Cel mai bun aparat de indosariat ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de indosariat ieftine

 

Pentru a tine documentele in ordine cel mai simplu mod este sa le legi, iar pentru aceasta operatie iti recomand un aparat de indosariat. Este simplu de utilizat si in plus este o metoda ieftina. Mai ai si avantajul ca daca trebuie sa adaugi ceva in document sau sa scoti, poti foarte usor sa desfaci inelul si sa faci modificarile necesare.

In acest ghid iti ofer informatii despre cum sa alegi un model de care sa fii multumit, pentru ca se pliaza pe nevoile tale, si iti voi prezenta si cateva variante alese pe baza mai multor pareri despre cele mai bune aparate de indosariat ieftine.

Un prim aspect este numarul de coli ce pot fi perforate, o data, de aparat. Daca ai un volum mic de documente, vei alege un model pentru folosinta ocazionala ce poate perfora 4 – 5 coli; pentru uz moderat, 10 – 15 coli, iar pentru un volum mare poti opta pentru un aparat pentru birou destinat folosirii intensive, ce poate perfora concomitent pana la 20 – 25 de coli.

Aparatele au dimensiunea unei coli A4 portret, putand indosaria si A3 landscape sau formate mai mici de A4 precum A5 sau A6.

Si capacitatea de indosariere este un factor important si poti alege modele cu capacitate mica de pana la 50 de coli sau de capacitate mare, care poate ajunge pana la 500 de coli.

Sunt modele cu sistem de lucru simplu – intai perforezi, apoi prinzi foile in arc, aparatul are un singur maner, este un proces mai lent; sau sisteme de lucru duble – la care poti perfora si indosaria simultan, folosind doua manete.

Poti alege un aparat manual, la care toate operatiile se executa de catre operator, sau electric, la care operatia de perforare este efectuata automat prin intermediul unei pedale sau a unui buton, operatia de legare se face tot manual.

Aparatele mai performante iti permit reglarea adancimii de indosariere, necesara la aparatele de capacitate extinsa, la un numar mai generos de foi este bine sa alegi o adancime mai mare pentru siguranta.

Pentru a putea perfora documentele in functie de formatul lor, unele aparate au un ghidaj ajustabil, care iti va permite sa gauresti in acelasi loc calupuri diferite. Astfel documentul mare va fi uniform.

La unele aparate ai posibilitatea sa anulezi un anumit numar de cutite perforante, daca ai nevoie de un anumit format de gauri.

Aparatele utilizeaza de obicei arcuri din plastic de diverse marimi in functie de capacitatea de indosariere, de la arcuri subtiri cu diametrul de 10 mm pana la arcuri mari de 50 – 60 mm.

Daca folosesti mult aparatul, pentru un birou mai ales, e bine sa alegi un model care are baza din metal pentru a fi mai rezistent si durabil. Manerul trebuie sa fie ergonomic si sa il poti accesa usor, poti alege modele cu maner lateral de diferite forme in functie de cum iti este mai comod, sau un maner mare legat in ambele parti pe care la nevoie il poti actiona cu ambele maini.

Mai jos iti prezint cateva modele pentru a putea achizitiona un aparat de indosariat, ieftin, la un pret bun, pe care il poti comanda online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

iBind U12 

 

Este un aparat de indosariat cu capacitate mare destinat pentru birouri sau pentru persoane care au un volum mare de acte pentru legat. Poate perfora un numar de pana la 12 coli simultan, iar dosarul poate contine pana la 450 de foi.

Are un singur maner, ergonomic, usor de utilizat, fiind un aparat cu sistem de lucru simplu, intai perforezi, apoi legi. Are un numar de 21 de cutite si nu ai posibilitatea de anulare a unora dintre ele. Utilizeaza inele din plastic cu un diametru de pana la 51 mm.

Ai posibilitatea de a regla marginea de indosariere avand o marja intre 2 si 5 mm. Are ghidaj ajustabil care te va ajuta sa pastrezi aceeasi distanta daca ai de indosariat un document cu mai multe foi. Baza este metalica, iar designul modern se va incadra foarte bine intr-un birou.

 

 

 

Obinder 600 

 

Modelul Obinder 600 este un aparat de indosariat destinat pentru cei care au un volum mediu de lucru, la birou sau pentru acasa. Numarul de coli pe care il poti perfora o data este de 8 maxim, iar dosarul poate cuprinde pana la 120 de coli.

Manerul este mare, prins in ambele laturi ale aparatului. Este usor de utilizat putand fi actionat si cu ambele maini. Ai posibilitatea de a face 21 de perforatii pentru a prinde in arc sau 4 gauri rotunde pentru arhivare.

Inelele de plastic utilizate pot avea un diamentru de maxim 14 mm. Ai la dispozitie un ghidaj ajustabil al hartiei, util mai ales cand perforezi un numar mai mare de coli sau un format mai mic de A4. Este facil de utilizat si poate fi usor transportata.

 

 

 

Monolith OP – 60

 

Daca ai nevoie de un aparat de indosariat ieftin si bun iti recomandam modelul Monolith OP- 60. Este un aparat compact, usor de manevrat destinat pentru acasa sau pentru un birou cu un volum mediu de documente de indosariat.

Are un singur sistem de lucru, intai perforezi apoi indosariezi. Poti perfora simultan un numar de 5-6 coli. Dosarele pot cuprinde un numar de maxim 110 coli. Este dedicat pentru indosariere cu spirale de plastic de maxim de 168 mm. Are un singur maner lateral.

Poti face un numar de maxim 21 de gauri pe document. Nu are posibilitatea de a anula anumite cutite. Are ghidaj ajustabil pentru margine, pentru a regla distanta in functie de numarul de coli utilizat in dosar. Este de culoare albastra si nu ocupa mult loc (38 x 15,1 x 8,3 cm).

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status