Cel mai bun biblioraft A5

Am modificat articolul ultima data pe: 29.05.20

 

Cum aleg cele mai bune bibliorafturi A5

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand iti doresti sa pastrezi documentele pe care le ai intr-o ordine perfecta, astfel incat sa le gasesti cu usurinta, dar si sa le depozitezi in cele mai bune conditii, un biblioraft A5 ti-ar putea fi de mare folos. Acesta e frecvent intalnit in institutiile publice, cabinetele medicale, dar si in locuintele in care exista persoane care studiaza. Daca vrei sa alegi un biblioraft A5, la un pret bun, noi te ajutam in cele ce urmeaza, cu o serie de aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Mai intai, trebuie sa tii cont de usurinta cu care vei avea acces la foile din interior. Exista bibliorafturi de tip dosare, care permit accesul facil la documentele din interior, si de tip cutie, care nu iti vor permite o utilizare atat de rapida. Cele din prima categorie sunt recomandate pentru documentele folosite mai frecvent, iar cele din a doua pentru depozitare.

Un alt aspect important tine de formatul produsului pe care il cumperi. Exista bibliorafturi A5 portret, dar si landscape. Cele orientate landscape sunt folosite cu precadere pentru documente bancare si contabile, cum ar fi extrasele de cont; celelalte se recomanda pentru alte documente care sunt orientate vertical(portofolii sau alte hartii care au acest format).

Este cunoscut faptul ca hartiile trebuie prinse in bibliorafturi cu ajutorul unor inele. Numarul acestora poate varia, la fel ca si sistemul de inchidere/deschidere a inelelor. Cu cat sunt mai multe inele, cu atat documentele sunt mai stabile si nu se vor misca sus-jos cand sunt rasfoite. In privinta sistemului de inchidere/deschidere, intalnim sine metalice cu parghie, dar si fara parghie. Cele din prima categorie sunt mai simplu de actionat, iar cele din a doua ii ofera biblioraftului un aspect mai placut.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont se refera la dimensiunea cotorului. Cu cat e mai mare, cu atat vei putea indosaria mai multe pagini. De exemplu, un produs cu un cotor de 7.5 cm va avea o capacitate de aproximativ 500 coli care au o grosime de pana in 80 g/mp. Unul cu o grosime de doar 5 cm, aproximativ 350 de coli, cu o grosime maxima de 80 g/mp.

Nu uita ca foarte important este si materialul din care e confectionat un astfel de clasor, dotarile pe care le are (buzunar pe interior, margini protejate cu sina metalica, buzunar pentru eticheta, coperti plastifiate, etc.), dar si culoarea, pentru a-l integra cu usurinta in spatiul destinat.

Pentru a-ti fi usor sa iti faci pareri despre cele mai bune bibliorafturi A5, in continuare iti vom vorbi despre cateva produse disponibile in magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Esselte No.1 Power PP/PP

 

Acest biblioraft este simplu de utilizat, deoarece iti va permite accesul rapid la documentele din interiorul lui, fiind unul de tip dosar. E un model cu sina metalica si 2 inele, acestea fiind actionate cu ajutorul unei parghii. Avand in vedere faptul ca foloseste doar doua inele pentru a prinde foile, acestea sunt usor de deplasat, neavand o stabilitate foarte buna. Totusi, mecanismul de prindere este unul foarte performant: forta de inchidere mare, precizie, usurinta in utilizare chiar si atunci cand e foarte incarcat, rezistenta garantata pentru 10.000 deschideri/inchideri.

Formatul este de tip portret, unul foarte utilizat. Dimensiunea cotorului e de 7.5 cm, ceea ce inseamna ca vei putea pastra in el un numar de aproximativ 500 de coli, daca nu au grosimea mai mare de 80 g/mp. Acest biblioraft este albastru, deci se va potrivi pe orice birou. Pe partea exterioara exista un buzunar cu o eticheta, care te va ajuta sa te organizezi si mai bine, deoarece poti nota ce anume contine respectivul dosar.

Clasorul despre care vorbim acum e fabricat din carton rigid, un material rezistent. Este plastifiat in totalitate, cu polipropilena, iar marginile sunt protejate cu sina metalica, deci va arata bine si dupa mult timp, chiar daca va fi utilizat zilnic.

 

 

 

 

 

Donau Master A5

 

Cu ajutorul acestui biblioraft A5, ieftin si bun, iti vei putea organiza mult mai bine documentele. Este un produs util pe birourile in care se lucreaza cu hartii importante (secretariate, cabinete medicale, scoli, etc.), dar si pe cele ale elevilor/studentilor, deoarece pot pastra portofoliile intr-o ordine perfecta. Va fi simplu sa il folosesti, deoarece e un clasor de tip dosar, cu sina metalica si 2 inele actionate cu ajutorul unei parghii de calitate.

Produsul despre care vorbim acum e realizat din carton cu grosime de 2.1 mm si greutate de 1290 g/mp, ceea ce inseamna ca este rezistent in timp. Totodata, pentru o durata lunga de viata, el e plastifiat atat la interior, cat si la exterior. Culoarea este rosie, iar formatul portret.

Acest model de biblioraft are un cotor gros de 7.5 cm, deci va putea prinde aproximativ 500 de foi, cu densitate de pana in 80 g/mp. Pe cotor se regaseste si un buzunar pentru etichete, astfel incat sa poti nota exact ce contine dosarul.

 

 

 

 

 

Skag SK213653 

 

Daca hartiile pe care vrei sa le indosariezi sunt formulare bancare, documente contabile sau tot felul de alte foi in format landscape, acest biblioraft ti-ar putea fi util. El foloseste un sistem de prindere cu doua inele actionate cu ajutorul unei parghii, astfel incat sa iti fie cat mai usor sa il utilizezi.

Rezistenta produsului este data de faptul ca e fabricat din carton gros, iar acesta, la randul sau e plastifiat cu ajutorul unui strat de polipropilena, pentru a-si pastra aspectul un timp cat mai indelungat.

In cazul acestui produs, grosimea cotorului e de 8 cm, asadar vei putea folosi clasorul la aproximativ 550 de coli. Daca vrei sa organizezi totul cat mai bine si sa stii in mare ce contine biblioraftul fara a-l deschide, pe cotor ai un buzunar cu o eticheta pe care poti nota informatiile utile. Culoarea copertilor este rosie, motiv pentru care nu e chiar atat de usor de acceptat in unele birouri.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status