Cel mai bun calculator de birou ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.20

 

Cum aleg cele mai bune calculatoare de birou ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand lucrezi cu cifre sau cand studiezi la un profil la care e nevoie sa faci mereu tot felul de socoteli, un calculator de birou ar putea fi foarte util. Chiar daca acum marea majoritatea au pe telefon o astfel de aplicatie, exista si persoane care prefera varianta “old school”, fie pentru ca le e mai comod, fie pentru ca asa li se impune de catre angajati/profesori.

Vrem sa te ajutam sa alegi un calculator de birou ieftin, la un pret bun si te invitam sa citesti urmatorul ghid. In prima parte vei afla care sunt cele mai importante criterii de selectie pe care e bine sa le ai in vedere, dupa care iti vom face cateva recomandari.

Cand cumperi un astfel de produs trebuie mai intai sa stii daca vrei unul clasic sau unul stiintific. Calculatoarele clasice sunt cele la care poti face operatii de baza: adunare, scadere, inmultire, impartire, radicali sau procente si care au functiile de baza care ajuta la memorarea anumitor cifre.

Calculatoarele stiintifice sunt mult mai avansate. Ele au o sumedenie de butoane si sunt potrivite sa faca o multime de socoteli de baza, dar si trigonometrice. Ele sunt capabile sa calculeze unghiuri, fractii, combinari, permutari, logaritmi, ridicari la putere, etc. Un astfel de obiect le vine in ajutor mai ales elevilor si studentilor.

Functiile pe care le poate avea un astfel de dispozitiv sunt si ele importante. Nu-i asa ca ti-ar fi usor sa ai un instrument care memoreaza operatiile efectuate inainte? Dar unul care sa iti afiseze mai multe operatiuni in acelasi timp? Aceste functii chiar exista, insa doar la modelele stiintifice.

O alta optiune utila e afisarea orei. In cazul in care, de exemplu, dai un examen la care ai voie sa folosesti calculatorul, vei stii cat este ceasul, pentru a te incadra in timpul alocat. Totodata, ti-ar fi comod sa ai aceasta posibilitate pe calculatorul pe care lucrezi zilnic la locul de munca. Alte posibilitati utile sunt cele legate de efectuarea operatiilor matematice: calcule fiscale, generare aleatorie de cifre, calcule trigonometrice, logaritmi, radicali, functii, etc.

In momentul in care vrei sa cumperi un calculator de birou, trebuie sa ai in vedere si numarul de cifre afisate (digiti). Acesta poate varia de la 8 la 16. Daca ai de lucrat cu un numar mai mare de zecimale sau cu numere foarte lungi, alege un produs care sa-ti afiseze datele dorite. In general, un numar mare de digiti intalnim la modelele stiintifice, dar sunt si multe modele clasice cu 14-16 cifre.

Calculatoarele de birou, care ne ajuta in operatiunile matematice pe care le facem, pot fi alimentate in mod diferit, dupa cum urmeaza: cu ajutorul bateriilor de tip tub, cu baterii plate (tip nasture), prin incarcare solara sau atat cu baterii, cat si solar.

Avand in vedere faptul ca un astfel de instrument nu consuma foarte mult, poti alege oricare dintre aceste variante. Daca vrei sa te asiguri de faptul ca nu vei ramane fara alimentare cand ti-e lumea mai draga, e bine totusi sa folosesti un model cu baterii si sa ai mereu o rezerva la indemana.

Exista adesea cazuri in care poate conta si dimensiunea unui astfel de produs. Daca, de exemplu, nu vrei sa obosesti tastand cu greu sau observand cu dificultate cifrele, alege un instrument de calcul care sa aiba dimensiuni mai generoase (ex. 20 x 14 cm), astfel incat sa fie comod de folosit si observarea cifrelor sa se faca usor.

Un calculator de birou trebuie ales si dupa tastele utile pe care le are (inversarea operatiilor matematice, dublarea si/sau triplarea numarului de zerouri, etc.), materialele folosite la fabricare, culoare, sau alte detalii care ar putea conta.

