Cele mai bune aparate de indosariat

Am modificat articolul ultima data pe: 01.06.20

 

Cel mai bun aparat de indosariat – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Lucrezi frecvent cu documente care au nevoie de un aspect placut si un format care sa permita rasfoirea facila? Un aparat de indosariat bine ales poate transforma vrafurile de hartii, dosarele groase de PVC sau mapele cu zeci de foi volante, in materiale frumos organizate, prinse cu arc sau banda termica, cu aspect profesional si mult mai usor de citit si arhivat. Afla detaliile care definesc un produs de calitate din aceasta categorie citind recomandarile de mai jos sau alege direct prima optiune Clovis.ro, selectata dintre versiunile examinate pentru acest articol. TPPS iBind U12 este un model profesional, indicat pentru utilizare intensiva, cu care poti lega intr-o singura sina pana la 450 de file. Foloseste inele rezistente din plastic si permite viteza ridicata de lucru, cu ajustarea precisa a alinierii paginilor, pentru rezultate de cea mai buna calitate. Pentru cei care doresc o alternativa cu performante medii, potrivita pentru folosire frecventa, acasa sau la birou, o optiune potrivita este Monolith OP-60.

 

 

Cum alegi un aparat bun pentru indosariat

 

Ghidul cumparatorului

Indosarierea este cea mai buna metoda de a pastra in ordine documentele si a crea materiale profesionale, bine organizate, cu aspect impecabil si usor de parcurs. Se realizeaza cu aparate manuale sau electrice, disponibile pe piata in modele variate ca viteza de lucru, capacitate si sistem de functionare.

Acest ghid include informatii relevante despre caracteristicile tehnice ale acestor dispozitive, numar de pagini acceptate la o indosariere, dimensiuni de coli si spire si alte detalii care iti vor fi de ajutor in alegerea modelului potrivit pentru tine.

Sistem de functionare: Din punct de vedere al tehnicii de prindere, poti opta pentru modele care functioneaza prin perforare si folosesc pentru fixare arcuri (inele) sau spirale din plastic sau metal. Principalul avantaj al acestei categorii este reprezentat de posibilitatea de a deschide foarte usor documentele pana la 180o (arcuri) sau 360o (spirale) fara a risca deteriorarea paginilor. Dezavantajul definitoriu este determinat de necesitatea crearii de orificii in foi si de timpul mai lung necesar indosarierii unui document.

A doua optiune include versiunile termice care folosesc pentru prindere un clei care se topeste la caldura imbiband marginea colilor si le fixeaza la racire, oferind o rezistenta deosebita. Substanta adeziva se gaseste aplicata fie pe benzi speciale, fie pe interiorul cotorului unor coperti integrale, de diferite culori, care imbraca paginile pe care vrei sa le legi si pe care le poti achizitiona din magazine.

 

Capacitatea: Modelele cu perforare au o limita maxima cuprinsa intre 50 si 500 coli de 80g/mp ceea ce inseamna intre 5mm si 5cm grosime, iar versiunile termice accepta materiale de pana la 4cm, in functie de versiune.

Pentru materiale de prezentare, brosuri, calendare, cursuri sau proiecte de scoala, versiunile de 110 – 120 coli sunt, de regula, suficient de mari pentru a da un format placut. In cazul cartilor, rapoartelor anuale, lucrarilor de licenta sau doctorat, cel mai probabil va fi nevoie de optiuni cu o capacitate mai ridicata.

Tine cont de faptul ca va trebui sa achizitionezi si accesoriile potrivite ca dimensiune. In cazul benzilor sau copertilor cu clei termic, variantele de 4mm sunt potrivite pentru maxim 40de coli (70-80g/mp), cele de 8mm pentru cel mult 80coli etc.

Pentru versiunile cu spire si arcuri, un diametru de 6mm permite prinderea a pana la 25 de coli, 8mm sunt suficient pentru 45 de coli si 12mm pentru 100. Pentru o lucrare de doctorat de 200 de file vei avea nevoie de arcuri de 22mm, iar pentru un manual de 450 de foi iti vor trebui spire de 51mm.

 

Viteza de lucru: Din acest punct de vedere, cel mai bun aparat de indosariat,  se regaseste in categoria celor cu sistem termic, care pot ajunge pana la performanta de a lipi concomitent trei documente in 15 pana la 25 secunde.

