat, insa acesta este justificat de performantele oferite.

 

 

 

Leitz iLAM Home Office

 

In cazul in care te afli in cautarea unui laminator pentru biroul de acasa, iti recomandam modelul iLAM Home Office, fabricat de cei de la Leitz, intrucat este un aparat cat se poate de fiabil. Ceea ce ne-a atras atentia in prima faza, a fost timpul redus de incalzire(3 minute), caci acesta iti va conferi posibilitatea de a da un randament ridicat. Are de asemenea, o viteza de lucru impresionanta, de 31cm/minut, ce iti va permite sa laminezi rapid orice document.

Beneficiaza bineinteles, si de cateva functii menite sa-ti usureze activitatea si sa previna eventualele accidente. Cea mai importanta este de departe, optiunea de oprire automata, ce va intrerupe functionarea aparatului, dupa o perioada de 30 de minute de inactivitate. Aceasta are rolul de a impiedica producerea fenomenului de supraincalzire, ce poate duce la defectarea dispozitivului sau la distrugerea fiselor introduse intre rolele acestuia.

Instrumentul se bucura de niste becuri LED, precum si de un semnalizator sonor, pentru a-ti indica cu exactitate momentul in care temperatura optima pentru laminare a fost atinsa. Pachetul include de asemenea, foliile de protectie, conferindu-ti posibilitatea de a trece direct la treaba. Trebuie mentionat si faptul ca dispozitivul accepta orice coala A4 cu grosime de 80-125 microni, ceea ce inseamna ce te vei putea adapta cu usurinta, oricarei sarcini.

 

Avantaje:
Iti confera posibilitatea de a da un randament ridicat, intrucat poate lucra cu o viteza foarte mare de 31cm/minut.

Are o functie de oprire automata, ce va stopa functionarea aparatului dupa 30 de minute de inactivitate. Acest va reduce consumul de energie electrica, prevenind accidentele cauzate de supraincalzire.

Iti permite sa laminezi orice fel de document(fise cu grosime standard, poze, materiale printate pe carton), intrucat accepta foi cu grosime cuprinsa intre 80-125 microni.

Pachetul include si cateva folii de protectie, ceea ce te va scuti de o cheltuiala suplimentara.

 

Dezavantaje:
Nu beneficiaza de o functie pentru rezolvarea accidentelor cauzate de introducerea incorecta a foilor(paperjam).

 

 

 

Peach Premium Photo PL750

 

Nu ai gasit inca un laminator care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale? Ar trebui sa incerci modelul Peach Premium Photo PL750. Este vorba despre o piesa ce are nevoie de doar 3 minute pentru a atinge o temperatura corespunzatoare. Mai mult decat atat – are o viteza de lucru foarte buna, de 40cm/minut, ce iti va permite sa-ti indeplinesti toate indatoririle intr-un timp extrem de scurt.

Aparatul asigura de asemenea, protectie la supraincalzire, pentru a preveni accidentele ce ti-ar putea pune in pericol documentele. Are chiar si o functie speciala, pentru rezolvarea situatiilor in care foile au fost introduse gresit in aparat, ce iti va conferi posibilitatea de a extrage hartia dintre rolele aparatului si de a o repozitiona.

Cu adevarat special la acest aparat este insa, faptul ca poate plastifia chiar si foi extrem de subtiri, de 60 microni, avand totodata, o limita maxima de 125 microni.

 

Avantaje:
Aparatul asigura protectie la supraincalzire pentru a preveni accidentele ce ti-ar putea pune in pericol documentele.

Are o viteza de lucru foarte mare, de 40cm/minut, fiind o piesa fiabila, cu ajutorul careia iti vei putea duce la bun sfarsit toate indatoririle, in cel mai scurt timp.

Beneficiaza de o optiune menita sa rezolve situatiile de paperjam, ce ti-ar putea distruge fisele. Aceasta iti va permite sa extragi rapid foile pozitionate inadecvat in aparat, pentru a le centra corespunzator ulterior.

Are nevoie de 3 minute pentru a atinge un prag termic potrivit, ceea ce te va scuti de perioadele lungi de asteptare.

 

Dezavantaje:
Nu are o functie de oprire automata.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status