Cel mai bun laminator Leitz

Am modificat articolul ultima data pe: 29.05.20

 

Cum aleg cele mai bune laminatoare Leitz

 

Laminatoarele Leitz, fie ca sunt folosite la birou sau acasa, se evidentiaza prin designul oferit, randamentul lor si un pret atractiv, spre deosebire de alte aparate care sunt performante, dar nu pun accent pe forma si culoare, sau altele care arata bine, dar nu au caracteristici deosebite.Atunci cand alegi un laminator Leitz este bine sa tii cont de cateva aspecte pentru a putea folosi aparatul la capacitate maxima.

In primul rand, tine cont de volumul de munca pe care il ai, daca il folosesti ocazional poti alege un model recomandat pentru acasa, dar daca il utilizezi la birou poti opta pentru o varianta profesionala.

De asemenea, poti alege intre dispozitive cu laminare la cald (ex. Laminator Leitz iLAM A3 Touch 2) sau la rece (ex. Laminator pentru laminare la rece Leitz CS9, format A4).

Laminarea la cald asigura un grad de lipire mult mai bun si mai sigur, dar se utilizeaza doar anumite materiale care rezista la temperaturi mari.

Laminarea la rece are avantajul ca sunt mai ieftine, iar aparatele sunt mult mai rezistente pentru ca nu sunt supuse incalzirii.

In functie de documentele pe care le utilizezi vei alege aparatul care se potriveste. Sunt laminatoare Leitz pentru formate A4, cu laminare la cald sau la rece, si A3, cu laminare la cald. Este importanta si grosimea foliei pe care o folosesti, care poate varia de la 80 de microni la 250 microni.

Pentru laminatoarele la cald, trebuie sa fii atent, daca esti contra cronometru, si la timpul de incalzire, care difera intre 1 si 3 minute, precum si la timpul de laminare efectiv (care poate fi intre 25 – 40 s pentru laminarea unei folii de 80 microni la aparatele profesionale, si pana la 60 s pentru cele folosite acasa).

Consultand blogurile de specialitate, multe pareri despre cele mai bune laminatoare Leitz, recomanda aparatele cu senzori, care recunosc grosimea foliei si in plus datorita unui sistem patentat de clape rabatabile, asigura o laminare neteda si constanta.

Aparatele Leitz mai pot avea functia de revers automata – pentru a nu se bloca daca nu e introdusa corect folia; atentionare luminoasa cu LED – cand aparatul este pregatit; suport pentru sustinerea foliei, atat in partea din fata cat si in partea din spate; stingerea automata a sistemului dupa 30 de minute de neutilizare – care determina si o reducere a consumului de energie.

Laminatoarele Leitz pentru laminarea la rece sunt usor de folosit, nu necesita curent si nici nu trebuie sa astepti incalzirea aparatului. Asigura o laminare flexibila, asa ca documentele pot fi usor pliate. Unele modele dispun de cuter integrat pentru taierea materialelor la dimensiunea dorita. Pot asigura si laminarea unor documente lungi gen bannere, cu latimea maxima a unui format A4 (21,5 cm), deoarece se folosesc role de folie (cu lungimi de 5, 20, 30 m, etc.).

Toate modelele au un design deosebit, cu liniile curbe, netede ce sunt placute la vedere si la atingere. Pentru cele folosite acasa, poti alege si o culoare metalica.

Pentru a te ajuta sa alegi un laminator Leitz, la un pret bun si care sa fie compatibil cu nevoile tale, iti prezentam in continuare cateva modele, care pot fi comandate online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Leitz iLAM Touch A3

 

Este un laminator din gama profesionala, cu laminare la cald. Datorita senzorilor de recunoastere a grosimii materialui nu necesita pauza la schimbarea formatului. Poate fi folosit si pentru laminarea fotografiilor pentru ca asigura o calitate foarte buna, fara bule de aer sau incretituri.

Poate fi folosit pe formate A4 si A3, are tava de incarcare cu dimensiunea maxima de A3, putand fi reglata si pentru A4. Grosimea foliei pe care o suporta este intre 80 si 250 de microni, acoperind astfel o gama larga de formate. Timpul de incazire este de 5 minute. Pentru a lamina un document format A4 cu o grosime de 80 microni este necesar un timp de 26 s.

Are mecanism de deblocare foarte facil de folosit prin aparasea unui buton cu functie de revers. Ledul de avertizare te anunta cand aparatul este gata de utilizare. Daca nu este folosit timp de 30 de minute se opreste. La achizitionare primesti un set de folii pentru laminare.

 

 

 

Leitz iLAM Home Office A4

 

Pentru biroul tau de acasa un laminator Leitz, ieftin si bun, poate fi modelul iLAM Home Office. Este un aparat A4, compact, cu laminare la cald, un design modern si culori metalizate.

Desi nu este un aparat complicat, are rezultate foarte bune. Timpul de incalzire este scurt, de numai 3 minute. Durata laminarii este de aproximativ 45 de secunde, pentru un format A4 cu o grosime a foliei de 80 microni. Poate fi folosit pentru grosimi de folie de la 80 – 125 microni, fiind suficient pentru lucrul acasa.

Mecanismul de deblocare a foii, atunci cand nu este introdusa corect, este un levier pentru eliberare manuala. Are un consum scazut de energie datorita functiei de oprire automata, daca nu a fost folosit timp de 30 de minute. Cand LED-ul de avertizare este verde, stii ca poti folosi aparatul. In plus, la achizitionare primesti un set de folii ideal pentru o laminare de calitate.

 

 

 

Laitz CS9

 

Daca ai nevoie de formate lungi care sa fie laminate, atunci poti opta pentru acest aparat cu laminare la rece, ideal pentru birou. Functioneaza fara acumulatori sau curent electric, si nu trebuie sa astepti sa ajunga la temperatura necesara laminarii. Grosimea foliei de laminare este de 80 de microni, iar viteza este data de operator, manual. Sistemul de laminare este foarte simplu, utilizand folie adeziva.

Il poti folosi pentru pliante care necesita indoiri repetate, deoarece asigura o laminare flexibila. Documentele pot fi taiate la dimensiunile de care ai nevoie, deoarece aparatul dispune de un cuter integrat care este detasabil. Poti lamina suprafete lungi cu latime de maxim 21,5 cm, gen bannere sau afise.

Fiind fara riscuri in timpul procesului de laminare poate fi folosita de oricine, chiar daca nu esti priceput. Are tava de intrare pentru a introduce documentele in pozitie corecta. La achizitionare primesti o rola cu lungime de 5 m.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status