Modelele standard au nevoie insa de un timp mediu de 45 secunde pentru finalizarea unui set si pot include unul, doua sau trei spatii de lucru care te ajuta sa pregatesti mai multe exemplare in acelasi timp. Acest avantaj vine insa de regula cu un adaos semnificativ de pret pe care va trebui sa il iei in considerare.

In cazul aparatelor cu perforare, viteza de lucru este influentata de numarul de pagini pe care le poti gauri in acelasi timp, care variaza intre 4 si 25 de coli si sistemul de lucru care poate fi simplu, cu un singur maner (perforarea si legarea se fac in doua etape separate) sau dublu, cu doua manere active (cele doua etape se realizeaza concomitent).

Cele mai multe aparate de indosariat la preturi bune, disponibile in magazine, vor permite gaurirea a 10 – 15 pagini, nivel potrivit pentru uz frecvent, acasa sau la birou. Versiunile de 20 –  25 foi la o perforare (utilizare intensa) sunt folosite cel mai adesea in punctele de lucru care ofera servicii de imprimare si legatorie studentilor si elevilor, iar cele de 4-5 coli sunt suficiente pentru cei care au nevoie doar ocazional de acest dispozitiv.

 

Aspect si utilitate: Daca ai nevoie de un produs pentru a organiza si arhiva usor documentele si proiectele din firma sau cursurile de la facultate, o versiune cu arcuri din plastic este cea mai potrivita pentru tine. Rezultatul obtinut va avea un aspect placut, vei putea schimba oricand foi din interior daca va fi nevoie si poti consulta foarte confortabil materialul, pentru ca acest mod de prindere permite asezarea deschisa la 180oC fara sustinere suplimentara.

Iti atragem insa atentia ca foile pot iesi din sistemul de prindere daca nu le manevrezi cu atentie, intrucat aceste sisteme sunt formate din cercuri taiate prinse pe o sina care sunt inchise dupa introducerea foilor si se pot desface daca sunt trase prea tare.

Urmatorul pas ca imagine il reprezinta legatoria cu arcuri (inele) din metal, care ofera fata in plus fata de cele din plastic o inchidere mai buna si deci un risca mai scazut de iesire a colilor si un aspect mai fin, fiind insa mai expuse la indoire si deformare din cauza elasticitatii mai scazute.

Pentru o imagine profesionala si eleganta iti recomandam un aparat indosariere cu spirale metalice sau din plastic, ideale pentru brosuri sau cataloage destinate clientilor. Aceste variante permit deschiderea la 360o, fara riscul de iesire a foilor si sunt disponibile intr-o varietate de culori.

Cel mai ridicat grad de durabilitate il vei obtine folosind un aparat de indosariat spire de plastic, datorita elasticitatii ridicate a acestora care spre deosebire de alternativele din metal, revin la forma initiala daca au fost presate accidental sau in urma depozitarii.

Nivelul premium din punct de vedere al efectului vizual il poti obtine cu ajutorul unui aparat de indosariar termic. In acest caz vei obtine un document compact, cu cotor drept, de tip carte, care poate fi incadrat in orice biblioteca fara a strica imaginea de ansamblu. Daca cleiul este lasat sa se usuce corespunzator, rezistenta lipirii poate fi chiar mai buna decat cea oferita de spirale.

Functii suplimentare: Printre optiunile care adauga eficienta si pe care le poti gasi in designul unui aparat de indosariat la pret bun, se numara ghidajul ajustabil, important pentru modelele cu perforare pentru ca ajuta la alinierea corecta a paginii in dispozitiv in functie de dimensiunile acesteia (A4, A5 etc.).

Mai poti gasi versiuni cu cutite anulabile, care iti ofera posibilitatea de a intrerupe sirul de gauri care se formeaza in foaie si sunt utilizate pentru calendare si materiale cu design special, si modele cu margine variabila care poate fi modificata in anumite limite pentru a raspunde cerintelor de aranjare continutului in pagina.

