Cel mai bun calculator stiintific

Am modificat articolul ultima data pe: 02.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune calculatoare stiintifice

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti elev la liceu sau student, sau lucrezi intr-un domeniu unde ai nevoie de calcule matematice avansate si statistica, atunci iti recomandam cu calculator stiintific, la un pret bun, care iti va fi de un real folos. Inteligent din toate punctele de vedere, acest instrument are toate functiile necesare de care ai nevoie la matematica si alte stiinte, inclusiv matematica generala, trigonometrie, statistica, fizica si inginerie.

Pentru a face o alegere buna trebuie sa tii cont de cateva caracteristici mai importante ale calculatoarelor stiintifice, pe care noi ti el prezentam mai jos.

 

 

In functie de cat de mare e volumul de munca si cat de complicate sunt functiile la care apelezi, vei alege un calculator cu un ecran mai mare sau mai mic. Pot fi cu 2,4 sau 8 linii de afisaj, cu pana la 16 caractere pe o linie.

Si dimensiunea caracterelor conteaza, mai ales daca ai probleme cu ochii, vei alege un tip de caracter mai mare, masurat in pixeli, pentru a facilita citirea precisa a rezultatelor dintr-o singura privire.

Display-ul poate fi LCD si de diferite dimensiuni, o dimensiune medie care asigura 4 – 6 linii de afisaj este de 64 x 96 pixeli.

In mod normal, un calculator stiintific performant are in jur de 250 – 350 de functii, care sunt de la cele de baza la complicate: logaritmice, trigonometrice, procentaj, fractii, putere, radicali, permutari, combinatii, financiare, statistica etc. Daca ai nevoie, poti opta pentru un instrument care iti va afisa si diagrame, tabele, grafice.  

Modelele mai performante au port USB incorporat, cablu USB, pentru conexiune la calculator, la instrumente de afisare in clase sau la prezentari, la dispozitive si senzori de inregistrare a datelor. Conectate la calculator pot avea aplicatii (unele in jur de 25 – 30) preinstalate, care te ajuta sa vizualizezi datele, simulari de probabilitati si alte aplicatii de matematica avansata.

Au doua tipuri de memorie ROM si RAM (o capacitate de stocare buna este cu ROM de 480 KB, RAM de 24 KB), asa ca iti poti salva rezultatele de care vei mai avea nevoie pentru a face comparatii sau grafice, statistici si altele.

Si sistemul de alimentare este foarte important, pentru ca iti va asigura autonomia la lucru. Pot fi cu baterii de 1,5V, cu incarcator, cu baterie si celule solare.

Cele care functioneaza atat cu energie solara, cat si cu o baterie care poate fi inlocuita, asigura fiabilitate continua si dubla siguranta in timpul unor lucrari importante gen examene. Utilizezi optiunea cu energie solara, care economiseste energie, atunci cand conditiile de luminozitate permit acest lucru, si treci pe alimentarea de rezerva de la baterie cand este cazul.

Pentru protejarea bateriei poate avea functia de stingere automata, daca nu il utilizezi un timp.

Carcasa poate fi din plastic dur, din aluminiu sau alte aliaje, cu postament din plastic sau cu husa si capac – din piele care protejeaza calculatorul impotriva spargerii, zgarierii, etc.  Butoanele pot fi din plastic sau din cauciuc.

Are diferite dimensiuni, cele mai noi modele sunt mai subtiri si mai mici, pentru a incapea foarte usor in buzunar.

Pareri despre cele mai bune calculatoare stiintifice, recomanda unele branduri, cu traditie in astfel de instrumente de calcul, si anume Texas Instruments, Casio, Canon, Sharp.

Iti prezint in continuare cateva modele pe care le poti achizitiona online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30X Pro MultiView  

 

Este un calculator stiintific avansat, cu patru linii de afisaj si 16 caractere, cu aplicatii de matematica superioara si functionalitate stiintifica, recomandat pentru cursuri de informatica si inginerie. Pe langa functiile de baza, cu acest calculator ai posibilitatea sa faci mai mute calcule simultan, sa vezi rezultatele, sa iti afisezi rezultatele in tabel sau sub forma de grafic, sa efectuezi vectori si matrici, sa determini derivatul numeric si integral pentru functii reale, etc.

Caracteristica MathPrint, iti permite afisarea expresiilor, simbolurilor si fractiilor matematice asa cum sunt ele utilizate. Meniul este structurat pentru acces usor, intuitiv la comenzi. Afisajul este LCD. Poti sa examinezi si sa editezi intrarile anterioare printr-un ecran de pornire derulant.

Bateria este alimentata cu ajutorul celulelor solare, pentru a mari durata de viata a acesteia. Are si functia de oprire automata. Carcasa este din plastic rezistent, cu picioruse din cauciuc anti-alunecare.

 

 

 

 

 

Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30XS MultiView 

 

Calculatorul are un ecran LCD, care permite afisarea a patru linii, cu un numar de 16 caractere pe linie, pentru a putea realiza pana la patru calcule simultan, sa compari rezultatele si sa explorezi modelele. Datele de pe ecran sunt foarte usor de citit dintr-o singura privire. Poti utiliza in calcule fractii, simboluri si expresii asa cum apar ele in manuale cu ajutorul functiei MathPrint.

Pentru elevi este foarte utila functia de afisare grafica in functie de valorile x, y introduse sau calculate. Meniul central este foarte usor de accesat, iar functiile de baza se utilizeaza foarte facil prin intermediul tastelor.

Pentru a putea utiliza calculatorul mai mult timp fara schimbarea bateriei, este dotat cu putere dubla (baterie si solara). Este foarte rezistent, avand o carcasa din plastic dur. Tastele sunt de culori diferite pentru a fi reperate cu usurinta. Pentru a nu aluneca de pe birou cand lucrezi, are picioruse de cauciuc.

 

 

 

 

 

Casio FX570ESPLUS 

 

Firma Casio ne recomanda un calculator stiintific, ieftin si bun, dedicat pentru elevi de liceu sau studenti. Permite efectuarea unui numar mare de functii (417) de la cele de baza la matematici avansate, integrale, diferentiale, ecuatii, matrici, calcule vectoriale si calcul numeric complex.

Ecranul are doua linii de afisaj, cu 12 caractere pe linie, fiind usor de vizualizat. Afisajul natural, prezinta expresii matematice, cum ar fi radicali, fractii, etc. asa cum apar ele in manuale, iar acest lucru creste gradul de intelegere si rezultatele sunt mai usor de interpretat. Poti recupera rapid si usor formulele executate anterior pentru editare si refolosirea rezultatelor.

Functioneaza pe baza de baterie (de tip AAA), iar pentru a prelungi viata acesteia are functia de oprire automata daca nu utilizezi calculatorul. Carcasa este rezistenta, din plastic si prezinta butoane din plastic in culori diferite pentru o functionare usora.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status