Cel mai bun biblioraft ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.20

 

Cum aleg cele mai bune bibliorafturi ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pentru o persoana organizata, arhivarea documentelor este o problema prioritara, fie la munca, fie acasa. Daca lucrezi in contabilitate si esti obligat sa pastrezi toate hartiile timp de minim 5 ani, de exemplu, e necesar sa le ordonezi pentru a le putea gasi usor. Cel mai la indemana mijloc ar fi achizitionarea unui biblioraft ieftin, la un pret bun.

Desi pare o alegere simpla, este bine totusi sa alegi produsul in functie de nevoile tale de organizare, si sa tii cont de cateva caractarestici mai insemnate.

Un prim criteriu este tipul de documentele pe care vrei sa le indosariezi, poti alege bibliorafturi pentru format A5, A4 sau A3; landscape sau portret. Daca ai de arhivat un volum consistent, atunci ar fi bine sa te orientezi pentru cele cu capacitate mare, adica 480 – 500 de coli la 80g. Grosimea poate varia de la 2-3 cm la 7-8 cm.

Copertile sunt si ele din diferite materiale pe care le alegi tinand cont de locul de depozitare, pot fi: rigide sau flexibile; carton plastificat exterior, interior sau ambele, carton marmorat, plastic; cu colturi sau margini metalice, etc.

Difera si mecanismele de prindere, care pot fi metalice sau din plastic, cu arc sau gen dosar, si se aleg dupa numarul de coli pe care vrei sa il contina. Pot avea un mecanism pe mijloc, sau doua (sus si jos) pentru documente mai mici ca si format (acestea sunt mai scumpe).

Daca le organizezi pe ani sau dupa alte criterii, este bine sa alegi un model cu eticheta pe cotor pentru a le putea identifica mai usor sau de culori diferite. Daca trebuie sa pastrezi si DVD-uri sau alte materiale de acest gen e bine sa contina si buzunar interior special. Poate avea si loc dedicat pentru pix.

Sunt tot felul de pareri despre cele mai bune bibliorafturi ieftine, asa ca pentru a te ajuta iti recomandam in continuare cateva modele, dintre cele mai uzuale, pe care le poti comanda online si astfel nu mai pierzi timp prin magazine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Herlitz 4008110308067 

 

Firma Herlitz recomanda un biblioraft pentru formatul A4, portret. Are o grosime de 8 cm ceea ce iti permite arhivarea unui numar mare de documente (500 de coli de 80 g). Copertile sunt din plastic (polipropilena), rigide, si iti asigura pastrarea in bune conditii a hartiilor. Sunt plastifiate interior si exterior cu material de aceeasi culoare pentru un aspect placut.

Are un mecanism solid din metal nichelat sub forma de sina, cu doua inele mari metalice pentru o prindere sigura si usor de manevrat. Tot pentru usurinta in manevrare prezinta un orificiu metalic pe cotor. Pentru a le putea utiliza timp indelungat colturile sunt protejate cu muchii metalice.

Pentru a veni in intampinarea celor care au arhive mari, pe cotor prezinta un buzunar din plastic pentru etichete, interschimbabile, pe care putem nota detalii despre felul documentelor. Este de culoare verde.

 

 

 

 

 

Non Brand BIBDELHAQUA 

 

Daca ai multe documente de arhivat e bine sa iti iei un biblioraft ieftin si bun, pentru a nu deveni o activitate costisitoare. Iti recomandam acest model disponibil pentru formatul A4, portret. Permite depozitarea unui numar mare de documente (500 coli format A4 de 80g) avand o grosime de 8 cm.

Coperta este din carton pe partea interioara si plastifiat pe partea experioara cu polipropilena. Pentru a putea fi scoase mai usor din raft au pe cotor un inel de prindere metalic, care asigura o manevrare facila. Fiind dedicat indosarierii unui numar considerabil de documente, prezinta un mecanism puternic metalic, cu sina, si doua inele mari metalice.

Etichetele de pe cotor sunt mari si vizibile pentru a putea gasi usor biblioraftul de care avem nevoie. Sunt protejate de un buzunar de plastic. Avand o culoare mai deosebita, aqua, poate fi usor reperat.

 

 

 

 

 

Noki NK5641113 

 

Biblioraftul Noki te ajuta sa iti tii documentele in ordine, mai ales daca lucrezi in contabilitate, la administrativ, sau chiar pentru acasa. Este dedicat pentru formate A4, portret. Dimensiunea cotorului de 7,5 cm permite arhivarea unui numar mare de coli.

Este de calitate superioara, cartonul folosit la coperti este rigid si plastifiat cu folie din polipropilena pentru o rezistenta indelungata. Tot pentru rezistenta la folosire prezinta muchii metalice, inel de prindere pe cotor metalic, si fante metalice pe coperta din fata pentru o inchidere ferma a biblioraftului.

Prezinta un mecanism din metal inox, 2 inele mari si inchidere cu sina, fiind foarte facil de utilizat. Eticheta este situata pe cotor in partea superioara intr-un buzunar de plastic transparent, avand o buna vizibilitate atunci cand sunt pe raft. Daca schimbam destinatia biblioraftului, aceasta se poate inlocui foarte usor. Il gasim in varianta albastra.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status