Cel mai bun laminator Fellowes

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cele mai bune laminatoare Fellowes

 

Vrei sa protejezi de umezeala si uzura documente importante sau vechi? Sau ai pur si simplu nevoie de o modalitate de a aplica un strat protector de plastic peste cartile de vizita, fotografiile de familie sau orarul celor mici? Poti face acest lucru foarte usor cu un laminator. Si daca ai pornit in cautarea unui astfel de dispozitiv, te invitam sa evaluezi si oferta producatorului Fellowes, folosind criteriile de performanta incluse in acest ghid.

Fellowes Brands este producator de echipamente specializate pentru birou, infiintat in anul 1917, cu reprezentante in 17 tari. Oferta sa include solutii de depozitare, sisteme de imbunatatire a calitatii aerului, distrugatoare, trimmere si ghilotine pentru hartie, aparate de legat si indosariat si laminatoare. In categoria celor din urma vei gasi modele destinate uzului personal, recomandate pentru folosire ocazionala, versiuni pentru birouri mici si medii, preferate de cei care lucreaza de acasa sau intr-o firma de mici dimensiuni si variante pentru mari companii, construite pentru uz intens si viteza mare de lucru.

In ceea ce priveste tehnologia utilizata pentru aplicarea si fixarea foliei, poti alege un sistem cu laminare la cald sau la rece. Prima varianta iti ofera o lipire mai buna care se realizeaza prin intermediul unui cilindru incalzit la 100 – 1200C si este recomandata pentru proiecte de latimi mari si cu protectie definitiva.

Pentru ca unele documente sunt mai sensibile la caldura vei gasi de asemenea si variante de tip low-melt sau heat-assist care functioneaza cu adeziv special, la o temperatura de numai 85 – 900C. Acest sistem implica costuri mai mari la achizitia masinii si un timp mai ridicat de asteptare, dar consumabilele sunt mai ieftine si mai usor de gasit.

Pentru materialele care sunt imprimate cu cerneala pe baza de apa, sunt sensibile la caldura sau prea importante pentru a risca degradarea, se poate opta pentru varianta de laminare la rece, care aplica adezivul prin simpla presiune mecanica. Aceasta optiune inseamna costuri mai mici la cumpararea aparatului, viteza de lucru si durata de viata mai mare, dar o disponibilitate mai redusa a consumabilelor.

In ceea ce priveste viteza de laminare, vei gasi modele de la 30cm/min. (Saturn 3i) si pana la 100cm/min. (Venus A3). Alege in functie de frecventa de utilizare si de urgenta proiectelor pentru care vei folosi aparatul. Pentru utilizare ocazionala, un nivel de 30 – 40cm/min. este suficient, optiunile mai rapide fiind recomandate pentru companii care au un volum de lucru destul de mare pentru a justifica investitia.

In functie de dimensiunile maxime ale colii de hartie cu care lucrezi de obicei, poti opta pentru un laminator Fellowes, la un pret bun, conceput pentru coli de hartie A3 (Callisot A3) sau A4 (L80 A) si folii cu grosimea cuprinsa intre 70 (Spectra A3) si 250 microni (Voyager A3).

Folia utilizata in laminare se gaseste sub forma de cartus cu 50 sau 100 de coli – mai costisitoare, pentru persoane care utilizeaza ocazional dispozitivul si care permit laminarea unei singure coli de hartie o data sau in varianta de rola – mai accesibila la pret si mai eficienta (se pot lamina mai multe materiale succesiv), potrivita pentru volume mari.

Calitatea procesului este influentata de numarul de role presoare care elimina bulele de aer si care pot fi 2 (Cosmic 2 A3), 4 (Neptun 3 A3) sau 6(Jupiter 2). Numeroase pareri despre cele mai bune laminatoare Fellowes recomanda in acest caz versiunile cu minim 4, care asigura intinderea perfecta a foliei si o calitate foarte buna a produsului finit.

Ia de asemenea in considerare si timpul de incalzire necesar dispozitivului inainte de a putea fi folosit care poate varia intre 30 secunde si 5min. Majoritatea modelelor marca Fellowes includ potectie impotriva blocarii hartiei, sistem de siguranta care reduce temperatura de la suprafata aparatului, prevenind accidentarile si economisind energie electrica. Iti recomandam sa optezi pentru versiune cu viteza reglabila de lucru si oprire automata, care te ajuta sa te adaptezi mai usor la caracteristicile fiecarui proiect.