Te intrebi de unde ar trebui sa incepi cautarea unui astfel de instrument office? Am pregatit pentru tine cateva modele cu caracteristici diferite, toate insa foarte populare printre clienti pe care ti le prezentam mai jos. In ceea ce priveste magazinele in care ar trebui sa faci aceste cumparaturi, cele mai multe pareri despre cele mai bune aparate de indosariat recomanda Internetul si shop-urile online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TPPS iBind U12 

 

Modelul TPPS iBindU12 este recomandat ca optiune profesionala pentru birourile care lucreaza frecvent cu raporte interne si proiecte voluminoase, care necesita organizare impecabila si pastrare in cele mai bune conditii. Este o varianta cu perforare si functioneaza cu inele din plastic, cu diametrul de pana la 51mm, permitand legarea de documente care contin pana la 450 de coli (capacitate ridicata).

Este conceput pentru foi de format A4 si ofera posibilitatea de reglare a marginii intre 2 si 5mm in functie de particularitatile de aliniere utilizate in aranjarea textului in foaie. Paginile se pot perfora in seturi de cate 12 coli de 80g/mp oferind o viteza medie de executie. Include 21 de cutite (nivel standard) care nu sunt insotite de optiunea de anulare.

Are dimensiunile de 35 x 23 x14cm, fiind usor de amplasat pe orice birou, fara a ocupa spatiu inutil si include baza confectionata din metal care asigura rezistenta superioara in timp si maner cu forma cilindrica pentru o priza buna si pozitie confortabila a mainii.

 

Avantaje:

Capacitate mare de legare, de 450 de pagini.

Viteza medie de lucru, cu limita maxima de perforare de 12 foi (80g/mp), il face sa indeplineasca rapid sarcinile.

Are margina ajustabila, pentru mai mult control asupra stabilirii zonei de introducere a arcului.

Baza metalica asigura durabilitate sporita.

 

Dezavantaje:

Modelul nu ofera posibilitatea de a adapta numarul si pozitionarea orificiilor prin optiunea de cutite anulabile.

 

 

Monolith OP-60

 

Conceput pentru performante de nivel mediu, Monolith OP-60 este un aparat de indosariat, la un pret bun, care te poate ajuta sa pastrezi in ordine cele mai importante documente si sa oferi un aspect placut proiectelor si materialelor de prezentare. Include ghidaj ajustabil, util pentru alinierea precisa a foilor inainte de crearea orificiilor de legare si maner ergonomic care transforma procesul intr-o activitate usoara si rapida.

Poti perfora dintr-o singura miscare pana la 5 coli de 80g/mp, o viteza de lucru relativ scazuta pentru situatiile de uz intens, dar suficienta pentru utilizare ocazionala (legare proiecte scolare, rapoarte interne, brosuri etc.).

Sistemul de prindere permite fixarea documentelor de maxim 110 foi, folosind spirale cu diametrul de cel mult 168mm. Incarcarea foilor pentru perforare se face pe orizontala asigurand o mai buna precizie. Delimiteaza volume cu aspect placut, profesional, pe care le poti rasfoi usor sau pastra pe birou deschise complet, la 180oC pentru extragerea de informatii sau efectuarea de notite suplimentare.

 

Avantaje:

Capacitate maxima de 110 coli potrivita pentru proiecte scolare si rapoarte interne.

Include maner ergonomic pentru manevrare usoara.

Este prevazut cu ghidaj ajustabil pentru aliniera corecta a paginilor.

Foile sun incarcate orizontal asigurand o mai buna precizie de perforare.

 

Dezavantaje:

Viteza redusa de lucru datorita posibilitatii de a perfora seturi de maxim 5 coli.

 

 

EVOffice TD-1200

 

Pentru cataloage sau prezentari cu aspect profesional, dedicate clientilor sau partenerilor, iti recomandam ca optiune modelul EVOffice TD-1200, care se numara printre cele mai bune aparate de indosariat dedicate pregatirii materialelor de business care au nevoie de un aspect deosebit.

Foloseste pentru legare inele metalice, rezistente, care permit deschiderea documentelor obtinute pana la 180o si parcurgerea fara efort a continutului. Din punct de vedere al capacitatii este o versiune de nivel mediu, cu care poti perfora in acelasi timp maxim 12 foi si poti lega materiale de maxim 120 coli.