E simplu sa iti formezi pareri despre cele mai bune calculatoare de birou ieftine. Citeste inclusiv lista de mai jos si vezi care sunt modelele recomandate de noi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Canon AS-2400

 

Acest calculator de birou este un model clasic, ce iti va permite sa efectuezi operatii de baza (adunare, scadere, inmultire, impartire, radicali si procente), dar si sa te bucuri de functii utile ca: separator de zecimale, rotunjire, inversare semn, memorare, total general, adaptarea vitezei de tastare, etc.). Exista si taste speciale, neintalnite la orice modele, cum ar fi dublarea numarului de zerouri sau stergerea ultimului caracter tastat.

Display-ul acestui produs este un LCD ajustabil in 2 unghiuri (vei observa mai bine datele), afiseaza un numar de 14 cifre (poti lucra cu multe zecimale si numere foarte mari) si are o dimensiune de 9.15 cm x 2.38 cm (cifrele vor avea o dimensiune mare pentru a putea fi observate cu usurinta). Alimentarea se face in doua moduri, atat cu baterie, cat si solar, deci nu iti fa griji in privinta faptului ca te va lasa cand ai mai mare nevoie.

Dimensiunile totale ale acestui model sunt de 19.8 x 14 cm si greutatea de doar 212 g, fiind un instrument usor de folosit direct de pe birou, fara a fi necesar sa il tii in mana. Este fabricat din plastic reciclat, provenit de la alte produse Canon. Culoarea e neagra, iar aspectul general unul elegant. Nu este recomandat persoanelor care vor sa faca o serie de operatii mai complexe, deoarece nu e un calculator stiintific.

 

 

 

 

 

Joinus JS-82MS-5

 

Calculatoarele stiintifice, ca cel despre care vorbim acum, sunt foarte apreciate de catre cei care au de facut operatii groaie, fiind recomandat elevilor si studentilor care urmeaza cursuri la un profil real. Cu ajutorul acestui instrument vei putea efectua calcule trigonometrice si statistice, vei putea face usor fractii, combinari, permutari sau sa calculezi unghiuri.

Avand atat de multe functii (240), poate fi destul de greu de folosit, insa, de indata ce afli ce face fiecare din cele 47 de taste, totul va fi mai simplu. La acest produs ai bineinteles si toate functiile intalnite la un model clasic (memorie, calcule de baza, stergerea ultimului caracter tastat, etc.).

Dimensiunea obiectului este de 15 x 8 cm, culoarea e neagra, iar materialul folosit in fabricarea lui e plasticul. Alimentarea se face cu ajutorul a 2 baterii de tip nasture,  LR44. El se inchide automat dupa un anumit timp, daca nu il utilizezi si are un display dublu, cu 12 digiti ce te va ajuta sa observi cu usurinta datele.

 

 

 

 

 

MIlan 40918

 

Acest calculator de birou, ieftin si bun este un model cat se poate de clasic, afiseaza 8 digiti si iti permite sa efectuezi doar operatii de baza simple – adunare, scadere, inmultire, impartire, radicali si procent. Iti va permite totodata sa memorezi cifrele dorite, urmand ca mai apoi sa le adaugi sau sa le scazi din alte numere, dar si sa stergi datele actuale, cele din memorie sau toate datele introduse.

Dimensiunile sunt destul de generoase, 12.5 x 19.5 cm, astfel incat cifrele sa fie afisate in format mare si instrumentul sa fie utilizat cu usurinta atunci cand e pe birou, iar greutatea este de doare 110 g, in cazul in care vrei sa-l folosesti tinandu-l in mana. Alimentarea se face din doua surse, cu baterii si lumina solara, deci te vei putea folosi de el oricand, atata timp cat ai la tine o baterie de rezerva sau posibilitatea de a-l incarca la soare.

Culoarea este gri, tastele sunt realizate din plastic (pot fi inconfortabile daca ai de facut multe calcule) si nu are alte taste utile, in afara de cele de baza.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status