Pentru a gasi varianta potrivita, te sfatuim sa apelezi la modelele disponibile in magazinele online, insotite de toate detaliile tehnice necesare evaluarii corecte. Poti incepe prin a analiza modelele de mai jos, selectate de specialistii nostri pe baza aprecierilor oferite de clienti si a popularitatii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fellowes Saturn 3i A3

 

Modelul Saturn 3i este adresat persoanelor care doresc sa lamineze acasa felicitari, retete de bucatarie sau alte tipuri de documente si pentru micile afaceri, viteza de lucru de 30cm/min. recomandandu-l pentru utilizare ocazionala, de volum mediu.

Iti pune la dispozitie o latime maxima de laminare de 317.5cm, potrivita pentru coli de format A3 si mai mici, acoperite cu folii cu grosimea cuprinsa intre 80 si 125microni. Tehnologia InstantHeat asigura incalzirea si pregatirea pentru aplicarea foliei in numai 60 de secunde, iar optiunea de siguranta opreste procesul in cazul blocarii hartiei sau alinierii necorespunzatoare. Dispozitivul intra de asemenea automat in sleep mode dupa 30 minute de inactivitate, pentru a economisi energie.

Aplicarea foliei este realizata prin intermediul a doua role presoare care pot fi utilizate atat pentru laminare la cald, cu trei trepte de setare a temperaturii (pentru 80, 100 si 125 microni), cat si la rece. Aparatul te anunta prin semnal luminos cand este pregatit de lucru pentru optiunea selectata. Lucreaza cu folii sub forma de cartus pe care le poti achizitiona din magazinele online.

 

 

 

 

Fellowes Lunar +

 

Fellowes Lunar face parte tot din categoria dispozitivelor personale de laminare, potrivite pentru proiecte de mici dimensiuni precum afise pentru scoala, diplome, felicitari sau documente aferente activitatii de birou, necesare ocazional si in cantitati mici (carti de vizita, schite pentru portofoliu etc.). Lucreaza cu o viteza de 30cm/min., doar prin presare la cald si necesita un timp de pregatire de 6 minute inainte de utilizare.

Il poti folosi pentru orice dimensiune de hartie mai mica sau egala cu formatul A3 (latimea maxima de laminare este de 320mm). Este un model compact, usor de utilizat si depozitat si functioneaza cu folii de tip cartus, disponibile in pungi de 50 sau 100 bucati, cu grosimea de maxim 80 microni.

Butonul de deblocare permite oprirea procesului si realinierea hartiei in cazul in care observi ca folierea nu se face la nivelul de precizie dorit. Include indicator vizual pentru semnalizarea temperaturii potrivite pentru inceperea laminarii si asigura intinderea corecta a foliei prin intermediul a doua role presoare.

 

 

 

 

Fellowes L-125 A4

 

Pentru cei care cauta un laminator Fellowes, ieftin si bun, compact, eficient si potrivit pentru uz personal, modelul L-125 A4 intruneste principalele caractersitici necesare pentru a atrage atentia. Lucreaza cu coli de hartie de format maxim A4 si folii cu grosime cuprinsa intre 80 si 125 microni, suficient pentru cele mai multe proiecte si documente.

Este pregatit de procesare dupa 4 minute necesare incalzirii si te anunta prin avertizare vizuala cand poti incepe folierea materialelor. Il poti utiliza atat pentru documente, cat si pentru fotografii si include sistem de siguranta care opreste aparatul in cazul in care detecteaza alinierea gresita a hartiei sau blocarea acesteia. Iti pune de asemenea la dispozitie si functie de economisire a energiei care trece dispozitivul in sleep mode dupa 30 de minute in care nu a fost utilizat.

Il vei primi impreuna cu un pachet cu 10 de folii pentru cele mai importante materiale pe care vrei sa le protejezi impotriva umezelii, zgarieturilor si ruperii. Mentionam ca efectueaza exclusiv laminare la cald.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status