Este prevazut cu ghidaj ajustabil cu ajutorul caruia poti fixa corect hartia, luand in considerare dimensiunile foiloe si poti lucra cu formate de tip A4 Ilimita maxima). Baza este realizata din metal asigurand o stabilitate buna si rezistenta in timp, iar manerul are format ergonomic care asigura confortul mainii in timpul folosirii. Realizeaza 34 de perforatii, un numar mediu in cazul versiunilor metalice care se regasesc in general in intervalul 27 – 53, care asigura fixarea sigura a colilor.

 

Avantaje:

Versiune cu spirala metalica pentru un aspect profesional si rezistenta in timp.

Ghidaj reglabil pentru fixare adaptata la formatul paginii.

Baza din metal cu durabilitate ridicata.

Confort sporit in folosire, datorita manerului cu format ergonomic.

Capacitate de 120 coli, medie, recomandata pentru birouri.

 

Dezavantaje:

Nu ofera optiunea de cutite anulabile.

 

 

PEACH PB200-09

 

elegant si modern, dimensiunile reduse (43 x 15  x12cm) si  baza durabila, facuta din metal, sunt doar cateva dintre caracteristicile care recomanda acest model de aparat de indosariat, ieftin si bun, pentru biroul tau de lucru, indiferent ca se afla in cladirea companiei, sau acasa. Este o versiune destinata utilizarii ocazionale, ideala pentru finalizarea rapoartelor, proiectelor sau prezentarilor prin organizarea foilor intr-un singur document usor de parcurs si arhivat.

Te sfatuim sa optezi pentru aceasta versiune de aparat de indosariat Peach daca materialele pe care ai nevoie sa le legi includ de regula sub 50 de foi, limita maxima a acestui dispozitiv. Poti folosi arcuri din plastic cu diametrul de 80mm, rezistente, durabile si care iti dau posibilitatea de a scoate sau adauga ulterior pagini documentului creat si de a-l deschide lejer la un unghi de 180o pentru citire.

Sistemul include 21 de cutite neanulabile si functioneaza optim cu seturi de pana la 4 coli. Iti mai pune la dispozitie in plus si o zona de perforare cu 4 gauri, pentru documentele pe care le introduci direct in caiete mecanice sau bibliorafturi.

 

Avantaje:

Are aspect modern, profesional, fiind potrivit pentru spatiile de birou.

Ofera capacitate de 50 de coli, utila pentru materiale de prezentare si proiecte de mici dimensiuni.

Include baza metalica, care ofera rezistenta superioara in timp.

Zona pentru perforare cu 4 gauri permite pregatirea foilor pentru organizare in bibliorafturi.

 

Dezavantaje:

Viteza mica de lucru – deoarece are o limita de maxim 4 coli la o perforare.

 

 

Obinder 600

Modelul Obinder 600 este ceva mai robust si mai generos in ceea ce priveste marimea documentelor care pot fi legate, avand o capacitate de 120 de coli si fiind destinat pentru utilizare frecventa. Nivelul de performanta este caracterizat si de viteza de perforare mai ridicata, datorita posibilitatii de a introduce 8 coli simultan pentru definirea gaurilor.

Include 21 de cutite (numar standard), neanulabile si necesita pentu legare arcuri din plastic cu diametrul de 14mm. Are un singur maner continuu de lucru si ghidaj ajustabil pentru pozitionarea corecta a hartiei. Pe langa crearea de documente legate cu arc, il mai poti utiliza pentru a pregati paginile care se organizeaza in caiete mecanice folosind optiunea de perforare cu 4 gauri.

Designul include maner decupat in baza aparatului care faciliteaza transportul si cos pentru deseuri integrat. Poate fi utilizat pe coli de tip A4, iar limitele maxime sunt considerate pentru o densitate a foii de 80g/mp.

 

Avantaje:

Capacitate legatorie de 120coli potrivita pentru organizarea documentelor de dimensiuni mari.

Este prevazut cu maner decupat in baza aparatului pentru transport facil.

Include ghidaj ajusatbil pentru alinierea corecta a filelor de hartie.

Poate fi utilizat si ca perforator cu 4 gauri pentru hartii organizate in bibliorafturi.

 

Dezavantaje:

Este dotat cu un singur maner de lucru si nu permite realizarea concomitenta a perforarii si legarii.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status