Cel mai bun calculator de birou Canon

Am modificat articolul ultima data pe: 15.07.20

 

Cum aleg cele mai bune calculatoare de birou Canon

 

Ghidul cumparatorului

Orice birou de afaceri are nevoie de un calculator. Chiar daca sunteti o persoana foarte buna la matematica, este intotdeauna indicat sa si verificati operatiile efectuate cu ajutorul unui asemenea produs, mai ales cand la mijloc sunt cifre importante pentru afacerea dumneavoastra. In acest ghid, veti afla cum sa cumparati un astfel de dispozitiv din oferta firmei Canon.

Cand ne gandim la compania japoneza despre care vorbim aici, in cele mai multe cazuri primul lucru pe care ni-l imaginam sunt renumitele aparate de fotografiat produse sub acest nume. Desi aceasta este, intr-adevar, nisa de baza pentru producatorul nipon, produsele sale se extind si in domeniul biroticii, de-a lungul deceniilor Canon stabilindu-se ca fiind nu nume puternic prin copiatoarele, imprimantele, si calculatoarele ce ii poarta sigla.

 

 

Factorii la care trebuie sa ne uitam cand alegem un calculator de birou Canon nu sunt multi. In general, ne putem raporta la portabilitate, la functiile oferite de catre dispozitiv, si la modul in care acestea sunt puse in functiune – baterii, ori celule solare.

Mai intai sa analizam portabilitatea. Aici putem intalni produse mai mari (145 x 104 mm pentru LS-123K) sau mai mici (145 x 89 mm pentru LS88Hi), cu afisaje de diferite marimi (ex: 82 x 22,5 mm pentru LS123KMYL), si cu tastatura mai intinsa sau mai restransa atat ca numar de butoane cat si in ceea ce priveste marimea lor.

Va trebui sa raspundeti la intrebari precum: am nevoie sa iau cu mine calculatorul peste tot, sau voi lucra doar in birou cu el? Va trebui sa incapa in buzunar, in servieta, sau in torpedoul masinii? Ma descurc cu taste mici, sau imi este mult mai usor sa apas pe niste taste mai mari? Vad bine cifrele pe un ecran limitat ca marime, sau exista posibilitatea sa nu vad virgula ori alte semne importante?

Sursa de energie este alt aspect care variaza de la model la model. Cele mai multe dispozitive de calcul vor folosi baterii de tipul LR44, dar exista si unele cu celule solare pentru asigurarea energiei. Nu este greu sa gasim un calculator de birou Canon la un pret bun care sa aiba si baterie si celula solara (Canon AS120 sau LS123KMYL), astfel economisind bani pentru reinlocuirea acumulatorilor.

Ca functii, aici trebuie sa stiti exact ce tip de calcule veti efectua. De regula, marea majoritate a modelelor ofera posibiltatea efectuarii adunarilor, scaderilor, impartirilor si inmultirilor, scoaterea radicalului sau procentajele.

Modelele mai avansate ofera si functii trigonometrice (de ex. Canon F-605), operatii cu numarul pi, sau posibilitatea calcularii taxelor pentru contabilitate (de ex. LS123). Fireste, astfel de calcule mai complicate sunt mai greu de implementat, deci dispozitivele respective vor costa, de obicei, mai mult.

Pe baza analizei unor pareri despre cele mai bune calculatoare de birou Canon, va prezentam si unele dintre cele mai cautate modele, pentru a va orienta mai bine pe aceasta nisa de piata:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Canon AS-2400 

 

Specificatiile acestui model sunt urmatoarele: in primul rand, are un design elegant, arcuit, subtire, ecranul fiind inclinabil la diverse unghiuri pentru vizibilitate optima. Compania Canon a dorit sa sublinieze atentia oferita protectiei mediului inconjurator cand a creat acest dispozitiv, materialele folosite fiind plasticul reciclat de la copiatoarele pe care le produce, iar sursa de alimentare fiind energia solara precum si bateria fara mercur LR44, mai putin poluanta.

Totodata, pentru economisirea energiei, se ofera si oprirea automata daca dispozitivul nu a fost folosit o bucata de timp. Afisajul este mare, butoanele sunt usor de gasit, si printre functii, pe langa cele de operatii simple, scoaterea radacinii patrate si a procentajului, se ofera si un comutator glisant care selecteaza intre separatorul zecimalelor si optiunea de rotunjire a acestora.  

In plus, afisajul are 14 cifre, ceea ce reflecta o putere de procesare considerabila pentru un calculator de birou. Produsul este atat util cat si rezistent, iar faptul ca este reciclat il face foarte popular in zilele noastre printre cei ingrijorati fata de mediu.

 

 

 

 

 

Canon LS123KMYL 

 

Canon a lansat noua serie K prin modelul LS-123K, ce imbina interesul companiei pentru protectia mediului cu un design vesel, colorat, cu reflexii metalice, pe gustul multor dintre cumparatori. Dispozitivul prezinta un design foarte versatil, precum si sistem dublu de alimentare – baterii si energie solara.

Un ecran de mari dimensiuni permite citirea usoara a cifrelor chiar si de catre persoanele care au nevoie de ochelari, iar ca functii, s-a urmarit axarea in special pe calculele fiscale precum adaugarea sau scaderea impozitelor, sau functia de total general, care aduna automat totalurile. Totodata, utilizeaza si conversia de monede pentru calcule financiare. Intregul produs este fabricat din plasticul reciclat din alte aparaturi Canon precum copiatoarele sau imprimantele. Afisajul este de pana la 12 cifre, suficient pentru marea majoritate a calculelor de birou.

Prin designul colorat care avantajeaza un spatiu de lucru cu decoratiuni moderne si cromatica vesela, si prin functionalitatea foarte buna, modelul LS-123K iese in evidenta ca fiind unul din cele mai bine cotate din gama acestui producator.

 

 

 

 

 

Canon AS120 

 

Acest mini-calculator de birou Canon, ieftin si bun, ofera o gama de functii pentru aproape orice nevoie la birou. In ceea ce priveste aspectul estetic, dispozitivul este simplu, negru, elegant si are o forma usor arcuita, cu un afisaj de 12 cifre usor vizibile, care se poate inclina pentru a minimiza reflectia luminii.

Si in cazul acestuia, materialele din care este alcatuit provin din reciclarea diverselor alte echipamente de birotica fabricate de Canon, precum copiatoarele, scannerele ori imprimantele. Tot pentru a proteja mediul, dispozitivul poate fi pus in functiune ori de catre baterii, ori prin utilizarea energiei solare, inchizandu-se automat dupa sapte minute de la ultima operatiune efectuata. Tastatura este mare si usor de folosit, iar bateria pe care o foloseste este LR44.

Ca minusuri, unii utilizatori pot fi nemultumiti de dimensiunile relativ reduse, insa toate celelalte caracteristici si pretul accesibil fac din acest calculator o optiune foarte convenabila pentru publicul larg.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status