Cel mai bun laminator A2

Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Cum aleg cele mai bune laminatoare A2

 

Laminarea este un procedeu care se foloseste atunci cand vrei sa impiedici deteriorarea unor acte importante, fotografii, lucrari de arta pe hartie, si consta in acoperirea produsului pe ambele parti sau pe una singura cu o pelicula transparenta si fina. Aparatul care efectueaza aceasta operatiune se numeste laminator si, de obicei, este intalnit in firme de printari sau diverse institutii care presteaza servicii in aceasta arie.

Daca vrei sa achizitionezi un laminator A2, la un pret bun, pentru a te asigura ca se potriveste nevoilor personale sau firmei in care urmeaza sa il integrezi, nu este necesar doar sa vanezi cele mai bune oferte, ci si sa analizezi anumite criterii pentru a fi sigur ca alegi cel mai potrivit model. Iata care sunt aspectele despre care ar fi bine sa detii cateva informatii, inainte de achizitionarea unui laminator.In functie de metoda de lucru a dispozitivelor, poti alege intre cele cu laminare la cald si cele cu laminare la rece.

Laminarea fierbine este procedeul prin care stratul adeziv de la suprafata foliilor de plastic sau a cartusierelor de rezerva se topeste, portejand astfel documentele in cauza.

Laminarea la rece este indicata atunci cand vrei ca efectul creat sa fie temporar. In aceasta situatie, trebuie sa achizitionezi cartusiere sau folii speciale, auto-adezive.

In functie de modelul pe care il alegi, acesta poate fi cu rola sau cu cartusiera.

Asa cum sustin si numeroase pareri despre cele mai bune laminatoare A2, modelul cu rola este cel mai popular, deoarece functioneaza foarte bine si in cazul imaginilor de dimensiuni mari. Daca vrei sa achizitionezi un astfel de model, pregateste-te pentru o investitie pe masura. Rezerva de folie trebuie inlocuita, atunci cand este epuizata.

Modelul de laminator cu cartusiera este recomandat intrebuintarilor limitate. Rezervele de cartuse se achizitioneaza separat pentru fiecare tip de foaie ce urmeaza sa fie laminata.

Cat de des planuiesti sa folosest acest produs spune totul despre modelul pe care trebuie sa il alegi. Pe piata exista variante pentru intrebuintari limitate, modele semi-permanente si modele profesionale. Pentru un randament moderat se poate folosi un echipament care lamineaza pana la 5-10 foii zilnic, in timp ce pentru un rulaj de peste 25 laminari, in 24 de ore, se va alege un echipament profesional.

Grosimea foliei de laminare se refera la cat de rigid va fi produsul final. Exista 4 niveluri care sunt stabilite in functie de gradul de maleabilitate al documentului laminat: standard, mediu, rigid si extra-rigid.

Acestea sunt cele mai importante caracteristici care te ajuta sa alegi un laminator A2. Online, gasesti o gama variata de astfel de produse, mai departe fiind enumerate cateva exemple concrete.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Boway BW-F650A  

 

Boway BW-F650A este un echipament profesional care lamineaza atat la cald, cat si la rece. Performantele oferite il recomanda pentru uz comercial. Acest model este prevazut cu display digital care afisaza viteza de lucru si temperatura, iar prin panoul digital poti controla functiile de lucru ale aparatului.

Modelul prezentat poate lamina atat pe o parte, cat si pe ambele parti ale documentului. Cele 4 role asigura rezultate excelente, iar durata de incalzire a acestora este de 5-10 minute. Rola de inox cu care este echipat acest aparat contribuie la obtinerea unor rezultate excelente in cazul laminarii pe o singura parte, iar rola cu microperforator indeparteaza surplusul de folie, atunci cand se folosesc diverse formate de lucru.

Grosimea maxima a documentelor acceptate este de 5mm, iar latimea de laminare este de 650mm. De asemenea, este dotat cu sistem de taiere a documentelor laminate si cu senzor de oprire automata.

 

 

 

Opus ProfiLam 

 

Opus ProfiLam este un echipament dotat cu 6 role ce vor fi incalzite si gata pentru laminare in doar 8 minute. Sistemul de control al temperaturii va oferi laminare perfect neteda si fara zone albicioase.

Aparatul se incalzeste in maximum 8 minute, iar viteza de laminare este de 1200mm/minut, ceea ce inseamna ca in doar cateva secunde, documentul prelucrat va fi laminat complet. Acest dispozitiv nu accepta doar hartie in format A2, ci si fotografii sau alt tip de documente in limita de 250 microni.

Avand in vedere ca latimea de laminare este de 480 mm, acest aparat poate prelucra foi a caror dimensiune nu depaseste formatul A2. Echipamentul nu este foarte solid si voluminos, cantarind 22kg, nu ocupa mult spatiu si poate fi integrat cu usurinta la locul de munca, rezistand cu brio unui volum mare de munca.  

 

 

 

Unitec FGK450-I 

 

Daca esti in cautarea unui laminator A2 ieftin si bun, modelul Unitec FGK450-I ar putea fi o alternativa inspirata, fiind un echipament care lamineaza documente la cald si la rece, indicat pentru uz profesional la birou sau in activitati comerciale in care volumul de lucru este moderat. Formatul maxim de lucru este A2, iar temperatura poate fi reglata cu ajutorul unui buton.

Viteza de laminare este foarte buna (650mm/min) pentru a prelucra rapid si eficient documente in format A2 – latimea maxima de laminare este de 450mm, fiind, de asemenea, un dispozitiv potrivit si pentru file de dimensiuni mai mici, A3 sau A4.

Dispozitivul este dotat cu 4 role presoare, timpul de incalzire este de 3-5 min, iar grosimea maxima pe care un document o poate avea este de 250 microni. De asemenea, echipamentul este dotat cu 2 coolere pentru a pastra o temperatura optima de lucru.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status