Cel mai bun laminator A3 Monolith

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune laminatoare A3 Monolith

 

Fie ca lucrezi la birou sau acasa, cu siguranta vei avea nevoie sa protejezi prin laminare un document sau o poza. In acest scop, poti alege un laminator A3 care va fi potrivit si pentru proiecte mai mari. Daca nu stii de unde sa incepi cautarile, Monolith poate fi un bun punct de plecare.

 

 

Acesta companie a fost fondata in 2002, cand s-a desprins din Vocke Industries. Este specializata pe fabricarea de aparate si accesorii utile pentru orice companie: laminatoare, distrugatoare de hartie (shreder), ghilotine, aparate de legat sau indosariat, serviete si mape profesionale.

Din oferta lor, poti alege un laminator A3 Monolith, la un pret bun, care sa poate functiona doar la cald, pentru proiecte definitive si hartii care rezista la temperaturi mari (un exemplu fiind modelul BL 6.7), sau si la rece (precum lucreaza varianta OL 350). A doua alternativa este considerata mai buna pentru acele foi subtiri care se pot deteriora la cald sau pentru situatiile cand nu esti sigur daca vei dori sa pastrezi documentul in folie sau daca vei vrea sa-l recuperezi (dar nici in acest caz nu exista garantia ca vei reusi). Preturile pentru unul sau altul nu difera atat de mult incat sa te influenteze.

Numarul de role incalzitoare va avea impact asupra calitatii laminarii dar si asupra timpului de asteptare pentru atingerea temperaturii optime. Exista variante cu doua (OL 398), potrivite pentru utilizare casnica, patru (LM 341), pentru birouri mici, si sase role (ML 1000), pentru companii cu necesitati sporite. Bineinteles ca pretul creste si el odata cu numarul lor, intrucat reflecta eficienta.

Grosimea utilizata poate fi un alt criteriu de selectie. Aici ai de ales intre cele care pot procesa intre 75 si 125 microni (mai ieftine), bune pentru poze si hartie de imprimanta obisnuite (OL 350) sau cele profesionale, destinate chiar unui centru de copiere, care se descurca bine si cu 250 microni (OL 300).

Atunci cand vei consulta pareri despre cel mai bun laminator A3 Monolith, vei vedea ca acesta este apreciat si datorita rapiditatii cu care poate fi folosit. Timul de asteptare pentru incalzire variaza de la un aparat la altul, de la 1(BL 6.7) pana la 4 minute (Ol 389), pentru foi subtiri de mici dimensiuni (ecusoane, carti de vizita, poze printate) si 5-6 minute pentru foi mari (postere, proiecte) sau mai groase (OL 10-OL 20).

Viteza de procesare va determina cat timp ai de asteptat pana este gata laminarea si vei dori ca acesta sa fie cat mai scurt daca lucrezi intr-un birou aglomerat. Ea variaza de la un produs la altul, dar si in functie de grosimea aleasa, cea mai mica fiind de 330 mm/min pentru 75-125 microni (OL 10 – OL 20), iar cea mai mare de 1800 mm/min pentru 80 microni (Ml 1000).

Avand in vedere faptul ca se pot produce oricand accidente si ca poate nu vei reusi mereu sa aliniezi perfect foia cu folia, ar fi bine sa cauti un produs care iti ofera si posilibitatea de a debloca hartia mototolita sau chiar de a decupla folia in vederea rearanjarii ei (ML 289).

Daca nu esti inca lamurit cu privire la facilitatile pe care un astfel de produs ti le poate oferi, poti consulta si descrierile de mai jos pentru a vedea care laminator A3 de la Monolith este mai potrivit nevoilor tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Monolith LM341

 

Pentru cei care doresc un laminator semi-profesional recomandam aceasta varianta. Este potrivit pentru foi de dimensiuni A3, A4, A5, A6, A7 si format tip carte de vizita, ecuson. Functioneaza cu folii individuale si poate procesa hartii cu grosimi cuprinse intre 80 si 250 microni.

Are in dotare 4 role de incalzire (un numar mediu) si ai posibilitatea de a regla temperatura de lipire in functie de grosimea hartiei, astfel ca nu vei afecta documentele importante, foarte subtiri. Vei putea fi operativ datorita faptului ca timpul de asteptare pentru a putea lamina este scurt (90 secunde).

Pentru folierea unei hartii A4 va fi nevoie de mai putin de 1 minut (viteza de 330 mm/min). In cazul in care nu reusesti sa aliniezi bine cele doua suprafete, ai la dispozitie functia de auto-reverse care iti permite sa extragi piesele mototolite. Per total, acesta este un laminator care se preteaza pentru intrebuintare in orice birou (494x150x65 mm).

 

 

 

Monolith OL 389

 

Iata un laminator A3 Monolith, ieftin si bun, care poate procesa si foi de dimensiuni mai mici (meniuri, invitatii, ecusoane, scheme, carti de vizita). Ai posibilitatea de a lamina hartii normale, cu grosime cuprinsa intre 80 si125 microni, insa nu va trebui sa fii prea atent la acest aspect  deoarece aparatul isi ajusteaza singur setarile cu fiecare document, fara ca tu sa trebuiasca sa astepti.

In cazul in care nu te-ai descurcat sa aliniezi folia din prima, functia ABS iti permite s-o iei de la capat. Chiar daca timpul de asteptare pentru incalzire este ceva mai lung decat la alte modele (4 minute), viteza este similara (320 mm/minut), reusind sa termine o foaie A4 in mai putin de un minut.

Exista doar doua role care realizeaza lipirea, dar avantajul acestui produs este ca iti permite sa laminezi si la rece pentru a proteja hartiile sensibile la temperaturi ridicate sau pentru o eventuala recuperare ulterioara a acestora. Latimea maxima a paginii ce poate fi folosita este de 320 mm.

 

 

 

Monolith OL 350-L 

 

Pentru cei care vor sa-si protejeze documentele, recomandam acest laminator Monolith. Ai posibilitatea sa laminezi la cald (dispune de 2 role in acest sens), dar si la rece (atunci cand nu esti sigur ca hartia face fata temperaturilor ridicate sau ca vrei s-o pastrezi astfel pentru totdeauna).

Este potrivit pentru foi de dimensiuni A3 si mai mici, putand fi folosit pentru anunturi, instructiuni, scheme, meniuri, fotografii, invitatii, carti de vizita. Tehnologia “backloader” va asigura o manevrabilitate comoda. Grosimea documentelor ce pot fi utilizate este intre 75 si 125 microni (similara cu hartia de scris).

Latimea maxima acceptata este de 340 mm (mai mult decat lungimea unei coli A4). Timpul de asteptare pentru incalzire este unul mediu, de 120 secunde, suficient de scurt pentru a nu fi deranjant. Viteza de procesare insa este mai mare decat a altor modele, 400 mm/minut (3 foi A4/2 minute). Laminatorul OL 350 va fi potrivit pentru un birou oricat de mic datorita dimensiunilor reduse (455x144x62 mm) si consumului cu 75% mic, comparativ cu alte variante.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status